Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmam Hz. Ali'nin (a.s) Hayatı, Fazileti, Siresi Ve Sözleri

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İmam Hz. Ali'nin (a.s) Hayatı, Fazileti, Siresi Ve Sözleri

Hz. Ali'nin (a.s) çocuklarının sayısının çok olduğunu sadece İrşad kitabı değil diğer kitaplar da yazmıştır. Örneğin, Tezkiret'ul- Havass (s.57) Hz. Ali'nin otuz üç çocuğu olduğunu yazar, Zehair'ul- Ukba (s.116) otuz iki, Menakıb-i Harezmi (s.287) yirmi dokuz , İrşad-ı Mufid (c.2, s.354) yirmi sekiz, Fusul'ul- Muhimme (s.141) yirmi yedi olduğunu yazarlar. Bunların hepisinin bir iki kadından dünyaya gelmesi mümkün değildir.

Sadece Hz. Ali değil, İmam Musa Kazım'ın da evlatları çoktu.
    İmam Musa Kazım'ın 19'u erkek ve 18'i kız olmak üzere 37 çocuğu vardı. Bunlar kesin birkaç kadından dünyaya gelmiştir.
    Harun'un İmam Musa Kazım'a sorularından biri de şudur:
    "Ya Ebe'l- Hasan (İmam'ın künyesi)! Sorumluluğun altındaki ailenin sayısı kaçtır?"
    İmam Kazım: "Beş yüz kişiden fazladır."
    Harun: "Hepsi çocukların mıdır?!"
    İmam Kazım (a.s): "Hayır, onların çoğu, hizmetçi, akraba ve yakınlarımdır. Ama çocuğum otuzdan fazladır; erkekler şu kadar, kızlar da şu kadardır."
    (Bihar'ul-Envar, c. 48, s. 130)

İmamların bu kadar çocukları olmasaydı bu kadar seyyid nerden olacaktı. Bu konu üzerinde bundan fazla durmaya gerek yoktur. Ama Hz. Ali (a.s) Hz. Fatıma dışında biriyle evlenmemiştir sözünüzü ispatlamanız gerekir. Nehc'ul-Belağa'da kesinlikle öyle bir söz geçmez. Belki rüyalarda böyle bir şey görmüş olabilirsiniz: )
    "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

[quote author=f_altan link=topic=2088.msg58472#msg58472 date=1256507172]
      Hz. Ali'nin (a.s) çocuklarının sayısının çok olduğunu sadece İrşad kitabı değil diğer kitaplar da yazmıştır. Örneğin, Tezkiret'ul- Havass (s.57) Hz. Ali'nin otuz üç çocuğu olduğunu yazar, Zehair'ul- Ukba (s.116) otuz iki, Menakıb-i Harezmi (s.287) yirmi dokuz , İrşad-ı Mufid (c.2, s.354) yirmi sekiz, Fusul'ul- Muhimme (s.141) yirmi yedi olduğunu yazarlar. Bunların hepisinin bir iki kadından dünyaya gelmesi mümkün değildir.

İmam Musa Kazım'ın 19'u erkek ve 18'i kız olmak üzere 37 çocuğu vardı. Bunlar kesin birkaç kadından dünyaya gelmiştir.
      "Ya Ebe'l- Hasan (İmam'ın künyesi)! Sorumluluğun altındaki ailenin sayısı kaçtır?"
      İmam Kazım (a.s): "Hayır, onların çoğu, hizmetçi, akraba ve yakınlarımdır. Ama çocuğum otuzdan fazladır; erkekler şu kadar, kızlar da şu kadardır."

İmamların bu kadar çocukları olmasaydı bu kadar seyyid nerden olacaktı. Bu konu üzerinde bundan fazla durmaya gerek yoktur. Ama Hz. Ali (a.s) Hz. Fatıma dışında biriyle evlenmemiştir sözünüzü ispatlamanız gerekir. Nehc'ul-Belağa'da kesinlikle öyle bir söz geçmez. Belki rüyalarda böyle bir şey görmüş olabilirsiniz: )
      [/quote]

Ağacan güzel bir noktaya temas etmişsin.
      anadoludaki alevilerin çoğu seyyid olmakla övünür,ayrıca bildiğim kadarı ile soyu ehlibeyte dayanmayan dede olamıyor diye biliyorum anadoluda binlerce hatta onbinlerce dede olduğuna göre bunlar imamların tek eş ve 2-3 çocuğundan mı türedi
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=2088.msg58476#msg58476 date=1256507721]
        [quote author=f_altan link=topic=2088.msg58472#msg58472 date=1256507172]

[/quote]

Ağacan güzel bir noktaya temas etmişsin.
        anadoludaki alevilerin çoğu seyyid olmakla övünür,ayrıca bildiğim kadarı ile soyu ehlibeyte dayanmayan dede olamıyor diye biliyorum anadoluda binlerce hatta onbinlerce dede olduğuna göre bunlar imamların tek eş ve 2-3 çocuğundan mı türedi
        [/quote]
        ------------------------------------------------------------------------------
        Evet can tek eş,

hatta soy temiz gelsin diye Dede'ye taliple evlenmek yasaktır, yol düşkünü ilan edilir kural koyulmuş bu konuda

Seyit ancak Seyit soyuyla evlenebilir bizde, taliple evlenemez, evlenirse yol düşkünü ilan edilir, horlanır

Birileri İmamlık unvanını alabiliyor ama her evlat alamıyor?

Bana bu iş de aykırı geliyor

Her Fatma/Ali evladı İmamlık unvanını alıyor olmalı, hal böyle olunca sayısız eş ve evlat olgusu bana mantıklı gelmiyor, İmamlar 12 ile değil yüzler ile anılmış olmları gerekirdi, bu da sağlam bir dayanak

Ve bildiğim kadar sağlam bir kaynak yok, en yakın kaynaklar 2-3-4-5 asır sonra gelenlerin rivayeti üzerine dayanır,

Örneğin, Tezkiret'ul- Havass (s.57) Hz. Ali'nin otuz üç çocuğu olduğunu yazar, Zehair'ul- Ukba (s.116) otuz iki, Menakıb-i Harezmi (s.287) yirmi dokuz , İrşad-ı Mufid (c.2, s.354) yirmi sekiz, Fusul'ul- Muhimme (s.141) yirmi yedi olduğunu yazarlar. Bunların hepisinin bir iki kadından dünyaya gelmesi mümkün değildir.

Bir birini tutan tek bir kaynak yok

Tezkiret-ül Havass, Necef baskısı, 1383 H. yılı,menakıb-i-harezmi'ye gelince İstanbul baskısı deniyor, yeni bir iş yani, 2-3-4 asır sonraki şahitlikler, rivayet bile güvensiz geldikten sonras, bin küsür yıl sonraki işler daha güvensiz düşer

Konu neticeye erişemeyecek gibi, zamanım olunca Neçhul Belaga'yı zaten tekrar baştan sona ele almam lazım, bazı konularda not almam gerektiği için, veya siz buna denk gelirseniz belirti düşürün

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Aynı nakşiler gibi. Onların da her şeyhi kendini Peygamber soyundan ilan ediyor. Hatta ispat için evinde Peygamber sakalını da bulunduranlar var. Neredeyse Türkiye'nin 1/3'ü Peygamber soyundan gelme...
          "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=2088.msg58489#msg58489 date=1256532655]

Her Fatma/Ali evladı İmamlık unvanını alıyor olmalı, hal böyle olunca sayısız eş ve evlat olgusu bana mantıklı gelmiyor, İmamlar 12 ile değil yüzler ile anılmış olmları gerekirdi, bu da sağlam bir dayanak

[/quote]

aliekberbabacan kusura bakma ama şu alıntı yaptığım cümleleri sarfetmen bende sendeki 12 imam inancı konusunda ciddi tereddütler oluşturdu.
            Allah aşkına 12 imam isim ve künyesi ile resulullah tarafından zikredilmiştir.
            buna hem sünni hemde şia kaynakları şahittir.hal böyle iken nasıl olurda kalkıp çok eşli olsalardı yüzlerce imam olması gerekirdi gibi abuk bir cümle kurabiliyorsun.

Ayrıca neden tezkiretül havais yada menakıbi harezmi gibi kaynakları alıntı yaptında Şianın en muteber kaynaklarından olan Biharul envarı alıntı yapmadın.Bak yukarıda fahrettin ağa Biahrul envardan bir alıntı yapmış orada İmam Rıza(as) çocuklarının sayısını zikrediyor.
            İmam Ali (a.s)

Yorum

hal böyle iken nasıl olurda kalkıp çok eşli olsalardı yüzlerce imam olması gerekirdi gibi abuk bir cümle kurabiliyorsun.
              İmamların hepsi soy bakımından Hazreti Ali ve Fatma anadan geldiğini ölçüt koyarsak, her birine sayısız eş ve evlat bahşedilirse, bu evlatların hangisi İmamlık unvanına layık değildir diyebiliriz ki?

Kardeşlerden biri Seyit , İmam olabiliyorsa, her biri olması lazım?

Bu basit bakış bile çok evlatlı olmadıklarını anlamaya yeterli

Ama dersen ki bazıları Seyit ve İmam olabilir, diğerleri olamaz, kan ve soy bakımından ölçüt hz Ali ve Fatma anadan gelme işi esas değil mi?

Bu konuda eksik bilgim olabilir, bana doğruyu bildirin

Seyit ve immalık ölçütü Fatma ana ve Hazreti Ali'den gelmeyle esas değil mi?

Başka ölçütler mi var benim bilmediğim

Varsa bize bilmediğimizi bildir can, bilgisizliğimizi gidermiş oluruz, dünyada var olan tüm bilgilere sahibiz dememiz iddialı olur, bu yönde iddia sahibi değiliz

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=2088.msg58498#msg58498 date=1256539600]
                hal böyle iken nasıl olurda kalkıp çok eşli olsalardı yüzlerce imam olması gerekirdi gibi abuk bir cümle kurabiliyorsun.
                İmamların hepsi soy bakımından Hazreti Ali ve Fatma anadan geldiğini ölçüt koyarsak, her birine sayısız eş ve evlat bahşedilirse, bu evlatların hangisi İmamlık unvanına layık değildir diyebiliriz ki?

Kardeşlerden biri Seyit , İmam olabiliyorsa, her biri olması lazım?

Bu basit bakış bile çok evlatlı olmadıklarını anlamaya yeterli

Ama dersen ki bazıları Seyit ve İmam olabilir, diğerleri olamaz, kan ve soy bakımından ölçüt hz Ali ve Fatma anadan gelme işi esas değil mi?

Bu konuda eksik bilgim olabilir, bana doğruyu bildirin

Seyit ve immalık ölçütü Fatma ana ve Hazreti Ali'den gelmeyle esas değil mi?

Başka ölçütler mi var benim bilmediğim

Varsa bize bilmediğimizi bildir can, bilgisizliğimizi gidermiş oluruz, dünyada var olan tüm bilgilere sahibiz dememiz iddialı olur, bu yönde iddia sahibi değiliz

[/quote]

Aliekberbabacan ya ben anlatamıyorum yada siz anlamıyorsunuz.
                12 imam KURAN'da hz İbrahimin duasına mazhar olan tevratta sayıları zikredilen Allah tarafından seçilmiş kişilerdir.

İmamlığın ölçüsü Allah tarafından seçilmiş olmalarıdır başka ölçüt yoktur.Soy ve nesep bakımından bir kişinin seyyid olması o kişi KURAN ve sünnete bağlı ve takvalı bir müslüman ise bir anlam ifade eder.
                Ama imamet makamı çok farklıdır bu Allahın verdiği bir makamdır.

ben seyyidim deyip sabah akşam şarap içen tonla adam tanıyorum hatta ramazan ayında bile şaraba ara vermiyor çoğu.
                İmam Ali (a.s)

Yorum

Aliekberbabacan ya ben anlatamıyorum yada siz anlamıyorsunuz.
                  12 imam KURAN'da hz İbrahimin duasına mazhar olan tevratta sayıları zikredilen Allah tarafından seçilmiş kişilerdir.

İmamlığın ölçüsü Allah tarafından seçilmiş olmalarıdır başka ölçüt yoktur.Soy ve nesep bakımından bir kişinin seyyid olması o kişi KURAN ve sünnete bağlı ve takvalı bir müslüman ise bir anlam ifade eder.
                  Ama imamet makamı çok farklıdır bu Allahın verdiği bir makamdır.

ben seyyidim deyip sabah akşam şarap içen tonla adam tanıyorum hatta ramazan ayında bile şaraba ara vermiyor çoğu.

Sayın can yazdığın işleri iyice düşünmeni diliyorum, vebala açık işler öne sürmüşsün

12 imamları Tevrat mı seçiyor belirliyor?

Bu konuda apaçık iş inmiş mi, yoksa yorumla mı bu kastedilmiş sonucuna erişilmiş?

Bunlar Ali/Fatma evlatladır türü ayrıntı mı geçiyor?

Hatta şudur budur da bu değildir gibisinden?

İmamlığın ölçüsü Allah tarafından seçilmiş olmalarıdır başka ölçüt yoktur.

Sayın can bu konuda hem fikir olmamız mümkün değil, bize göre Ali/Fatma'dan gelen her evlat Ehli Beyt'tir ve aynı derecede değere sahiptir, Kuran'ın temeline aykırı olmadıkça

Soy ve nesep bakımından bir kişinin seyyid olması o kişi KURAN ve sünnete bağlı ve takvalı bir müslüman ise bir anlam ifade eder.
                  Bu sözle neyi ifade etmeye çalışıyorsun, bana öyle geliyor ki büyük vebal yüklenmeye yakınsın: Ali/Fatma evlatlarından birileri değrli çıkmış da birielri değersiz mi çıkmış?

Eğer ki kast ettiğin iş buysa seni kınamaya hazırım haberin olsun can

O kutlu soydan gelen Allah'ın bildirdiği gibi tertemizdir, onalrda leke aramak bile büyük bir iş, diliyorum ki anlatmaya çalıştığın iş benzer bir iş değil

Sayın can yakın dönem seyit geçinen veya gerçekten seyit olanın durduğu işi Allah daha iyi bilir demekle birlikte, 12 İmamların o dönem ki evlatlarını sorguluyorum ben, birileri İmam oluyorsa diğerleri neden olmuyor o ki sayısız eş ve evlada sahiptiler?

İmamlık makamı Ali/Fatma evladının hakkı olan iş değil mi?

Bak öne sürdüğün işten örnek vereyim

mam Musa Kazım'ın 19'u erkek ve 18'i kız olmak üzere 37 çocuğu vardı.

hadi diyelim ki kız çocukları İmamlık için uygun değil, 19 tane erkek evlat bildirmişsin İmam Rızaya, bunların hangisi İmam değil ve neden değil buna karar veren kimdir?

Bu sebepten dolayı diyorum 12 İmam dediğimize göre bu sayı yüzlerce, veya binlerce ifade edilmemiş olmalı

Allah'ın tertemiz kıldığı soy Hz Muhammed'in Ehli Beyt'i değil midir, Ali/Fatma evladından hangisi bu şerefe hangi sebepten layık değil?

Benim sorguladığım iş budur

Ali Şeriati

Yorum

Ali Ekber, Peygamberin tüm soyu imamdır anlamını siz nereden çıkardınız?

12 imamın isimleri salih senetlerle müteberdir. Peygamberimiz kendisi söylemiştir bu sözleri. Çoğu yerde kaynaklarıyla yazıyor bu isimler. Bir kaç defa zikretmiş Peygamber Efendimiz ( s.a.a.).
                    "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[quote author=SefaMerve link=topic=2088.msg58516#msg58516 date=1256545471]
                      Ali Ekber, Peygamberin tüm soyu imamdır anlamını siz nereden çıkardınız?

12 imamın isimleri salih senetlerle müteberdir. Peygamberimiz kendisi söylemiştir bu sözleri. Çoğu yerde kaynaklarıyla yazıyor bu isimler. Bir kaç defa zikretmiş Peygamber Efendimiz ( s.a.a.).
                      [/quote]

İyide hangi ölçülere göre biirleri İmamlığa layık olup da diğer aynı ana babadan gelenler layık görülmüyor?

Ölçüt Fatma ana /Hz Ali'den gelmek değil mi?

Hangi sebepten birileri layık görülmüş diğerleri aynı kan ve soyu taşıdığı için layık görülmemiş?

Bana bize göre Ali/Fatma evlatlarındna her biri aynı derecede değere sahiptir, hangi gerekçeyle birini değerli bilip diğerini değersiz bilmeliyiz ki, bu konuda bildiğini bizlerle paylaş

Ali Şeriati

Yorum

Ben size soruyorum, siz bana soruyorsunuz ?
                        İlk önce siz cevap verin.

Ben size diyorum işte, İmam Allah tarafından belirlenmiş olan 12 kişi ile sınırlıdır.
                        Diğer evlatlarına sözüm yok haşa! Fakat herkesin derecesi bellidir değil mi?
                        Bakın ben buraya uzun uzun yazmıyorum.
                        Bir sitede kaynaklarıyla görmüştüm.
                        Boş bir zamanınızda kontrol edersiniz,

Peygamberin sözünü söz saymıyorsunuz herhalde?
                        Kendinize göre o soydan gelenlerin hepsi ehlibeyttir diyorsunuz
                        ( ki ehlibeytin kimler olduğu bellidir. Hz.Ali,Hz.Fatıma,Hz.Hasan,Hz.Hüseyin)
                        Ben diyorumki Peygamber ( s.a.a.) isimlerini belirlemiş zaten.
                        Farklı ortamlarda da açıklamasını yapmış
                        Daha ne kaynağı istiyorsunuz?

http://www.al-shia.org/html/tur/book...askari/e17.htm

Yorum

selamunaleykum değerli imanlı kardeşlerim sizlerin tartışmış olduğunuz mesele ve konu hakkında fikrimin cevabı olarak sizlerin de aslına bakılırsa aynı fikrin bir ürünüdür.

ama her nedense anlaşmamanız zor gibi görünmektedir...

sizlerde üç arkadaş gibi bir çözüm içindesiniz. hani bu üzüm meselesi...! gibi

fakat sizleri üzmek istemem. bu konu ve mesele hakkında sayısız belge ve kaynakların www.kuranveehlibeyt.com çalışmalarımda bulabilir ve bu konuyuda kardeşçe kapatabilirsiniz.

sizlerinde malumunuzdur ki peygamberleri ve hak imamları insanlar seçme yetkisi yoktur. ikinize de teşekkkür ederim. imam dikmen

Yorum

[quote author=SefaMerve link=topic=2088.msg58519#msg58519 date=1256546886]
                            Ben size soruyorum, siz bana soruyorsunuz ?
                            İlk önce siz cevap verin.

Ben size diyorum işte, İmam Allah tarafından belirlenmiş olan 12 kişi ile sınırlıdır.
                            Bakın ben buraya uzun uzun yazmıyorum.
                            Bir sitede kaynaklarıyla görmüştüm.
                            Boş bir zamanınızda kontrol edersiniz,

Kendinize göre o soydan gelenlerin hepsi ehlibeyttir diyorsunuz
                            Ben diyorumki Peygamber ( s.a.a.) isimlerini belirlemiş zaten.
                            Farklı ortamlarda da açıklamasını yapmış
                            Daha ne kaynağı istiyorsunuz?

http://www.al-shia.org/html/tur/book...askari/e17.htm
                            [/quote]

verdiğin linkten sen bize gerekeni ayıkla ve sun, rivayet yumağı gördüm ben, hiç birinin biriyle hem fikir olmadığını gördüm, çelişki, belirsizlik,yorumlara açık işler gördüm

Yerine gelince tevrat hem değişmi şoluyor hem itibar ediliyor, buhari müslim, tirmizi de aynen hem güvenilir hem itibar edilmez oluyor

Allah o sözüyle kimi neyi kastetmiş çok açık biriş ise nedne onca değişik itiraz var?

Rivayet mertebesinde olan bir işi peygamberin sözü olarak lanse etme, rivayeti hiçe sayıyorsun de

5 kişiden ibaret mi ehli beyt gerçekten?

biz 12 imamların tümü ehli beyttir diye iman ediyoruz yanlış mı iman etmekteyiz?

Hatta o soydan Fatma/Ali soyundan gelen hepsi Ehli Beyt diyoruz

Bu sözüne şiddetle karşı çıkıyor ve yaklaşımını talihsiz olarak algılıyorum, O soydan kim olursa olsun tersi ispat edilmedikte saf paktır

O soyda kusur aramak bile büyük bir iştir, bu talihsiz açıklamanı görmemiş farzediyorum

İmamların varlığı kesintiye uğramaz, dünya hüccetsiz kalmaz denildiğinde, iş 12 imamla mı sınırlı kalıyor?

Bazı evlatlarına hürmet ediyor da, bazılarını mı yüce bellemiyorsunuz

Hatası bariz değilse hiç birine eksik kusur yakıştırılmaz, o soydan gelen o soya layık yaşam sürer bunda şüphe yok

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=imamhüseyin link=topic=2088.msg58520#msg58520 date=1256547798]

selamunaleykum değerli imanlı kardeşlerim sizlerin tartışmış olduğunuz mesele ve konu hakkında fikrimin cevabı olarak sizlerin de aslına bakılırsa aynı fikrin bir ürünüdür.

fakat sizleri üzmek istemem. bu konu ve mesele hakkında sayısız belge ve kaynakların www.kuranveehlibeyt.com çalışmalarımda bulabilir ve bu konuyuda kardeşçe kapatabilirsiniz.

sizlerinde malumunuzdur ki peygamberleri ve hak imamları insanlar seçme yetkisi yoktur. ikinize de teşekkkür ederim. imam dikmen

[/quote]

Sayın can linke baktım da aradığımı bulmadım, bize işi özet halinde sunursan senden razı kalırız

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=2088.msg58522#msg58522 date=1256548924]
                                [quote author=imamhüseyin link=topic=2088.msg58520#msg58520 date=1256547798]

[/quote]

Sayın can linke baktım da aradığımı bulmadım, bize işi özet halinde sunursan senden razı kalırız

[/quote]

1-14 bölümü linkine bastıktan sonra burda verilen bölüm sekize girersen istediğin konu hakkında bilgi sahibi olursunuz? öbür bölümlerinide okumanı tavsiye ederim...

Bölüm 8

ALEVİ

ALEVİYE: Hz.Ali'ye nisbet edilen bir tarikat

Hz.PEYGAMBER'DEN NAKLEDİNLEN ( 12 ) İMAM KİMLİKLERİ

Rivayetlerdeki ON İKİ Halife (İMAM)'mın Kimler Olduğu İhtimalleri

BU GÖRÜŞÜ DESTEKLEYEN DİĞER HADİSLER

HADİSİN ANLAMI

cevap

değer can dostum

size vermiş olduğum site kendi araştırmalarım, sizlerin bu siteye girdikten sonra bölümler halindeki çalışmalarıma girdiktem sonra başlıkları tıkladığınızda sizlerinde iştemediği kadar belge ve kaynaklarla karşı karşıya geleceksiniz.

bu dünyada yapılmış en sağlam ve sahih kaynaklardan oluşmuş tek çalışmadır.

inanın ki bu çalışmanın eşi ve benzeri yoktur. burda verilen kaynaklara müracaat etmeniz sizleri gerçek kur'an ve ehl-i beyt doğruları ile karşı karşıya getirecektir.

isterseniz pdf dosyasından da tümünü indirebilir ve değerlendirebilirsiniz!

sayısız kardeşlerinde bu kuran ve ehl-i beyt araştırma makalelerini kopyaliyarak benim ismimi silerek kendilerine mal etmektedirler.

ben buna karşı değilim hiç olmazsa kuran ve ehl-i beyt hakkında gerçeklerin gündem konusunu yapmaktadırlar. sana da başarılar dilerim.

arkadaşlarla kırıcı ve onur hakaretlerle tartışma konularını ele almamanı tavsiye ederim. çünkü hepsi de müslüman kardeşlerimizdir ve birer canlarımızdırlar. kuran ve ehl-i beyt selamları ile imam dikmen

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X