Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öylesine Bir Mektup (Hz. Ali’ye)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Öylesine Bir Mektup (Hz. Ali’ye)

Benim bildigim Asure iki cesittir biri tatli digeride tuzlu yarma ve etle olanidir.Bizim buralardada Alevi toplulugu muharem ayi diye asurelerini yapiyorlar.On muharemde baslarlar tatli Asureden.Bu tamami ile bilgisizlikten kaynaklaniyor.Ve bir diger sia dostlarimda Asura asi pisirirler oda koyu yemek yarma,et tuz. Imamimizin ruhu icindir.Galiba karistiriliyor Nuh a.s.gemisinin karaya oturduktan sonra gelenek haline gelen asure ile.Imam Huseyin a.s. efendimizin yasi icin pisirilen asure yemegi karistiriliyor.iki ayri nedenlerle pisirilen yemegin neden ,ne zaman pismesi gerektiginin bilincine varilmasi gerekiyor.

Yorum

Alevilerde Muharremde 12 gün İmamalrın orucu tutulur, siz bu orucu tutuyormusunuz bunu da bilmiyorum tam

Alevilikteki oruç diğer toplumların orucuna benzemez, şartları ağırdır

Bizde sahur olmaz, yattığımızla kalkarız, 12 gün su içilmez,yemekelrin bile sulu olmamasına dikkat edilir, cinsi ilişki olmaz İmamalr orucu boyunca,sakal kesilmez, eğlenceli işlere durulmaz, hatta bu oruc sırasında su içmemeye fazlasıyla sadık kalmaya çalışan sayısız insanımız Kevser'in çevresinde yer edinir

Bu 12 İmamlara adanmış oruç sonucunda aşure yapılır ve dağıtılır,

Konu hakkında bilgili bilgisiz yapılmış bir çok yorum var, hatta bu yorumu yapanlar olası ki 12 İmamların orucunu da tutmuyorlar

Yılda bir gün toplanıp da kendini zincirlerle kan akana kadar eziyet etmenin bizde makbul görülür yönü yok, bu sünniliğin tuttuğu rouca benzer, senede bir ay gösteriş roucuna durup yılın kalan kısmı bildiklerine devam etme meselesi

Sünniler aşure dağıtmayı benimsemişlerse, kendilerinden alt yapı katarak bilmem hangi peygamberin doğum günü mü bilmem tutundukları iş neyse, bunu bizim İmamlar orucu sonucunda dağıttığımız aşureden esinlenmiş olmalılar

Bu esinlenmeleri, 12 imamların anısına aşure yapmaları, fakir, yok , yoksula dağıtmaları,çirkin bir dille reddedilecek bir iş değil, ki senin kültürünü tanımak adına, Hasan Hüseyinin daha kim olduğunu bilmiyorlar, alışmaya gelenleri itici sözlerle red edip aşağılamaya çalışmak şüphe yok ki İmamların peşine dizilmiş Ebu Turap unvanının niteliğine önem verenlerin işi değil

Dolayısıyla yorum yaptığımız zaman , ağzımızdan çıkan işin nereye gittiğini anlamaya çalışmak lazım, ki dikkat edersek yorum yazdığımız konu , kim tarafındna, hangi amaçla açılmış, bundna gafil olmayalım

Dost acı söyler, kusurunu bildirir, ne mutlu kusurumu bildirene ki kendime çeki düzen verme olanağı yakalayabilirim demek lazım

Kendi kusurnu örtmek için başka yönelişlere çirkin sözlerle saldırmak ne kültürünüzü kurtarır , paklar, ne yola bir hizmet sunar, dolayısıyla mümkün olduğu kadar hazreti Ali'nin Ebu Turab unvanının, toprağın babası unvanının ne manaya geldiği üzerinde düşüncelere dalmaya çalışalım

Hak Muhammed Ali cümlemizi gerçeklerden eyler niyetiyle

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Yılda bir gün toplanıp da kendini zincirlerle kan akana kadar eziyet etmenin bizde makbul görülür yönü yok, bu sünniliğin tuttuğu rouca benzer, senede bir ay gösteriş roucuna durup yılın kalan kısmı bildiklerine devam etme meselesi

Bunu Caferiliği kabul ettikten sonra bende sormuştum. Hatta bir arkadaş bana siz zincirle ibadet ediyormuşsunuz demişti Hocam bana bunun bir gelenek olduğunu, ibadet olmadığını ve kendilerinin bunu tasvip etmediğini söylemişti. Hatta gidip bunun yerine kan bağışı yapmalarını dile getirdiklerini belirtmişti. Senede bir ay gösteriş orucunu kime karşı tutuyorlar sunni kardeşler ? Bu sözünüzü ayıplıyorum. İçlerinde hakkıyla orucunu tutanlarda var. Sadece sunni için değil şialar içinde aynı durum geçerlidir. Bunun ölçüsünü siz neye göre belirliyorsunuz ? Böyle bir kıssas yapma yetkisi sizin elinize mi verildi ? Hem ikisini birbirine benzetmenizde ancak sizden beklenebilen bir davranıştı. Bana göre de semah farklı birşey. Tasvip etmesemde bu şekilde saçma sapan "gösteriş yapıyorlar" cümlesi kullanmazdım. Büyük bir laf. Büyük lokma ye büyük söz konuşma demişler...

12 imam orucu tutan arkadaşlarım var.
        Dediklerinizin haricinde; yıkanmazlar, temizlik yapmazlarda ayrıca. Yine de tutulan oruca saygım var. Birazda siz karşı tarafa saygı göstermeyi deneyin. Hem aşureyi sizden esinlendiklerini de nereden çıkardınız. Sanki herşey sizden çıkma Allah Allah... Aşureyi sunniler ; Nuh'un yaptığını varsayarak yaparlar. Hz.Hüseyin'in o gün şehit edildiğini bir çoğu bilmez, evet. Bilselerdi yapmazlardı...

Sizde bunu yaymaya bakın. Destek olun köstek olmayın. Değerlere saygı gösterin. Bilmiyorlarsa anlatın.

Fakat ben alevi çevresinde oturuyorum. Hiç biri bugüne kadar bunu anlatmamıştır bana. Niye gizleniyorsunuz o halde ? Anlatın. Yayın neden böyle yaptıklarını sorun adabınca anlatın... Öyleleri varki, siz sunniler...! ( ki ben şiayım ) diye başlayan acayip laflar ediyorlar. Bilmiyorlarsa öğreteceksiniz. Fakat sizin gibi anadolu alevilerinin kindarlığı had safha da, öyleki işte sizin gibi kindarlığını kusan cümleler kuruyor hatta yetmiyor alay ediyorlar. Bunlar sizin 40 makamda var mı acaba !!
        "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

selamunaleykum
          alevi kardeslarimizin neden asure yaptigini anlayabiliyoruz,
          ama benim merak etiyim sünü kardeslerimiz neden, asure yapiyorlar, sizcede ortada bir art niyet yokmu, nedense ehlibet dostlarinin yas gununde sunu kardeslerimizin bayrami oluyor. nicin asure yapiyorsunuz sordugumuzda bir deyil birkac tane neden soyluyorlar, nedense hepsi asure gunune denk gelmis, diyelimki tamam hepsi dogru. ama asure gunu onlarin bayram yapmalari yanliz ehlibeyt dostlarina deyil peygamber efendimize yapilmis bir saygisizliktir,arti bu gibi davranislarda islamda ayrimciliga yol acar, insallah onlarda zamani geldiyinde hatalarini anlarlar,
          we selam

Yorum

[quote author=Çeri link=topic=9270.msg60388#msg60388 date=1257451346]
            Vallahi bizim yörede Sünni Halk Muharremde Aşure pişirmeyi dağıtmayı bilmezdi.Buna Alevi adeti gözüyle bakılırdı.Sonradan Halk daha yeni yeni Muharrem ayı Aşure Günü Mübarek bir günmüş diye ve H.z.Hüseyini anmak için Muharremde Aşure pişirip dağıtmaya başladı.Benim akılıma önceden hep şöyle gelirdi.Kerbela Katliamı başka gün yokmuş gibi niye Aşure gününe denk gelmiş?
            [/quote]

işin ilginç yanıda bu bence.Hadi sünnilerin aşure pişirip dağıtmasını tatlı yiyip tatlı konuşmasını bi nebze anlayabiliriz.Ama ya alevilerin bu işe sımsıkı sarılışını nasıl izah edicez.

Benimde çevremde alevi dostlarımız var.Onlara bu işin yanlışlığını anlattığımızda bize şiddetle karşı çıkıyorlar ve "bu bizim geleneğimizdir atalarımızdan böyle gördük ve bu yolda kalacağız "diyorlar.

Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
            İmam Ali (a.s)

Yorum

Hocam bana bunun bir gelenek olduğunu, ibadet olmadığını ve kendilerinin bunu tasvip etmediğini söylemişti.
              Sayın can gelenek veya başka gerekçe veya dayanağı vardır tavsip etmediğimizi bildirdik

Hatta gidip bunun yerine kan bağışı yapmalarını dile getirdiklerini belirtmişti.
              Evet yoğun baskılar sonucu iş kan bağışı yapılması yönüne doğru gidiliyor, istikamet gösteriliyor, yani elşetirmenin getireceği olumlu değişimler

Senede bir ay gösteriş orucunu kime karşı tutuyorlar sunni kardeşler ? Bu sözünüzü ayıplıyorum. İçlerinde hakkıyla orucunu tutanlarda var.
              Kardeş biz sünni, birey,şahıs ele almamışız sünnilik demişiz, davul zurna ile sabahın bir vakti, tutanı tutmayanı ayağa kaldırma gelenelkleri var,okula gidne çocuk mu var, hasta mı var, türü işleri akıl etmiyorlar,davul zurna ile durulan iş gösteriş işi değilse sen buna bir ad ver,millet çarşıda pazarda görsün misali

Türkiye sünniliği genel bütçeden 100 bin sünni hoca beslediği için, ceyran ve su işlerindne muaf olduğu için zaten kul hakkı üzerinde dinlerini yaşamaktalar, dolayısıyla , devletin dini olmayacak laiklik ilkesini hiçe sayılıp da kul hakkı üzerind einşa edilmiş bir inancı bana gösteriş için davul zurna ile durulan eylemelri Allah'ın muradı gözetilerek durulduğu anlatılmasın

Biz buna yılda bir ay Müslüman olmaya durduklarını anlıyoruz, ve biz dilediğimiz işi analrız can, dayanaklarımız varsa kimin ne düşündüğü bizim için önem arzetmez

Dinin temelinde kul hakkı barınıyorsa, beddualarla erişmiş paralarla dinini yaşıyorsan, kim kul hakkını helal ediyor sanıyorsun, bana iş gösteriş işi dğeil türü savunmalarla gelemezsin, ben inancımda sabit kalırım çünkü Allah'ın kul hakkı ile apaçık ayetlerinden haberdarım

Bunun ölçüsünü siz neye göre belirliyorsunuz ? Böyle bir kıssas yapma yetkisi sizin elinize mi verildi ?
              Ölçütümün ne olduüunu anlatabilmiş olmalıyım, bu tür kıssas yapma yetkisi bana mı verildiğine gelince, Kuran ile sabittir ki "bilenin görevi uyarmak, kötü işlerden çekinmelerini öğütlemektir", elbette ki konuşacağız, birilerine innaçlarını yaşladıklarını sanarak zarar saçıyorlarsa

İslam dini zerre kul hakkı götürür mü?

Götürür diyorsan sana söyleyecek sözüm olmaz

Bana göre de semah farklı birşey. Tasvip etmesemde bu şekilde saçma sapan "gösteriş yapıyorlar" cümlesi kullanmazdım.
              Sayın can bu sözünle neyi savunmaya durduğuna eremiyorum, kendine eziyet edilmesini mi?

Bizim ibadetimiz böyledir diyorsan, kendine zincir veya bıçaklarla eziyet etmek ibadetimiz diyorsan kıyas yapman yeri, demiyorsan, ki demediğini analdım ilk cümlelerinden neyin kıyasına durmuşsun, hem savunmuyor gibi görünüp savunmaya mı duruyorsun, ki netice itibariyle bize aykırı gelen işi bildirmek düşer, dilemezseniz bildirmeyiz de dileyen dilediğine dursun bize ne

12 imam orucu tutan arkadaşlarım var.
              Dediklerinizin haricinde; yıkanmazlar, temizlik yapmazlarda ayrıca. Yine de tutulan oruca saygım var.
              Yani saygı duymamana sebebp işin temizlik yapmamaları işi ama yine saygın var demektesin,

Neden bu 12 gün boyunca ne cinsel ilişkiye girip ne de su türü işlerden uzak dururlar?

Hatta yemeklerin bile sulu olmamasını,oruç açmışken bile su içmemeye durduğumuz sebep ne olabilir ki sence, düşünmek istemez misin?

Suya karşı bir düşmanlığımız olmalı, hatta etli yemekler yememiz, hatta bıçak türünden keskin aletlerin kulanılmaması, bir mansı olmalı akıl etmek isteyene

Hem aşureyi sizden esinlendiklerini de nereden çıkardınız.

Aşure yapma işine durdukları tarihçe bellidir can, aşure işinin bizden başka yapan mı vardı da gözümüzden kaçmıştı

Siz 12 imamların orucunun son günü meydanalra çıkıp kendinize eziyet etmektesiniz, sizin kültürünüz bu değil mi, bizim kültürümüzde 12 imam orucu tutmak var, nasıl tutuğumuzda herkesin malumu

Aşureyi sunniler ; Nuh'un yaptığını varsayarak yaparlar.
              İyi de can, ne zamandan beri bu tür işe koyulmaktalar, yeni bir uygulama değil mi?

Birden bire mi akıllarına geldi bu iş?

Hz.Hüseyin'in o gün şehit edildiğini bir çoğu bilmez, evet. Bilselerdi yapmazlardı...
              Bizde başka yaklaşım olan iş de şudur ki o gün kurtuluş günüdür, öldü demeyiz biz asla Hakka yürüdü deriz, bizim literatürümüzde Allah ile buluşmak, Hakka yürümek arzulanan, büyük bir iştir, o Kerbela olayını anımsamak isteyen 12 imamların orucunu tutar, gösteriş, davul,zurna eğlenceden uzak, ne sakal kesilir, ne cinsel ilişkiye girilir ne de su türü işlere yaklaşılır 12 gün boyunca, hatta dediğim gibi sayısız şehit olan vardır su içme olgusunu fazla zorladıkları için

Sizde bunu yaymaya bakın. Destek olun köstek olmayın. Değerlere saygı gösterin. Bilmiyorlarsa anlatın.
              Bu sözündne enyi kastettiğin anlaşılmıyor, neyi anlatacağız kendimize zincirlerle eziyet etmenin kerametini mi?

Bizim kültürümüzde 12 imam orucu/yası var can, 12 gün boyunca zaten Kerbela yaşanır,oruç şartlarımızın ne odluğunu bir soruştur işe ereceksin , o günü sonunda aşure yapılır dağıtılır, ve Kerbela olayı geçmiştir, hakkı 12 imamalrın orucuyla veirlmiştir, siz bunu kendinize eziyet etmekte buluyorsunuz, benim diyecek sözüm yok buna, neyi nasıl biliyorsanız öyle yapın ama sizin gibi uygulamalara giirşmeyenleri belirli belirsiz işlerle itham etmeyin

Gıybet ölü kardeşinin etini yemeye benzer der Kuran, bazı işleri iyi tartmak lazım

Fakat ben alevi çevresinde oturuyorum. Hiç biri bugüne kadar bunu anlatmamıştır bana. Niye gizleniyorsunuz o halde ? Anlatın. Yayın neden böyle yaptıklarını sorun adabınca anlatın... Öyleleri varki, siz sunniler...! ( ki ben şiayım ) diye başlayan acayip laflar ediyorlar. Bilmiyorlarsa öğreteceksiniz. Fakat sizin gibi anadolu alevilerinin kindarlığı had safha da, öyleki işte sizin gibi kindarlığını kusan cümleler kuruyor hatta yetmiyor alay ediyorlar. Bunlar sizin 40 makamda var mı acaba !!
              Yine alıntı yapmadığın için bu sözleri neyi kastederek zikrettiğini de çzöemiyorum

Alevi çevresinde oturuyorsun sana anlatılmayan iş nedir çözemiyorum mesela

Neyi gizlediğimizie de çözemiyorum

Ve neyi yayyıp neyi adabınca anlatmamız gerektiğini de çözemiyorum

Kindar odluğumuzu vurgulamışsın, elbette ki ve hamd olsun ki kindarız, inançalara ama kişilere değil, ve hamd ve şükürler olsun ki biz kimseyi inancından dolayı öldürmemişiz, ama tarafız bazı işlere bu gerçek, iyiyi yüceltmeye, kötüye lanet etmeye tarafız bu gerçek

Evet gerçekleri bildirmek dört kapı kırk makamda var, bizim bildirdiklerimiz birilerine kindarlık olarak yansıyorsa,sayın can, dinimizin pazarlığını mümkün görmüyoruz, bizde ölçütler herkesin inancında olduğu gibi olmayabilir, kıldan ince, kılıçtan keskşin koymuşuz adını, dolayısıyla bir işi kabul etmediğimiz yerde, bu işe duranalrın kaç milyon veya milyar olduğuna bakmayız, yanlış olan bir işe razı gelmeyiz, şahitliğine durmayız

Allah "hardal tanesi kadar iyilik ve kötülük önem arzedecek" dediği, lanetli Yezit ve benzerlerini pilavından yemeyiz, yetmiş yedi ceddimiz ismine kadar ayırmıştır, tek bir tane bile bulunmaz hazreti Ali ve Ehli Beytle savaşmışlardan, zulm etmişlerden

Ve bir önceki yazımdaki sözüme dönüyorum, yargılara durduğunuz zaman gelişi güzel, mideden atmasyonlarla durmayın, anımsayın Allah'ın apaçık ayetini, "bilmediğin işler üzerinde durup da israr etmemeyi" emreden...

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=Ahir-zaman link=topic=9270.msg60435#msg60435 date=1257491062]
                selamunaleykum
                ama benim merak etiyim sünü kardeslerimiz neden, asure yapiyorlar, sizcede ortada bir art niyet yokmu, nedense ehlibet dostlarinin yas gununde sunu kardeslerimizin bayrami oluyor. nicin asure yapiyorsunuz sordugumuzda bir deyil birkac tane neden soyluyorlar, nedense hepsi asure gunune denk gelmis, diyelimki tamam hepsi dogru. ama asure gunu onlarin bayram yapmalari yanliz ehlibeyt dostlarina deyil peygamber efendimize yapilmis bir saygisizliktir,arti bu gibi davranislarda islamda ayrimciliga yol acar, insallah onlarda zamani geldiyinde hatalarini anlarlar,
                we selam
                [/quote]

------------------------------------------------------

ama benim merak etiyim sünü kardeslerimiz neden, asure yapiyorlar, sizcede ortada bir art niyet yokmu,
                Sayın can, işte kızdığım ithamların başında gelen iş de bu tür şüpheelre düşme işinizdir

Onalrdan 12 İmam orucunu nasıl tututğumuzu bilenler odlu bunca zaman komşu yaşadık, ve işin aslına erdiklerindne dolayı, bir tür acımızı hissedip, bize yanaşma girişimidir,bunu kuşkudan yola çıkıp geri çevirmek o Hak imamalrına yapılmış en büyük saygısızlık olur

Bizim zaten şahsi bir beklentimiz yok ki, Hak sahibine Hakkının teslim edilmesi dışında, dolayısıyla bunun bilinciyle bize yanaşıyorlarsa, bu durlan iş vesilesiyle 12 imamalrın ne olduğunu, nelere maruz kaldıkalrını öğrenebiliyorlarsa, işte hizmetin büyüğü burdadır

Bizlere ihlas ve sevgiyle gelenleri şüphelerden yola çıkıp çevirmek asla yakışmaz

arti bu gibi davranislarda islamda ayrimciliga yol acar, insallah onlarda zamani geldiğinde hatalarini anlarlar,
                Neden yol açsın ki?

Sünnilikten kopup da onalrın dışında ne var ne yok alışmaya duracakları açısından mı?

İslamda ayrımcılığa yol açmak nasıl bir iştir, kaç tür İslam var ki, doğru yolu bulmaları dışında ne tür zarar olabilir ki?

Ali Şeriati

Yorum

12 imam orucunu neden tuttuğunuzu biliyorum can abim.
                  Fakat bunu şia iken öğrendim.
                  Keşke yanımdaki alevi kardeşlerim anlatsaydı
                  Bana tek anlattıkları biz orucu böyle tutarız sizin gibi.... tutmayız.

"Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=9270.msg60425#msg60425 date=1257485339]
                    Alevilerde Muharremde 12 gün İmamalrın orucu tutulur, siz bu orucu tutuyormusunuz bunu da bilmiyorum tam

Bizde sahur olmaz, yattığımızla kalkarız, 12 gün su içilmez,yemekelrin bile sulu olmamasına dikkat edilir, cinsi ilişki olmaz İmamalr orucu boyunca,sakal kesilmez, eğlenceli işlere durulmaz, hatta bu oruc sırasında su içmemeye fazlasıyla sadık kalmaya çalışan sayısız insanımız Kevser'in çevresinde yer edinir

[/quote]
                    Akıl ile mantık ile bağdaşmayan bir oruç tutma işi.

su içme ayran iç,yemek ye sulu olmasın,sıgara iç,v.s

kardeş kusura bakma ama çok saçma şeyler.

sen bunlaramı ağır diyorsun sen bunlaramı ibadet diyorsun..

o kevser havuzunun başında yer edinmek senin dediğin kadar kolay değil malesef.

orucun mecazi anlamı Çok sevilen veya istenen şeylerden uzak durmaktır..

ee siz yemek yemeyi seviyorsunuz ama uzak durmuyorsunuz..

suyu seviyorsunuz uzak durup içmiyorsunuz ama ayranı götürüyorsunuz ayran başka bir şeyden yapılıyor herhalde.

bu nasıl uzak durmaktır.

peki bu orucun niyetini nasıl yaparsınız..??

ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Kurana bakıyoruz da Aliekberbabacanın anlattıkları ile ilgili hiç bir şey göremiyoruz. Acaba yaptıklarının Kuranla örtüşmesi kaydı sadece bizim için mi söz konusu.

Kerbela hadidesinin hazin öyküsü nedeni ile fıkhi dayanağı olmasa bile kültürel, folklorik bir hüzün ifadesi olan zincir vurma olayına mutaassıp bir sünni kadar müsamahasız bakmakta arkadaşımız aynı zamanda.
                      Her vesile ile her olayı İran İslam İnkılabı ve Ehlibeyt Mektebini tezyif etmek için kullanmaya çalışan ve onlara alet olanlarla mücadele içindeyiz.

Olay zincir vurmaya gelmişti. Bu olay sanki bir harammış, bir cinayetmiş gibi adam nasıl anlatıyor camide. Sora zatı muhtereme sorduk. Efendi, şii müslümanlar Kerbela hadisesini canlı tutmak için o hüzne ortak olmak için hemde halktan olan kesimleri kendilerine zincir vuruyorlarsa bunun size zararı ne, sizi niye ilgilendiriyor. Siz insanlar için sorun teşkil etmeyen, kimseye zararı olmayan bu konularda kelam edeceğinize toplumunuzun içinde bulunduğu pisliklerden arındırmaya niye çalışmıyorsunuz.
                      Bakın çevrenize, içki içen, izna eden, uyuşturucu kullana, faiz yiyen milyonlarca insan sizin onları arındırmanızı bekliyor. Bunlar için bir çözüm yolunuz var mı? Diye.
                      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

serdarcan

Kardeş sana saçma gelebilir, zira insan eti yiyenlere de insan eti yemeyenlerin yaklaşımı saçma gelir, veya birilerini kendilerine zincirlerle zulm etmesi saçma gelir

ee siz yemek yemeyi seviyorsunuz ama uzak durmuyorsunuz..
                        Siz orucunuzu açmıyor musunuz, uzak durmak nasıl oluyor?

suyu seviyorsunuz uzak durup içmiyorsunuz ama ayranı götürüyorsunuz ayran başka bir şeyden yapılıyor herhalde.

bu nasıl uzak durmaktır.
                        Kardeş insna oğlu 3-4 gün tümüyle su içmezse , yemek yememek gibi değil ölümlşe sonuçlanıyor, biizm ibadet, yasımız bu kadar, siz daha iyisini yapın, oruçları yarıştırmaya mı girişeceğiz?

Kimseye zararınız olmasın da ne haliniz varsa görün, neyi yarıştıracağız?

Okuduğunu anlamak için okuduğundan eminim hiç şüphem yok , orucmuzun ağır olmadığına dair sonuca eriştiğine göre, neden güneş doğana kadar sahurla sabaha kadar yersiniz, biz yattığımız gibi kalkıyoruz

Alevilerde Muharremde 12 gün İmamların orucu tutulur, siz bu orucu tutuyormusunuz bunu da bilmiyorum tam

Bizde sahur olmaz, yattığımızla kalkarız,
                        12 gün su içilmez,yemeklerin bile sulu olmamasına dikkat edilir, cinsi ilişki olmaz İmamlar orucu boyunca,
                        sakal kesilmez,
                        eğlenceli işlere durulmaz,

hatta bu oruc sırasında su içmemeye fazlasıyla sadık kalmaya çalışan sayısız insanımız Kevser'in çevresinde yer edinir
                        Tamam can, zikrettiklerim hafif şartsa hafif şarttır neyi yarıştırmaya girişcez

12 imamlar için tutulan oruç sonucu şehit düşenlerin Kevser çevresinde yer edindiklerini düşünüyoruz, bu bizim düşüncemiz zorla katıl diyen yok

Ali Şeriati

Yorum

mehmet ufukalp

Bakın çevrenize, içki içen, zina eden, uyuşturucu kullana, faiz yiyen milyonlarca insan sizin onları arındırmanızı bekliyor. Bunlar için bir çözüm yolunuz var mı? Diye.
                          Kardeş bize hikaye anlatma, senin çözüm olarka öne sürdüğün işlerin Kuran ölçeğiyle, al i imran 7 kapsamına girenleri farzediyorum yanlış anlama, ne kadar uygun oldukalrını irdelemiştik

O ki akıl ve mantıkları tam, neden gelişmemiş ülke statüsünde sürünüyorlar ki, neden ilim,bilim, teknolojiye düşmanlık içindeler ki veselam

Bir toplum akıl olgusundan yoksun ise, usul i kafiye bak aklı olmayanın dini olup olmadığına dair,dolayısıyla sen bildirdiklerinle ancak kendini veya senin giiblerini kandırırsın biz hamd olsun akıl, mantık işine büyük önem veririz

Ali Şeriati

Yorum

He he kardeşim. Sen devam et kardeşim. Aklın mantığın sana mübarek olsun. Öyle aklediyorsun ki çağdaş yezitlere kahraman gözüyle bakıyorsun. Sizin gibi akletmekten Allaha sığınırım. Kendi adınıza konuşabilirsiniz ancak başkası adına bırakın başkaları karar versin.
                            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X