Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öylesine Bir Mektup (Hz. Ali’ye)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Öylesine Bir Mektup (Hz. Ali’ye)

[quote author=serdarcan link=topic=9270.msg59368#msg59368 date=1257008374]
    Aliekberbabacan kardeşim yorumlarını tümden yapsanda herkes anlasa daha iyi olmazmı..satır satır yaparak daha iyi anlaşılacağını sanıyorsun ama bence gerek yok..yorum yapacaksan bir seferde yap.

ikincisi elif kardeşin yazısını tam manası ile okuduysan özeleştiri var ve hz Ali yi tam manası ile tanıyamama itirafı var.
    buna rağmen ne diye suçlayarak yorum yapıyorsun anlamadım..Lütfen biraz yıkıcı değil yapıcı olalım

[/quote]

---------------------------------------------

Sayın can alıntı yapmamdaki iş, hangi sözü özellikle hangi cümleye sarf ettiğimin gözlerden kaçmaması meselesi, bu işin sorun olacağını düşünmüyorum şöyle ki her yiğidin farklı bir yoğurt yiyiş tarzı vardır, ben böyle yerim yoğurdumu

Yapıcı olmamı önermendeki hasasiyeti anlayabiliyorum, sayın Mufazzal can'da bu konuya vurgu yapmış,ama dost acı söyler ilkesinden yola çıkıyorum, ve bazı işleri yıkıcıyız bu doğru; yanlış düşünceyi,put vari yaklaşımları yıkıcıyız, sözlerimiz kişinin kendini öne sürdüğümüz işler hakkında sorgulamasını getireceği için de yapıcıyız, algı nüansı esastır yani, yoksa hasasiyetlerinizi anlıyorum, ama sormak lazım elif bacıya peşinden şakşaklığa durmuş bir tarz mı diler, yoksa kendi gibi bildiği doğruları çekinmeden yazan birileri mi?

Kendini ifade edebileceğindne şüphem de yok,o bir fotorafa bakıp da duygulara gleince, biz de bu bakışın bize göre kusurlu yönlerini bildirmişiz, zorla bizim yaklaşımımız benimsensin de dememişiz, demeyiz,çünkü Yusuf 100 ile sabittir ki "inanmak bile Allah'ın izniyle", dolayısıyla ben Elif bacıyı, doğrularımı bildirmemeye kadar varan bir tarzda hoş tutma taraftarı değilim, ki kendini ifade edebilecek bir mertebede olduğundna şüphem de yok,biz bazı ilimlere aşina olmuşluğumuzdan dolayı,kirptoloji biliminin bize bildirdiklerini bildirmekteyiz : hangi sebepten bazı konularda bazı bakışlarının bize göre hakaret olacağına dair",fıtratsal işleri de kaldırıp indirdiğimiz için,"neden bu tür baktığını da bildirmek süretiyle, yapıcılık aynen budur kendini gerçekten geliştirmek istiyorsa birileri

Hazreti Ali'nin bakışına dair algısının bana nasıl yansıdığını bildirmişim,hatta bakışında derinlik sezmeyişinni peşine sığ bakışlı görmesinin bize göre haakret olacağını bildirmişim,bu tür işleri bildirmeliyim ki : işin ona yansımasından çok bize nasıl yansıdığını da hakkıyla bilsin

Ve hatta yapıcı olduğumuza en güzel kanıt, bunu neden böyle düşündüğünü de bildirmişiz, düşüncelerin meydana gelmesini hazırlayan sebep/gerekçeler babında

Alimlerimizin seni neden ihmal ettiğini bilmiyorum, merak da etmiyorum tarzından söyleminin altında nelerin yatıtığını, bu duyguya erişmesindeki işin ne olduğunu bildirmişiz,

Bu tür işler elbette ki bazı işleri yıkıcıdır,ama bazı işleri de yapıcı, altını çizdiğim işin daynağı ne olduğunu merak edip de araştırmaalra durma vesilesiyle

Sorduğumuz işler insanları düşünme sürecine yönlendirir, akıl/mantık ilişkisini harekete geçirmeyi murat etmişim, " neden hazreti Ali gibi yüceliği, kahramanlıkları apaçık birinin okullarda hakkıyla öğretilip işlenmediğine dair soruyu sorarak"

Hatta çoğu kez bu tür işlerin neden kaynaklandığını da bildirmişiz, araştırmayla zaman kaybetmesin diye

Olağan üstü beklentisi ona aykırı gelen bir iş olduğu aşikar,aklında olanarı kalme almış, biz de Kuran'da bu tür işlerin ne kadar yaygın olduğunu akla getir demek süretiyle,eleştirim gelemden önceki bilinç düzeyinin, verdiğimiz yeni bilgi ile şekilleneceği, bazı işlerin yıkılıp bazı işlerin erişileceği, yani yapıcılık şüphe götürmeyen işlerdendir

Hamd ve şükürler olsun ki bizlere doğru olan sözleri bildirip, suç olan sözleri bildirmemeleri için uyarmak yazılmıştır,ve Allah'ı hoşnut tutmak varken, bunun yanında kimin hoşnut olup olacağı bizim için önem arzeden işlerden değil can

Evet bazı işlerimiz, bazı algıları yıkıcı, bazı algıları da yapıcı, ama hasasiyetlerinizi anlamıyor değilim, sadece bu tür yazışmaya devam edeceğim için kişileri bildiğim doğruları okumama rağmen elbette ki hoş tutmak isterim,hasasiyetlerinizi anlıyorum,diliyorum ki hasasiyetlerim, yaklaşmımım da anlaşılır olmuştur,

Hak Muhammed Ali cümlemizi gerçeklerden eyler dileğiyle,

En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 01:42.
    Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

ama sormak lazım elif bacıya peşinden şakşaklığa durmuş bir tarz mı diler, yoksa kendi gibi bildiği doğruları çekinmeden yazan birileri mi?

Sordunuz kabul ederek : Elbette doğruların çekinmeden söylenmesi taraftarıyım... Ve -kendi gibi- demenizden dolayı da teşekkür ederim , evet ben de çekinmeden doğruları söyleyenlerdenim... Ama , doğruları söyleme tarzı , muhatabdan ziyade ,doğruya saygı icabıdır diye düşünüyorum... Mesela siteye ilk girdiğimde , aklımdaki soru işaretlerine cevap bulmak amacıyla yazdığım "Neden Şii Değilim?" başlıklı konuya bazı arkadaşların yaklaşımlarındaki saygısız tavır (afedersiniz ama gerçek bu) bana kesinlikle değil , kendilerine , 12 İmam öğretisine ve Hz. Ali'ye saygısızlıktır ve cehaletten kaynaklanıyor diye düşünüyorum... Kusura bakmayın ama ben sevdiğimi bu şekilde anlatmam ve savunmam... Yani ister istemez insan sevgilisinden bahsederken yumuşar... Sorun bana Efendimiz'i sav , aklıma O'na inanmayana saygısızca karşılık vermek gelemeyeceği gibi , gözyaşlarımı zabdetmekte zorlanırım... Ve Ali Ekber Babacan kardeşim sana , (malum Elif eğilip bükülmeyen demek) , eğilip bükülmeden bir tesbitimi söyleyeyim... Şiiyim diyenlerden bazıları kendi öğretisinden bî haber... Diyeceksiniz ki Sünniler'in hepsi allame-i cihan mı? Hayır elbette değil ama , Şia , ihmal edilmişliği ve gözlerden gizli yapısı sebebiyle(en azından Türkiye de bu böyle) özel araştırmayı , bilmeyi , gerçekten ikna olacak deliller ile yoğrulmayı gerektiren bir öğreti.... Ama maalesef , ucuz sloganlardan , "biz -siz " ayrımı yapmanın bayalığından öteye gitmiyor bazı arkadaşların tavrı.... (Belki de bu gruba dahil olmaktan maada bir amaçları yoktur... )Hasılı Babacan , eğer seviyorsanız hz Ali'yi ve bu öğretiyi , anlatırken sevgilinize saygısızlık olacak sert tutumlardan uzak durun , derim ben.. Siz ise zaten bildiğinizi okumaya devam edersiniz... Selametle

Yorum

Ve bir kez daha Babacan'a : Resmi derinlikten yoksun bulmak neden hz. Ali'ye hakaret olsun ki? Bu el ile yapılmış bir resim ve eminim hz. Ali durup da poz verip yaptırmamıştır bu portreyi.. Velev ki öyle olsa bile yapan güzel yapmamış iyi bir ressam değilmiş... Bu niye rahatsız ediyor sizi? (Resmi yapan siz değilseniz elbet!)

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9270.msg59467#msg59467 date=1257063937]
          Ve bir kez daha Babacan'a : Resmi derinlikten yoksun bulmak neden hz. Ali'ye hakaret olsun ki? Bu el ile yapılmış bir resim ve eminim hz. Ali durup da poz verip yaptırmamıştır bu portreyi.. Velev ki öyle olsa bile yapan güzel yapmamış iyi bir ressam değilmiş... Bu niye rahatsız ediyor sizi? (Resmi yapan siz değilseniz elbet!)
          [/quote]Sünnilerin anlamakta en çok zorlandıkları meselelerden biride resim ve resimler meselesidir.Şii alimler cevaz veriyorlar.Hatta rüyalarında İmam H.z.Ali`yi ve diğer İmamları gören kalp gözü açık Şii Alimler, evliyalar.Bu resimlerdeki gibi gördüklerini söylüyorlar.
          Ama ben her şeye rağmen pek çok Sünninin bu resimlerden etkilendiğine şahidim ve eminim.

Yorum

[quote author=Çeri link=topic=9270.msg59469#msg59469 date=1257064738]
            [/quote]Sünnilerin anlamakta en çok zorlandıkları meselelerden biride resim ve resimler meselesidir.Şii alimler cevaz veriyorlar.Hatta rüyalarında İmam H.z.Ali`yi ve diğer İmamları gören kalp gözü açık Şii Alimler, evliyalar.Bu resimlerdeki gibi gördüklerini söylüyorlar.
            Ama ben her şeye rağmen pek çok Sünninin bu resimlerden etkilendiğine şahidim ve eminim.
            [/quote]Resim olmazsa olmazlarınızdan mı?

Yorum

şahsen ben İmam Ali a.s.'ın resminin tıpatıp aynısının çizilebileceğinden eminim hatta bu resimlerin de ona benzediğinden de...

ancak resim işi yine de bir sanat işidir

benim kabiliyetim yoktur

şiire kabiliyetliyim bir şiiri ince eler sık dokur anlamlarından tutun biçimine kadar eleştirebilirim ama resmin ayrıntılarını bilemem nasıl bakıyormuş üzgün mü kızgın mı onu pek ayırt edemem. Sanırım elif kardeşim siz resimde kabiliyetlisiniz... (bir de sizin çizdiğinizi görmek isteriz)

(daha önce de söylemiştim) bu gün görgü tanıklarının bir iki tarifiyle neredeyse zanlının aynısına yakın resmi çizilip çevreye dağıtılabiliyor... Oysa İmam Ali a.s. ve Peygamberimiz s.a.a. gibi büyük şahsiyetlerin eşkalleri şemail kitaplarında en ince ayrıntısına kadar tasvir ediliyor. dolayısıyla işin erbabı için aynısını çizmelerine yardımcı olacak çok sayıda renk ve ruh hali kitaplarda kelimelere çizilmiş...

bu uzmanlık işi bu gün bir çizgiden adamlar sizin imzanızı, anlayıp, ruh haliniz hakkında malumat sahibi olabiliyorlar...

o yüzden bu resimlerin İmam Ali a.s.'a ait olmadığını söylemek yerine, çizenlerin belki O hazretin Ruh haline ulaşamayacaklarından tam olarak bunu yansıtamadıklarını söylemek daha isabetli olacaktır sanırım...

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9270.msg59466#msg59466 date=1257063580]
                ama sormak lazım elif bacıya peşinden şakşaklığa durmuş bir tarz mı diler, yoksa kendi gibi bildiği doğruları çekinmeden yazan birileri mi?

Sordunuz kabul ederek : Elbette doğruların çekinmeden söylenmesi taraftarıyım... Ve -kendi gibi- demenizden dolayı da teşekkür ederim , evet ben de çekinmeden doğruları söyleyenlerdenim... Ama , doğruları söyleme tarzı , muhatabdan ziyade ,doğruya saygı icabıdır diye düşünüyorum... Mesela siteye ilk girdiğimde , aklımdaki soru işaretlerine cevap bulmak amacıyla yazdığım "Neden Şii Değilim?" başlıklı konuya bazı arkadaşların yaklaşımlarındaki saygısız tavır (afedersiniz ama gerçek bu) bana kesinlikle değil , kendilerine , 12 İmam öğretisine ve Hz. Ali'ye saygısızlıktır ve cehaletten kaynaklanıyor diye düşünüyorum... Kusura bakmayın ama ben sevdiğimi bu şekilde anlatmam ve savunmam... Yani ister istemez insan sevgilisinden bahsederken yumuşar... Sorun bana Efendimiz'i sav , aklıma O'na inanmayana saygısızca karşılık vermek gelemeyeceği gibi , gözyaşlarımı zabdetmekte zorlanırım... Ve Ali Ekber Babacan kardeşim sana , (malum Elif eğilip bükülmeyen demek) , eğilip bükülmeden bir tesbitimi söyleyeyim... Şiiyim diyenlerden bazıları kendi öğretisinden bî haber... Diyeceksiniz ki Sünniler'in hepsi allame-i cihan mı? Hayır elbette değil ama , Şia , ihmal edilmişliği ve gözlerden gizli yapısı sebebiyle(en azından Türkiye de bu böyle) özel araştırmayı , bilmeyi , gerçekten ikna olacak deliller ile yoğrulmayı gerektiren bir öğreti.... Ama maalesef , ucuz sloganlardan , "biz -siz " ayrımı yapmanın bayalığından öteye gitmiyor bazı arkadaşların tavrı.... (Belki de bu gruba dahil olmaktan maada bir amaçları yoktur... )Hasılı Babacan , eğer seviyorsanız hz Ali'yi ve bu öğretiyi , anlatırken sevgilinize saygısızlık olacak sert tutumlardan uzak durun , derim ben.. Siz ise zaten bildiğinizi okumaya devam edersiniz... Selametle
                [/quote]

[/quote]
                ------------------------------------------------------

Mesela siteye ilk girdiğimde , aklımdaki soru işaretlerine cevap bulmak amacıyla yazdığım "Neden Şii Değilim?" başlıklı konuya bazı arkadaşların yaklaşımlarındaki saygısız tavır (afedersiniz ama gerçek bu) bana kesinlikle değil , kendilerine , 12 İmam öğretisine ve Hz. Ali'ye saygısızlıktır ve cehaletten kaynaklanıyor diye düşünüyorum...
                Evet cehaletten olmalı, ki bende Şii değilim Aleviyim, bende benzer işlere muhattap oldum, ama hazreti Ali sevdalısı olmaları ; bir çok kusuru görmememe sebep oluyor , çünkü hazreti Ali'yi sevmek bir çok kusuru giderdiği yerde, ona düşmanlık edenleri yüceltmek ise bir çok pozitif olguyu değersiz kılıyor

Kusura bakmayın ama ben sevdiğimi bu şekilde anlatmam ve savunmam... Yani ister istemez insan sevgilisinden bahsederken yumuşar...
                Aynen katılıyorum hele ki hazreti Ali'nin sıfatlarından birisi Ebul Turap'sa, toprağın babası, alçakgönüllü olması babında

Şiiyim diyenlerden bazıları kendi öğretisinden bî haber... Diyeceksiniz ki Sünniler'in hepsi allame-i cihan mı? Hayır elbette değil ama , Şia , ihmal edilmişliği ve gözlerden gizli yapısı sebebiyle(en azından Türkiye de bu böyle) özel araştırmayı , bilmeyi , gerçekten ikna olacak deliller ile yoğrulmayı gerektiren bir öğreti.... Ama maalesef , ucuz sloganlardan , "biz -siz " ayrımı yapmanın bayalığından öteye gitmiyor bazı arkadaşların tavrı....
                Dost acı söyler, bu sözünü hakkıyla düşünmeelrini ben de tavsiye ederim

Hasılı Babacan , eğer seviyorsanız hz Ali'yi ve bu öğretiyi , anlatırken sevgilinize saygısızlık olacak sert tutumlardan uzak durun , derim ben.. Siz ise zaten bildiğinizi okumaya devam edersiniz...
                sayın can , nasıl senin sözlerin onalra acı geliyorsa, benim sözlerim de senin itikadındna olanlara acı gelir, ama nasıl ki sen sözlerinin zikredilmesini olmazsa olmaz görüyorsan, biz de öyle görmekteyiz

Resim konusuna gelince, ben sığ kelimesini, derin bakmayan bakış algınızı haakret olarka algıladım, olası ki hakaret değildi, ama ne var ki bu tür resimleri kalbiyle kabul etmiş, bakınca içi hoş olan kitlenin varlığını da göz önüne almalısın, düşünmelisin ki senin derinlik arzetmeyen hatta sığ bakış gördüğün yerde, insanlar sevgi haline girmekten eriyip bitmişlerdir

Bizim hiç bir eleştirimiz arkadaşalrın düşündüğü gibi yapıcılık dışında değildi, hatta biz bir işin nedne vuku buluduğuna bakmayız, hangi gerekçeden kaynaklandığını düşünürüz,

Resim konusunda sünniliğin tutunduğu işler bizlere yabancı değil, hatta resim olan evlere meleklerin girmeyeceği, hatta cehenemle sonuçlanacağına kadar varan bize göre batıl düşüncelerle besleniyorlar

Sende bu toplumun bir ferdi olup da, bunların okullarından yetişmiş olarka elbette ki alt yapın bu öğreti ile şekilenmiş olacaktı

Yoksa bizim Ali'yle, Veli'yle, Ahmet'le,Elif'le işimiz yok, düşüncelerle, inançlarla, tutunmuş kulplarla, fıtratlarla işimiz var, dolayısıyla sözlerimiz acı gelse bile, sözümüzün niteliğinden ziyade, niceliğine ermeye çalışmak lazım

hak Muhammed Ali cümlemizi gerçeklerden eylesin
                Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9270.msg59476#msg59476 date=1257069622]
                  pek ayırt edemem. Sanırım elif kardeşim siz resimde kabiliyetlisiniz... (bir de sizin çizdiğinizi görmek isteriz)

[/quote] Kabiliyetliyimdir övünmek gibi olmasın... Ama Efendimiz sav ya da Hz Ali'nin resmini yapacağıma elimin kırılmasını tercih ederim... Çünkü kardeşim , resim , sanat , doğayı sanatçının algılayışının ifadesidir... Benim algım kiiiimmmm Efendimiz sav veya hz Ali kiiimm der haddimi bilip , ellerimi göğsümde kavuşturup , başımı öne eğer susarım...

Babacan'a: Kardeşim alevilerle uzun yıllar komşuluk yaptık ve lisedeki en yakın arkadaşlarım aleviler ve hıristiyanlardı... İskenderun'luyum ben ve sizleri iyi tanırım... Dostluğunuza , komşuluğunuza diyecek yoktur... İstisna olmamanız temennisiyle

Yorum

HOŞGÖRÜNÜZE SIĞINARAK ;

ALİEKBERBABACAN'IN YILLAR SONRA FORUMDAKİ SONU!!!

[img width=700 height=469]http://img230.imageshack.us/img230/231/istesonumuzjo4mx3.jpg[/img]

Yorum

elif

Ama Efendimiz sav ya da Hz Ali'nin resmini yapacağıma elimin kırılmasını tercih ederim... Çünkü kardeşim , resim , sanat , doğayı sanatçının algılayışının ifadesidir... Benim algım kiiiimmmm Efendimiz sav veya hz Ali kiiimm
                      Ben bu cevabınızda, içinizden yatandan çok çevre baskısını hissediyorum şöyle ki, resim konusunda kabileyitinizin olduğunu itiraf etmekle, çizim işlerine aşinalığınız belli oluyor, size engel olan işin de algınıza güvenmeme işi; deşmek lazım bu gerçekten de algınıza güvenmeme işimi yoksa resimlerin sünnilikte eve dahi konulmaması gerçeği mi?

Hatta elin felan kırılsın türü işleri de zikrediyorsun ki, bu bakışına sebebiyet veren alt yapının varlığı gözden kaçmıyor, ve kabul etmek lazım resim konusundaki özel külütürünüze dair, bunu hangi hadislerle süsleyip cenemme sebebiyet vereceğini veselam

Yoksa seven elbette ki algılar,olası ki bakıp da "delen bakışı", "derin bakışı" senin sayende kazanamış olur insanlık bu da başka mesele

Allah'ın koymadığı yasakları kendinize yasak kılmayın, hele ki akıl idrak konusunda yol almış birisin,ki takvalı biri olduğun yansıyor, Allah cümlemizi Onun hoşnut olacaklarından kılsın diyorum

------------------------------------------------------------------------------
                      HOŞGÖRÜNÜZE SIĞINARAK ;

SALİH can ise içimi sevgi,umut,neşe,güzleliklerle dolduruyor

Fotoraftaki adamın yaşı baya ileri gibi, bu da demek olur ki Allah bizlere o kadarını nasip edecek,
                      O yaşlara gelince sitenizin devam etme ihtimali de başka güzellik olur
                      Saçlarım beyazlanmamış olacak ki bu da güzel olur,
                      Sıcak bir mekanda, elimde neskafem,önümde bilgisayarım

Sağoalsın SALİH can, Allah inşallah bize o tahmin ettiğin güzlelikleri bahşeder diyorum

Ben bakarım pozitif görürüm, başkası bakar negatif görür

İnsanların hangi zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini bilen bu tür geleceklerin harika olacağından şüphe etmez,

Aç var, sususuz var, sokakta yatan var, bir bir dert ile boğuşan var, Allah en kötü günümüzü bunlardan eylesin diyorum

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9270.msg59372#msg59372 date=1257010692]
                        kıskanılacak kadar duygu dolu bir mektup
                        ve güzel eleştiriler

[/quote]
                        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=SALİH link=topic=9270.msg59505#msg59505 date=1257089400]
                          HOŞGÖRÜNÜZE SIĞINARAK ;

[img width=700 height=469]http://img230.imageshack.us/img230/231/istesonumuzjo4mx3.jpg[/img]

[/quote]
                          ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9270.msg59502#msg59502 date=1257087956]Kardeşim alevilerle uzun yıllar komşuluk yaptık ve lisedeki en yakın arkadaşlarım aleviler ve hıristiyanlardı... İskenderun'luyum ben ve sizleri iyi tanırım... Dostluğunuza , komşuluğunuza diyecek yoktur... İstisna olmamanız temennisiyle :[/quote]Anadolu Aleviliğiyle Nusayrilik çok farklıdır.Ama İskenderuna dışardan göçen Anadolu Alevileride var.
                            İskenderun`da oturuyorsan Antakya Merkez`de Hatay Ehlibeyt Vakfı(EHDAV) var.Gerçek Şiiliği-Caferiliği Bölgede yaymaya çalışan bir vakıftır.İskenderunlu bazı Şıhlarda bu Vakıfın toplantılarına katılıyor.(Arap Alevilerin Hocaları)Başkanı olan Sayın Şıh Ali Yeral Hoca Saddam döneminde Iraktan İrana taşınmış bir İlahiyat Fakültesi seviyesinde bir Şii okulundan mezundur.Kendilerini bölgede Alevi diye tanımlıyorlar.Ama Şiiliklerini,Caferiliklerini asla inkar etmiyorlar.Size yardımcı olacaklardır.

Yorum

[quote author=serdarcan
                              HOŞGÖRÜNÜZE SIĞINARAK ;

Aliekber babacanı tenzih ederek belirmeliyim ki

süper yyaaa kırıldım gülmekten

"İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                              "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Elif kardeşimizi de kutluyoru sağlam adımlarla ilerliyor Rabbim ilmini artırsın hak olana ulaştırsın inşAllah
                                "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                                "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X