Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

hz.ali'yi(as) sevmek

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

hz.ali'yi(as) sevmek

[quote author=zeydiyye link=topic=19237.msg116445#msg116445 date=1296241957]

Aliyi sevdiğini iddia edip muaviye gibi yaşayanlar acı azabı yakında tadacaktır inş.

bu taife hakkında zanlarımda beni haksız çıkarmayan Allaha hamd olsun..

[/quote]

Allah aşkına beddua ettiklerinize hele hele acı azabı tadmaları ümidiyle yanıp tutuştuklarınıza bir bakın bir de nickinizin altındaki resme bakın birbirine uyuşuyormu? İslam İnkılabını seven ve bu devirde bu İnkılabın değerini anlamış olanlara sırf bazı konularda farklı düşünüyorlar diye böyle bir beddua edilir mi?

bu taife dediğiniz kimler? haşa Allah, Resulü ve ehl-i beyt düşmanlarımı ki bu kadar kin ve öfkeyle yazıyorsunuz her yazınızı. derdiniz bir davayı, bir fikri anlatmaksa önce dilinizdeki kılıcı bırakın da ne dediğinizi anlayalım. her yanımız yara bere içinde kalıyor sizin mesajlarınızı okuduğumuzda.

Elmeddin arkadaşla ve Qum abiyle bizde tartıştık, yeri geldi birbirimizi kırdık ama böylesine bir kin beslemekten Allah'a sığınırım. bizim düşmanlarımız hakka düşman, Allah, Resulü ve Ehl-i beyt düşmanlarıdır. kinimizi onlara yöneltelim. birbirimizi inciterek ne herhangi bir doğruyu anlayabilir ne de anlatabiliriz.

muhatap almamak ne demek ya? Resulullah müşrikleri bile muhatap alırken bizler hangi kibir dağının zirvelerinden yeryüzüne bakıyoruz da müslümanları (üstelik hak bildiğimizi anlatmak için) muhatap almıyoruz? elbetteki hepimiz birbirimizi muhatap alacak ve bildiğimiz doğruları doğru şekilde anlatacağız. tartışmanın içinde bazen üslubumuzu sertleştirebiliriz ama kin kusmak lanaet okumak müslümanım diyene yakışmıyor.

İnşaallah iki taraf da sükunetle birbileri itham etmeden tartışır da hakkı bilmeyen bizler sizlerden gerçeği öğreniriz. ama bu şekilde sadece cedelleşmeyi öğreniyoruz ki bu da davet metodunda bulunmuyor.
    KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

hz.ali'yi(as) sevmek

[quote author=hatt-ı imam link=topic=19237.msg116461#msg116461 date=1296248687]
      [quote author=zeydiyye link=topic=19237.msg116445#msg116445 date=1296241957]

Aliyi sevdiğini iddia edip muaviye gibi yaşayanlar acı azabı yakında tadacaktır inş.

bu taife hakkında zanlarımda beni haksız çıkarmayan Allaha hamd olsun..

[/quote]

Allah aşkına beddua ettiklerinize hele hele acı azabı tadmaları ümidiyle yanıp tutuştuklarınıza bir bakın bir de nickinizin altındaki resme bakın birbirine uyuşuyormu? İslam İnkılabını seven ve bu devirde bu İnkılabın değerini anlamış olanlara sırf bazı konularda farklı düşünüyorlar diye böyle bir beddua edilir mi?

bu taife dediğiniz kimler? haşa Allah, Resulü ve ehl-i beyt düşmanlarımı ki bu kadar kin ve öfkeyle yazıyorsunuz her yazınızı. derdiniz bir davayı, bir fikri anlatmaksa önce dilinizdeki kılıcı bırakın da ne dediğinizi anlayalım. her yanımız yara bere içinde kalıyor sizin mesajlarınızı okuduğumuzda.

Elmeddin arkadaşla ve Qum abiyle bizde tartıştık, yeri geldi birbirimizi kırdık ama böylesine bir kin beslemekten Allah'a sığınırım. bizim düşmanlarımız hakka düşman, Allah, Resulü ve Ehl-i beyt düşmanlarıdır. kinimizi onlara yöneltelim. birbirimizi inciterek ne herhangi bir doğruyu anlayabilir ne de anlatabiliriz.

muhatap almamak ne demek ya? Resulullah müşrikleri bile muhatap alırken bizler hangi kibir dağının zirvelerinden yeryüzüne bakıyoruz da müslümanları (üstelik hak bildiğimizi anlatmak için) muhatap almıyoruz? elbetteki hepimiz birbirimizi muhatap alacak ve bildiğimiz doğruları doğru şekilde anlatacağız. tartışmanın içinde bazen üslubumuzu sertleştirebiliriz ama kin kusmak lanaet okumak müslümanım diyene yakışmıyor.

İnşaallah iki taraf da sükunetle birbileri itham etmeden tartışır da hakkı bilmeyen bizler sizlerden gerçeği öğreniriz. ama bu şekilde sadece cedelleşmeyi öğreniyoruz ki bu da davet metodunda bulunmuyor.
      [/quote]

zerre kadar samimiyetiniz olsa bu yazıyı bana değil, bana "nasibi" iftirasını atan ... EDİT ... yazardınız..

ama artık samimiyette beklemiyorum, dilediğiniz gibi davranın

selametle

sayın üyemiz lütfen forum kurallarını gözden geçirin:

3- Özellikle dini konularda, konu içi dahi olsa, karşılıklı görüşenlerin, tenkit çerçevesinde mazur görülemeyecek derecede birbirine hakareti ve birbirini küçümsemesi, forum kuralları çatısı altında gerekli uyarı ve müeyyideye tabi tutulur. Not: Tenkit çerçevesi şu olabilir: "Anlamıyorsunuz, görmüyorsunuz, yanılıyorsunuz, kaynaksızsınız, kaynağı yanlış aksettiriyorsunuz, çarpıtıyorsunuz, vb."

-Hakaret ve aşağılama şunlar olabilir: "Hadi oradan, sen kimsin, iftiracısın, cahilsin, ne anlarsın, ne bilirsin, şerefsiz, ajan, uşaksın (maşa anlamında), kafan basmıyor, senin aklın ermez, çocuksun, önce şunları yap da gel, hadi oyun parkına, bir çuval ekmek ye de gel, zalim, zalimlerin uşağı, nankör, aptal, budala, haysiyetsiz, fitneci, nâdân, hikaye anlatıyorsun, vb."

velayetforum yazışma kuralları

Yorum

hz.ali'yi(as) sevmek

"zerre kadar samimiyetiniz olsa bu yazıyı bana değil, bana "nasibi" iftirasını atan müfterilere yazardınız..

ama artık samimiyette beklemiyorum, dilediğiniz gibi davranın

selametle "

ben üzerime düşen görevi yaptım. iki tarafı da sükunete çağırdım. ki ben taraf sözcüğünü bile incitici olarak kabul ediyorum.

sizin üslubunuz anlaşılan habire yıkmak üzerine kurulu.

karşınızdakileri baştan düşman kabul edip ona göre yaklaşırsanız "samimiyet ölçerleriniz" hepimizi zaten samimiyetsiz, sizi ise dünyanın tek müslümanı gösterecektir.

Rabbim ıslah etsin.

Yorum

hz.ali'yi(as) sevmek

bence ablamız kanada da sıkılıyor onun için böyle yıkıcı davranıyor.

Yorum

hz.ali'yi(as) sevmek

bırakın oyunu... benim yazdığım cümleleri alıntı yazıp doğrudan şahsıma bişiler yazıp sonrada iki tarafıda sükunete çağırdım demek dürüstlük değildir

Allah aşkına takiyyeyi bırakın, çok rica ediyorum !

artık bu tavırlarınızdan midem bulanıyo, sadece ve sadece dürüst olun ! resulullah gibi, imam ali gibi, hüseyin gibi zeyneb gibi humeyni gibi dürüst olun !

Yorum

hz.ali'yi(as) sevmek

[quote author=zeydiyye link=topic=19237.msg116469#msg116469 date=1296249376]
              bırakın oyunu... benim yazdığım cümleleri alıntı yazıp doğrudan şahsıma bişiler yazıp sonrada iki tarafıda sükunete çağırdım demek dürüstlük değildir

Allah aşkına takiyyeyi bırakın, çok rica ediyorum !

artık bu tavırlarınızdan midem bulanıyo, sadece ve sadece dürüst olun ! resulullah gibi, imam ali gibi, hüseyin gibi zeyneb gibi humeyni gibi dürüst olun !

[/quote]

bakın zeydiyye hanım. tanımadığınız ve size karşı sabırlı olmaya çalışan birine bile bu tavrı gösteriyorsanız Allah sizin dostlarınıza yardım etsin.

yazdığım yazıyı zaten sizin üslubunuza karşı yazmıştım. üslubunuzun yanlış olduğunu anlatmaya çalıştıktan sonra eğer okursanız ikit tarafı(!) da sükunete çağırdım.

biz takiyye yapacak olsak İslam düşmanlarının İslama zarar vermelerini engellemek için yaparız. siz kimsiniz ki size karşı takiyye yapalım? kendiniz kimlerden kabul ediyorsunuz kiş bizim size karşı takiyye yaptığımızı iddia ediyorsunuz?

mideniz bulanıyorsa gidin çaresine bakın ne bileyim içinizdeki buraya değil başka yere boşaltın. o adını yazdığınız yüce şahsiyetler gibi konuşmayı öğrenirseniz birgün inşaallah bize dürüstlüğü de siz öğretirsiniz. maşaallah hem "samimiyet" ölçüyor hem de "dürüst"lüğün tanımını yapıyorsunuz.

bir de uygulasanız da yaşayan birinden örnek alsak.

bakın uzatmanın anlamı yok ben müdahil olmadığım konuda yanlış bulduğum şeyi bildirdim. siz de yok ben yanlış değilim dediniz. siz bilirsiniz. sizin amelleriniz size benimkiler bana.

Yorum

hz.ali'yi(as) sevmek

[quote author=hatt-ı imam link=topic=19237.msg116476#msg116476 date=1296250005]
                o adını yazdığınız yüce şahsiyetler gibi konuşmayı öğrenirseniz birgün inşaallah bize dürüstlüğü de siz öğretirsiniz.

bakın uzatmanın anlamı yok ben müdahil olmadığım konuda yanlış bulduğum şeyi bildirdim. siz de yok ben yanlış değilim dediniz. siz bilirsiniz. sizin amelleriniz size benimkiler bana.
                [/quote]

o adını andıklarımı dilinden düşürmeyip onlar gibi yaşamayanlar mümkünse zaten uzatmasın ve kendi işine baksın.

Yorum

hz.ali'yi(as) sevmek

[quote author=zeydiyye link=topic=19237.msg116479#msg116479 date=1296250281]
                  [quote author=hatt-ı imam link=topic=19237.msg116476#msg116476 date=1296250005]
                  o adını yazdığınız yüce şahsiyetler gibi konuşmayı öğrenirseniz birgün inşaallah bize dürüstlüğü de siz öğretirsiniz.

[/quote]

o adını andıklarımı dilinden düşürmeyip onlar gibi yaşamayanlar mümkünse zaten uzatmasın ve kendi işine baksın.

[/quote]

zeydiyye hanım niye üçüncü şahıs kipi kullanıyorsun ki. direkt hitap etmekten dahi müstağnimisin?

bu gece maşaallah sizden bir ders daha öğrendim. işime bakmam gerekiyor muş? vaktimi sizinle harcamamam konusundaki uyarınıza uyacağım.

bu arada yaşantımızı da tespit etmişsiniz. bu maharetlerinize gıpta ediyorum.

Rabbim verdiği nimetlerin kıymetini bilenlerden ve yerli yerinde kullananlardan eylesin.

Yorum

hz.ali'yi(as) sevmek

[quote author=hatt-ı imam link=topic=19237.msg116480#msg116480 date=1296250603]

bu gece maşaallah sizden bir ders daha öğrendim. işime bakmam gerekiyor muş? vaktimi sizinle harcamamam konusundaki uyarınıza uyacağım.

[/quote]

inşaallah sözünü tutanlardan olursunuz.

Yorum

hz.ali'yi(as) sevmek

full agressyon...

Yorum

hz.ali'yi(as) sevmek

Elhamdülilah bir açık bulduğunda sevinenler cevaplarımız karşısında diyecek bir şey bulamıyorlar özür dilemeyi kendilerine yediremiyorlar ama konuyu şahsileştiriyorlar..

basit beyinler kişilerle orta beyinler olaylarla büyük beyinler fikirlerle ilgilenir sözü tam yerinde..

Yorum

hz.ali'yi(as) sevmek

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=19237.msg116486#msg116486 date=1296252821]
                          Elhamdülilah bir açık bulduğunda sevinenler cevaplarımız karşısında diyecek bir şey bulamıyorlar özür dilemeyi kendilerine yediremiyorlar ama konuyu şahsileştiriyorlar..

basit beyinler kişilerle orta beyinler olaylarla büyük beyinler fikirlerle ilgilenir sözü tam yerinde..
                          [/quote]

hocam bundan ben de pay çıkarmalı mıyım?

[quote author=Musavi link=topic=19237.msg116485#msg116485 date=1296252421]
                          full agressyon...
                          [/quote]

gece gece hiç istemediğim halde forum hareketlendi sen de sevindin

Yorum

hz.ali'yi(as) sevmek

O DA ZATEN SIKILDIĞI İÇİN OLAY ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR BENCE.

Yorum

hz.ali'yi(as) sevmek

estağfirullah hattı imam kardeşim. size böyle bir eleştiri yöneltmek bizim seviyemizi aşar.. Ne yapacağınıza neyin doğru olduğuna siz karar verirsiniz..

ben Zeydiyye kardeşimizde ciddi olarak gördüğüm bir durumdan söz ettim.. böyle kaç kez oldu.. ciddi küfre varan ithamlarla Kur'an'a aykırıdır dediği iddialarla karşılaştığımda bildiğim kadarıyla cevap verdim..

ve öyle inanıyorum ki zeydiyyenin tüm iddialarını da çürüttüm.. ama o hiç bir zaman bu mesajlarıma karşılık olarak..

kişisel değerlendirmelerde bulunmak istemezdim ama gerekti..

Yorum

hz.ali'yi(as) sevmek

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Ehl-i Beyt davasını savunanlar keşke ehl-i beytin ahlakını siyasetlerini risaletlerini sünnetlerini fiillerini v.s de araştırsalar muhaliflerin vede düşman oldukları şahısların açıklarını araştırdıkları kadar. Değer verdiğim bir alimin İmam Cafer-i Sadık'ın (a.s) hayatından bir nukte anlatmıştı.

İmam (a.s) ile sürekli dolaşan bir zat vardı İmam nereye giderse bu zat peşine takılırdı İmamın peşinden ayrılmazdı bir gün yolda yürürlerken biri bu zata bir söz söyledi (sanırım hakaret etti) bu zatta döndü kendisine hakaret edene küfretti İmam bunu duyunca ellerini semaya kaldırdı ve şöyle dua etti "EY RABBİM BEN BUNCA YILDIR BÖYLE BİRİ İLEMİ DOLAŞTIM BENİ AFFET" ve İmam bir daha o zatın peşinden gelmesine izin vermez.

Bir şahsın kabul etmediği düşman olduğu karşı durduğu bir düşünceye o şahsı bu düşünceden veya ekolden saymak o şahsa bir hakarettir. Bu gün ben eğer müslüman olduğumu beyan ediyorsam biri çıkıp bana sen yahudisin veya hıristiyansın dese bu bana yapılan bir hakarettir. Benim hak kabul etmediğim batıl kabul ettiğim bir inançta olduğumu beyan ettiği için.

Zeydiyyenin bu forumda (benim bildiğim kadarı ile) kendisinin nasibi olduğunu beyan ettiğini okumadım ve defalarca kendisine bunu söyleyenlere ise karşı durduğunu hepimiz okumuşuzdur. Kendisinin nasibi olduğunu beyan etmediği halde ona nasibi demek hem islam ahlakına hem imamları ahlakına hemde islam adaletine terstir.

Eğer bu hakaret değilse ve yaptıklarından dolayı zeydiyyeye nasibi denilmesi gayriahlaki değilse o zaman bu forumda bir çok kişi yazılarında dolayı kendi bağlı bulunduğu ekolden çok düşman olduğu ekolle suçlanması gerek. En basitinden elmeddinin takındığı tavri ben hiç bir İmamın risaletinde okumadım varsa beyan edin deyin şu şu şu imam münazara ettiği konuştuğu şahıslara şöyle şöyle şöyle dedi. Ama ben bu adabı düşman bellediği kişilerin siyasetlerinde gördüm. Bu durumda elmeddine sen şii değilsin falanca ve filancanın ekolündenmisin mi dememiz gerek. Bundan Rabbime sığınırım elmeddin sonuçta masum değil bizde öyle hatalarımız olur önemli olan hatalarımızdan dönmektir devam etmek değil.

Şehid Ali Şeriati aziz babasına gönderdiği mektupta bu yarayı çok güzel anlatıyor. Dileyenler Fecr yayınlarından çıkan Ali Şeriatinin Aşina Yüzler adlı eserinden okuyabilirler.
                                EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X