Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hiclik sahnesinde Varlik oyunlari

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hiclik sahnesinde Varlik oyunlari

İnsan insan derler idi, insan nedir, şimdi bildim,
    Can can deyu söylerlerdi ben can nedir, şimdi bildim.
    Muhittin der; Hak zahir, görünür her şeyden ahir,
    Ayan nedir, pinhan nedir, nişan nedir, şimdi bildim.

(Muhiddin Abdal)

İnsan uzun bir yolculuktan sonra Varlık sahnesine çıkmış, Sanal Ben ile Hiçlik oyunlarını oynamıştı... Her oyunun bir sonu olduğundan -HİÇ olduğunu- anlamış İDİ. Peki olan biten neydi?

Kendi yaratımı olan çeşit çeşit EVlerini, sahnelerini yıktığında; Gerçekten EVİM diyebileceği VAROLUŞU ile baş başa kaldı. Ki o ezelden beri burada idi.

İnsan ;Big-bang teorisindeki gibi bir ışık patlaması ile Sonsuzluk yolculuğuna başlamış, patlamanın sonucunda açığa çıkan Madde ve Antimadde parçacıklarının mücadelesinden Madde galip çıkarak VARLIK oyunları başlamıştır diyor, bilim insanları, insan nedir, sorusuna.

Işık hızında ve belki de daha hızlı yol alan gözle görülmez foton tanecikleri minik gezegenimizin içinden de geçip gidiyor sanki HİÇ yokmuşçasına ama başka başka alemlerde varlık oyunları sergilemek üzere.

Işığın görünebilir olması için bir Yansıtıcıya gereksinimi var. Yine ışıktan oluşmuş olan bir cam ama ışığı tutup yansıtmıyor, ışık geçip gidiyor. Bazı maddeler ışık tayfındaki bazı parçacıkları soğurduklarından değişik RENKlerle karşımıza çıkıyor. Camın arkasını gümüş ile kapladığımızda ise ışık camdan geçip gitmiyor aksine sizi size gösteren bir ayna oluyor.
    Işık kendini seyrediyor...

Bence ayna, insanoğlunun en büyük buluşlarından biridir.

Aynaya bakar ve kendinin neye benzediğini görür; kaşını, gözünü, ağzını, burnunu oynatır.
    Güler, somurtur derken pandomim olarak başlayan oyun giderek 3 perdelik büyük tragedyalar veya komedyalara dönüşür. Oyun içindeki oyunlarla öylesine özdeşleşir ki kendinden geçer. Çeşit çeşit oyunlar içinde; Maddeciler ve Antimaddeciler Temel 2 karakteri CANlandırmışlardır varoluşları gereği. (big-bangdeki gibi)

Varlık oyunlarının başlaması için İKİCİL bir bakış açısı gerekir. TEK likle oyun oynanamayacağı için!...

Bu yüzden hep başrolde 2 temel karakter yer alır; Tanrı-Şeytan, Karanlık-Aydınlık, İyi-Kötü, Güzel-Çirkin, Kral ile Dilenci.. lerden, komedi ve dramlar üretilir....

Varoluşa çıkan, zahir olan her şey 2 kutupludur.
    Doğduğunuz ANda Ölmeye başlamışsınızdır, süre çalışır konuma girmiş olur.

İnsan Bilinci de Varlığın önce Madde boyutunu algılayıp sonra antimaddeye varır.Görünenin ardındaki görünmeyene. Görünmeyenin sayesinde görünenin oyunlarını Seyrettiğini Fark eder. (Buna bir örnek, çocukken babası tarafından reddedilip evin bodrumunda tutulan bir çocuk 12 yaşında bulunduğunda, konuşamaz - yürüyemez- düşünce üretemez
    konumdadır) Farkındalık CANlı ve gelişen bir ŞEY olduğundan, sürekli uyarılması ve beslenmesi gerekir.

Varlık oyunları muhteşemdir,eğer seyretmeyi becerebilirsen… Ama kendini unutur da oyuna dahil olursan başın büyük derttedir. De yine de güzeldir...

Biz bugün geçen günkü yazıdan örnekle yola çıkar isek; Ateist (maddeciler),Teist (Antimaddeciler) diye uyduralım... Nasıl olsa senarist biziz ya.. Dilediğimizce yazar-çizeriz.

Yazı kurulu -ŞİRK batağını besleyen 2 dere diye başlık atmış nasılsa... Varlık oyunlarının sergilenebilmesi için ŞİRK ŞART! Olmazsa olmazı işin. (hem bataklığın içinden yetişmiyor mu, o güzeller güzeli LOTUS ! En güzel GÜLLER en iyi gübrelerden oluşmuyor mu?
    Ateist olarak algılarını geliştiren BEYİN eninde sonunda pik noktasından sonra Teistlere merak salacaktır. (Örn;Newton kendi zamanının en bilimsel beynidir, kalkıp gizli gizli simyacılığa merak salmış, dinsel metinleri inceleyip yorumlar yapmıştır.)

Şimdi bazı arkadaşlar sen ateistlikle agnostikliği birbirine karıştırıyorsun diyebilirler. Bu sahne benim olduğundan derin felsefi oyunlar oynamak istemiyorum. Ha bilinemezcilik ha maddecilik sonuçta ikisi de genel kabulle yola çıkan İNANÇ sisteminin dışında kalanlardır.

Neyse konumuza döner isek;Teist düşünce ve inanç sistemleriyle algılarını geliştirenler de belli bir doyma noktasından sonra, eninde sonunda yolları ateistliğe düşer.

-B -hakikati ile dini yalanlamak gibi.

Varlık oyunlarının yasasıdır sanki bir UÇtan diğer UCa varmadan DENGEye gelemezsin!..
    Onun için derler ya TEK kanatla uçulmaz.
    Cahil insan tam karanlıktadır, kendi içinde Bütündür, bölünme de yoktur,gelişme de..
    Aydınlanmış insan da bütündür, bölünme yoktur, şirkten kurtulmuştur, ama cahilliği de bilir, aydınlığı da...Öyleyse 2 kanadı da tatmıştır.

Maddeyi ve antimaddeyi anladıktan sonra ancak -OYUNU- çözümleyebilir İnsan..Varlık oyunlarındaki Dilencinin aslında Kral olduğunu, Kralın ise Dilenci ...

Sonrasında ise; ister oynarsın Dilenciyi veya Kralı; ister seyredersin krallığını ve dilenciliğini… Ağız dolusu gülersin belki de haline..

Eh CANın isterse oturur Senaryoyu da yazarsın GÖNLÜNCE..

24. Ocak. 2012 /Sonsuzluk Yolcusu

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar
YUKARI ÇIK
Çalışıyor...
X