Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şia ile Bir Sohbet

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şia ile Bir Sohbet

elif kardeşim sizi tebrik ediyorum bu yazınızdan dolayı..bende bir ara neden şii değilim konusunda bir açıklama yapacağımı söyleiştim.ve o açıklamamda tamamen bu konu ve benzeri bazı hususları dile getirecektim..
    yani ahlak meselesi..fakat bir türlü müsait bir vaktim olmadı..şimdi bu yazıyı okuyunca kendime tercüman olarak görmekle beraber eğer düşüncelerimi yazarsam bu yazıdan esinlendiğim düşünüleceği konusunda tereddüt yaşamadım da değil fakat güzelce bir izahatım olacak inş.neden şii olmadığım konusunda..

ben çocukluğumdan beri bazı olağanüstü olaylardan ve kaynağını anlayamadığım sebeplerden dolayı imam Aliye karşı aşırı bir düşkünlük ve muhabbet taşıyorum..öyleki kaç defa rüyamda görmüşümdür kendisini..

bundan dolayı imam aliyi ve ehlibeyti yakından incelemiş,araştırmış haklarında birçok kaynaktan bilgi sahibi olmaya çalışmışımdır..bu araştırmalarım konusunda şu fikir bende fikr-i sabit olmuştur ki: gerek bu sitedeki(hepsi değil çoğunluğu) gerekse tanıdığım bazı şii kardeşlerin ahlakını bir türlü imam Alinin ve ehlibeytin ahlakıyla örtüştüremiyorum..

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=9390.msg60232#msg60232 date=1257427078]

Hak işi nasıl 3-4 olabilir, tek hak işi avrdır iki üç,dört olmaz, Allah nasıl bir ise,İslam da birdir sayısız versiyonu olamaz, akla aykırı bir kere

[/quote] Eyvallah...

Yorum

Hz. Ebu Zerr radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
        "Bir kimse diğer bir kimseyi fıskla veya küfürle itham etmesin. Aksi taktirde, itham edilen arkadaşında bunlar yoksa, kelime kendine dönderilir."
        Buhârî, Edeb 44.

“Herhangi bir kimse, din kardeşine “Ey kafir!” derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner.” buyurdular. (Müslim 1/319)

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9390.msg60235#msg60235 date=1257427218]
          [quote author=AliekberBabacan link=topic=9390.msg60232#msg60232 date=1257427078]

Hak işi nasıl 3-4 olabilir, tek hak işi avrdır iki üç,dört olmaz, Allah nasıl bir ise,İslam da birdir sayısız versiyonu olamaz, akla aykırı bir kere

[/quote] Eyvallah...
          [/quote]

Eyvallah ise bir düşünem sürecine gir

Durduğu işler ebedi cehenemde haşredilmesini getiriyorsa, bu tür kişileri hazret, rehber,önder, rivayet eden kabul edip peşine dizilmek Kuran açısından ne anlama geldiğini mi düşünemiyorsun?

Kadınlarınıza, hadis i şeriflerinizce biçilmiş modeli eleştirdiğin yerde, inancınızın nasıl dayanksız ve tehlikeli işler üszerine kurulduğunu kabul ediyor sandım seni

Eriştirdiğiniz din, inanç hazreti Muhammed'den 250 ile 400 yıl sonra gelmiş Müslim,Buhari,Tirmizi gibileriyle erişmiş bir iş din diye tutunduğunuz

Bunlar Ehli Beyt sevenlerini gayri sıkka bilmiş, hadis rivayet etmemiş, dolayısıyla din adına elinizde olan işler ancak hazreti Ali ve Ehli Beytle savaşmışların ortaya sürdüğü işler

Bunun adına İslam demeye kim cesaret edebilir, bile bile Allah'a iftira edilir mi?

Neden hazreti Muhammed'in Kuran dayanaklı vasiyetine riayet etmemişsiniz?

Her bir açıdan yasadışı olmanızla birlikte, İslamdan dem vurmak nasıl bir iş ki

Bu apaçık bildirdiklerime cevap bulmak imkansız olduğu gibi, görememzlikten gelmek de gerçekelrin yok olmasını getirmiyor

İslam öyle bir iştir ki Allah indirdiği iş dışındaki işlere razı gelebilecğeini mi düşünüyorsunuz?

Büyük bir işe durmaktasınız ben uyarmayı gerekli görüyorum

Allah indirdiği iş dışındaki işlere razı gelemz, tüm dünya bile sünnilik olsa Allah yine razı gelmez çünkü Onun için önem arzeden iş, biirlerinin Allah için kurdupğu din değil, Allah için önem arzeden iş Onun kurduğu dindir nasıl hesap ediyorsunuz

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9390.msg60238#msg60238 date=1257427777]
            Hz. Ebu Zerr radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
            "Bir kimse diğer bir kimseyi fıskla veya küfürle itham etmesin. Aksi taktirde, itham edilen arkadaşında bunlar yoksa, kelime kendine dönderilir."
            Buhârî, Edeb 44.

“Herhangi bir kimse, din kardeşine “Ey kafir!” derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner.” buyurdular. (Müslim 1/319)
            [/quote]

şimdi kim kime kafir dedi? yoksa şovmu yapıyorsunuz?

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=9390.msg60240#msg60240 date=1257428002]

[/quote] Eyvallah...
              [/quote]

Durduğu işler ebedi cehenemde haşredilmesini getiriyorsa, bu tür kişileri hazret, rehber,önder, rivayet eden kabul edip peşine dizilmek Kuran açısından ne anlama geldiğini mi düşünemiyorsun?
              [/quote] Düşünme sürecine gireyim pekâlâ.. Düşünüyorum ve soruyorum.. İnsanların cehenneme girmesine karar mercii siz misiniz?

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9390.msg60248#msg60248 date=1257428636]
                [quote author=AliekberBabacan link=topic=9390.msg60240#msg60240 date=1257428002]

[/quote] Eyvallah...
                [/quote]

[/quote] Düşünme sürecine gireyim pekâlâ.. Düşünüyorum ve soruyorum.. İnsanların cehenneme girmesine karar mercii siz misiniz?
                [/quote]

Biz Kuranı tastikleyiciyiz

Kuran kurtuluşu yok ebediyen ceheneme atılmak demişse bunu gizleyenlere hatırlatmak görevimiz evet

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

nisa 93

Ve kim bir mümini kasten öldürürse cezası cehenneme atılmaktır, ebedi kalır orada ve Allah ona gazap eder ve rahmetinden uzaklaştırır onu ve ona pek büyük bir azap hazırlamıştır da.
                  Hazreti Ali hak halifesiyken, Ebubekir kızı Ayşe'nin ordu kaldırıp savaşıp on binlerce Müslümanın kanına girme meselesi apaçık

Nisa 59 u hiçe saymak da başka bir kurtuluşu olmayan iş örneği

Ali Şeriati

Yorum

Kur'an'da geçen saniyesneyn'e selam olsun...

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=9390.msg60244#msg60244 date=1257428109]
                      [quote author=Elif.. link=topic=9390.msg60238#msg60238 date=1257427777]
                      Buhârî, Edeb 44.

[/quote]

şimdi kim kime kafir dedi? yoksa şovmu yapıyorsunuz?
                      [/quote] Şov mu? Biz işin özüyle meşgulüz kîl ü kâl de olanlarda arayın şovu.

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9390.msg60253#msg60253 date=1257428895]
                        [/quote]

saniyesneyn'e
                        Ne sözlüklerde var, ne google'dan yazdım var, manası ne?

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=9390.msg60258#msg60258 date=1257429452]
                          [/quote]

saniyesneyn'e

[/quote] Tevbe 40. Eğer siz ona (Resûlullah'a) yardım etmezseniz (bu önemli değil); ona Allah yardım etmiştir: Hani, kâfirler onu, iki kişiden biri olarak (Ebu Bekir ile birlikte Mekke'den) çıkarmışlardı; hani onlar mağaradaydı; o, arkadaşına. Üzülme, çünkü Allah bizimle beraberdir, diyordu. Bunun üzerine Allah ona (sükûnet sağlayan) emniyetini indirdi, onu sizin görmediğiniz bir ordu ile destekledi ve kâfir olanların sözünü alçalttı. Allah'ın sözü ise zaten yücedir. Çünkü Allah üstündür, hikmet sahibidir.

iki kişiden biri , yani hz. Ebubekir , yani sizin öfke kustuğunuz kişi.. Nasıl kıyarsınız O'na Efendimiz'in sav en yakın arkadaşıyken...

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9390.msg60260#msg60260 date=1257430426]
                            [quote author=AliekberBabacan link=topic=9390.msg60258#msg60258 date=1257429452]
                            [/quote]

saniyesneyn'e

[/quote] Tevbe 40. Eğer siz ona (Resûlullah'a) yardım etmezseniz (bu önemli değil); ona Allah yardım etmiştir: Hani, kâfirler onu, iki kişiden biri olarak (Ebu Bekir ile birlikte Mekke'den) çıkarmışlardı; hani onlar mağaradaydı; o, arkadaşına. Üzülme, çünkü Allah bizimle beraberdir, diyordu. Bunun üzerine Allah ona (sükûnet sağlayan) emniyetini indirdi, onu sizin görmediğiniz bir ordu ile destekledi ve kâfir olanların sözünü alçalttı. Allah'ın sözü ise zaten yücedir. Çünkü Allah üstündür, hikmet sahibidir.

iki kişiden biri , yani hz. Ebubekir , yani sizin öfke kustuğunuz kişi.. Nasıl kıyarsınız O'na Efendimiz'in sav en yakın arkadaşıyken...
                            [/quote]

Hicret zamanında mağarada ebubekirin hz Resulullah ile beraber mağarada bulunmak sizin nazarınızda çok yüksek bir mertebeyse önce ALLAH sonrada bizim için hz Ali nin hz Resulullahın yatağında yatması çok daha yüksek bir fazilete sahiptir.

ikincisi mağarada hz Resulullah ile beraber olmak sizin için övünç sebebi ise bizim içinde hz Ali nin HİRA dağında hz Resulullah ile beraber namaz kılması vahyin ilk gelişine şahitlik etmesi ve ona ilk iman eden kişi olmasıda bizim için çok değerlidir ve faziletlidir..

Ehlisünnet alimleri hz Alinin hz Resulullahın yatağında yatmasının ebubekirin mağarada bulunmasından daha faziletli olduğunu itiraf etmişlerdir.yani bu bir övünç kaynağı değil.

Ayrıca Bir ilahiyatçı olarak doğruları söylemek ve yazmak hiçbir zaman kin kusmak olmaz siz daha iyi bilirsiniz.eğerki söylenenler kaynaksız delilsiz ise o zaman siz haklısınız.

kaldıki sizden şianın neden ebubekir hakkında kis kustuğunu öğrenebilirmiyiz..sebep nedir siz sebepleri sıralarmısınız..sizce şia neden ebubekire sizin tabiriniz ile kin kusuyor.?
                            ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

İyi de serdarcan , biz Ebubekir ra.ı severken hz. Ali'nin ra. Efendimizin yatağında yatmasındaki şecaata da hayran oluruz...
                              Serdarcan... Hatalar vardır , (iki tarafın da) bunu görüp ibret almak lazımdır... Şöyle geniş düşününce bu olayların Allah'ın izniyle olduğunu ve kimseyi tabulaştırmama hikmeti olduğunu görürüz... Hataları görüp , günümüzdeki müslümanların bu hataları yapmaması yeterli bir çıkarımdır... Lanet ve öfke üzerine kurulan bir mektep , İslam'ın ruhuna aykırıdır... Diye düşünüyorum...

Yorum

Tevbe suresi..40- Siz ona yardım etmezseniz hatırlayın o zamanı ki kâfirler, onu yurdundan çıkardıkları zaman yardım etmişti ona. O, iki kişinin ikincisiydi ancak ve hani ikisi de mağaradaydılar, arkadaşına, mahzun olma demişti, şüphe yok ki Allah, bizimle berâberdir. Şüphe yok ki Allah, ona mânevî bir kuvvet ve huzur vermişti ve onu, sizin görmediğiniz ordularla kuvvetlendirmişti ve kâfir olanların sözlerini alçaltmıştı, Allah’ın sözüyse zâten yüceydi ve Allah, her şeye üstündür, hüküm ve hikmet sâhibidir

Evet bu ayette bahsi geçen iki kişinin ikincisi Ebu Kuhafe’nin oğlu Ebu Bekirdir..

Yanlız Ehlisünnet alimlerinden Taberi’nin kendi tarihinin üçünü cildinde yazdığına göre, Ebu Bekir Resulullah (s.a.a)’in ne zaman hicret edeceğinden haberi bile yoktu. Hz. Ali (a.s)’ın yanına giderek Hz. Peygamber’in ne durumda olduğunu sordu. O da onun mağaraya gittiğini, işi varsa oraya gitmesi gerektiğini söyledi. Ebu Bekir de koşarak yarı yolda Resulullah (s.a.a)’e ulaştı. Böylece mecbur beraberce yola devam ettiler. Bundan da anlaşılıyor ki Peygamber-i Ekrem (s.a.a) onu kendisiyle birlikte götürmek istememiştir. Aksine o izinsiz olarak Resulullah’ın yanına gidip yarı yoldan sonra onunla beraber yola devam etmiştir.

Şimdi başka bir örnek verelim.

ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X