Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.Ali (as)ın Abdest-i

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hz.Ali (as)ın Abdest-i

Bismillahirrahmanirrahim

1) Suyu Eline Alıp İki Elini Yıkarken: “Bismillahirrahmanirrahim , övgü suyu pis değil de temizleyici kılan Allah’a mahsustur.”

2) Ağzına Su Alırken: “Allah’ım sana kavuştuğum gün delilimi bana öğret ve dilimi seni anmaya salıver.”

3) Burnuna Su Alırken: “Allah’ım, cennet kokusunu bana haram kılma ve beni onun güzel kokusunu tadanlardan kıl.”

4) Yüzünü Yıkarken: “Allah’ım, yüzlerin siyahlaştığı günde benim yüzümü ak kıl ve yüzlerin beyazlaştığı günde de benim yüzümü siyahlaştırma.“

5) Sağ Kolunu Yıkarken: “Allah’ım benim amel defterimi sağ elime, cennette edebi kalış belgemi de sol elime ver ve beni kolay bir hesapla hesaba çek.”

6) Sol Kolunu Yıkarken: “Allah’ım, amel defterimi ne sol elimden ne de arkamdan bana verme, ellerimi boynuma da bağlama ve cehennemin ateşinde sana sığınırım.”

7) Başını Mesh Ederken: “Allah’ım , rahmetin, bereketin ve affınla beni kuşat.”

8 => Ayaklarını Mesh Ederken: “Allah’ım , ayakların kaydığı gün benim ayağımı Sırat üzerinde sabit kıl ve yürüyüşümü senin rızanı kazanacak yolda olmasını sağla; ey rahmet edenlerin en merhametlisi.”

Böyle abdest aldıktan sonra, mübarek başını kaldırıp Muhammed-i Hanefiyye’ye bakarak şöyle buyurdu:

” Ey Muhammed kim benim abdest aldığım şekilde abdest alır ve okuduğum duaları okursa, Allah onun abdest suyunun her bir damlasından bir melek yaratır ve onlar kıyamete kadar Allah’ı takdis ve tesbih edip ulularlar. Bunun sevabıda abdest alana yazılır.."
    [/color]
    Ey Eba Abdullah... Gözler yaşlı kalmaya, kalpler zulmu sevmemeye söz verdi...

Ynt: Hz.Ali (as)ın Abdest-i

Rabbim kıldığımız namazı kabul etsin inşallah..
    [center]

[center][center]

Yorum

[quote author=BintülFatıma Sa Zainab As link=topic=20998.msg127431#msg127431 date=1308810670]
      Rabbim kıldığımız namazı kabul etsin inşallah..
      [/quote]

Amin...

[quote author=Alirezza link=topic=20998.msg127419#msg127419 date=1308773480]
      Bismillahirrahmanirrahim

1) Suyu Eline Alıp İki Elini Yıkarken: “Bismillahirrahmanirrahim , övgü suyu pis değil de temizleyici kılan Allah’a mahsustur.”

2) Ağzına Su Alırken: “Allah’ım sana kavuştuğum gün delilimi bana öğret ve dilimi seni anmaya salıver.”

3) Burnuna Su Alırken: “Allah’ım, cennet kokusunu bana haram kılma ve beni onun güzel kokusunu tadanlardan kıl.”

4) Yüzünü Yıkarken: “Allah’ım, yüzlerin siyahlaştığı günde benim yüzümü ak kıl ve yüzlerin beyazlaştığı günde de benim yüzümü siyahlaştırma.“

5) Sağ Kolunu Yıkarken: “Allah’ım benim amel defterimi sağ elime, cennette edebi kalış belgemi de sol elime ver ve beni kolay bir hesapla hesaba çek.”

6) Sol Kolunu Yıkarken: “Allah’ım, amel defterimi ne sol elimden ne de arkamdan bana verme, ellerimi boynuma da bağlama ve cehennemin ateşinde sana sığınırım.”

7) Başını Mesh Ederken: “Allah’ım , rahmetin, bereketin ve affınla beni kuşat.”

8 => Ayaklarını Mesh Ederken: “Allah’ım , ayakların kaydığı gün benim ayağımı Sırat üzerinde sabit kıl ve yürüyüşümü senin rızanı kazanacak yolda olmasını sağla; ey rahmet edenlerin en merhametlisi.”

Böyle abdest aldıktan sonra, mübarek başını kaldırıp Muhammed-i Hanefiyye’ye bakarak şöyle buyurdu:

” Ey Muhammed kim benim abdest aldığım şekilde abdest alır ve okuduğum duaları okursa, Allah onun abdest suyunun her bir damlasından bir melek yaratır ve onlar kıyamete kadar Allah’ı takdis ve tesbih edip ulularlar. Bunun sevabıda abdest alana yazılır.."
      [/color]
      [/quote]

paylaşım için Allah razı olsun bu yazıların arapçasıda varmı acaba ? Bunların arapça söylenmesi daha iyiymiş bunu bir hocadan duymuştum.
      "Kim Ramazan ayından bir günün orucunu (özürlü olmaksızın) yerse, imanın ruhu (hakikati) ondan ayrılır."
      Mizan’ul-Hikmet, c. 5, s. 471.
      --------
      'Kalem doğru yazmıyorsa, silgi ol. Söz uyuşturuyorsa, sağır ol.
      Zalim zulmediyorsa, ideolojilerini bırak akıllı ol.
      Devrim, akıl işidir, çocuk işi değil.'

Yorum

evet.. kevserin çıkardığı namaz kitabında arapçaları da var.. nette var mı bilmiyorum..

Yorum

dostlarım öncelikle bu konuları hazırlayıp çaba gösterenlerden Allah-u Teala Razı olsun.
          dostlarım bu web sitesine yeni kayıt taptırdım yetkili kim bilmiyorum e-mail gönderecektim bazı bilgiler verecektim. elbette siz burda bir çok bilgiyi paylaşmışsınız. bende uzun zamandan beridir bu konularla ilgili EHLİ SÜNNİ Kaynaklarından araştırmalar yaparak bilgiler topluyorum Yani kısaca nakletmek gerekirse EHLİ SÜNNİ AĞZINDAN ŞİA VE EHLİBEYT'İ Burda bu konu ile ilgili bir sekme açmamız mümkünmüdür çünkü ben bunu fark ettim biz hakikatı kendi kitaplarımızdan ve birkaç ehli sünni kitaplarından naklettiğimiz bilgileri kabul etmiyorlar zaten ŞİA yı yahudi kafir olarak suçlamaktalar Ama ALLAH'IN YARDIMI İLE BUNU SÖYLEYEN HERKES GÜNAHLARIN FARKINA VARMAKTADIRLAR. Ben herzaman araştırmalarımı tarafsız bir şekilde yaptım mezhep konusu haline getirmedim. Gördüm ki EHLİ SÜNNİ KAYNAKLARINDAN NAKLEDİLEN BİLGİLER 4 MEZHEP MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ DAHA ÇOK ETKİLEMEKTE VE BUDA ONLARIN GERÇEKTEN KENDI KITAPLARINI ARAŞTIRMALARINA NEDEN OLUYOR KULAKTAN DUYMA VEYA TEK YONLU ZAYIF KITAPLARA DA İNANMAMALARINI SAĞLIYOR.
          ALLAH'A EMANET OLUN

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X