Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ali'nin Elleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ali'nin Elleri

Ali'nin Elleri

Yorucu bir günün ardından, ateşin önünde oturmuş, ısınmaya çalışıyordum. Kılıçtan da
    keskin oluyor gece çölün soğuğu... Bir an, ateşin sıcaklığına sarılıp uyumayı düşündüm.
    Seferden dönüyormuşum sevinci kapladı içimi. Gecenin karanlığına atılan yalazdan okları
    takip etmeye başladım; varmak istedikleri hedefi aradım. Bir hayalden diğerine uzanırken
    çölün kumları dar bir boğazdan akıp gidiyordu. Derken, O geldi. Esenlik getirdi selamıyla.
    Bir kaç dakika hiçbirşey söylemedi. Öylece oturuyordu aramızda.
    Koskoca bir İslam Tarihi’ni taşıyordu şaşmaz, temiz belleğinde; rüyalardan güzel anıları,
    tarifsiz acıları. Bir ara tebessüm etti... Bu zarif gülüşün kaynağını biliyordum. Sevinç dalgası
    uzun sürmedi. Gözlerinden yaşlar süzülüyordu şimdi. Yüzüne bakmaya devam ettim.
    Sessizliği bile büyük bir heyecan yaşatıyordu bana. Kumların üzerine şunu yazdım:

Ali, sessizliğinde bile bir devrim yaşatandır.

Çölün belleğinde olan birşeydi bu. Çöl bizden iyi bilir Ali’yi. Bu yüzden de tabanlarını
    öpmüştür hep, Mekke’den Medineye. Cennette bir kumsal olabilmek aşkıyla yapmıştır bunu
    belki. Çölün duası budur: Ali’nin aştığı kumlar, cennette kumsal olur.

Sessizliğinin enginliğinde yüzerken birşeyin daha farkına vardım: ateşin kendisine uzanan o
    mübarek ellerden ne kadar uzak olacağı! Şimdi bir anlam verebiliyordum.
    Ateş telaşlıydı, biliyordu... Sadece, bu dünyada yaklaşabilirdi O’na, en fazla da bu kadar.
    Sonrası yoktu...

Yaslanırlar orada tahtlara; orada ne güneş görürler, ne zemheri. Ağaçların gölgeleri,
    yakındır onlara ve meyveleri, adamakıllı ram olmuştur onlara. (İnsan,13/14)

Sanki ilk kez o gece görüyordum Ali’nin ellerini.

Belki günlerin telaşından belki de bakışımın sığlığından fark edememiştim, avuçları daima
    göklere bakan bu elleri.

Şimdi bakıyor ve görüyorum:

Kabe içinin en aydınlık gününde, Peygamber’in elini sıkıp geleceği adına biat ediyor bu eller.

Cevaplandıramadığı soruların çölünde kaybolan bir hakikat aşığını, Ebuzer’i, karanlıktan
    çekip alıyor.

Kurtuluş Gecesi’nde başının altına yastık oluyor.

Savaşlarda Allah Rasulü’nün sancağını taşıyor.

Yevmül Furkan’dan Nehrevan’a bir destan yazıyor.

Süheyl Küstahlığı’nda yazmayı unuturken Ali’nin de portresini çiziyor.

Birinde Hasan’ı diğerinde Hüseyin’i tutuyor; Dede’lerine Huzur ve Sevinç taşıyor.

‘Yoksula, yetime, ve esire...’ seve seve veriyor.

Bu eller ‘O Gün’ ne güzel bir şahitlik yapacak, yeri göğü aydınlatacaktır.

U.Ali Birkardeşler
    Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Ynt: Ali'nin Elleri

Yoksula, yetime, ve esire...’ seve seve veriyor.

Bu eller ‘O Gün’ ne güzel bir şahitlik yapacak, yeri göğü aydınlatacaktır.

Allah razı olsun ilmine bereket

[size=14pt][b][i]HERGÜN AŞURA HERYER KERBELA!!!!

Yorum

[quote author=Weliyullah_elii link=topic=1814.msg7814#msg7814 date=1235410223]

[/quote]

Yorum

allah razı olsun inşallah çok güzel
        Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Allah razı olsun ellerine sağlık..

Yorum

Allah razi olsun kardesim

"Ali sessizliginde bile bir devrim yasatandir"

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Ebul Fazl link=topic=1814.msg7817#msg7817 date=1235410445]
              [quote author=Weliyullah_elii link=topic=1814.msg7814#msg7814 date=1235410223]

[/quote]
              [/quote]
              "var olan bir gün, yok olan bir ömre bedeldir; o gün şehâdet günüdür..." H.A.

Yorum

Ecmain.. inşaallah.
                sizlerden de Allah razı olsun arkadaşlar..
                Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

allah yazandan da bizimle paylaşandan da razı olsun.güzel bir yazıydı.

Yorum

[quote author=www.behesti.com link=topic=1814.msg10365#msg10365 date=1236614909]
                    allah yazandan da bizimle paylaşandan da razı olsun.güzel bir yazıydı.
                    [/quote]

amin..inş.kardeşim.
                    senden de Allah razı olsun.

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X