Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öylesine Bir Mektup (Hz. Ali’ye)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Öylesine Bir Mektup (Hz. Ali’ye)

Selamun aleykum bacım;
    Öncelikle bu güzel paylaşımınız -yazınız-için teşekkür ederim.Yazdıklarınıza ve öz eleştirinize hayran kaldım doğrusu.Büyük içtenlikle yazılmış bir mektup.Keşke herkes sizin gibi içinden gelenleri kaleme dökebilse ,gerçekten idrakına vardığı doğruları itiraf edip tabuları yıksa-bunu genel anlamda söylüyorum-Allah(c.c)çıktığınız bu yolda sizi muvaffak etsin.
    Allah'ın emanında kalın inşaallah...
    iltiması dua bacım.
    Ey ateş!
    Seninle ululuk tasladı şeytan.
    Ve ey insan!
    Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

[quote author=malik-i eşter link=topic=9270.msg59542#msg59542 date=1257102724]
      Selamun aleykum bacım;
      Öncelikle bu güzel paylaşımınız -yazınız-için teşekkür ederim.Yazdıklarınıza ve öz eleştirinize hayran kaldım doğrusu.Büyük içtenlikle yazılmış bir mektup.Keşke herkes sizin gibi içinden gelenleri kaleme dökebilse ,gerçekten idrakına vardığı doğruları itiraf edip tabuları yıksa-bunu genel anlamda söylüyorum-Allah(c.c)çıktığınız bu yolda sizi muvaffak etsin.
      Allah'ın emanında kalın inşaallah...
      iltiması dua bacım.

[/quote] [quote author=BEYZA link=topic=9270.msg59532#msg59532 date=1257100370]
      Elif kardeşimizi de kutluyoru sağlam adımlarla ilerliyor Rabbim ilmini artırsın hak olana ulaştırsın inşAllah
      [/quote]Ecmain inşallah.. İltimasi duayla

Yorum

HOŞGÖRÜNÜZE SIĞINARAK ;

ALİEKBERBABACAN'IN YILLAR SONRA FORUMDAKİ SONU!!!

SALİH can ise içimi sevgi,umut,neşe,güzleliklerle dolduruyor

Fotoraftaki adamın yaşı baya ileri gibi, bu da demek olur ki Allah bizlere o kadarını nasip edecek,
        O yaşlara gelince sitenizin devam etme ihtimali de başka güzellik olur
        Saçlarım beyazlanmamış olacak ki bu da güzel olur,
        Sıcak bir mekanda, elimde neskafem,önümde bilgisayarım

Sağoalsın SALİH can, Allah inşallah bize o tahmin ettiğin güzlelikleri bahşeder diyorum

Ben bakarım pozitif görürüm, başkası bakar negatif görür

İnsanların hangi zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini bilen bu tür geleceklerin harika olacağından şüphe etmez,

Aç var, sususuz var, sokakta yatan var, bir bir dert ile boğuşan var, Allah en kötü günümüzü bunlardan eylesin diyorum

Hoşgörün için sonsuz teşekkür ALİEKBERBABACAN...

Yani söylemeden edemeyeceğim...Yine yazmışda yazmışsın kalemine sağlık....Ama dikkat et bak bu kadar çok yazarsan valla resimdeki gibi alırsın büyüteçi eline..

Yorum

Tebrik ederim Elif bacim gercektende ehlibeyt izinde hocaminda dedigi gibi kiskanilacak bir mektup..Rabbim bizleri sözde degilde özde Ali dostlarindan karar kilsin Insallah.

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9270.msg59346#msg59346 date=1256992614]
            Mesela: Aşure gününde insanların kendilerini zincirlerle yaralamaları , kan revan içinde kalmalarına onay vereceğine hiç ihtimal vermiyorum… Bu konu senin yolunu (seni değil) itici kılıyor… İslamda olmayan bir uygulama , insanlara “bu davranış Müslümanca mı?” dedirtiyor… Hangi ilmi delile dayanarak bu hareketi yapıyorlar bilmiyorum…

[/quote]

Elif bacım, senin düşüncen bir garip. senin aslında şunu sorman gerekirdi: "ey Hz. Ali (a) biz Aşureyi bayram olarak kutluyoruz, Yezit (la.) Hz. Hüseyini (a) şehit etti, kızlarını esir aldı diye bu günü bayram olarak kutluyoruz, bugün seviniyoruz, oruç tutuyoruz, zekat veriyoruz. ey Hz. Ali (a) bir hadis var senin düşmanın munafıkmış, şimdi biz Yeziti (la.) seviyoruz diye bizdemi munafıkız?". sencede böyle sorman daha uygun olmazmıydı Elif bacı?

Yorum

Gercekleri gormeye calisan gonul gozun aydin olsun Elif kardes

Yorum

Yezidi sevdiğimizi sizden öğreniyorum...

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9270.msg60255#msg60255 date=1257429172]
                  [/quote]

sevmezmisiniz? eğer sevmiyorsanız neden Aşureyi bayram gibi kutluyorsunuz? İbrahim (a) ateşten kurtuldu diyemi? peki yahu nasıl olduda her güzel olay Hz. imam Hüseyin (a) şehit edildiği güne denk geldi? eğer sevmiyorsanız neden (alimler) içtihat etmiştir diyorsunuz. neden Buhari ve Müslim gibi "sahih" kitaplarınızda Aşure günü oruç tutulmasıyla ilgili, ne biliyim Musa (a) böyle böyle yaptı diye hadisler var? neden bugünü bayram olarak kutluyorsunuz? herhalde Yezite (la.) nefret etdiyiniz içindir diyimi? ve ya Yezit (la.) içtihatta yanılmış ve bir sevap almıştır ne dersiniz, olabilirmi?

Yorum

nerden biliyorsunuz elif kardeşimizin öyle yaptığını
                    tüm sünniler bir değildir
                    şiilerle tanışmışlar azcık iranı dinlemişlerse.. aşuraya öyle saygısızlık yapmazlar...
                    tatlı tatlı aşure yiyemezler...
                    Resul s.a.a.'in ağladığı o güne onlar da ağlar ve gülemezler... değil bayram ilan etmek...

Yorum

Ehl-i Sünnet Müslümanların büyük bir çoğunluğunun, Aşura günü, Şiiler gibi matem tutmamasından veya Bayram havasında geçirmelerinden yola çıkarak, Ehl-i Sünnet Müslümanların Yezidi Sevdiğini İDDİA EDEMEYİZ. Bunu İDDİA etmek, Ehl-i sünnete Zulüm olur Elmeddin kardeş.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=9270.msg60308#msg60308 date=1257439557]
                        Ehl-i Sünnet Müslümanların büyük bir çoğunluğunun, Aşura günü, Şiiler gibi matem tutmamasından veya Bayram havasında geçirmelerinden yola çıkarak, Ehl-i Sünnet Müslümanların Yezidi Sevdiğini İDDİA EDEMEYİZ. Bunu İDDİA etmek, Ehl-i sünnete Zulüm olur Elmeddin kardeş.
                        [/quote]

ama kaynaklarını, tarihini kimin yazdığı konusunda bize büyük ip ucu verir değil mi

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9270.msg60309#msg60309 date=1257439655]
                          [/quote]

ama kaynaklarını, tarihini kimin yazdığı konusunda bize büyük ip ucu verir değil mi
                          [/quote] Bu, başlı başına ayrı bir konu zaten hocam. Bu arada Ehl-i Sünnet alimlerinin hemen, hemen genel görüşü, Yezide lanetin caiz olmadığıdır. Bu da başlı başına ayrı bir konu. http://www.velayet.com/index.php?topic=5451.0

Yorum

[/quote]

abi ben tüm sünniler Yezidi (la.) seviyor demedim. lütfen yanlış anlamayın. bazı sünni alimlerin ona laneti bile caiz bildiğini okumuşumdur. ancak ben bize yapılan tenkite cevap verdim. yani yas tutmayalım da bayram mı edelim dedim. çünkü gizli ve ya bilinmedik bir şey değil ki, Aşure bugün bile bazıları tarafından bayram olarak kutlanıyor. ayrıca Yezidi (la.) sevmeyenler yok da diyilemez. zaten onu sevenler bu gibi hadisleri uydurmuş, bugünü bayrama çevirmişlerdir.

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9270.msg60306#msg60306 date=1257439277]
                              nerden biliyorsunuz elif kardeşimizin öyle yaptığını
                              tüm sünniler bir değildir
                              şiilerle tanışmışlar azcık iranı dinlemişlerse.. aşuraya öyle saygısızlık yapmazlar...
                              tatlı tatlı aşure yiyemezler...
                              Resul s.a.a.'in ağladığı o güne onlar da ağlar ve gülemezler... değil bayram ilan etmek...
                              [/quote]

kardeşim yine diyorum ben hepsi böyledir demiyorum. lütfen yanlış anlamayın. benim üstüme öyle geliyorsunuz ki, neredeyse başkaları değilde Aşureyi ben bayram olarak geçiriyorum diye düşüneceğim

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=9270.msg60281#msg60281 date=1257434376]
                                [quote author=Elif.. link=topic=9270.msg60255#msg60255 date=1257429172]
                                [/quote]

sevmezmisiniz? eğer sevmiyorsanız neden Aşureyi bayram gibi kutluyorsunuz? İbrahim (a) ateşten kurtuldu diyemi? peki yahu nasıl olduda her güzel olay Hz. imam Hüseyin (a) şehit edildiği güne denk geldi? eğer sevmiyorsanız neden (alimler) içtihat etmiştir diyorsunuz. neden Buhari ve Müslim gibi "sahih" kitaplarınızda Aşure günü oruç tutulmasıyla ilgili, ne biliyim Musa (a) böyle böyle yaptı diye hadisler var? neden bugünü bayram olarak kutluyorsunuz? herhalde Yezite (la.) nefret etdiyiniz içindir diyimi? ve ya Yezit (la.) içtihatta yanılmış ve bir sevap almıştır ne dersiniz, olabilirmi?
                                [/quote] BU SÖZÜNÜZE DAİR YAZDIM.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X