Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Uçak hikayesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Uçak hikayesi

Hemen söyleyeyim: İki yıl önceki dostluk olsaydı bu uçak bırakın düşürülmek kesin alkış, slogan ve güllerle karşılanırdı. Ayrıca bu uçak Antakya bölgesinde değil de 900 kilometrelik sınırın herhangi bir yerinde uçmuş olsaydı uyarılır ve rahat bırakılırdı. Ama uçak Antakya civarında uçunca olay değişiyor. Çünkü;
    1 - Olaydan iki gün önce Amerikan New York Times gazetesi CIA ajanlarının Antakya'da bulunduklarını ve buradaki Hür Suriye Ordusu kampları üzerinden Suriye'deki silahlı gruplara her türlü ağır silah gönderdiklerini yazmıştı.
    2 - Amerikan ve Batı medyası aylardır kampları Antakya'da (yani uçağın düştüğü yere çok yakın bölgede) bulunan Hür Suriye Ordusu militanlarının Türk sınırından sızarak çatışmalara katıldıklarını yazıyor.
    3 - Antakya'dan sızarak Suriye içinde ordu ile çatışan silahlı gruplar uçağın düşürüldüğü bölgede çok ciddi varlık gösteriyor ve devletin silahlı güçleri ile çatışıyorlar. Yani uçağın düşürüldüğü bölge Suriye devleti açısından çok sıcak, gergin ve hassas bir bölge.
    4 - Yine Batı medyasına yansıyan bilgilere göre Amerikan ve İsrail Predator ve Heronları o bölgede cirit atıyor.
    5 - Uçağın düşürüldüğü Lazkiya çevresinde geçen hafta çok ağır çatışmalar yaşanmıştı. Hür Suriye Ordusu'na bağlı silahlı militanlar orada bir kasabayı ele geçirmek istemiş ancak ordunun müdahalesi ile ağır kayıplar vererek çekilmişti.
    6 - Eylül 2007'de Suriye'nin doğusunda nükleer tesis olduğu iddiasıyla bir binayı vuran İsrail uçakları Antakya bölgesinden Türk hava sahasını kullanarak girmiş ve geri dönüşünde o bölgede yakıt tanklarını atarak gitmiştir.
    7 - Son dönemde uçağın düşürüldüğü bölgede Suriye ve Lübnan güvenlik güçleri Suriye'deki silahlı gruplara götürülmek üzere silah taşıyan gemileri ele geçirmişti.
    8 - Son olarak 70-80 ülkenin kendi içişlerine karışmak ve silahlı grupları silahlandırdığını gören Suriye doğal olarak her türlü önlemi alacaktır. Bu önlemler arasında da hava sahasına giren tüm yabancı uçakları vurmak da var. Hele bu uçak Suriye'yi işgal etme eğilimi içinde olan Türkiye'den geliyorsa! 'Eğilim' diyorum çünkü son bir yıllık demeç, tutum, davranış, yorum ve haberlere bakılırsa Türkiye herkesin önüne geçerek Suriye konusunda baş rol oynamaktadır.
    Şimdi tüm bu gerçekler ortada iken sorulması gereken temel sorulara gelelim.. Bu soruların yanıtı ise mutlak olarak Genelkurmay ve dolayısıyla hükümettedir.
    Bu uçak o bölgede ne yapıyordu? Amerikan radarlarından dolayı bölgede sicili kötü olan Malatya'dan kalkarak ta Antakya'ya giden bu uçak ne görevle oradaydı? Suriye hava sahasına giren bu uçak neden geri çağrılmadı?
    Sanıyorum bu soruların yanıtı bulunduğunda Suriye'nin uçağı neden düşürdüğü ve Türkiye'nin bundan sonraki tutum ve davranışlarının ne olacağı çok daha kolay anlaşılacaktır. Aksi takdirde gün ve gece boyu televizyolarda endam gösteren ve maşallah her şeyi bilen o bildik uzman ve azmanlar iki ülkeyi savaştıracaklardır. Oysa bu iki ülke daha bir buçuk yıl önce birleşecek kadar her alanda samimi ve eylemsel dostluk ve kardeşlik ilişkileri kurmuş ve Cumhurbaşkanı Gül'ün deyimi ile 'tüm bölgesel ve uluslararası ilişkilerde herkese örnek olmuşlardı'. Suriye geçen süre içinde ve Ankara'nın tüm düşmanca tavrına rağmen Türkiye'ye karşı olumsuz hiç bir tavır almamış ve eylemde bulunmamıştır. Bugün bile Ankara var olan tavrından vazgeçerse Şam'ın tekrar dost olabileceği ülkelerin başında yine Türkiye olacaktır. Çünkü yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında Türk halkının en az % 80'i hükümetin Suriye'ye müdahale etme politikalarına karşı olduğu görülmektedir. Belki de bunun farkına varan, uçak ile ilgili olarak bizim bilmediğimiz herşeyi bilen ve bölgesel ve uluslararası yeni dengeleri iyi okuyan Başbakan Erdoğan savaş tellallarının moralini bozacak kadar çok sakin ve rahat davranıyor. Çünkü savaşın ne anlama geldiğini, Suriye ve dolayısıyla Irak, İran ve Lübnan ile tekrar dost olmanın Türkiye ve bölge için gerekli ve yararlı olduğunu çok iyi bilmektedir. Uçak ile ilgili olarak Şam ve Ankara arasında yeniden işletilen telefon trafiği belki de buna katkı sağlar!
    Hüsnü Mahalli

Ynt: Uçak hikayesi

HAYIR YA İNANMAK İSTEMİYORDUM AMA KESİN KARARIMI VERDİM.. SİZLER VATAN HAİNİSİNİZ!

Yorum

[quote author=Melis link=topic=23603.msg156428#msg156428 date=1340559426]
      HAYIR YA İNANMAK İSTEMİYORDUM AMA KESİN KARARIMI VERDİM.. SİZLER VATAN HAİNİSİNİZ!
      [/quote]

Neden ya? Ne oldu yine? Senide bir çözemedim gitti kardeş ya?

Yorum

zaten cözük oldugundan olmasin

hemen kizma melis

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[/quote]

Demek siz hala uyumaya devam ediyorsunuz. İyi uykular kardeşim.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23603.msg156437#msg156437 date=1340561906]
            zaten cözük oldugundan olmasin

hemen kizma melis
            [/quote]

Zaten Çözülmüş değil, abd israil dostu AKP ye sıkı sıkıya bağlı olduğundan dolayı Mufazzal kardeş bir türlü AKP den çözemiyor.
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 04.08.2020, 21:19.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

bu da dogru yaklasim olabilir tabi

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[/quote]
                uzun zamandir gözümüz sizi ariyor hos gelmisin melis hanim, Ameika ve israilin usakligini yapan erdoganin avukatligini yapmaktan vazgectiyini düsünmustüm, mademki avukatliga soyundun söyle bakim türk savas ucaginin ne isi vardi suruyede?yoksa sendemi söylüyeceksin uluslararasi karasularda ucak düsürüldü, kimse bu yalani yutmaz.

Yorum

[/quote]

Vatan hainligini; vatanini kendi menfaat ve cikarlari adina kullanan onu bildigi bir takim seyleri gizleyerek devlete zarar veren kisiler yapar. Onlari savunanlarda onlara es degerdir.

10 Milyar dolar Suudi Krali Hibe ediyor. Hikayeye bak sen.

Türkiye'ye 10 milyar dolar hibe etti
                  Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın 28 yıl önce satın aldığı İstanbul Boğazı'na hakim Sevda Tepesi'nin akıbeti belli oldu.

Çevre Bakanı Bayraktar, tepeye Kral'ın 4 villa yapacağını açıkladı. Bayraktar, Kral ailesinin Türkiye'ye 10 milyar dolarlık hibede bulunduğunu açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sevda Tepesi'yle ilgili son durumu Akşam Gazetesi'ne açıkladı.

Bayraktar, imar değişikliği yapılan Suudi Kral'ın arazisiyle ilgili şunları söyledi: "Kral ailesi oraya otel yapmayacak. Ailesi için villa inşa edecek, belki 4 tane. Kendisi oturacak. İmar değişikliği, orada sadece turizm amaçlı yapılabilir. Sonuçta bu da turizm yatırımı. Adam 20 küsur yıl önce satın almış, yazıktır. İmarı da çok verilmedi. Arazisi 57 dönüm, imar bin 700 metrekareden iki kat, yani 3 bin 400 metrekareye verildi. Tek bir ağaç bile kesemez. Bence oraları da korur, güzelleştirir. Süreç daha bitmedi. Büyükşehir onayladı şimdi 6 bakan ile Başbakan'ın onayından geçecek. 25 yıllık sorun çözülmüş olacak."

10 MİLYAR DOLARLIK YARDIMIN SIRRI

Bakan Bayraktar, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında siyasi yakınlaşma yaşandığını belirterek, bunun bölge dengeleri açısından Türkiye'nin lehine bir durum oluşturduğunu söyledi.

Bayraktar, "Kral ailesi Türkiye'ye yardımcı oluyor. 10 milyar dolar tutarında bir yardımı oldu" dedi. Bu rakamın hibe olduğunu belirten Bayraktar, "Dünya piyasaları krizde ve nakit darlığı var. Şimdi Suudi devleti yeni bir yardım yapabilecek" diye konuştu.

BELEDİYE MECLİSİ'NİN KARARI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 07.06.2012 tarihinde, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Sevda Tepesi'yle ilgili mağduriyetinin giderilmesine ilişkin talebi görüşmüş ve şu kararları almıştı: Koruya katılacak alanda Boğaziçi silüetini bozmayacak çevre ile uyumlu konaklamaya yönelik turizm tesisleri yapılabilir.

Planlama alanı içerisindeki bitki varlıkları peyzaj değeri yüksek nitelikli ağaçlarla geliştirilerek muhafaza edilecektir. Bu alanlarda ağaç röleve projesi yapılmadan uygulama yapılamaz. Parsel koruya katılacak alan kullanımında olup TAKS:0.06 Hmaks:7.50 m. irtifasını geçmemek kaydıyla uygulama yapılacaktır. Çekme mesafeleri mimari avan projede belirlenecek olup bina konturları dışında bodrum kat yapılamaz. Uygulama projeleri için Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu kararı alınacaktır.

Yorum

Zerreye Teşekkürler. Demek ki geçenlerde Kenan beyin yazdığı SÜNNİLER SELEFİLEŞİYOR, VAHHABİLEŞİYOR tezi doğrudur. Durum onu gösteriyor...

Melise gelince... Çözemiyorum arkadaş...Mesajlarını tarıyorum çözemiyorum...Virüs müdür nedir bilemedim gitti?

Yorum

Vay bee... 10 Milyar DOLAR... Hey Yarabbim Hey! Acaba sırrı nedir? Unutulmamalı k, Tarihin Milyar Doları olan Keseleride dağıtanlar Suudilerin Ata babaları Yezdiler, İbni Ziyadlar, Muaviyelerdir...

Yorum

10 milyar dolar= 600 tane f-16 (Birimfiyati F-16A/B: 14.6 milyon $ F-16C/D: 18.8 milyon $

Zamanlama ise daha dikkat cekici. 2 gun once. Muhtemelen daha once gonderilmis yeni duyruluyor kamuoyuna. Bir a salak parazit zekasina sahip insan ancak idrak edemez bu oyunu .

Yorum

Dünya politikasi öyle hal almiski neyin dogru neyin yanlis oldugunu algilayamiyoruz artik, nedense Almanyada selafilere karsi baski olustu cogu yerlere baskinlar düzenleyip selafileri tutukluyorlar.

Yorum

[quote author=Ahir-zaman link=topic=23603.msg156456#msg156456 date=1340567327]
                            Dünya politikasi öyle hal almiski neyin dogru neyin yanlis oldugunu algilayamiyoruz artik, nedense Almanyada selafilere karsi baski olustu cogu yerlere baskinlar düzenleyip selafileri tutukluyorlar.
                            [/quote]

Allah lanet etsin Vahhabilere.

Yorum

[quote author=Ahir-zaman link=topic=23603.msg156456#msg156456 date=1340567327]
                              [/quote]

Evrensel emperyalzm tek elden hareket etmektedir. Almanyada bu emperyalizmin bir parçasıdır. Ancak selefileri tutuklaması selefileri sindirmek için değil, reklamını yapmak, yaygınlaşmasını sağlamak için yapıyor. Müslüman kitleleri mazlum pozisyonuna soktuğu selefilerin arkasına yollamak için yapıyor. Almanya selefileri tutuklamakla selefileri sanki emperyalizme karşı imiş gibi göstermeye çalışıyor.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X