Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

2011 Seçimlerinde Bir kaç Fotoğraf: Belgedir.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

2011 Seçimlerinde Bir kaç Fotoğraf: Belgedir.

Euzu billahi mineş şeytanir racim bismillahir rahmanir rahim
    elhamdulillahi rabbil alemin. vessalatu vesselamu ala seyyidina ve tabibi qulubina Muhammedin ve Alihit tayyibinet tahirin. ve Lanetullahi alal a'daihim ecmaine minel evveli ile qıyami yevmid din..

emma ba'd;

bazen olaylar içinde yaşandığı zamanlarda güzel tahlil edilemez. önceden ve olay anında doğru olup olmadığı o zamanın insanlarının tamamınca görülemeyebilir. Zaman geçtikçeyse kararların doğrulu ile yanlışlığı daha belirgin hale gelir.

işte bu gün türkiyede 2011 haziran milletvekili genel seçimden bir önceki gün. Türkiye şieleri kime oy vereceklerini genel hatlarıyla belirlediler. Kendilerinin kararlarının hayırlara vesile olmasını diliyoruz Rabbimizden. Rabbim Ehlibeytin yolunda daha iyi yürümesi açısından her birinin kararlarını bu amaca hizmet ettirsin..

biz bu başlık altında bir tartışma niyetinde değiliz. bu başlığı şu seçim kararlarının bir fotoğraf olarak tarihe teslim edilmesi arşivde tutulması. ve zaman geçtikçe hangi kararın daha isabetli olduğunun ortaya çıkmasıdır.. Şimdi kim kime oy veriyor?

biz bunların nedenleriyle birlikte açıklanan yazıları yorumsuz olarak buraya alıyoruz:

Ynt: 2011 Seçimlerinde Bir kaç Fotoğraf: Belgedir.

Anadolu Ehlibeyt Gençlik Derneği Lokalini AK Parti Milletvekili Adayları Ziyaret Etti Yazdır e-Posta
    Çarşamba, 11 Mayıs 2011 18:50

Anadolu Ehlibeyt Gençliği Derneği’nde düzenlenen tanışma programına Ak Parti Milletvekili adaylarında Sayın Cemal ÖZDEMİR ve Sayın Alpay TARHAN katılımları ile gerçekleşti. Düzenlenen bu programa çok sayıda Ehlibeyt âlimi de katıldılar.

Programın başında vakfımızın önde gelenlerinden kurucu üyesi Sayın Adalet ÇİNKIL, milletvekili adaylarımıza hoş geldin diyerek kısaca derneğin faaliyetlerinden ve genel anlamda Türkiye’de yaşayan Caferilerin beklenti ve arzularını dile getirdi.

Sonrasında Kıble dergisi genel yayın yönetmeni olan değerli hocalarımızdan Ş. Kadir AKARAS milletvekili adaylarımıza hoş geldiniz diyerek Türkiye’de yaşayan Caferilerin konumu ve geçmişi hakkında bilgi sundular. Bu bağlamda Türkiye’de yaşayan Caferilerin devlet ile olan ilişkilerinden, Caferi âlim ve camilerinin diyanet işleri bünyesine dâhil ettirilmek istenmeleri ve genel anlamda Türkiye’deki konumlarından söz ettiler.

İlahiyat Fakültesi mezunu olan Sayın Ak parti milletvekili adayı Cemal ÖZDEMİR konuşmalarında Türkiye’deki Caferileri yakından tanıdıklarını belirttiler. Değerli âlimlerimizin konuşmalarını dinledikten sonra meselelere ne kadar yakın olduklarını sözleriyle dile getirdiler. İlerleyen zaman içerisinde halkımız ilerleme ve daha çok gelişebilmesi için hazırlanan programlardan söz ettiler. Sözlerine devam ederken Türkiye halkının çok bilinçli bir toplum olduğunu belirtip halkın mutlaka doğruyu seçeceklerini beyan ettiler.

Sayın Ak parti milletvekili adayı Alpay TARHAN ise konuşmalarında Türkiye’de yaşayan Caferilerin sıkıntılarını, kendisinin de bu camiadan olduğunu ve olayları yakından incelediğini belirttiler. Bu camianın kendi meselelerini dile getirip takipçisi olmasını söylediler. Türkiye’de yaşayan Caferilerin de her kesimde olduğu gibi bir takım sıkıntılarının olduğunu ve giderilmesi konusunda her türlü imkânı sunmaya hazır olduklarını belirttiler.

Değerli Ak parti ilçe başkanı Sayın Ercüment SEVER konuşmalarında bu camiayı çok yakından tanıdığını ve gerek toplumun gelişiminde gerekse bireysel gelişimlerinde ne kadar çaba sarf ettiklerini belirttiler. Özellikle Güngören’de yaşayan Caferilerin kendi dini vecibelerini yerine getirmekte ne kadar özverili olduklarını dile getirip bu konuda kendilerinin de her türlü imkân ile yanlarında olduklarını söylediler. Daha öncede gerek merasimlerde gerekse açılışlarda yanımızda olduğunu tekrardan dile getirdiler.

Programın sonunda misafirimiz olan Ak parti milletvekili adayı Sayın Cemal ÖZDEMİR, sayın Alpay TARHAN ve değerli ilçe başkanımız Ercüment SEVER’e teşekkürlerimizi ve memnuniyetimizi bildirdik.

Yorum

Azeri – Caferi Gençliği Seçim Bildirisi
      Bu Haberi Paylaş

Facebook

Yahoo

Google
      Ülkemizdeki Azeri – Caferi Gençler, 12 Haziran günü yapılacak 24. dönem milletvekilliği genel seçimleri ile ilgili bir açıklama yayınladılar:
      09/06/2011 - 10:21

Açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz:

"Bilindiği gibi 12 Haziran seçimleri, sadece hükümet ve muhalefeti şekillendirmekle sınırlı kalmayıp anayasa değişikliği ile Türkiye Cumhuriyetini de yeniden şekillendirecektir. Böyle bir mecliste diğer bütün kesimlerden olduğu gibi üç milyonu aşkın Azeri-Caferi kesiminden de temsilcilerin bulunması elzemdir.

Bu gerçekten hareketle, toplumumuz bu seçimlerde gönül verdikleri partilerden ziyade toplumun içinden çıkan toplumun inançsal, toplumsal ve bireysel sorunlarıyla ilgilenecek seçilebilir sırada bulunan milletvekili adayına destek verme konusunda hemfikirdir ve siyasi tercihini bu yönde kullanacaktır. Geçmişte hangi partiye oy verirse versin bu seçimde toplumumuz “particilik” yapmayıp kendinden olan, seçilebilir sıradaki adaylarına destek verme konusundaki toplumsal kazanımımız doğrultusunda, hep birlikte hareketle içinden çıkan adayına destek verecektir.

Toplumumuzun bu kararını değerli liderimiz Selahattin Özgündüz Aşura günündeki konuşmasından başlayarak her platformda dile getirip kamuoyuna deklare etmiş ve görüştüğü Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye de iletmiştir.

Milletvekili adayı listeleri açıklandığında görülmüştür ki, İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili adayımız Sayın Ali Özgündüz, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından seçilebilir sıra olan 8. Sıradan, Iğdır’dan ise Sayın Sinan Oğan Milliyetçi Hareket Partisi’nde 1. Sıradan aday gösterilmişlerdir.

Bu durum karşısında toplumumuzun kararı gereği, Iğdır’da MHP’den 1. Sırada olan adayımız Sinan Oğan, Batı bölgesinde ise CHP’den 8. Sıradaki adayımız Sayın Ali Özgündüz’ün şahsında toplumumuza verilen değerden dolayı CHP’ye destek verilecektir. Bu kararımızla diğer partilere karşı bir tavır alınmadığı gibi o partiler tarafından aday gösterilen kişileri de dışlama anlamı taşımamaktadır.

Toplumumuzun almış olduğu bu kararı biz Azeri – Caferi gençler olarak desteklediğimizi kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz."

Yorum

ığdır için nete baktığımda Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneğinin tercihini gösterir bir haber bulamadım. başka sitelere göz attım. ve karşıma şu yazılar çıktı:

Mikail Göleli Partisinin Yanında

Cuma, 20 Mayıs 2011 05:56
        İzlenimler: 1326

e-Posta
        Yazdır
        PDF

Her seçimde Iğdır’a gelen ve Partisi MHP’ye destek olan Mikail Göleli, 12 Haziran seçimlerinde Iğdır’a gelecek mi?
        İşte bu soru her gün defalarca sorulduğundan, merak duyan halkımızın sorusuna yanıt bulmak adına görüşlerine başvurduğum İşadamı Mikail Göleli: “41 yıldır çizgimden taviz vermedim, bu seçimde de çizgimden taviz vermeyeceğim.” diyerek söze başladı ve şöyle devam etti…
        Göleli: “Ben 1995 yılında Iğdır’dan MHP Milletvekili adayı oldum. Halkımızın teveccühü ile kazandım. Ancak partim o tarihlerde barajı aşamadığı için Milletvekili seçilemedim… Kadirşinas hemşerilerim bana her zaman bir Milletvekili gözüyle baktılar… Bende bu zamana kadar halkımın bana gösterdiği ilgiye layık olmaya çalışmışımdır… Milletvekili olmak benim için hiç önemli değildi… Benim nazarımda gönüllerin milletvekili olmak en büyük mutluluktur. Her seçim Iğdır’a gelip hiçbir karşılık beklemeden partime çalışmış, emek vermişimdir. 12 Haziran seçimleri bu güne kadar Iğdır Azeri Türklerinin geçireceği en kolay seçimdir… MHP’nin iki pırıl pırıl adayı var. İkisi de hiçbir şaibeye bulaşmamış, ikisi de genç ve kariyerlerinin zirvesinde kişilerdir… Halkımız bu durumu herkes gibi açık ve net bir şekilde görmekte, değerlendirmektedir… Her partide, her toplulukta, her millette olabilecek ufak tefek aksaklıklar olsa da, halkımızın sağduyusu ağır basacak ve MHP kesinlikle Iğdır’da açık ara farkla kazanacaktır… Malumunuz üzere MHP’nin gücünü kırmak için kasetler üretilmekte, montajlar yapılmakta, tehditler savrulmaktadır… Bu tehditler karşısında Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dik duruşu, MHP’yi şahlandırmıştır… Ben İstanbul tarihinde MHP’nin bu kadar ilgi gördüğüne ilk kez şahit oluyorum. Birilerinin hesabının tutmadığını, hatta ters teptiğini açık yüreklilikle söyleyebilirim… Seçim çalışmalarına İstanbul’da, Tekirdağ’da katılıyorum. Amaç hizmetse burada da partime hizmet ediyor, çalışmalara katılıyorum… Elbette ki Iğdır’da bize ihtiyaç olursa koşa, koşa geliriz… Ancak 3. Bölge bizim önemle üzerinde durduğumuz bir bölgedir. Gerek Meral Akşener ve gerekse dava arkadaşım, dostum Atilla Kaya için geç saatlere kadar çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Dediğim gibi, Iğdır, Iğdır olalı böyle bir rahat seçim ortamı bulmamıştır. İnanıyorum ki, beni seven, benim değer verdiğim, her zaman baş tacı yaptığım hemşerilerim partilerinin yanında duracak, çalışmalara iştirak edeceklerdir… Benim Iğdır’da fiili olarak gelip çalışmam hiç önemli değildir. Her gün mesaimin büyük bir bölümünü telefon görüşmeleri yaparak geçiriyorum. Iğdır’da ne olup bittiğini herkes kadar bende biliyorum. Partimize ve adaylarımıza sahip çıkılması gerektiğini, hele böylesi hassas bir dönemde daha çok ilgi duymamız gerektiğini bilerek, dostlarımızı bu yönde yönlendiriyoruz.” dedi…
        MHP’nin efsane lideri olarak tanımlanan ve ülkü camianın Reisi Mikail Göleli, Iğdır halkına işte böyle mesaj verdi…
        Iğdır’da ki gelişmelerden harfiyen haberdar olduğunu belirten Göleli’nin, yapmış olduğu açıklama eminim ki, seçim süresince konuşulan sözlere tercüman olmuştur…
        Bazı kişilerin üstlendikleri görevler vardır. Bazı kişilere de verilen görevler vardır. Mikail Göleli bu güne kadar hem görev üstlenmiş, hem de verilen görevi ciddiyetle yapmaktan kaçınmamıştır.
        Birçok seçimde Iğdır’a gelerek halkının yanında yer alan Göleli, hiçbir karşılık beklemeksiniz, maddi ve manevi tüm imkânlarını seferber ederek çalışmıştır… Bundan sonra da çizgimi değiştirmem diyerek tüm tartışmalara son noktayı koymuştur…

IÄŸdır ile ilgili en güncel haberlere ulaÅŸabileceÄŸiniz, son dakika IÄŸdır haberlerinin yer aldığı haber sitesidir.

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X