Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Erkegin tesettürü

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Erkegin tesettürü

Son yillarda nereye baksam, ISLAM adina, ISLAMi direnis adina duydugum tek sey tesettür.

"bacimin basörtüsü" tarzi slogan basliklarla alabildigine duygusallastirilan bir hadise bu.

daha önceleride hep cevrenin büyüklerinden cuma hutbelerinde onlara mütemadiyyen erkegin üstünlügü, kadinin ahiretinin dahi erkegin rizasina bagliligi, kadini söyle korumali, böyle mahrum etmeliler vaaz edilirmis. camiden dagilan cemaat, aldiklari o sahte özgüven etkisiyle o cuma daha bir kasintili olmak üzere, gelecek cumaya kadar idare ederlerdi. cumaya yain icsel bir celiski icerisiinde olmakla birlikte, hala o empoze edilmis duyguya siginma sekline dönüsmüs olurlardi.

söyleki; o cuma evlerine döndüklerinde eslerine bir nefeste anlatirlardi duyduklarini, sonrada bunca haklarina hakliliklarina ragmen nasilda tevazuya yakin dururlardi. eslerine sitemleri bitmez tükenmez, küsmeleri cabuk, istekleri boldu. müsterek bir hayatta kadinin insani egilimleri resmen kinanir olmustu.

evet, onlar kendilerince ISLAMin torpillileriydiler, insan bütününün yarisi olan kadinlarini kenara itmekle kalmadilar, yüklerinin cogunu mümkün mertebe onlara tasittilar. birileri cikip reytingini artiracak bir formül buldu, öyle bir formüldüki bu, nancli kadinlar ister istemez yandas olacak, erkeklerse karsi cikamayacaklardi. öylede oldu. sonucta ISLAMin bir büyük geregi olan basörtüsünün mücahideside kadin oldu, maduruda!

hayatin bütün zorluklariyla kadini basbasa birakan, kaldiramayacagi yükler altinda esinin ezilisini görmezden gelen kocalar bunu cok dogal gördüler, babalar ayni zillet altinda ezilen kizlarini savunacak tutanak bulamadilar. kardesler, ufak kusurlari yüzünden kasi gözü patlatilan bacilarini koruyamadilar. fakat basörtüsü konusunda mücahit kesildiler. ALLAHin emaneti olan kadinin emanet hakkini gözetmemislerdi, basörtüsüne nasilda titilik gösterdiler!

Acaba bugün kuranin emirlerini ciddiyetle insanlara hatirlatan biri gelip, kuranin emri olan "mümin erkeklere söyle, gözlerini harama bakmaktan sakinsinlar" ayeti ile bir cigir acsa bu mücahidler bu cagriya ne kadar yaklasim gösterecekler merak ediyorum!

Evet müminler, sizlere soruyorum; gözlerinizi koruyormusunuz? yoksa nefsinize hitab eden her görüntüyü ganimetmi biliyorsunuz? acaba gözlerinizi korumanizi zorlastiran ortamlardan sikayetci olmak icin kac resmi girisiminiz oldu? kac dilekce verdiniz? kac boykot düzenlediniz? hangi girisime öncülük ettiniz? yaptiginiz herhangi bir mücahede varmi? sizler kendi maduriyetinizin, kendi aldatilmisliginizin farkindamisiniz?

hadi kadinlarinizin cennete girmesinin sizin rizanizla orantili olduguna inandinizda, kendi cennetiniz icin kosulmus sartlardan biri olan, bana göre erkegin iffet tesettürü olan "gözlerini sakinsinlar" emrine ne kadar hassasiyet gösterdiniz?

ne kadar rahatsizlik duydunuz afislerden, gazeteler, dergiler, reklamlardan? bu rahatsizliginizi nasil dile getirdiniz?

evet beyler, kadinlarinizin örtüsünün sizin cennet binekleriniz oldugunumu saniyorsunuz, yoksa sizinde tesettürünüz varmi?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Ynt: Erkegin tesettürü

Güzel bir paylaşım olmuş bacı.. Allah razı olsun.. Eğer bu yazıyı siz kaleme aldıysanız MAAŞALLAH diyorum..

Yorum

Allah cümlemizden razi olsun
      evet kardesim
      sürekli kadin tesettürü ile alakadar olan baylara cevaben yazmistim
      begendiginiz icin ayrica tesekkür ediyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Amin cümlemizden elinize sağlık..

Yorum

evet beyler, kadinlarinizin örtüsünün sizin cennet binekleriniz oldugunumu saniyorsunuz, yoksa sizinde tesettürünüz varmi?

Allah razi olsun bacim önemli bir konuya deginmissin

Yorum

ecmain olsun bacim...ama malesef baylardan bu yaziya pek yorum alamadim malesef

Yorum

alamaman cok normal cünkü konu kadinin tesettürü degil

emegine saglik...
              Allah Bize Yeter!
              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

önemli bir konu
                ne desem bilmem. forumdaki baylardan ses cikmamis. simdi ben bir basima burada ne desem dogru olur!
                ama su kadarini biliyorum, biz gercekten kendi tesettürümüzden cok hanimlarimizin tesettürüyle alakadariz, onlarin bu konuda yapacaklari en kücük hatayi kabul etmeyiz, ama kendi tesettürümüz gün boyu kac frikik verirse versin, hanimlarimiz bize söz söyleyemez. ayete bakarsak "mümin erkekler ve mümin kadinlar birbilerinin velileridir, iyiligi EMREDER, kötülükten SAKINDIRIRLAR"

bu ayet, kadinlarinda bizim tesettürümüz üzerinde söz hakkina sahip olduklarini gösterir. ama uygulamada cok az kisi vardir belkide hic yoktur. buda bize geleneklerimizin üzerimizdeki etkisini gösterir. gelenege göre hanimlar erkeklere söz söyleyemezler, erkegin yaptiklari hatadan bile sayilmaz cogu yerde.

Allah razi olsun, dikkat etmeye calisacagim

Yorum

ecmain olsun zulfikar kardes
                  malesef gercekler böyle görünüyor

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X