Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

....

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

....

....
    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Ynt: “GEL EY İMAM-I ZAMAN” ÖYLE Mİ ??!!!!!

Allah razı olsun bacım..kalemine sağlık konuyu çok güzel bir şekilde kaleme almışsın insan okuyunca durup bi düşünüyor..

Bugün o yazıyı görünce dondum kaldım..baya üzüldüm ve sinirlendim..ve aynı zamanda nedense içimde bir sevinç ve huzur oldu..üzüntümün ve sinirimin nedeni bir insan bukadar cahil olup tarihi belli olmuyan şeyi tarihi ve günüyle yazabilir bu konuda bir çok hadisler vardır...

Zuhur gününün yaklaşdığı aşikardır..zuhur alametlerinin bir çoğu gerçekleşmiştir..

İmam Sadık (a.s) bu konu hakkında şöyle buyuruyor:

“Biz geçmişte zuhur için bir vakit belirlemedik. Gelecekte de bir vakit belirlemeyeceğiz.”

Gaybet-i Tusi, fasıl. 7, h.412, s.426

o halde bu tarihi söyleyen kişi YALAN söylemektedir..çünkü tarih belli değildir..

[İmam Bakır (a.s), ashabından zuhurun ne zaman olacağını soran birisine şöyle buyurdu:

“Vakit belirtenler yalan söylemektedirler. Vakit belirtenler yalan söylemektedirler. Vakit belirtenler yalan söylemektedirler.” Gaybet-i Tusi, fasıl. 7, h.411, s.425

bu TArihi belirten kişi düzenbazdır ne yapmaya çalışıyor bilemem ama yalancının takendisidir...bir insana olaya neye dayanaraktan böyle tarihini verdiğini bilmeden yalancı demezdim fakat hadisler ortadadır..

İmam Sadık (a.s) bu konu hakkında dostlarından birisine şöyle buyurmuştur:

“Zuhur için vakit belirleyen birini yalanlamaktan çekinme. Çünkü biz, hiç kimse için zuhur vakti belirtmedik.”Gaybet-i Tusi, fasıl. 7, h.414, s.426

Beklenen zuhurun acil olması umuduyla..umut etmekle kalmayıp zuhurun zemininide oluşturalım gaflette uyuyup kalmıyalım Rabbe itaatkarlığa ibadete doğacak olan güneşe doğru yönelelim..

ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ALİ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM...

evet beklenen bir İmam var...yıllardır herkes İmam Mehdi(a.f)'i beklemekte...zülmün ve haksızlığın hızla yaygınlaştığı zamandayız zuhur çok yakın.

İmam Sadık (a.s) bu konuda dostlarından birine şöyle buyurmuştur:

“Zulmün ve haksızlığın yaygınlaştığını, Kur’an’ın unutulduğunu, nefsi isteklere göre tefsir edildiğini, batıl ehli olanlar hak ehli olanlardan öne geçtiğini, imanlı insanların sessiz kalmayı tercih ettiklerini, akrabalık ilişkilerinin kesildiğini, dalkavukluğun çoğaldığını, hak yolun yolcusuz kaldığını, şer yollarının dolu olduğunu, helâlın haram edildiğini, haramların caiz sayıldığını, büyük sermayelerin Allah’ın gazap ettiği işlerde (Fesat, fuhuş) harcandığını, devlet memurları arasında rüşvet almanın yaygınlaştığını, eğlencelerin çoğalıp önü alınamayacak kadar revaçta olduğunu, Kur’an hakikatlerine kulak asmanın insanlara ağır fakat batıl şeyleri dinlemenin hoş geldiğini, insanların Allah dışındaki şeyler için Hacca gittiklerini, Allah’ın evine koştuklarını, insanların kalplerinin katılaştığını gördüğün zaman; bir kimse iyiliği emredip kötülükten sakındırdığında “Bu senin işin değil” diyerek karşı çıkıldığını ve her yıl yeni yeni fesatlar-günahlar ve bidatlerin çıktığını gördüğün zaman kendine dikkat et. Allah’tan böyle çirkin bir ortamdan seni kurtarmasını iste (Çünkü zuhur yakındır).Kafi, c.7, s.27
    [center]

[center][center]

Yorum

masaAllah Allah gönlünün bereketini artirsin bacim
      evet, kasitli olarak, cahillik nedeniyle farkli nedenlerle farkli cikislar yapiliyor, ama insanlar kendilerince cikarimini yapiyorlar, bak o yazi ne güzel bir seye vesile olmus....

yebne zehra bacim ayrica senide kutluyorum, yazdiklarindan dolayi...

dualarinizada gönülden amin diyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

durmak yok, iyidende kötüdende, ask ve iman ile dolu cikarimlarinizi paylasmaya devam

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Zulüm ve fesadın karanlık bulutları yeryüzünü sardığı; zalimlerin kötü, çirkin ve namertçe baskıları insanlar arasında at koşturdukları; mazlumlar çaresiz kalıp ellerini yardım için Allah’ın dergâhına açtıkları zaman; Allah’ın emriyle mübarek Ramazan ayında ansızın gökten gelen bir ses, bu karanlığı yarıp vaat edilen büyük kurtarıcının müjdesini verecektir. Gaybet-i Numani, bab. 14, h.17

“O öyle bir Allah’tır ki, Resulünü hidayetle ve hak dinle bütün dinlere üstün kılmak için göndermiştir. Müşrikler hoşlanmasalar da”Tevbe, 33

Bacım öyle güzel bir konu açmışsınki üzerinde konuşulması gereken bir konu..

Bizler zuhurun çabuklaşmasını istiyoruz dua ediyoruz.....

Fakat zemini hazırlıyormuyuz?İmam-ı Zaman'nın askerleri olmak istiyoruz ama yaptıklarımız o doğrultudamı???

Zuhurun geleceği günü düşündükçe şu soru beni dehşete düşürmekte..İmam'ın safındamı olacağız yoksa İmam'a karşımı savaşacağız??

Sözle onu arzularken kalbimiz şeytanın vesvesesine kapılıp nefsinin isteklerine yerine getirerek hakyoldan uzaklaşmaktamıyız..Rabbim bizleri af etsin.....
          [center]

[center][center]

Yorum

Allah razi olsun bacim duygularimizi güzel dile getirmissin.Rabbim o yüce sahsiyet geldiginde onun yüzüne bakacak cesareti olan iffet ve ahlak sahibi kullarindan etsin bizleri.Insallah

Yorum

yüreğine sağlık ablacığım .... çok güzel kaleme almışsın....

[quote author=segaleyn link=topic=5047.msg30228#msg30228 date=1243238792]
              Rabbim o yüce sahsiyet geldiginde onun yüzüne bakacak cesareti olan iffet ve ahlak sahibi kullarindan etsin bizleri.Insallah
              [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X