Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öylesine Bir Mektup (Hz. Ali’ye)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Öylesine Bir Mektup (Hz. Ali’ye)

Düşüncelerim ile duygularım hem-hâl olmuş vaziyette… Mahsusa ile makulanın derdest edilerek beni ezdiğini fark ediyorum…(Bunlar da benim segaleynim) İkisi de birer kolumdan tutup çekiştirmekte sanki… İşte bu keşmekeş içinde resmini (sana ait olduğu önesürülen genç ve yakışıklı bir erkek resmi) önüme alıp , gerekli ve gereksizi , duygusal ve aklî olanı ayırt etmek için yazmalıyım…
    Öncelikle sevgili Hz. Ali , bu resimdeki sen olamazsın… Kesinlikle değilsin diyebilirim… Çünkü , senin gözlerin bu resimdeki kadar derinlikten yoksun olamaz…. “Aklımdaki Sen”in gözlerin baktığı yeri deler… Hayır! Bu resim sen gibi bakmıyor… Efendimiz’in en sevdiği , elleriyle yetiştirdiği , gözdesi kızının namusunu emanet ettiği , ilmin kapısı olan Sen , bu kadar sığ bakamazsın…
    Biz Sünnilerin Seni ve Ehl-i Beyti ihmal ettiğini düşünüyorum… Saygı duyup sevmekle birlikte daha özel bir yere otutturmalıydık sizi…( Afedersin! “Otutturmalıydık” ifadesi yanlış oldu… Şöyle demeliydim…) Biz Sünniler’in senin ve Ehl-i Beyt’in özel konumunun idrakinde olmamız gerekirdi… Ya idrak edememek , ya da bilerek gizlemek… Bilemiyorum geçmişteki alimlerimizin bu konudaki ihmallerinin sebebini… Çok da merak etmiyorum açıkçası… Çünkü ben bilgimden ve bildiklerimi ne kadar uyguladığımdan sorumluyum… (Bu arada Nehc-ül Belağa’daki “Değerin bildiğindir” sözünü çok tuttum… Hakikaten alim ve belagat sahibisin… Sözün fazlasını atarak ancak bu kadar güzel söylenirdi… ),
    Seni sevmeyen Efendimiz sav’i sevmemiştir… Bunda şüphe yok… Bu konuda beni hüzünlendiren başka bir yön var… Seni sevenlerin , daha doğrusu sevdiğini söyleyenlerin durumu… Ayetullah Humeyni’nin tabutunun sevgi (!) ile elden ele alınmaya çalışılıp da parçalanması gibi , seni sevenler de taşkınlıklarıyla sana zarar veriyorlar diye düşünüyorum… Gerçi bu konuda zararlı olan ancak kendine zarar vermiştir , senin değerin Allah ve Resulu sav yanında belli ve bakidir… Mesela: Aşure gününde insanların kendilerini zincirlerle yaralamaları , kan revan içinde kalmalarına onay vereceğine hiç ihtimal vermiyorum… Bu konu senin yolunu (seni değil) itici kılıyor… İslamda olmayan bir uygulama , insanlara “bu davranış Müslümanca mı?” dedirtiyor… Hangi ilmi delile dayanarak bu hareketi yapıyorlar bilmiyorum…
    Diyorlar ki , Senin mushafın (kenarında açıklamalar varmış) gizli tutuluyormuş… İlim gizlenir mi hz. Ali? Neden açıklayıp Senin ve Ehl-i Beyt’in üstünlüğünü dünyanın gözüne sokmazlar? Elde kesin kanıt varken tali kanıtlarla neden uğraşırlar? Nasıl da ihtiyaç var böyle bir açıklamaya….
    Bize (ehl-i sünnet ve’l cemaat) sitemli olduğunu hissediyorum… Seni daha iyi tanımak ve Ehl-i Beyt’i olması gereken yerde görmek için araştırıyorum… Muvaffakiyet Allahtandır… Şimdilik görünen manzara ne biliyor musun? Bir giz var… Hep bir giz… Gizli bir yerde bulunan senin mushafın… Mahzende kaybolan İmam…. İnancını gizlemenin (takiyye) imanın şartlarından sayılması… Olağanüstülük beklentisi v.s.
    Hayır Sevgili hz. Ali Efendimiz… Kellâ… Seni biz ihmal ettik ama Şiilerin anladığından , (ya da anladıklarını gizledikleri için , ifade ettiklerinden) daha farklısın bence… İdrâkim ve ilmim ölçüsünde Seni tanımak , Ehl-i Beytin kıymetini anlamak üzere yola çıktım bi iznillah… Muvaffakiyetim niyetim ölçüsünde olacaktır eminim…
    Yani , Seninle tanışacağım için çok heyecanlıyım… Selam sana ve âline olsun…
    Elif..

Ynt: Öylesine Bir Mektup (Hz. Ali’ye)

Bismillahirrahmanirrahim

Maşaallah! Tebrik ediyorum. Duygularınızı çok güzel dile getirmişsiniz. Sizin gayretinizden ziyade, Şiilerden ötürü Şiiliği eleştirmemenizi tebrik ediyorum. Aynı şekilde, sünnilerden dolayı Sünniliği (yani inançlarını) eleştirmeyenleride tebrik ediyorum. Resimle ilgili düşüncelerinize aynen katılıyorum. Araştırmaya yeni başlayan birisi olarak daha yolun başındasınız. Allah araştırmanızı sağlıklı, sıhhatli bir şekilde sonuçlandırmayı ve hasretini çektiğiniz, özlem duyduğunuz Ehl-i Beyti daha iyi tanımayı size nasip etsin inş. Araştırmalarınızda şimdiden başarılar diyorum. Sizden bir ricam var. O da şudur ki, eğer mektebimizle ilgili, inançlarımızla ilgili her hangi bir sorunuz olursa ki mutlaka olacaktır, foruma yazınız. Nitekim forumda F. Altan Hocamız ve bazı değerli hocalarımız ve ilim sahibi değerli büyüklerimiz ve kardeşlerimiz mevcuttur. Mutlaka cevap alırsınız.

Foruma tekrar hoş geldiniz kardeş. Allah basiretinizi artırsın inş.

Yorum

ÖYLESİNE BİR MEKTUP

HEMDE HZ.ALİ'YE....

BAŞLIK ÖYLESİNE BİR MEKTUP OLURMU ?? OLMALIMIYDI ?? OLMAMALIMIYDI ??

BİR DÜŞÜNÜNNNNN.....

[quote author=Elif.. link=topic=9270.msg59346#msg59346 date=1256992614]

Mesela: Aşure gününde insanların kendilerini zincirlerle yaralamaları , kan revan içinde kalmalarına onay vereceğine hiç ihtimal vermiyorum… Bu konu senin yolunu (seni değil) itici kılıyor… İslamda olmayan bir uygulama , insanlara “bu davranış Müslümanca mı?” dedirtiyor… Hangi ilmi delile dayanarak bu hareketi yapıyorlar bilmiyorum…

[/quote]

Yorum

[quote author=SALİH link=topic=9270.msg59352#msg59352 date=1256995320]
        ÖYLESİNE BİR MEKTUP

HEMDE HZ.ALİ'YE....

BİR DÜŞÜNÜNNNNN.....
        [/quote]

Aziz Salih kardeşim! Saygı duymasını bilelim.

Yorum

Salih! Nasıl olmalıydı?

Yorum

Emeklerinize sağlık elif hanım.çok güzel yazmışsınız.Başlangıç olarak çok iyi tebrik ederim sizi..
            ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Çünkü , senin gözlerin bu resimdeki kadar derinlikten yoksun olamaz…. “Aklımdaki Sen”in gözlerin baktığı yeri deler…

Hayır! Bu resim sen gibi bakmıyor… Efendimiz’in en sevdiği , elleriyle yetiştirdiği , gözdesi kızının namusunu emanet ettiği , ilmin kapısı olan Sen , bu kadar sığ bakamazsın…
              Kardeş sözde izafi algıdan yola çıkıp haakret vari işlere durmanı kendi adıma kınıyorum

Bakışlarda derinlik görememen snei şartlanmışlığınla, yada fıtratınla ilgili olduğu halde, bakışa sığ kelimesini yakıştırıp iman edenleri aşağılamazsın, gerçi hazret diye niteledikelrin de hazreti Ali ve Ehli Beyt'le yerine göre savaşmış, yerine göre küfür etmeyi şart koşmuş olduğu için, senin bu tür işlere durmanı yadırgamam,

Saygı duyup sevmekle birlikte daha özel bir yere otutturmalıydık sizi…( Afedersin! “Otutturmalıydık” ifadesi yanlış oldu… Şöyle demeliydim…) Biz Sünniler’in senin ve Ehl-i Beyt’in özel konumunun idrakinde olmamız gerekirdi… Ya idrak edememek , ya da bilerek gizlemek… Bilemiyorum geçmişteki alimlerimizin bu konudaki ihmallerinin sebebini… Çok da merak etmiyorum açıkçası…

Bak güzel bir noktaya el basmışsın,onca unvana sahip, kahramanlıkları bilindiği gibi, hazreti Muhammed'in neslinin yürüdüğü yüce kaya'yı, hangi sebepten dolayı alim diye nitelediklerin ihmal etmiş, aslında önemli bir iş, merak etmiyorum demekle gerçeklerden kaçmamanı öneriyorum

Nasıl olur da İslam için böylesine bir deeğr okullarda hakkıyla ele alınıp da öğretilmez, Hayber kalesinin Fatihi mi desek, hazreti Ali'nin yüceliği sayarak bitecek işlerden değil ki, algılamaya durmalısın nedne ihmal etmişsiniz, bunun sebebi nedir veselam, sebepsiz olma şansı olmadığına göre, vardır bir sebebi bu işi merak etmiyorum deme, deş sağını solunu umuşur ki Allah gerçeklere ermeni nasip eder

Seni sevmeyen Efendimiz sav’i sevmemiştir… Bunda şüphe yok…
              Güzel bir itirafa durmuşsun, şimdi hazreti Ali'yi kimler sevmemiş,kimler savaşmış iyi bir araştır, ve hazret diye kimleri nitelediğini/nitelediğinizi iyice idrak et derim

Hazreti Ali'yi sevmeyen Hazreti Muhammed'i sevmemişse, bu sevmeyenleri, sevmemişleri hazret diye nitelemek neyi analtır, buyur sen cevabını ver

Mesela: Aşure gününde insanların kendilerini zincirlerle yaralamaları , kan revan içinde kalmalarına onay vereceğine hiç ihtimal vermiyorum…
              Buna bende katılıyıorum

Diyorlar ki , Senin mushafın (kenarında açıklamalar varmış) gizli tutuluyormuş… İlim gizlenir mi hz. Ali? Neden açıklayıp Senin ve Ehl-i Beyt’in üstünlüğünü dünyanın gözüne sokmazlar?

Ehli Beyt'in üstünlüğü, sahip çıkılıp baş tacı yapılmasına delil Kuranda mevcut, Kuran okumak alzım , okumazsan bileemzsin, ezberden okumayı felan kastetmiyorum

Olağanüstülük beklentisi v.s.
              Kuran'da olağanüstülük ile ilgili örnekler yok mu?

Tek bir örnek olsa gözden kaçmış derim ama hiç mi Kuran okumuyorsunuz?

Soru sormama bakma, düşünmen için soruyorum, akıl/idrak işi harekete geçsin diye, ezber , mansına ermeden Arapçadan okuduğunuzu biliyorum

Yani , Seninle tanışacağım için çok heyecanlıyım… Gülümseme Selam sana ve âline olsun…
              Elif..
              Allah her işe kadirdir can,dileyenin dileğini bahşetmek ona has işlerdendir, O ol derse o işi oluvermiştir bile, iş iman etmekte yatar

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Aliekberbabacan kardeşim yorumlarını tümden yapsanda herkes anlasa daha iyi olmazmı..satır satır yaparak daha iyi anlaşılacağını sanıyorsun ama bence gerek yok..yorum yapacaksan bir seferde yap.

ikincisi elif kardeşin yazısını tam manası ile okuduysan özeleştiri var ve hz Ali yi tam manası ile tanıyamama itirafı var.
                buna rağmen ne diye suçlayarak yorum yapıyorsun anlamadım..Lütfen biraz yıkıcı değil yapıcı olalım
                ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=9270.msg59368#msg59368 date=1257008374]
                  Lütfen biraz yıkıcı değil yapıcı olalım[/quote]

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=9270.msg5936

Nasıl olur da İslam için böylesine bir deeğr okullarda hakkıyla ele alınıp da öğretilmez, Hayber kalesinin Fatihi mi desek, hazreti Ali'nin yüceliği sayara[/quote]İmam H.z.Ali`nin Hayber Kalesinin Fatihi olarak aldığı "HAYDAR" Adı Ünvanı bazılarına çok komik geliyorsa ...Gerisini siz düşünün Yahudilerin intikam aldığı kesinde.

Yorum

kıskanılacak kadar duygu dolu bir mektup
                      ve güzel eleştiriler

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=9270.msg59353#msg59353 date=1256995420]
                        [quote author=SALİH link=topic=9270.msg59352#msg59352 date=1256995320]
                        ÖYLESİNE BİR MEKTUP

HEMDE HZ.ALİ'YE....

BİR DÜŞÜNÜNNNNN.....
                        [/quote]

Aziz Salih kardeşim! Saygı duymasını bilelim.
                        [/quote]

saygısızlıkmı mevcut?

Sen görmedin galiba cevabımda naklettiğim smileyleri....

sırf yazmış olmak için neden mesaj yazarsın anlamıyorum? Anlatılmak istenileni biraz ince çizgiler içinde düşünmelisin..üstüne üstlük konuyu açan senin gibi bir hitapta bulunmamışken bu topicde sürekli ikaz edici mesajlarının sebebi nedir? fesubhanallah !!

konu açılır, okuyanlar fikirlerini beyan eder, konuyu açanda gerekli cevapları verir.

YOKSA BENİM GÖZLERİMMİ BOZUK ?? BU KONUYU ELİF DEĞİLDE MUFAZZAL'Mİ AÇMIŞ??
                        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 01:40.

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9270.msg59359#msg59359 date=1257003800]
                          Salih! Nasıl olmalıydı?
                          [/quote]

benim anlatak istediğim öylesine demen idi...yani alalade, basit, sıradan gibi telafuz edilmiş...oysa yazdıkların güzel şeyler dolayısıyla yazılanında hitap edileninde şanını yüceliğini göz önüne getiririsek böyle bir kişiye ÖYLESİNE diye seslenilmemeliydi diye düşünüyorum...tabi bu benim fikrim...

ve zaten cevabımdada BAŞLIK ÖYLESİNE BİR MEKTUP OLURMU ?? OLMALIMIYDI ?? OLMAMALIMIYDI ??
                          demişim....

yani sen OLUR diyorsan evet böyle OLMALIYDI diyorsan buda senin fikrindir...

Yorum

[quote author=SALİH link=topic=9270.msg59380#msg59380 date=1257013074]
                            Salih! Nasıl olmalıydı?
                            [/quote]

benim anlatak istediğim öylesine demen idi...yani alalade, basit, sıradan gibi telafuz edilmiş...oysa yazdıkların güzel şeyler dolayısıyla yazılanında hitap edileninde şanını yüceliğini göz önüne getiririsek böyle bir kişiye ÖYLESİNE diye seslenilmemeliydi diye düşünüyorum...tabi bu benim fikrim...

ve zaten cevabımdada BAŞLIK ÖYLESİNE BİR MEKTUP OLURMU ?? OLMALIMIYDI ?? OLMAMALIMIYDI ??
                            demişim....

[/quote] "Öylesine" Yani : Dertleşme mahiyetinde , samimice , korkarak değil dostça , riyakar değil ihlasla , showsuz derinden ve olduğu gibi... Geldiği gibi , öylesine....

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9270.msg59383#msg59383 date=1257013293]
                              [quote author=SALİH link=topic=9270.msg59380#msg59380 date=1257013074]
                              Salih! Nasıl olmalıydı?
                              [/quote]

demişim....

[/quote] "Öylesine" Yani : Dertleşme mahiyetinde , samimice , korkarak değil dostça , riyakar değil ihlasla , showsuz derinden ve olduğu gibi... Geldiği gibi , öylesine....
                              [/quote]

hımmm...demekki nasıl bakıyorsak öyle görüyoruz...herkesin bakış açısı değişik...

neyse bahsettiğiniz gibiyse oda güzel...nasılsa ALLAH herkesin içini biliyor...

selam ve dua ile....

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X