Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Alevi +Sünni + Şii + vs. = İNSAN BEE!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Alevi +Sünni + Şii + vs. = İNSAN BEE!

selamun aleykum
    lutfen aabidanin yazdiklarini yanlis anlamayin, türkcesi zayif oldugu icin, bazi düsüncelerini anlatmak isterken yanlis anlasmalar olabilir,birde abidda herkes yasadigi ülkenin kanunlarina uymak zorundadir demek istemiyor, öyle dusunseydi kendisi Almanyaya uymak zorundaydi, oysa basörtüsü yüzünden okulda cok sorun yasadigi halde mücadele eti, ellhamdullilah basardida,insallah yavas yavas türkcesini düzeltikce kendisini daha iyi ifade edeceyine eminim, kendisini ifade edene kadar yazdiklarini lütfen yanlis anlamayin,anlayisiniz icin simdiden tesekurler.

Yorum

Taksi soförlüğü pek bayanlara göre bir iş değil.Ama Türkiye`de de taksi soförlüğü, dolmuş soförlüğü, servis soförlüğü yapan bayanlar var.Üniversiteler konusunda ise Türkiye`nin önde olduğundan eminim.
      İranda bayanların taksi şoförlüğü türkiyedeki gibi değil. Bayan taksi şoförleri taksilere sadece bayanları alıyorlar. Bu hem mahremiyet ve güvenlik için de çok uygun. Çünkü toplumun yarısı kadın. böylece kadınlar için uygun bir hizmet verme ve hizmet alma alanı oluşuyor.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Salamu alaykum,

Soyunmakla giyinmek ayni sey degil.
        Soyunmayin siniri var, giyinmeyin degil.
        Türkiyedeki durum benide cok rahatsiz ediyor. Ordaki kardeslerimein soyunmalarini istiyorlar.
        Bu asla kabul edilemez.
        Cok özür dilerim, gercekden türkcem cok sayif, o yüzden demek sitedigim bazi seyleri anlatamiyorum.

Benim yazim CEPNI61 bir cevap olucakdi.
        Tabiki islam tek bir dindir. CEPIN61 kardesimiz demiski, "dinanlayisiyla sakatlanimi" bir doktora ben kendimi emanet edemem, sünkü bu insan tarafsiz davranamaz.

Örnek olmak konusu hakkinda Imam Ali diyorki:
        Sesiz örnekler olun, yani davranislarinizla örnek olun.

ve selam

Yorum

aabida

okuldaki başörtüsü mücadelenizden dolayı Rabbim şuurunuzu sürekli diri etsin. Ecrinizi bol bol versin. Ehlibeyt a.s. yolundan ayırmasın sizi..

Düşüncelerinizi gayet güzel anlatıyorsunuz. şahsen ben anlıyorum inşallah ileride çok daha güzel olacaktır. Herkesin sizi gayet iyi anlayacağına da inanıyorum..

Yorum

Konu farklı olsa bile, bazılarının mesajlarında geçen ifadelere cevap olması sebebiyle bir şeyler karalamak istedim.

İslam insan için en kamil program olduğu için, dieğer bütün beşeri ideoloji, yönetim, felsefe ve her türlü insanı olgudan daha kapsamlı ve insan için lazım olacak ne varsa hepsinden daha fazla hükme sahiptir.

İslamın hükümlerinin kimisi hukuki kimisi ahlakidir. İslamın bazı emirlerinin hukuki yaptırımı vardır. İnsanlar bunları birbirine karıştırmaktadır.

Bir de İslamın hükümleri ile ilgili, her omuz üstünde kelle taşıyan karar verebilecek durumda değildir. Zaten baştan laisizmin fitnesi ile din sadece ahlaki kurallar içeren bir ayin ve ritüeller manzumesine, bir folklorik yapıya benzetilmeye çalışılmış.

İnsanlarda din denince işte, toplumsal hayat değil sadece mabede hapsedilmiş, kimsenin uygulamaya mecbur olmadığı, esen yellere emanet bir kurum aklına gelmektedir.

Hal böyle olunca elbetteki dinin ahlaki ve hukuki hükümlerinin olup olmadığını anlamadan dinlemeden zevat basıyor hükmünü. Başörtüsü mecbur edilmemeliymiş.

Bu neye benzer biliyor musunuz? Hırsızlık yasak edilmesin. İsteyen hırsızlık yapsın, isteyen de yapmasın demek gibidir. Böyle bir şey olabilir mi?

İslamın Tesettür emri bir çok yönden diğer bir çok emirden çok daha önemli ve kapmaslıdır.

Tesettür emri iki yönlüdür. Birinci yönü tesettür farzdır, ikinci yönü tesettürsüzlük ise haramdır. Dikkat edilirse dinin direği namaz bile bu şekilde değildir. Namaz kılmak farzdır, ama kılmamak bir farzı eda etmemekten doğan bir günah olsa bile haramdır denmemiştir. Ama tesettürsüzlük haramdır.

Tesettür emrinde kişinin sadece kendisi söz konusu değildir. Başka insanlarda söz konusudur. Tesettüre uymayanlar kendileri günah işlediği gibi başka insanların hiç istemedikleri halde günaha bulaşmalarına neden olmaktadırlar.

Tesettür konusu, ayrıca İslam ve batı arasında bir medeniyet mücadelesi halini almıştır. En cahil müslüman hanımlar bile sırf bu hamiyet ve haysiyet savaşında batının değil, kendi medeniyetinin safında yer almalı değil midir?
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

"İslamın Tesettür emri bir çok yönden diğer bir çok emirden çok daha önemli ve kapmaslıdır.

Tesettür emri iki yönlüdür. Birinci yönü tesettür farzdır, ikinci yönü tesettürsüzlük ise haramdır. Dikkat edilirse dinin direği namaz bile bu şekilde değildir. Namaz kılmak farzdır, ama kılmamak bir farzı eda etmemekten doğan bir günah olsa bile haramdır denmemiştir. "

bu bölüme katılmıyorum. çünkü bir emrin olması onun yapılmamasının haram olması anlamına da gelir..

ve namaz emri tesettürden daha önemlidir...

ancak kişiseldir. kişi sadece kendi hakkına girmiş olur toplumsal boyuta taşınmadığı sürece ama tesettür başkalarının hakkına girmektir. onlarla helalleşilmediği sürece de bu haramın telafisi yoktur..

Yorum

Benim tesettür konusunda serbest bırakılsın dediğim tek yer kadın saçlarıdır.Bunun haricinde ideal bir devlet düzeni kültürel yozlaşmayla, ahlaksızlıklarla mücadele etmelidir.

Yorum

[quote author=Çeri link=topic=10172.msg65644#msg65644 date=1261038837]
                  Benim tesettür konusunda serbest bırakılsın dediğim tek yer kadın saçlarıdır.Bunun haricinde ideal bir devlet düzeni kültürel yozlaşmayla, ahlaksızlıklarla mücadele etmelidir.
                  [/quote]

Oldu canım. Senin hatırına o da olsun öyle değil mi? Yani İranda yüzbinlerce ulema islamda bu hükmü bulamadı da siz buldunuz öyle değil mi? Bayanların saçları ille de açık olsun ha. Bunu neye dayanarak söylüyorsun. Yoksa size yeni vahiy geliyor da bizim mi haberimiz yok.

Yorum

selamun aleykum
                    basörtüsüyle ilgili bir olayi anlaticam okuyan genclere örnek olmasi icin, bu sorun Almanyada yasandi, kizimizin birisi yedi yasindan beri kapali okula basladi 16 yasina kadar hic bir zaman okulda zorluk cekmedi hatta okulda yüzme derslerine bile teseturlu mayoyla girdi, kendisini öyle bütün ögrencilere ve ögretmenlere kabulendirebildi, taki yeni bir sehire tasinana kadar, yeni bir sehire tasininca okulun kanunlarinda basörtüsü yasagi varmis, okula yeni basladigi ilk zamanda müdür birosuna cagirtmis, okulda basörtüsü yasagini kiza söylemis ilk defa okulda bu yasagi duyan kiz o an ne yapacagini sasirmis, tabiki müdür kiza sen basörtünü cikarmasan biz aylenle konusmak zorundayiz aylenin buraya gelmesi lazim, basörtüsü yüzünden okulda daha öncelerde sorun yasandigi icin müdür söylemis biz herseye hazirlikliyiz biliyoruz, ayleniz buraya gelicek bizimle kavga edicek,ama ne olursa olsun biz asla basörtülü sizi okula kabul etmeyiz, tabiki bunu duyan ayle ilk etapta biz hakimizi kanuni yoldan haledelim düsündü ,ama kiz buna musade etmedi, aylesine siz herseyi bana birakin benim kendim herseyi haledicem, birgün gine müdür odasina cagirip sonkez kizla konusmak istedi, kiz ilk yasagi duydugundaki heycani üzerinden atmis daha temkinili mudurle konusmaya gitmis, müdüre okdar etkiliyici konusma yapmis konusmasini genelde hz Alinin hadislerinden yola cikarak yapmis, kizin gercekten icinden gelerek kapandigini gören müdür bu sefer ben senin arkadaslarin tarafindan dislanmaman icin basörtünü cikarmani söyledim, yani seni düsündüyüm icin yaptim, kizda müdüre demis ben simdiye kadar hep basörtüyle okula gitim bu yasima kadar kimse tarafindan dislanmadim, sizin haricinizde yanliz sizin tarafinizdan dislandim, ve ogünden sora bir daha basörtüsü sorunu olmadi okulda ama bazi ögretmenler direk basörtüsünü söylemeselerde baska konularda sorun cikarmaya calistilar, bu durum bir yil sürdü daha sonre bu durumu kabulenmek zorunda kaldilar, ve ilk defa o okulda bir basörtülü kiz okuyor,daha önce basörtüsü sorunu yasayan bazi ayleler feytulah gülene sormuslar oda baslarini acmasini söylemis,simdi burada önemli olan biz kendi dinimizeden ne kadar taviz verirsek okadar zorluk cekeriz, ve geriden gelernlerde ceker, daha öncekiler mücadele etseydi hemen basini acmasaydi, bugün o okulda bu sorunlar yasanmazdi, tabiki okulda yasak denince hemen basörtüsü atilirsa bu durumu gören okul yönetimi ilk etapta düsünüyor demeki zorla kapatiliyor bu cocuklar,ve simdi okulda basini örtmek isteyen ögrenci ayleleri, bu kizimizda fikir aliyor,bu durumdan örnek cikarabiliriz, bir akili kulanmak en güzel cözümdür, kavgayala hic bir yere varilmaz,gercekten ben müslümaninim diyen birisi konusmasiyla ve hareketleriyle kendisini ifade etmelidi, yanliz diliyle ben müslümaninim ama görünüste müslümanlikla bir ilgisi olmasin, o insanin imanindan hiristiyan bile süpe eder basini actirmaya kalkar,ALLAH
                    bu gibi sorunlari yasiyan cocuklarimizin yardimcisi olsun,bu kizimiz gibi Allah yolunda mücadele eden genclerimizedende, hem öbür dünyada hemde bu dünyada Allah razi olsun razi olsun.not bu durumu yasayan aabida kardesiniz.
                    vesselam

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=10172.msg65648#msg65648 date=1261040805]
                      [quote author=Çeri link=topic=10172.msg65644#msg65644 date=1261038837]
                      [/quote]

Oldu canım. Senin hatırına o da olsun öyle değil mi? Yani İranda yüzbinlerce ulema islamda bu hükmü bulamadı da siz buldunuz öyle değil mi? Bayanların saçları ille de açık olsun ha. Bunu neye dayanarak söylüyorsun. Yoksa size yeni vahiy geliyor da bizim mi haberimiz yok.
                      [/quote]Bu konu`da bana pek söz düşmez.Bu İranın meselesidir.Benimkisi sadece bir dost tavsiyesi.İran`da da bu konuda benimle hem fikir din adamları olduğundan eminim.Hem ben bayanların saçları illede açık olsun demedim.Tabiki dindar bir hanım, dine göre giyinmek isteyen ve yaşamak isteyen bir hanım başını örtmelidir.Baş örtüsü dinimizin yani Allahın bir emridir.Baş örtmemek günahtır.Bunu bilen hanımlar artık kendi kararlarını verebilecek durumdadır.Eğer baş örtüsünü bir ibadet olarak görüyorsanız ibadette esas olan niyettir.Zorla ibadet olmaz.Hem zaman zaman İran`da ki bazı bayanların baş örtme şekilleri yayınlanıyor.Öyleki kadın baş örtüsünün altından kekilini sarkıtmış üstelik boyamış.Baş örtüsünün altından gösterebileceği kadar saçı özellikle göstermeye çalışıyor.İran sınırından giriş çıkış sırasında ilk işleri baş örtülerini çıkartmak oluyor.İran`a girerken başlarını örtüyorlar.Üstelik İranlı yetkililerin gözlerinin önünde.Şimdi bu kadınlar, bu kızlar içlerinden gelmedikten sonra başlarını örtse ne olacak örtmese ne olacak.Hem bu yapılanlar baş örtüsünü komik duruma düşürmektir.

Yorum

selamun aleykum
                        ceri kades ben sizin düsüncenize katilmiyorum, iranda basini örtmek zorunlu olmasaydi cok kötü seyler olucakti, kadinlar ucaga bindiklerinde ucak kalkmadan baslarini aciyorlar, birde kapali insanlari asagilayar gibi bunlar devrimciler onun icin baslarini acmiyorlar alay eder gibi tavir takiniyorlar, Almanyaya gelen iranlilarin cogusu din deyistirmis müslümanliktan cikmis bu insanlar gercekete hic müslüman olmamislar, iranin tarihini okusaniz gecmisinde iran halki atese tapardi,bu insanlari düzeltmekte okadar kolay deyil cogunlugu sahin adamlari,yurt disinda imam humeyniyi seven iranli cok az camilerinde bile imamin adinin gecmesine bile dayanamayan iranlilar var, bizim cocuklar 4 yildir iran camisinde haftada birgün ders görüyodular iclerinde bir kactane iranli vardi,imam humeyninin adini bile duymak istemiyorlardi,nitekimde imam humeyniyi sevdilerini fark etiler ve birdaha camiye ders görmelarine musade etmediler, yurt disinda yasayan iranlilar cok parcalanmislar, bir kisim sahin adami, birkisim musavinin adamlari, cogunluktaki müslümanilktan cikmis yahavo sahitleri ne hizmet ediyor,birde elerine dergilerini ailp kapi kapi dolasip mileti dininden cikarmaya calisiyorlar,Allah hepsini islah etsin iranda okadar yasak olmasa bunlarin hakindan iran gelemezdi.

Yorum

Hem zaman zaman İran`da ki bazı bayanların baş örtme şekilleri yayınlanıyor.Öyleki kadın baş örtüsünün altından kekilini sarkıtmış üstelik boyamış.Baş örtüsünün altından gösterebileceği kadar saçı özellikle göstermeye çalışıyor.İran sınırından giriş çıkış sırasında ilk işleri baş örtülerini çıkartmak oluyor.İran`a girerken başlarını örtüyorlar.Üstelik İranlı yetkililerin gözlerinin önünde.Şimdi bu kadınlar, bu kızlar içlerinden gelmedikten sonra başlarını örtse ne olacak örtmese ne olacak.Hem bu yapılanlar baş örtüsünü komik duruma düşürmektir.
                          Tesettür Allahın farzıdır. Farzın uygulanması da farzdır. İranda bir İslam devleti olduğu için bu farzı ikamet etmiştir. Allahın farzını bir devlet yasası olarak uygulamaktadır. Tesettürsüzlüğün ahlaksızlık, fesat ve batı medeniyetinin tezahürü olması ve bir çok hikmet gereği hukuki bir kanun olarak uygulanması İmam Humeyni k.s. un ve İran İslam Cumhuriyetinin uyguladığı farz kaynaklı ilahi bir hukuk yasasıdır. Tesetür sadece ibadet değil hukuk yönü de olan bir konudur.

Bu yüzden nasıl ki hırsızlık yasaktır, öyle de tesettürsüzlük te yasaktır. Tesettürsüzlükte kişi hem kendisini hem de başkalarını fitne ve fesat tehlikesine atmaktadır. Başka insanları kötülüğe zorlama gibi menfi durumları vardır. Bu yüzden tesettür farzı kişinin keyfine bırakılıp günahı ahirete sorulacak bir hüküm değildir.

İranda tesettürsüzlük yasak olmasına rağmen örtüyü zorla giyenlere gelince, iyi ya İslamda samimi olmayanlar böylece belli olmuş oluyorlar ve islam toplumu böyle habislerden haberdar olup onların yayacakları fitneden de korunmuş oluyorlar. Tesettürü gereği gibi örtmeyenlerin bu durumu kendilerinin pespaye ve islamın hükümlerini içine sindiremeyen münafık insanlar olduğunu gösterir, bunların sefil durumları sebebiyle İslam İnkılabı suçlanamaz ki?

Hukuki kuralların ihlali sorumluluk gerektirir. Ceza gerektirir. Her insan hırsızlığın kötülüğüne inandığı için mi hırsızlık yapmıyor, yoksa hırsızlığa verilen cezadan korktuğu için mi hırsızlık yapmıyor.

Şimdi hırsızlar içlerinden gelmediği için hırsızlık yapmıyorlarsa ne yapalım yanı. Sizin içinizden hırsızlık yapmamak gelmiyor öyleyse hırsızlık yapın, çünkü hırsızlık yapmak içinizden geliyor mu diyelim. Tesettür meselesi de aynıdır.

Yorum

[quote author=Ahir-zaman link=topic=10172.msg65652#msg65652 date=1261041955]
                            selamun aleykum
                            ... müdüre okdar etkiliyici konusma yapmis konusmasini genelde hz Alinin hadislerinden yola cikarak yapmis, kizin gercekten icinden gelerek kapandigini gören müdür bu sefer ben senin arkadaslarin tarafindan dislanmaman icin basörtünü cikarmani söyledim, yani seni düsündüyüm icin yaptim, kizda müdüre demis ben simdiye kadar hep basörtüyle okula gitim bu yasima kadar kimse tarafindan dislanmadim, sizin haricinizde yanliz sizin tarafinizdan dislandim, ve ogünden sora bir daha basörtüsü sorunu olmadi okulda ama bazi ögretmenler direk basörtüsünü söylemeselerde baska konularda sorun cikarmaya calistilar, bu durum bir yil sürdü daha sonre bu durumu kabulenmek zorunda kaldilar, ve ilk defa o okulda bir basörtülü kiz okuyor,daha önce basörtüsü sorunu yasayan bazi ayleler feytulah gülene sormuslar oda baslarini acmasini söylemis,simdi burada önemli olan biz kendi dinimizeden ne kadar taviz verirsek okadar zorluk cekeriz, ve geriden gelernlerde ceker, daha öncekiler mücadele etseydi hemen basini acmasaydi, bugün o okulda bu sorunlar yasanmazdi,
                            ...not bu durumu yasayan aabida kardesiniz.
                            vesselam

[/quote]

Tebrikler aabida kardeşimize Rabbim ona Ehlibeyt a.s.'ı örnek alacağı hayır dolu bir yaşamla ve Onların şefaatiyle ödüllendirsin.. bu yaşanmış hikaye bana da bir anımı hatırlattı:

askerde acemi birliğindeyiz öğretmen asker statüsünde. 28 günlük bir eğitimimiz var. 95 ilahiyat mezunu öğretmen bir alaya toplanmışız. ilk gece gittiğimizde mescid uzak olduğu ve nerede olduğunu da bilmediğimiz için Allah'ın temiz dediği her yerde namazlarımızı eda etmeye başladık. kimi dışarda paltosunu serdi kimi önceden getirdiği seccadesi kimi kartonu serdi kıldı namazı.

ancak tuncelili alevi olduğunu öğrendiğimiz bir alay komutanı, bir yazı hazırlamış. Eğitim alanında yatakhanelerde ya da mescid dışında herhangi bir yerde hiç bir şekilde ibadet etmeyeceğime... dair.. ve bize zorla imzalattı isim ve imza..

attık imzayı...

bu olaydan sonra ilahiyatçılar bir çok guruba ayrıldık. fetvalar uçuşmaya başladı, kimi dedi günahı onların boynuna kılmayalım, kimi dedi akşam herkes yatınca, ya da sivile çıkınca kaza ederiz, kimi dedi cem edelim fırsatını bulunca kılalım kimi de 5 vakit tavissiz kılalım en büyük Allah... herkes verdiği fetvaya göre yaşamaya başladı..

aradan bir kaç gün geçti yüzbaşından daha yüksek bir rütbeli geldi, binbaşı mıydı albay mıydı bilmiyorum, askerde dereceleri bile öğrenemedim, dedi, sizden böyle böyle söz alınmış bunda hiç bir sakınca yoktur istediğiniz yerde istediğiniz şekilde namaz kılabilirsiniz ama eğitimi aksatmamak şartıyla...

ondan sonra biz dışarda her yerde rahatça namaz kılmaya başladık, açık açık, bizi gören erler de namazlarını açıktan kılmaya başladılar ve bize dua ettiler, sonra uzman çavuş vardı bir tane dedi; ilk akşam ben nöbetçiydim baktım herkes namaz kılıyo, korkudan dehşete kapıldım dedim: şeriat geldi işimiz bitti bizi bunlar keserler...

bir tane namaz kılmayan doktor vardı, dedi siz geldiniz buraya bir nur geldi...

not: namazı sivilde kılarız diye fetva verenler genel olarak fethullahçılardı...

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=10172.msg65375#msg65375 date=1260858657]
                              Çepni efendi
                              T.C. devletinde müslümanların rahatsızlıklarını sayalım mı?

Bak efendi, biraz ağır konuşmak zorundayım ki, sizin inadına çamura yatmanız bunu gerektiriyor, ayrıca söyleyeceklerimde bir iftira hakaret değil t.c. nin gerçekleridir.

Eğer sizin eşiniz zina ederse, t.c. devletinde siz ne yapabilirsiniz. Eğer namus sahibi biri iseniz zinanın islamdaki cezasını eşinize ferdi olarak uygularsınız, ancak t.c. devleti ne yapar size aferin demez sizi kodeze koyar, çoluk çocuğunuz yeni zanilerin zina eylemleri için birer adaya dönüşür. Bu mudur müslümanların t.c. devletindeki rahatlığı ha, söyler misin?

Ya işsizsinizdir ya da ücretiniz geçiminize yetmiyor. Kredi kartı kullanıyorsunuz. Kredi kullanıyorsunuz. Vaktinde ödeyemiyorsunuz, yetmiyor, çaresizsiniz. Ne oluyor faiz ödüyorsunuz. İnleye inleye öyle değil mi?
                              Yoksa bu mudur senin t.c. devletinden gördüğün rahatlık ha, bu sorunları yaşamıyormusun yoksa, uzaydamısın be adam.

Daha sayalım mı milyonlarca sorun ve rahatsızlık kaynağı ha. Türkiyede 80 i aşkın irili ufaklı abd üssü bulunuyor biliyorsun değil mi?

Bu askerler cinsel ihtiyaçlarını bu memlekette kafesledikleri türk kızları ile gideriyorlar biliyorsun değil mi? bu mudur t.c. devletinin sağladığı rahatlık. Bizce değil ama sizi bilmiyorum, yukarıdaki ifadelerinize dayanarak.

Başka söyleyeyim mi, alnın, yüzün, ruhun kızarır biliyormusunuz?
                              Allahın ahkamına savaş açmış batı uşağı rejim ve egemenlerini savunmak bir müslümana yakışmaz. Savunanlara da müslüman denmez anladın mı?
                              [/quote]
                              Siteden uzaklaştırıldığım için,şu yazınıza cevap veremedim...
                              Zina konusunda;devlet kimsenin uçkur bekçisi değildir...Kuşkusu olan ayrılır eşinden...iş olur biter...Muta bahanesiyle işi geçiştirmenin bir anlamı yok....
                              Birilerinin birilerinetecavüz etmesi olayı,T.C.nin hoş gördüğü,görebileceği bir durum değildir,ve T.C.cezasını verir..Uydurmayın kafanıza göre..
                              geliriniz yoksa borçlanmayacaksınız..İslam hukukunun da kabul etmediği en önemli şeylerden birisi de borcun ödenmemesi olayıdır...Borcunuzu ödeyeceksiniz....Yoksa İslam hukukunda borcunuza karşılık,hürriyetinizi de kaybedip,köle de olabilirsiniz...
                              Türkiye'de bulunan ABD üsleri müslümanları değil;sol anlayıştaki i,nsanları rahatsız ediyor....Müslümanların o üslerle bir sorunu yok...
                              Allahın ahkamı diye bir süreliğine uydurulmuş nikah işlemlerini de sorgulayın o zaman...
                              Sayacağınız sorunların kaynağı T.C.değildir,ve çözüm yolu da asla ve asla islam ve din değilşdir...O sorunların çözüm yeri,daha insanca bir yaşam,daha insani bir ortam,ve sömürü düzeninin olmadığı sosyalist bir tolum biçimidir...Olur mu olmaz mı onu ben de bilmiyorum...Ama ne islam dininden ve de başka bir dinden bu konularda medet beklemeyin..Ve körü körüne de T.C.ni suçlamayın....

Yorum

Allah bu sorunlara ilgisiz köşesinde bekliyor!..

insanlar çözsün diye..

ben senin inandığın Allah vasıflarına inanmıyorum..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X