Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Sıddıklar üçtür ve sen onların en üstünüsün ya Ali"

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
    HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
    VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE

bundan sonra... yeni araştırmalara devam ederken nasibilerin şeyhi ibni Teymiyyenin -her zaman yaptığı gibi- Ali a.s hakkındakı bir hadisi inkar etmeğe çalıştığını gördüm. inşaAllah şimdi önce ibni Teymiyyenin iddasını ele alacak sonrada bu yalancıya bizzat kendi kaynaklarından cevap vereceğiz. Allahdan Efendimiz s.a.a ve Ehli Beytinin a.s hakkı için bizden yardımlarını eksik etmemesini diliyorum

قال الرافضي: وعن ابن أبي ليلى قال رسول الله صلى الله عليه وسلم الصديقون ثلاثة حبيب النجار مؤمن آل ياسين وحزقيل مؤمن آل فرعون وعلي بن أبي طالب وهو أفضلهم .

الجواب: أن هذا كذب على رسول الله صلى الله عليه وسلم فإنه قد ثبت عنه في الصحيح أنه وصف أبا بكر رضي الله عنه بأنه صديق

Rafizi (Allame Hilliyi r.a kast ediyor) diyor ki: ibni Ebi Leyla Rasulullahdan s.a.a şöyle rivayet etmiştir: "Sıddıklar üçtür: Habibi Neccar, o Ali Yasinin sıddıkıdır, İzkil, O, Ali Firavunun sıddıkıdır ve Ali b. Ebu Talib, O bunların en üstünüdür"

cevap: bu Rasulullah s.a.a adına uydurulmuş yalandır. doğru olan Ebu Bekirin Sıddık olduğudur

ibni Teymiyye, "Minhacus Sünne", 5/26

bu adamın yalancı olduğuna zerre kadar şüphe yoktur ve biiznillah bunu şimdi de ortaya koyacağız. ehli sünnet alimi, imam, allame Celaleddin Suyuti rivayet ediyor:

الصديقون ثلاثة: حبيب النجار مؤمن آل يس الذي قال: "يا قوم اتبعوا المرسلين"، وحزقيل مؤمن آل فرعون الذي قال "أتقتلون رجلا أن يقول ربي الله"، وعلي بن أبي طالب، وهو أفضله

حسن

Rasulullah s.a.a şöyle buyurmuştur: "Sıddıklar üçtür: Habibi Neccar, o Ali Yasinin sıddıkıdır, İzkil, O, Ali Firavunun sıddıkıdır ve Ali b. Ebu Talib, O bunların en üstünüdür"

Suyuti: hadis hasendir

Suyuti, "Camius Sağir", hadis 5148

Yorum

120 حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ إِسْمَعِيلَ الرَّازِيُّ حَدَّثَنَا عُبَيْدُ اللَّهِ بْنُ مُوسَى أَنْبَأَنَا الْعَلَاءُ بْنُ صَالِحٍ عَنْ الْمِنْهَالِ عَنْ عَبَّادِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ قَالَ قَالَ عَلِيٌّ أَنَا عَبْدُ اللَّهِ وَأَخُو رَسُولِهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَأَنَا الصِّدِّيقُ الْأَكْبَرُ لَا يَقُولُهَا بَعْدِي إِلَّا كَذَّابٌ صَلَّيْتُ قَبْلَ النَّاسِ بِسَبْعِ سِنِينَ

120 ... Abbâd bin Abdullah rivayet ediyor ki, Ali bin Ebî Tâlibin şöyle dediğini duydum: "Ben ALLAH'ın kuluyum, O'nun Resulünün s.a.a kardeşiyim, Sıddîk-i Ekber de benim. Benden sonra Kezzâb (çok yalancı) adamdan başka hiç kimse Sıddîk-i Ekber olduğunu söyliyemez. Halktan 7 yıl önce namaz kıldım"

ibni Mace, "Sünen", Mukaddime hadis 120

görüldüğü gibi, Rasulullah s.a.a 3 tane Sıddık olduğunu söyledi ve Ali a.s da kendisinden başkasının sıddık olduğunu idda edenin yalancı olduğunu. demek ki, Ebu Bekir sıddık değil, aksine Sıddık Ali a.s dır

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X