Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Seçim Öncesi Ortaya Karışık

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Seçim Öncesi Ortaya Karışık

sizinkiler somut bir hareket değil. uygulama şansı olmayan pratikle desteklenmeyen teoride yani lafta kalan bir şey. ve genelde bu düşünceler islamı yaşamak için hayata girmemiş aklı göklerde ayaklar yere basmayan ünv öğrencilerinin gençlik idealist zamanlarında yaşam bulur. ama hayata girince hiç bir uygulama şansı olmaz.

size göre tağutlar birse, o zaman müslümanların rumların yenilgisine sevinmeleri doğru mu? küfrün hepsi bir değil mi? Müslümanlar nesinde sevinilecek yön buluyorlar rumların tekrar galip gelmesinde?.. bu sizin küfür tek tiptir tağuti sistem tek tiptir birbirinden farkı yoktur teorinizi çürütür.

içinde yaşayan müslümanlar bu durumda rumları desteklemesi gerekir. dışardan seviniyorlarsa demek artı yönleri var..

ben Necaşi için cenaze namazından söz de etmedim bunu ima da etmedim. dediğim tağutlar bir değildir. mekke müşrik tağuti yönetimleri müslümanlara nefes aldırmayan bir düşmanlık yaşama şansı bırakmayan bir zulüm yönetimini tercih ederken habeşistanın ehli kitap tağutu daha adil olabiliyor demek ki, ki Peygamber oraya hicrete izin verip teşvik ediyor. ve müslümanlar Caferi Tayyar öncülüğünde oraya gittiklerinde oranın cahiliye yönetimini kabullenmiş olmuyorlar.

sizin düşüncenize kalsa, bir tağuti sistem olan mekkeden diğer tağuti yönetim olan habeşistana sığınmak farksız ve faydasız bir sistem. ve üstelik habeşistandan sığınma istemek oradaki sistemi benimsemek ona dahil olmak ve orayı benimseme oraya entegre olmak anlamına geliyor. Oysa biz görüyoruz ki bir zalim sistemden daha az zalim olan sistemi tercih etmek orayı benimsemek anlamına gelmiyor. ki Caferi Tayyar orada teslisi ve ora hükumetinin geleneklerini kabul etmeyeceklerini Necaşiye iletiyorlar.. buna rağmen Necaşi onları dışlamıyor.

demek cahiliye tağuti yönetimleri arasında fark var.. hepsi zulüm şirk ve küfrü uygulama konusunda eşit değiş.. sizin eşit görmenizse teoride bir şey eğer bunu pratiğe uyarlamak isteseniz ortada hiç bir uygulama şansının olmadğını göreceksiniz..

Yorum

bizim fikirlerimize gençlik idealizmi olarak bakmanız (ki gençliği geçeli de çok oldu) tam olarak sistemin istediği tavrı takındığınızın ve devrim düşüncesinden ve İslamın taviz vermez mantığından uzaklaştığınızın belirtisi olmuş. yavaş yavaş sistemin eğitim sisteminden geçmiş bir ilahiyatçı izlenimi vermeye başladınız.

sizin uygulama şansınız yok dediğiniz fikirleri bizler mektepten alıyoruz. ve mektebe baktığımızda uygulama alanlarını çok rahat görüyoruz. sisteme bu kadar angaje olmaya niyetiniz olmasa İslam inkılabının sizin gibi "bu düşünceler çok idealist, pratikte uygulama şansı yok" diyenlerin çürümüş ruhlarından türeyen fikirleri yıllar önce çürüttüğünü göreceksiniz. 28 şubat sürecinde bu sözleri çok duymuştuk. geriye kaçan, kitap yakan, sohbetleri terkedenlerin devrinde de bize marjinal demişti sistem ve demokrasi aşıkları. çok şükür orjinal(!) olanların geldiği durumda bizim durumumuzda ortada. o dönem İran büyükelçisi bagherinin bir sözü vardı "bize fundementalist diyorlar. Allah fundemantalist, Kur'an fundemantalist" demişti. bu yüzden sizin idealizm dediklerinize karşı aynı cümleyi kuruyorum. İslam'ın ideal dünyasına ulaşma çabamız devam edecektir. siz reel hayata uysanız da(!).

küfrün kendi içinde farklı şekillerinin olması bizlerin onlardan birini desteklememiz gerektiği anlamını çıkarır? rum suresinde ki olayla bizim içinde yaşadığımız olay arasında bu kadar zorlama bir ilişki nasıl ortaya koyarsınız anlamıyorum. sistemi onaylayacaksınız ya illaki bir yol bulacaksınız. karşımızda savaşan ve bizden uzak olan iki farklı küfür mü var ki biz onlardan birinin diğerine galip gelmesini isteyelim? kaldı ki rum suresi ile Allah c.c. bir küfrü tercih etmemizi ve onların sistemlerini benimsememizi mi emretmiş? bu nasıl bir kraldan çok kralcılıktır?

siz bir memlekete sığınınca oranın yönetimini benimsemiş mi oluyorsunuz? o halde caferi tayyar şirk düzenine haşa biat mi etti? onun sitemi içine mi girdi? yoksa hicret farklı bir şeymi? sizin gibi bir ilahiyatçıya hicreti mi anlatacağım? sığınmakla ve zulümden kaçmakla küfrü kabullenmek bir midir? zulmetmeyen bir krala sığınmak onun sistemini kabullenmekmidir? bu aolayın sizin tavrınızla nasıl bir ilişkisi vardır? siz bir düzenden diğerine mi kaçtınız? bir zalimden diğerine mi sığındınız? hicret ettiniz de haberimiz mi yok? siz sistemin bir uşağını diğerine tercih ettiğiniz. neticede sistemin içine girdiniz. sistemle hemdem oldunuz. bunun hicretle bağı nedir?

siz savunmak amacıyla yazıp daha beter garabetlere imza atmaktan başka birşey yapmıyorsunuz. yaptığınızı ne yukarıdaki örnekler, ne ön kabulleriniz temize çıkarabilir. siz farklı iki küfrü değil, tekbir sistemi tercih ettiniz. ve artık geldiğiniz nokta Kur'ani vaadleri hayl ve idealizm olarak görmek noktası.

reel hayattaki sisteminiz mübarek olsun ne diyelim.
      KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

ithamları sürdürdüğünüz sürece bizi anlamanız imkansız. bizim küfürle hemdem olduğumuz da bu tağuti sistemi benimsediğimiz de yok. bunu siz bize iftira ediyorsunuz ve bu konuda doğan kul hakkımı ben şahsen helal etmiyorum..

tüm cahili düzenleri birbirinden farkı olmayan tek sistem olarak gören birini diğerine tercih etmeyi batıl gören siz değil misiniz?..

cahiliye sistemleri tekse o zaman bir coğrafyadaki örneğin mekke müşrik cahiliye düzeni ile habeşistan cahiliye düzeni arasında ne fark vardır.? neden hicret var? hicretin tamamı Medine gibi İslam beldesine mi yapılıyor. ya da Medineye hicreti bile ele aldığınızda hicret sırasında orda İslami bir düzen mi vardı yoksa cahiliye düzeni mi? Müslümanların hicretinden sonra orada İslam düzeni oluştu. o zaman sizin iddianıza göre dünyanın her yerindeki küfür düzenleri eşit olmalı ve hiç birine sığınmak caiz olmamalı..

ha coğrafi mekan farklılığı nedeniyle farklı cahiliye düzeni olmuş ha aynı coğrafyada farklı cahiliye düzeni olmuş aradaki fark ne?. yani türkiyede chp despotluğu Mekke müşriklerinin müslümanlara zulmetmesi gibi bir yönetimi sergilerken, habeşistandaki cahiliye ama müslümanlara yaşam hakkı tanıyan bir sistem de tayyibin sistemine benzemez mi?.. sizin mantığınızla bunlar hepsi aynı biri diğerine tercih edilmemeli.. dolayısıyla hicret gereksiz..

dünya üzerindeki tüm cahiliye düzenleri tek merkezden yönetiliyorsa bir ülkeden diğer ülkeye hicretle , aynı ülkedeki bir cahiliye düzeninden diğer cahiliye düzenine göç etmek de hicret sayılmayacaktır. ancak hicreti sadece mekan değişikliğine indirgemeniz şartıyla..

eğer biz sisteme entegre olmuş olaydık o zaman bu düzene tağut diyemezdik. eğer hem sistemi benimsemiş olmak hem de ona tağut demek bizi kafir yapar.. çünkü bu durumda tağutu kabullenmiş oluruz. oysa biz oy vermenin sistemi kabullenmek olduğunu kabul etmiyoruz. en azından biz o niyetle vermedik. nasıl ki habeşistana hicret edenler oranın cahiliye düzenini kabul etmedikleri bu hicretin oraya angaje olmak hemhal olmak anlamına gelmediği gibi.. onlar Mekkenin daha despot olan ve müslümana yaşam alanı bırakmayan katı cahiliye yönetiminden, daha rahat olan habeşistanın cahiliye yönetimine hicret ettiler.. bizim chp despotluğundan akp hoş görülüğüne hicretimiz gibi.. Eğer biz bu hareketimizle sistemi kabullenmiş oluyorsak, onlar da habeşistana gidip oranın yönetimiyle yönetilmek istediklerinden onlar da oranın cahiliye sistemini kabullenmiş oluyorlar.. bize dediklerinizin aynını onlara da demeniz gerekir..

Yorum

mesele hak helalliği ise mektebi tekeline alıp kendisi dışındakileri mektepten saymayacak kadar ileri giden ve her mesajında bu tekelin kibrini taşıyan sizlerle bizim bir hesaplaşmamız olacak elbet mahşerde.

diğer konuya gelince hala sığ ve inat bir tutumla aynı şeyi söylüyorsunuz. ben size ortada tercihe neden olacak iki farklı sistem yok diyorum. siz diyorsunuz ki chp den akp ye hicret ettik. ben chp de akp de aynı yolun yolcusu bu sistemin biri sağ eli biri sol eli diyorum, siz mekke ve habeşistan diyorsunuz. Allah aşkına habeşistan ile akp aynı örneğe konu olabilir mi?

elbetteki yeryüzünün değişik coğrafyalarındaki sistemlerin aralsında farklar vardır. siz ya yazdıklarımızı anlamıyor ya da olayı çarpıtarak işin içinden çıkmaya çalışıyorsunuz. sizler oy kullanarak yeryüzünün bir zaliminden zulmetmeyen bir hükümdarına hicret etmediniz. siz oy kullanarak aynı sistem içinde farklı roller üstlenmiş birilerinin peşine düştünüz.

illaki örnek verilecek olursa siz ebu cehili değil ebu sufyanı seçtiniz. sistem aynı sistem. mekan aynı mekan. zulüm aynı zulüm. size hayırlı olsun.

bu arada itham meselesine gelince "uygulama şansı olmayan pratikle desteklenmeyen teoride yani lafta kalan bir şey. ve genelde bu düşünceler islamı yaşamak için hayata girmemiş aklı göklerde ayaklar yere basmayan ünv öğrencilerinin gençlik idealist zamanlarında yaşam bulur. ama hayata girince hiç bir uygulama şansı olmaz." diyerek Kur'anın vaadlerini ön planda tutan ve buna canı gönülden iman eden bizleri haddiniz olmadan küçümseme girişiminiz yukarıda yazdıklarımın sebebini oluşturuyor bilesiniz.

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=20759.msg126711#msg126711 date=1307977471]
            mesele hak helalliği ise mektebi tekeline alıp kendisi dışındakileri mektepten saymayacak kadar ileri giden ve her mesajında bu tekelin kibrini taşıyan sizlerle bizim bir hesaplaşmamız olacak elbet mahşerde.
            [/quote]
            Bismillahirrahmanirrahim
            Değerli kardeşim, çok fikrinize katılmakla beraber Üslûbunuz fazla sert geldi bana. Çok rica ediyorum kırmayın birbirinizi...
            Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

[quote author=aykut111 link=topic=20759.msg126712#msg126712 date=1307977903]
              Bismillahirrahmanirrahim
              Değerli kardeşim, çok fikrinize katılmakla beraber Üslûbunuz fazla sert geldi bana. Çok rica ediyorum kırmayın birbirinizi...
              [/quote]

hocam hakkınızı helal edin. sizlerin bu satırları okumanıza neden oldum.

ama inanın bize hakkını helal etmeyeceğini söyleyenlerin tanıştığımızdan beri bizleri itham ettikleri, suçladıkları basit meselelerden ve habire mektebi tekelleştirmelerinden dolayı bazen üslubumuzun ayarı kaçıyor. yukarıda yazdıklarımı da kırmızı ile alıntı yaptığım cümlelerden dolayı yazdım.

yine de siz hakkınızı helal edin.

Yorum

chp iktifarı ve felsefesiyle akp iktidarı ve felsefesi aynı yönetimi mi getirdi müslümanlara?

28 şubatta despot chp zihniyeti hakimdi. şimdiyle o zaman aynı mı?

biz mektebimizi tekele almıyoruz. ama sizin de kabullendiğiniz velayeti fakih konusunda size de sunduğumuz deliller üzerinde orta yolu bulmaya çalışıyoruz. siz kendiniz uyduğumuz alimler hakkında fetvayı istediniz. biz onu uygulamanızı istedik çok mu şey istedik?

eğer velayeti fakihin emrindeyseniz, onların gösterdiği alimlere uyacaksınız. yok eğer o alimleri beğenmiyorsanız velayeti fakihe yazıp bu alimleri beğenmediğinizi söyleyecek ve yeni alimler göstermesini isteyeceksiniz.. yok eğer alimlerin bu konudaki görüşünü beğenmiyorsanız o zaman yine velayeti fakihe yazıp bu alimlerin seçimler konusundaki görüşleri bizim içimize sinmedi bu onları adaletten düşürür mü, biz seçim esnasında napacağız diye yeniden soracaksınız..

ama siz bunların hiç birini yaptınız mı?

Yorum

bu arada itham meselesine gelince "uygulama şansı olmayan pratikle desteklenmeyen teoride yani lafta kalan bir şey. ve genelde bu düşünceler islamı yaşamak için hayata girmemiş aklı göklerde ayaklar yere basmayan ünv öğrencilerinin gençlik idealist zamanlarında yaşam bulur. ama hayata girince hiç bir uygulama şansı olmaz." diyerek Kur'anın vaadlerini ön planda tutan ve buna canı gönülden iman eden bizleri haddiniz olmadan küçümseme girişiminiz yukarıda yazdıklarımın sebebini oluşturuyor bilesiniz.

burrda nasıl hakaret küçümseme ve alay var? bunu gösterir misiniz? ben burda genel bir durumdan söz ettim. biz de zamanında böyle idik. tüm müslümanlar için hatta tüm idealist insanlar için üniversite ve hayat arasında tezat yok mu?.. bunun nedeni ne? bunu nasıl kendinize hakaret olarak algıladınız merak ediyorum..

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=20759.msg126714#msg126714 date=1307978576]
                    hocam hakkınızı helal edin. sizlerin bu satırları okumanıza neden oldum.
                    [/quote]
                    Üzerinizde bir hakkım yokki helal edeyim değerli kardeşim. Yinede olduğunu düşünüyorsanız helal olsun.
                    Her ikinizde fikri açıdan dopdolu kardeşlerimsiniz. Aranızda ki tartışmanın cedelleşmeye dönüşmesine rahatlıkla izin vermeyebilirsiniz. Bizde bu arada ciddi bir fayda alırız..
                    Haydin devam edin.
                    Örneğin kafama şu takılıyor: Rehberin bu fetvası Lübnanda ki Hizbullahla(Allah onlardan razı olsun) ilgili değilmiydi.? Ve - Hizbullahi çizgiden taviz vermemek- üzerine kurulu değilmi???
                    Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

28 şubat süreci bu rejimin müslümanlara avam tabirle ayar çektiği bir süreçti. ve bunu yine müslümanlar (!) iktidarda iken yaptı ki bu şekilde İslami camiadan gelebilecek olan tepkileri etkisiz hale getirmeyi başardı. bu süreç eğer sol eğilimli(!) herhangi bir parti iktidarda iken başlasa idi bu halkın tepkisi böyle kabuğuna çekilmek ve susmak olmayacaktı. ama başa bizimkiler(!) olunca itiraz edilebilecek birşey kalmadı.

bu oyun bu sistemin kuruluşundan beri oynadığı bir oyundur. sağı (ki ne demekse) sağ(!)la, solu solla(!), İslamı İslam(!)la milliyetçileri milliyetçi görünenlerle susturmak ve denetimi altına almak. bunu da bugüne kadar ne yazıkki başardı. her dönem aynı oyunun ve uşakların faydası olmayacağını, verdiği uyuşturucuya halkın bağışıklık kazanma ihtimali olunca değiştirmesi gerektiğini bilen sistem, varoluş amacından hiç sapmadan bugüne kadar değişik renklerdeki(!) uşakları ile ayakta kalmayı başardı.

görünen o ki şimdi buldukları işlerini hem ülke hem küresel bazda çok iyi yapıyorlar ki halkın gözünde kahraman olarak kalmaları sağlanıyor. bizim üzüldüğümüz, mektebimizin takipçilerinin bu oyuna gelmiş olmaları. ve sistemi bir ucundan tutup (ister bilinçli ister bilinçsiz) savunuyor olmaları.

bu arada yukarıda bahsettiğim durumlara göre 28 şubat süreci sistem kurulduğunda başlamış ve sistem yıkılana kadar devam edecektir. çünkü bu sistem kendi için gerekli olan her oyunu oynamaya devam edecektir. zulmü azaltıyorsa(!) da zalimliğinden vazgeçtiği için değil, arttırıyorsa da daha zalimleştiğinden değil, konjonktör(böyle kelimelerden hoşlanmıyorum ama) gerktirdiğindendir. örneğin üzerimize bulaşan tebeşir tozunu (öğretmenler bilir) ancak vurarak çıkarabiliriz.yoksa çıkmaz. oysa üzerimize is (bazı yerlerde kurum derler) bulaşırsa üflememiz gerekir. yoksa o is elbiselerimize nüfuz eder. bu sistem yeri geldiğinde döverek, yeri geldiğinde üfleyerek kendi düşmanlarına karşı tavır almıştır. biz üflemeye denk geldiğimizde onu sever hale geliyorsak bu siyasi anlamda sistemin istedği kıvama geldiğimizi gösterir.

"Örneğin kafama şu takılıyor: Rehberin bu fetvası Lübnanda ki Hizbullahla(Allah onlardan razı olsun) ilgili değilmiydi.? Ve - Hizbullahi çizgiden taviz vermemek- üzerine kurulu değilmi???"

Aykut111 hocam aynı şekilde düşünüyoruz. benim (bizim) itirazım zaten hizbullah gibi bir altyapı kurulmadan, bu sistemin siyasetine bulaşılmasıdır. hizbullah gibi bir altyapı kurlumadan içine girilecek sistem bizi kendisine benzetecek bizim üzerimizden meşruiyetini ilan edecektir. bizler sistemin kanunlarını kabul etmiş olacak ve daha başında o kapıdan girerken inancımızdan taviz vermiş olacağız. tavizin ardı arkası kesilmeyecek ve sistemi içten fethetme derdinde olan bizler bir de bakacağız ki sistem bizi içten fethetmiş.

bazı arkadaşlar böyle bir altyapı kurulmadığını nerden bildiğimi sormuşlardı. ben de diyorum ki o halde inancımızdan taviz vermeyecek bir parti kurun ve bizler de onu destekleyelim. ama ne mümkün. daha başından ya inançtan vazgeçecekler, ya sistem onun kurulmasına müsade etmeyecektir.

o halde bu yöntemde ısrar etmenin anlamı nedir? Rehber illaki oy kullanın mı demiş? Rehber adayınız o meclise girip onların yeminini etsi, hiç mecbur olmadığı halde o putların karşısına geçsin, onların rengine bürünsün mü demiş? size oy kullanın diyenlerin bu konuda yanılma payları neden olamıyor anlamış değilim. bu masumiyeti Rehbere vermeyenler başkalarına neden bu masumiyeti atfediyorlar.

Qum-u aşk hocam bizleri "ayakları yere basmayanlar" olarak lanse etmeniz hakaret değilmidir? siz üniversiteyi okurken tekfirden başka bir maharetiniz yokmuş ama biz o dönemlerde de bugünkü fikirlerimizi savunuyorduk. şimdi söyleyin kimlerin ayakları yere basmıyormuş? onca kardeşimiz sırf sistemin oyununa gelmeyip hizbul kontra ile savaşmadığı için haftalarca işkence gördüğünde, aylarca içerde kaldığında evlerimizde silah namına sadece bir iki maket bıçağı bulduklarında(ki arkadaşlar ünv. öğrencisi idi. bu yüzden normal birşey bu) ve tüm bunlar yaşanırken de bizlerin ayakları velayetin emrettiği yerlere basıyordu. yoksa rüzgarda savrulan kuru yapraklar gibi ve güneşte rengi değişenler gibi olurduk. demokrasi aşığı olur çıkardık.

Yorum

hayır lübnan için değil soru türkiyeden ve türkiye için soruldu. alimlerimiz bana aynen böyle dediler. cevap malum.. ama bunu bile bile hattı imam velayeti fakihe sormadı.. ve biz nedenini hala merak ediyoruz..

ayakları yerlere basmayanlar sizinle sınırlı değil ki size hakaret olsun. ben olaya kendimi de dahil etmedim mi aynı yerde..

demokrasi aşıkları kimler?

rüzgarda savrulan yapraklar gibi renk değiştirenler kimler? inşaAllah bize yazdığınız yerdeki bu ibareler bizimle ilgili değildir..

yoksa kimin hakaret ettiği ortaya çıkar..

Yorum

Allah aşkına velayetin emri belli neyi soralım. bize bırakmış durumda. (kaldı ki bu fetvayı görmedim. sizin dediklerinize istinaden söylüyorum)

ayrıca içinde yaşadığınız ortamı yorumlama gücünüz yok mu? Rehebr illaki gelip sen şuna oy ver sen şuna oy verme mi diyecek. aklınıza basiretinize ne oldu? ha siz kullanmak gerektiğine hükmetmişsiniz. biz bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz.

demokrasi aşıkları ifrattan tefrite geçiş yapanlar, halkı tekfir ederken sistemi tekfir etmeyecek hale gelenlerdir. kim öyleyse onlar düşünsün. sizi itham ettiğim falan yok.

renk değiştirme, ve rüzgarda savrulma meselesi de fikri zamana göre kökten değişenlerdir. böyle değilse üzerinize alınmayın.

Yorum

nasıl yani ben fetvanın orjinalini olduğu gibi sana göndermedim mi? ben böyle bir düzmece belge mi oluşturdum.. velayeti Fakihin emri belli ise ve bize bırakmışsa o zaman biz bunu oy verilmesi iyidir diye anlamışsak bizi neden suçluyorsunuz?

iyi ki sordum yoksa üzerime alınacaktım demokrasi aşıkları diye.. çünkü yazı bizi eleştirmek üzere yazdığın bir yazı

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=20759.msg126683#msg126683 date=1307953973]
                              Melis hanım, zafer sarhoşluğu içinde buraya yazdığınız hezeyanlarınızı okurken cehaletin, basiretsizliğin ve küfre teslim oluşun...[/quote]
                              1- öncelikle cahil-basiretsiz sözlerini size iade ediyorum. Size kafir demeyeceğim çünkü hocalarımdan kimseyi tekfir etmeme konusunda nasihatler dinlemiştim.
                              2-Sayın yöneticiler, buradaki hakaret sözlerini neden editlemiyor ve hattıimam adlı üyeyi uyarmıyorsunuz?Oysa ben sadece " akılsız" yazdım hemen edit yedim??!! Acaba sözlerin hedefi ben olduğum içinmi diye düşünmeden edemiyorum....
                              3-Hattı imam isimli üye! Siz gerçekten uzayda-ya da yurtdışında yaşıyorsunuz herhalde... "ben bu sistemi tanımamm! " diyerek devekuşu misali kafanızı kuma gömerek, bu ülkenin gerçeklerinden ka-ça-maz-sı-nız! Hepimiz TC gemisinin içindeyiz ve batacaksa beraber batacağız çıkacaksa beraber çıkacağız. Öyle sisteme küserek hayallerle yaşayarak bir yere varacağınızı sanmıyorum. Sonuçta ne kadarda tasvip etmeseniz de bir hak-batıl savaşı var. Bir tarafta ateist-laik-putperestler, diğer tarafta sizin kadar alim, takvaa-mücahit ve bilinçli olamasakta! sade müslümanlar. TARAF OLMAYAN BERTARAF OLUR sözünü söylemem gerek varmı acaba??
                              Ne diyeyim bazen bilgide insanı cahilleştiriyor ve ona kendini başkalarından farklı gösteren bir gurur veriyor demekki! Allah akıl fikir versin! ve ayaklarınızı yere bastırsın...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20759.msg126762#msg126762 date=1307999603]
                                nasıl yani ben fetvanın orjinalini olduğu gibi sana göndermedim mi? ben böyle bir düzmece belge mi oluşturdum.. velayeti Fakihin emri belli ise ve bize bırakmışsa o zaman biz bunu oy verilmesi iyidir diye anlamışsak bizi neden suçluyorsunuz?
                                [/quote]
                                siz seçimle ilgili hangi fetvayı bana gösterdiniz? gösterdiğiniz hangi fetvada illaki oy kullanın diyordu? biz sizi suçlamıyoruz bu tağutlardan birini illaki seçmemiz gerektiğini siz söylüyorsunuz, biz de hepsi bir diyoruz.

melis hanım size kafir demedim, yazdıklarınıza küfre teslim oluşun tezahürü demek istedim. teslim oluşla ondan oluş farklıdır ve siz de bunu ayırd edersiniz inşaallah.

[quote author=Melis link=topic=20759.msg126765#msg126765 date=1308001018]
                                1
                                3-Hepimiz TC gemisinin içindeyiz ve batacaksa beraber batacağız çıkacaksa beraber çıkacağız. Öyle sisteme küserek hayallerle yaşayarak bir yere varacağınızı sanmıyorum. Sonuçta ne kadarda tasvip etmeseniz de bir hak-batıl savaşı var. Bir tarafta ateist-laik-putperestler, diğer tarafta sizin kadar alim, takvaa-mücahit ve bilinçli olamasakta! sade müslümanlar. TARAF OLMAYAN BERTARAF OLUR sözünü söylemem gerek varmı acaba??
                                Ne diyeyim bazen bilgide insanı cahilleştiriyor ve ona kendini başkalarından farklı gösteren bir gurur veriyor demekki! Allah akıl fikir versin! ve ayaklarınızı yere bastırsın...
                                [/quote]

melis hanım biz kendimizi Nuh'un gemisinin içinde düşünürken siz TC gemisine binmişsiniz. daha burdan sizinle saflarımız ayrışıyor. haklısınız taraf olmayan bertaraf olur. biz de bu yüzden haktan yana taraf olmaya çalışıyoruz. nifaktan yana değil. bu arada duanıza katılıyorum. Allah akıl fikir versin. ha bi de basiret.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X