Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.Ali A.S'mın Vasiyeti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hz.Ali A.S'mın Vasiyeti

İmam Ali (as)'ın İmâm Hasan ve İmâm Huseyn aleyhimesselâma Vasiyetleri #

İkinize de Allah'tan çekinmeyi, dünya sizi arasa, istese bile onu aramamayı, istememeyi vasiyet ederim. Ona ait bir şeyi elde edemediğiniz, elinizdekini yitirdiğiniz için de hayıflanmayın. Gerçeği söyleyin; âhiret ecri için iş görün; zâlime düşman olun, mazlûma yardımcı kesilin.

İkinize, bütün evladıma, ehlibeytime ve bu yazım kime ulaşırsa ona, Allah'tan çekinmeyi, işlerinizi düzene koy-mayı, aranızı uzlaştırmayı vasiyet ederim. Allah'ın salâtı O'na ve soyuna olsun, Ceddinizden duydum, derdi ki: İki kişinin arasını bulmak, bütün (nâfile) namazlardan, oruçlardan üstündür.

Allah için, Allah için yetimleri koruyun, bâzı kere aç, bâzı kere tok bırakmayın onları; size tapşırılan haklarını yitirmeyin onların. Allah için komşularınızı görün, gözetin bu, Peygamberinizin vasiyetidir; komşular hakkında öylesine tavsiyede bulundu ki onlar da mîrâsa girecekler sandık. Allah için, Allah için Kur'ân'a riâyet edin; onunla amel etmekte başkaları sizi geçmesin. Allah için, Allah için namazı bırakmayın; çünkü o, dininizin direğidir. Allah için, Allah için Rabbinizin evini ziyâreti, haccetmeyi bırakmayın; siz hayatta bulundukça boşlamayın o evi; çünkü o ev, terkedilirse mühlet bile verilmez sizlere; azap gelir çatar. Allah için, Allah için mallarınızla, canlarınızla, dillerinizle Allah yolunda savaşın; birbirinizi dolaşmanızı görüp gözetmenizi, birbirinizin ihtiyâcını gidermenizi, birbirinizden yüz çevirmemenizi, birbirinizden ayrılmamanızı vasiyet ediyorum. İyiliği buyurmayı, kötülükten nehyetmeyi bırakmayın; sonra kötüleriniz başınıza geçer; sonra da duâ edersiniz, icâbet edilmez size.

Ey Abdülmuttalib oğulları, Emir'ül-Mü'minin katledildi deyip Müslümanların kanlarına girmenizi, öç almaya kalkmanızı istemem, sakının bundan. Benim için yalnız beni öldüreni öldürün. Bekleyin hele, onun şu vuruşundan ölürsem, onun bana bir tek vuruşuna karşı siz de ona bir kere vurun; şurasını, burasını keserek eziyete kalkışmayın; çünkü ben, Allah'ın salâtı O'na ve soyuna olsun, Rasûlul-lah'tan duydum, derdi ki:

Sakının eziyetten, işkenceden, öldüreceğiniz kuduz köpek bile olsa
    Ey Eba Abdullah... Gözler yaşlı kalmaya, kalpler zulmu sevmemeye söz verdi...

Ynt: Hz.Ali A.S'mın Vasiyeti

selamun aleykum
    ALLAH razi olsun, guzel paylasim, Alirazza kardes rica etsem foruma islami konuda yazi koydugunuzda, karisiklik olamasi icin kaynagiyla koysaniz daha iyi olur.
    vesselam

Yorum

Ve aleyküm selam kesin olmamakla birlikte büyük ihtimalle bu sözlerin Gurerul Hikem ya da
      Nehcul Belaga'da olabilceğini düşünüyoruz.
      Sizden de Cümlesin den de Razı Olsun...

Yorum

Allah (cc) razı olsun kardeş.

Yorum

Bu gecelerin, bu ayın hatrına; Rabbimiz inşaAllah Cümlemizden Razı Olur

Yorum

[quote author=Alirezza link=topic=21543.msg130046#msg130046 date=1313952074]
            Ve aleyküm selam kesin olmamakla birlikte büyük ihtimalle bu sözlerin Gurerul Hikem ya da
            Nehcul Belaga'da olabilceğini düşünüyoruz.
            Sizden de Cümlesin den de Razı Olsun...
            [/quote]

Kaynak: Nehcü'l Belağa 23. Mektup

Yorum

[quote author=VeLayet link=topic=21543.msg130090#msg130090 date=1314051391]
              Kaynak: Nehcü'l Belağa 23. Mektup
              [/quote]

Allah Razı Olsun

Yorum

ALLAH razı olsun..
                ınşallah sınız ve bız .. hz.imam(as) dünyada ziyareti ve ahirette onun şefaatı

çok teşekkür kardeş aliriza

Lütfen .. Babam Dua Unutmayın

Yorum

[quote author=Eman link=topic=21543.msg133372#msg133372 date=1318586243]
                  ALLAH razı olsun..
                  ınşallah sınız ve bız .. hz.imam(as) dünyada ziyareti ve ahirette onun şefaatı

çok teşekkür kardeş aliriza

[/quote]
                  amin. ecmein
                  [center]
                  ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                  [center]
                  Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                  Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X