Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmam Hz. Ali'nin (a.s) Hayatı, Fazileti, Siresi Ve Sözleri

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İmam Hz. Ali'nin (a.s) Hayatı, Fazileti, Siresi Ve Sözleri

Ordaki kaynakları beğenmediyseniz başka kaynaklara müracaat edin Ali Ekber abi. Tevrat seçmiştir demiyoruzki biz Allah seçmiştir diyoruz. Fakat eskiden beri süre gelmiştir orda bile açıklanmış deniliyor. Yine de tevratın tahrif edildiği elbette bir gerçek. Yine de tümden yakılmalı bu kitap diyemeyiz.Siz dersiniz o ayrı.İşinize gelmez çünkü.

Allah seçmiştir ve Peygamberimizde bunu belli ortamlarda dile getirmiştir. Buhari Müslim olsun onlarda yazmışlar. Her hadis yanlıştır demiyoruz. Zor değil bu konuda gerçekten çok kaynak var. İlk önüme geleni koydum oraya ben.

Ben biliyorumki siz hiç bir şey kabul etmeyeceksiniz.
    Her birinin bir kusurunu muhakkak "kendinizce" bulacaksınız.

Garip bir inanış. Ben hiç rastlamadım ilk sizde görüyorum. Mesela bizim gibi namaz kılmamanız yüzünüzü Rabbinize dönüp yüz kere namaz kılmanız gibi. Allah'a belli bir mekan atfediyorsunuz o halde ? Özelden yazmayın dediğiniz için buraya yazıyorum kusura bakmayın ama irdeliyorum konuyu..
    Siz de kendinizi seyyid ( ya da kendi tabirinizce ehlibeyt ) olarak mı görüyorsunuz?

Ben size şöyle bir Hadis var desem; Cennet gençlerinin efendisi Hasan ve Hüseyin'dir.
    Siz buna da karşı çıkacaksınız o halde. Çünkü Eğerki soyluk bakımından olursa bütün Ali/Fatıma soyu cennet gençlerinin efendisi olmalı?

Ben size Peygamber dile getirmiş diyorum siz hepsi masum paktır diyorsunuz. Sanki Allah ve Resulünden çok iyi biliyormuşsunuz gibi konuşuyorsunuz. Onların faziletleri masumlukları her kitapta yazıyor. Şüphesiz Allah ta bunu bilmektedir.

* Bir rica : lütfen alıntı alıntı yazmayın konuyu. Tümden cevap verirseniz ben anlarım.
    "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Yine de tevratın tahrif edildiği elbette bir gerçek. Yine de tümden yakılmalı bu kitap diyemeyiz.Siz dersiniz o ayrı.İşinize gelmez çünkü.
      Allah'ın kitapları değişmiştir demek büyük vebal ve Kuran'ın inkarına kadar varcak bir iş olsa gerek,
      en azındna Hz Muhammed'e kadar değişmemiş olduğuna iman edersek, Allah her inene itibar etmemizi emrediyorsa, neye dayanarak tahrif edildiğini öne sürebiliriz ki?

--------------------------------------------------

Bu hadis, rivayet işelri nedense bana hoş gelmiyor, Hz Muhammed'in, İmam Ali'nin ve diğer İmamalrın bunu gerekli görmeyip de kitap basma ihtiyacı hissetmemiş olmalarından mı, yoksa rivayet yumağı olup kafaları karıştırmaktan çözüm sunmayacağından mı, bana çekici gelmiyor nedense

Müslimdne,Buhariden kısaca sünniliğin verdiği kaynaklardan enden alıntı yapılır: sadece onalra kendi kaynakalrıyla bir şeyleri ispatlamak için, yoksa 12 imam sevgisi besleyenelri itibar edilmez olarak nitelemiş bu sözde alimlerin neyini itibarlı bilip de rivayet ettikelri şeylere peygamber sözüymüş gibi güveneceğim, güvenebiliriz ki?

Hazreti Ali ve Ehli Beytle savaşmışları hazret diye niteleyip, sözlerini güvenilir olarak aktarmalrı bile zaten kendi başına işin güvenirsizliğine yeterince delildir

Allah'a belli bir mekan atfediyorsunuz o halde ?
      Güzel bir soru, Şah damarımızdan daha yakın desem hata mı etmiş olurum?

"Doğu da Allah'ın Batı da Allah'ın , nereye yüzünüzü dönerseniz ona dönmüş olurusunuz" demişse,bu söz elbette bana veya benim gibilerine yeter

Ben Seyit değilim, ama yoldan azmamış olana kendimi ,gözümü kırpmadan kurban etmeye hazırım,onlar Fatma ana/Hazreti Ali evlatlarıdır ki onlara sevgi beslemem bana Kuran ile şart koşulmuş

Biri değerli diğeri değersiz isimli iş yok, hatta bunların kapısındaki köpeklerine bile ters söz söyleyeni lanetlerim

Allah o kutlulara döktüğümüz gözü yaşımız hürmetine bize ayrıcalık yapacaktır, kendimizi ayrıcalıklı biliriz o kutlu soya beslediğimiz sevgiden dolayı, Allah bizleri o katara daim olmayı nasip etsin,bir tane doğru yol vardır ki, iki, üç asla

Bu soya sevgi muhabbet beslemeyen, biri değrli diğeri değersiz diyen, hiç birini sevmemiş demektir

Yola, Kurana apaçık aykırı oldukları belirgin olmadıkça hiç birine kuşku ile bakılmaz

Ben size şöyle bir Hadis var desem; Cennet gençlerinin efendisi Hasan ve Hüseyin'dir.
      Bu söze sayısız kez denk geldim ama bu söz söylenmemiş olsa bile Hasan ve Hüseyin zaten gözümüzde yücedir

Bu tür sözlere bakarak mı onlara değer biçmemiz gerek?

Fatma ana kuzuları ah Hüseyinim,vah Hasanım, onlar zaten gözümüzde gönlümüzde yüce, onların övülecek sözlere, hadislere, rivayetlere ihtiyaçları yok,kimsenin sevgisine de haşa muhtaçlıkları yok,ki onlara sadaka da haramdır herkes hesabını iyi yapmalı

Rivayet işine rivayet demek lazım, Allah veya peygamber böyle emretti demmek laızm çünkü ismi üstünde rivayettir

İş rivayet olmasa başka kelimeyle zikredilir, rivayet denilmişse, peygamber böyle söylüyor dememk lazım, rivayet etmiştir demek daha doğru gelir

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Ali Ekbar abi, ben ne soruyorum sen ne yazıyorsun Allah aşkına.
        Değiştir dur.
        Durdurun dünyayı inecek var yahu
        Sadece akıl karıştırmak için söylediğin sözler görüyorum.
        Sırf kendinle çelişmemek ve kabul etmemek adına yaptığın hareketler kurduğun cümleler var.
        Bakıyorum ama benim soruma verdiğin yanıtlar kayda değer değil.

Sen yüzümü Allah'a dönüyorum dedin. Allah neredeki dönesin? Doğuda batıda Allahındır elbet. Sen nereye dönüyorsun onu merak ettim ben.Sense ucu açık bir yanıt vermişsin.

Yazık. Bu söz dediğin Peygamberin sözüdür. O değer veriyorsa vereceksin elbet. Kabullenmiyorsan o başka.
        O değer veriyorsa boş değildir elbet bunu idrak edemedin mi abi? Biz biliyoruzki o heva ve hevesten konuşmaz.
        O söylüyorsa değer vereceksin ötesi yok.
        Onun muhakkak ilmi senden de benden de üstündür. Biz bilmiyoruz diye yok sayamayız. Hasan ve Hüseyin'in faziletleri de inkar edilmez. Fakat Peygamberimiz basiretli biridir. O söylemişse değer mi verecekmiş miş. Düzgün konuşun.

Ne diyeyim Allah hayırlı ilim versin sana.
        "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Sen yüzümü Allah'a dönüyorum dedin. Allah neredeki dönesin? Doğuda batıda Allahındır elbet. Sen nereye dönüyorsun onu merak ettim ben.Sense ucu açık bir yanıt vermişsin.
          Ucu açık yanıt vermemişim, Allah'ın ayetine uygun bir iş bildirmişim ama sen anlayamamışsın

bakara 115

Doğu da Allah'ındır, batı da. Artık nereye dönerseniz dönün, orada Allah'a dönmüş olursunuz.
          Ona bir mekan biçilememekle birlikte her yerde olduğunu biliyoruz, Allah'ın sözü bize yetr demişiz, sen idrak etme gözüyle bizi okumadığından dolayı olabilir

kaf 16

Ve andolsun ki biz insanı yarattık ve nefsi, onu ne gibi vesveselere düşürür, biliriz ve biz, ona, şah damarından daha yakınız.

Güzel bir soru, Şah damarımızdan daha yakın desem hata mı etmiş olurum?
          Ben sana ayetlerle Allah'ın nerde olduğunu anlatmışım ama sen yatılarımızı kayde değer görmek istemiyorsun o başka

Şah damarımızdan daha yakın olmakla birlikte, nereye yüzümüzü dönersek Ona dönmüş olacağımız da bir gerçek

Allah'a belli bir mekan atfediyorsunuz o halde ?
          Evet, ama Allah'ın bildirdikleri ölçülerince, hatta bu konuda daha çok ayrıntı var ama Kuranı iyice kaldırıp indirmek lazım daha fazla netice için

Yazık. Bu söz dediğin Peygamberin sözüdür. O değer veriyorsa vereceksin elbet. Kabullenmiyorsan o başka.
          Sayın can ben o söze baakrak mı dediğim yerde benim gördüğüm iş RİVAYETTEN başka iş değil, sen peygamber sözü görmektesin

İşe ne odluğuyla yaklaşsan senin açından daha iyi olur yani rivayet olarak ama sen sanki çok eminmişsin gibi öne çıkyıorsun peugamber sözü diyerek, halbuki rivayet olduğunu öne süreceğin iş bile zikreder şundan bundan rivayet edilip şundan bundan ve bilmem kimlerden taşınarak gelmiş denilmekle

Hz Muhammed'in, 12 İmamların gerkeli görünüp de kitaplaştırmadığı hatta yasakladığı hadis işine itibar etmeye mecbur muyum, hele ki her mezhep başka işlere itibar edip peygamber sözü olarak sarılıyorsa, hele ki çoğu zaman sayısız çelişki barındırıyorsa veselam

O ki gerekli bir iş idi bana sen cevap vermiyorsun neden Hazreti Muhammed ve 12 imamlar bunu kitaplaştırmamış, hizmete sunmamış, gelecekte ümmeti yoldan şaşacaklarını mı anlayamamışlar?

Akıl etme işini reddettiğin sürece anlaşamayız can, ve senin peygamber sözü oalrka baktığın işe biz rivayet olarak bakarız,

rivayet başak iştir Kuran sözü başka iştir

Tevrat değişmiş meselesine gelince üstünde durmamışsın diğer kitapalra iman şartındandır , değişmiş felan dersen Allah'ın indirdiği işlerin değişebilirliğini ima etmiş olursun, bu knouda Hz Muhammed ve 12 imamlardan dayanağın yoksa bu tür işlere girişmekten sakın

bakara 136

Deyin ki: Allah'a, bize indirilen kitaba, İbrahim'e İsmail'e, İshak'a, Yakup'a, Yakup'un oğullarına indirilenlere, Musa'ya, İsa'ya ve peygamberlere Rablerinden verilene inandık, onların hiçbirini öbüründen ayırt etmeyiz ve biz, Allah'a teslim olanlarız.
          İmanın şartından olan işleri inkar etmemeye dikkat edelim

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Sen Ruküye Secdeye nasıl gidiyorsun ?
            Yüzümü Allah'a dönüyorum diyen sensin.
            Ayetlerde belliki Allah'ın belli bir mekanı yok.
            Sen yüzünü dönüp namaz kılıyormuşsun tutarsızsın dedim bu yüzden.

Allah'ın belli bir yeri mekanı yokki yüzünü ona dönesin.
            Nasıl namaz kılıyorsun anlatsana ?

Ben sana hadis getirdim.Sen hadisi o söyledi diye mi kıymetlenecek dedin ey can abi.
            Niye tehlikeli işlere durursun
            Kabul ediyor musun etmiyor musun söylemedin bile.
            Eğerki cennet gençlerinin efendisi onlar ise diğerleri de cennet gencinin efendisi olmalı bütün soy masum pak değil mi size göre?!

HasbinAllah velimenvekil.
            Tevratı hem kabul ediyorsun hem kabul etmiyorsun can abi.
            Değiştirilmedi mi hiçbir kitap? Kuranın tek zerresi değişmeyecek olan değil miydi?
            Ben yanlış biliyorsam düzelt Ey Ali Ekber abi.

12 imamla ilgili kaynak sunduk.
            Bir abi daha eklemişti baktın mı..

Tevrat ve İncil, bir takım tahriflere maruz kalmış. Fakat bu baştan sona kitapların bütününü kapsayan bir tahrif değildir. Bu kitapların bozulmayan, ilk şekline uygun olarak, ahlaki-ahkami-itikadi gerçekleri ifade eden kısımları da çoktur. Halbuki tarihte ve günümüzde hem de Batıda/kendileri tarafından yapılan bir çok araştırma gerçeğin Kur'an'da yazıldığı gibi olduğunu ortaya koymuştur. Dolayısıyla yeni bilgiler sonucu görüş değiştirme söz konusu olmayıp, bilakis gerçek iki yönlüdür ve Kur'an her ikisine de işaret etmiştir: Evet Tevrat ve İncil, hem tahrife uğramış bölümler, hem de Kur'an ile paralel gerçekler ihtiva eden bölümler ihtiva etmektedir. Kitab-ı Mukaddes'teki tahrif aksi iddia edilemeyecek kadar açıktır. Bu konuda, Delhili Rahmetullah Efendi'nin, Batı'nın kendi kaynaklarını da sık sık kullanarak yazmış olduğu İzharu'l-Hak isimli eseri başka söze hacet bırakmayacak derecede yeterli delil sunmaktadır (Sönmez Yayınları, İstanbul, 1972)

Biz de bugün Batı dünyasının elindeki Kitab-ı Mukaddes'e, yani Tevrat ve İncil'e baktığımızda Kur'an ile ve Hz. Peygamber'in (a.s.) hadisleri ile paralellik arz eden birçok cümle görüyoruz. Mesela, Kur'an'da, Tevrat'ta yazılı olduğunu haber verdiği şeylerin bazısını aynen, bazısını kısmen buluyoruz, fakat bazılarını hiç bulamıyoruz. Bundan anlaşılıyor ki, tahrife uğramamış olanları aynen, kısmen tahrif edilmişleri kısmen buluyoruz, diğerlerini bulamıyoruz.

Sayın can üstü kapalı olarak şahsıma hakaret ediyorsunuz
            Biraz daha yürekli olun ne diyorsanız tam vurun yüzüme.
            Ucu bucağı açık bir sürü cümleleriniz var hangisine yazsam bilemiyorum.

Bir de şu alıntı alıntı yapıp bana o şekilde cevap vermeyin.
            Giriş - gelişme - sonuç bölümü gibi yazın
            Ben sizi anlıyorum diğer şekilde bir sürü hem var hem yok anlamında cümleler kuruyorsunuz
            Aklınızca...

( Akıl etme işini reddettiğin sürece anlaşamayız can )
            ( sen idrak etme gözüyle bizi okumadığından dolayı olabilir )

Bu laflarınızı aynen tarafınıza iade ediyorum. Çünkü bu cümlelere en layık olan sizsiniz.

Yorum

Sayın can alıntıyla cevap verme işi sana ters gelse bile benim her bir işi yerli yerinde yapmama vesile olan bir iş, sana ne zararı olabilecek ki, ve aklınızca türünden ifade kullanmışsın, bunun manası ne aklımızı beğenmemezlik mi gösteriyorsun, elbette ki aklımca birşeylere duracağım, birilerinin aklıyla işlere duracak değilim, giriştiğin yönelişin sağlıklı bir yöneliş olmadığını sana bildiriyorum, girme bu tür yönelişlere.

Namaz türü işleri merak etmen hak, namaz ile ilgili konu açmışız can, buyur orda baya iş zikretmişiz, aklını kurcalayan işleri de zikredebilirsin,

http://www.velayet.com/index.php?topic=8312.0

bakara 239 da namaz nasıl kılınıyorsa, cenaze namazında nasıl kılınıyorsa biz de öyle kılıyoruz, namazdan mana yüzümüzü Ona dönüp teslim olmayı anlıyoruz

Tutarsız işine gelince, sana yansıyan iş izafi bir algıdır, sana her yanısyan iş başka olacak isimli kadie yok, bu konuda da Hz Ali'nin sözleri zorun zorudur, her dinleyene anlaşılır gelemz" tütünden bir konu açmışım, oku gel veya düz olarak oraya yorum bırak gerisi kolay

http://www.velayet.com/index.php?topic=9098.0

Her bir işe ereceksiniz isimli kural yok, sonuçta senin gibileri zahiri ön planda tutar biz batın türü işleri, bunlar bir iş değil

Allah'ın belli bir yeri mekanı yokki yüzünü ona dönesin.
              Nasıl namaz kılıyorsun anlatsana ?
              Kardeş idrak konusunda sorun yaşamıyorsan, Allah'ın ayetlerindne anlaman lazımdı ki yüzünü nereye dönsen ona dönmüş olursun

Linkini veridğim işleri incele bir, zahir elinin batın ehlini idrak edememesi olası işlerden olmakla birlikte, aklını idrak edebileceği kadar işleri talep etmek lazım

nahl 93

Allah dileseydi sizi bir tek ümmet olarak halk ederdi, fakat o, dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola sevk eder ve yaptıklarınızdan dolayı mutlaka sorguya çekileceksiniz.
              Ben rivayet olarak tanımlanan hadisten çok, Kuran okuyanları severim, kaynaktan düz sususluğunu giderdikleri için

Ben sana hadis getirdim.Sen hadisi o söyledi diye mi kıymetlenecek dedin ey can abi. Gülümseme
              İşte alıntı yapmayınca hangi söz ne için sarf edilmiş pek anlaşılmıyor, benim için pratik oluyor, hangi söze karşılık ne söylediğimi bildiriyor

Hadisi kim söylemiş diye kabul etmemişim meseleyi çözemedim cna, hatta mümkünse sen de alıntı yaparak cevap ver, neyi neye nazaran yazdığını çözme hsususunda zaman kazanırız

Eğerki cennet gençlerinin efendisi onlar ise diğerleri de cennet gencinin efendisi olmalı bütün soy masum pak değil mi size göre?!
              Sayın can Gayb alemiyle ilgili atıp tutmak pek hoşlandığımız işlerdne değil, ve bir her birini eşit derecede severiz,bir biriyle yarıştırma işi bize baya aykırı gelir

Hasan ve Hüseyin Ehli Beytten olmayanların efendisidir, Ehli Beyt ona iman etmiş bizim gibilerini efendisidir, biz birini diğerinden ayırmayız her biri aynı derecede değerli, her biri efendi

Bu hadisin bizim için manası yok Hasan ve Hüseyin zaten yüce zaten büyük, zaten O kutlu soydan gelme, dolayısıyla o tür sözler gönül vermemişleri ikna etmeye yarar, hatta Fatma ana ve hazreti Ali'nin soyunu kimse övmemiş olsa bile biz severiz, birileri sevmiş diye sevmeye durmuş değiliz, Fatma ana ve Hazreti Ali taraftarı isek, elbette ki bu soydan olan herkese değer vereceğiz

Bu hadis , bu rivayet olmasaydı bile bizim sevgimizdeen dğeişiklik olmazdı,hatta sünniliğin kayıtlarından bunalra suç unsuru veya iftira vari bir iş yakıştırılıyorsa, var mı yokmu bilmiyorum faraza konuşuyorum, böyle işler olsa bile bu tür işlere bakarak kanaat eriştirmeyiz

İmamalrı birbirindne ayırıp derecelnedirme işini doğru bulmuyorum kendi adıma, her biri aynı yücelikte, biri güldür, diğeri sümbül, dieğri lale, diğeri başka çiçektir, bunları derecelendirmek, birini birinden sütün etmek aklımıza gelmez

O kutlu soyun üyesi mi değil mi ona bakarız, sonuçta taraf olmuşuz bazı ilere, Ali taraftarı Aleviye çıkmış adımız, bu tür işlerin manası olmalı

Tevrat ve İncil, bir takım tahriflere maruz kalmış.
              Allah indiriğim işlere iman ediyor diye emretmekte ama nasıl olcak, çelişkili iş değil mi?

Allah tahrif edilmiş işlere mi iman edin diye emretmiş, yoksa bilmediğin işler hakkında mı savunmalara durmaktasın?

hicr 9
              Şüphe yok ki Kur'an'ı biz indirdik ve şüphe yok ki onu mutlaka koruyacağız.
              Kuran'ı Allah indirmiş de, diğer iman edin dediği kitapları başkası mı indirmiş?

Mesela, Kur'an'da, Tevrat'ta yazılı olduğunu haber verdiği şeylerin bazısını aynen, bazısını kısmen buluyoruz, fakat bazılarını hiç bulamıyoruz. Bundan anlaşılıyor ki, tahrife uğramamış olanları aynen, kısmen tahrif edilmişleri kısmen buluyoruz, diğerlerini bulamıyoruz.
              Buna dayanarak mı değişti demektesin?

Ali Şeriati

Yorum

Sayın can üstü kapalı olarak şahsıma hakaret ediyorsunuz
                alıntı yap demedeki sebep, bir iş öne sürünce kolayca bulup bakabilmem içindir, bakıyorum bu tarzla yazdığın işi nerde zikretmişim meçhul

Yazıları tekrar gmözden geçiriyorum, alıntıyla yazmadığın için üstü kapalı hakaret ediyorsun dediğim işi bulamıyorum, nerde yazmışım bunu can, alıntı ile bildirsen senden razı olacağım zaman kaybı olmayacağı için

Alıntı yapmadna yazdığın işi nerde zikretmiş olabileceğimi bulmadığım için, kendi kendine gelin güvey oluyorsun gibi algılıyorum can, sen rahat ol , kime hangi sözden dolayı ne söylersen apaçık bildiriyorum, meeğrki okuyan idrka etmek niyetiyle okusun veya ekstra bilgi isteyin, biz gerçeklerimizi bildirmekten çekinenlerden değiliz

Bir de şu alıntı alıntı yapıp bana o şekilde cevap vermeyin.
                Giriş - gelişme - sonuç bölümü gibi yazın
                Ben de alıntılı cevap talep ediyorum, aradığım işi anında bulmak için, zmaan kaybı oluyor yoksa zikredilmiş işleri bulup cevap yazabilmek açısından

Örneğini verdim alıntısız bir iş bildirmişsin arayınca bulamıyorum zman kaybına sebep oluyor, ve alıntı türünden şık mevcutsa bundan yararlanmayı reddetmek aslında anlaşılır iş değil

Ali Şeriati

Yorum

Sizin inancınızı gördüm bilgi sahibi edindim.
                  Tamamiyle bana ters bir durum.
                  Sizin aklınız size yetiyor maş.
                  Bu saatten sonra böyle tehlikeli bir inanca sahip biriyle yazışmak istemiyorum
                  Ne söylersem söyleyeyim kendinize göre cevap yazıyorsunuz
                  Verdiğiniz cevaplardan tüm cümlelerimi okumadığınız belli oluyor
                  Tekrar tekrar yazmamı istemeniz niyedir can? Açın okuyun hala duruyor diğer sayfada...

Ateist yazışmalarında gibi hissettim kendini. Onlarda tek cümleden yorarlar.Sadece onun üzerinden giderler. Ya da bir kelime de takılı kalırlar.
                  Tam anlama kapasiteleri yoktur.

Bu arada tek paragrafta yazsanızda istediğiniz herhangi bir kelimeyi CTRL artı F yaparak kelimeyi girerek koskocaman bir yazıda bulabilirsiniz.

Yazdıklarınız bana çok karışık geliyor. Defalarca da söyledim. Anlamsızda geliyor. Siz biraz daha net yazacağım dediniz ama sözünüzün arkasında durmadığınız belli. Hala karışık kuruşuk yazılarla geliyorsunuz.

Tüm cümleme değil istediğinizi seçip yorumlamışsınız.
                  Yazdıklarımı bilerek mi yanlış yorumluyorsunuz bilemiyorum fakat bende öyle bir izlenim bıraktınız
                  Yazışmalarınız için teşekkür ederim.

Not: Şunu da söylemek istiyorum. Her zaman bir cümlenin iyi farklı anlatım tarzı vardır. Siz kendi kendinize yettiğinizidüşünüyorsunuz. Kuranı kendinize göre yorumluyorsunuz.

Mesela şu kıssa gibi. Yaşanan aynı olay fakat iki kişinin bakış açısı farklı ;

Sanssiz adam

Sabahleyin aceleyle evden çikti. Otobüs duragina yöneldi. Duraga on metre kala otobüsü gördü ama yetisemedi.
                  Is yerine gitti, hemen hazirlamasi gereken bir rapor vardi. Bilgisayarini açti, raporu hazirladi. Çok güzel bir rapor olmustu, tam üç saat ugrasmisti. Tam kaydedecekken bir anda elektrikler kesildi.

Aksam yorgun argin eve geldi. Banyoya girdi, sabunlandi, tekrar suyu açmak istedi ama olmadi, çünkü sular bir saniye önce kesilmisti.
                  Sabahleyin bir çekin tahsili için bankaya gitti. Banka çok kalabalikti ve sirada yaklasik otuz bes kisi vardi. Öglene kadar siranin kendisine gelmesini bekledi. Tam sira kendine geldiginde sistem arizalandi.
                  Randevuyu koparincaya kadar tam alti ay ugrasti. Ama sonunda oldu, aldi randevuyu. Bulusmak için adamin ofisine gittiginde beyefendinin acil bir is için sehir disina çiktigini ögrendi.

Pahali bir cep telefonu aldi, ertesi gün telefonun fiyatinin yari yariya ucuzladigini ögrendi.
                  Biraz dolari vardi, bozdurdu ve bir daire aldi, ertesi gün dreviewüasyon oldu.
                  Muhallebi yerken disi kirildi...

Yukaridaki adamin yasadiklarini ya da benzerlerini sen de yasamissindir. Birçok kere ne kadar sanssiz oldugunu düsünmüssündür. Halbuki olumlu görebilsen, hiçbir zaman sanssiz oldugunu düsünmez, hiçbir zaman küfretmezdin.
                  Her insan, her gün bir dolu sanssizlik yasiyor. Hayatinda ilk defa çatalla meyve yemeye kalkan ve çatali tam agzina götürürken, ensesine vay Mehmet diye tokat yiyen, bogazina çatal kaçan ve ölen adami duydun mu sen? Üstelik adi da Mehmet degil Abdullah’ti. Bakisini degistirmelisin. Ben çok sanssizim, diye diye ortalarda yürürsen, her olana kötü bakarsan, her sey daha kötü olur buna emin ol ve yine emin ol ki bir gün su içerken bogulup gidersin. Bakisini degistir. Biraz daha, biraz daha dikkatli bak, ne kadar sansli oldugunu göreceksin.

Çok sansli adam...

Biraz önceki sanssiz adami düsün! Belki otobüsü kaçirdi ama milyonlarca insanin aksine onun geç de olsa gidebilecegi bir isi vardi.
                  Raporu hazirlarken elektrigin kesilmesi ona, raporunu tekrar gözden geçirme ve hatasiz bir rapor yazma firsati verdi.
                  Banyoda suyu kesilse de aksam evine dönemeyen milyonlarca insanin aksine o, evine dönmeyi basardi ve hatta evi olmayan binlerce insan varken, o en fazla suyu kesilecek bir evde yasamanin keyfini sürdü.
                  Bankada sistem arizalansa da, dönen binlerce çekin arasindan ögleden sonra da olsa onun çeki ödendi.
                  Fiyati yari yariya ucuzlasa da pahali bir cep telefonu alabilecek güce sahipti.
                  Dreviewüasyon olsa da, evine ekmek götüremeyen binlerce insanin aksine ilk degerini kaybetmis olsa bile, kendine ait bir dairesi vardi.
                  Muhallebi yerken disi kirilsa da yediginin muhallebi oldugunu idrak edecek saglikli bir beyne sahipti.
                  Nefes alamayan binlerce insanin aksine o nefes alabiliyordu.
                  Gerçekten de sahip olduklarimizin kiymetini hiç bilmiyoruz.

Selam ve dua ile.

Yorum

Sizin aklınız size yetiyor maş.
                    Bundan anlamam gerek nedir ki ? sizin aklınız mı size yetmiyor?

Bu saatten sonra böyle tehlikeli bir inanca sahip biriyle yazışmak istemiyorum
                    İnsanların şerefine, namusuna, malına mı göz dikiyoruz ki tehlikeli olarak nitelemişsin,
                    gerçi Allah rast getirsin, sözünde durmanı görmeyi umut ediyorum

Yazdıklarınız bana çok karışık geliyor. Defalarca da söyledim. Anlamsızda geliyor. Siz biraz daha net yazacağım dediniz ama sözünüzün arkasında durmadığınız belli. Hala karışık kuruşuk yazılarla geliyorsunuz.
                    Benim de seni anlayamamamda bir hikmet vardır da , neyse, sen bizimle yazışmayacağına dair söz verdiğin için, artık bu konuda gerekçe kaldırıp indirmemizin gereği yok, Allah rast getirsin

Yazışmalarınız için teşekkür ederim.
                    Bende teşekkür ederim

Not: Şunu da söylemek istiyorum. Her zaman bir cümlenin iyi farklı anlatım tarzı vardır. Siz kendi kendinize yettiğinizi düşünüyorsunuz. Kuranı kendinize göre yorumluyorsunuz.

Mesela şu kıssa gibi. Yaşanan aynı olay fakat iki kişinin bakış açısı farklı ;
                    Sayın can , sen birşeyleri anlamsız bulurken, anlamsız işlere durduğunu idrak edemez haldesin, şöyle ki optimist ile pesimisti, yani iyimser ile kötümseri anlatan bu kisanın meselemizle alakası olmadığı aşikarken, sen gelişi güzel işleri gelişi güzel kopyala , yapıştır yapmakla birlikte, alakalı alakasız, çıkıp bir de bizim yazdığımız işlerin anlamsız olduğuna dair teredütlere duruyorsun, hal böyleyken, önce kendini bir gözden geçir başkalarına çuval duzunu batırmaya çalışacağına

Hatta aldığın karara hem saygı duyuyorum, hem saygı duyuyorum, Allah işlerini rast getirsin

Ali Şeriati

Yorum

Sayın aliekberbabacan, inancınızın bu kadar bozuk olduğunu tahmin etmezdim. Sizin imamet anlayışınız da bozuktur. İmamet bölümünde imametle ilgili açtığım bir konu var onu okumanızı tavsiye ederim. Masum olan imamlar 12 tanedir ve bunlar da Allah Tarafından tayin edilir. Bunun delilleri açtığım imamet konusunda vardır.
                      Semavi kitaplara gelince; bunlar tahrif olmamıştır diyorsunuz, bana söyler misiniz, kaç tane İncil vardır?! Bunlarda yazılanların hepisi birbirini tutuyor mu?!
                      Size bir sorum da şu olacak: Siz İmam Ali'nin (a.s) Hz. Fatıma dışında biriyle evlenmediğini delilsiz olarak savundunuz, şimdi bana söyler misin, Kerbela'da şehit olan İmam Hüseyin'in kardeşi Hz. Ebulfezl'in annesi kimdi?
                      "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

[quote author=f_altan link=topic=2088.msg58752#msg58752 date=1256699211]
                        Sayın aliekberbabacan, inancınızın bu kadar bozuk olduğunu tahmin etmezdim. Sizin imamet anlayışınız da bozuktur. İmamet bölümünde imametle ilgili açtığım bir konu var onu okumanızı tavsiye ederim. Masum olan imamlar 12 tanedir ve bunlar da Allah Tarafından tayin edilir. Bunun delilleri açtığım imamet konusunda vardır.
                        Semavi kitaplara gelince; bunlar tahrif olmamıştır diyorsunuz, bana söyler misiniz, kaç tane İncil vardır?! Bunlarda yazılanların hepisi birbirini tutuyor mu?!
                        Size bir sorum da şu olacak: Siz İmam Ali'nin (a.s) Hz. Fatıma dışında biriyle evlenmediğini delilsiz olarak savundunuz, şimdi bana söyler misin, Kerbela'da şehit olan İmam Hüseyin'in kardeşi Hz. Ebulfezl'in annesi kimdi?
                        [/quote]

Sayın aliekberbabacan, inancınızın bu kadar bozuk olduğunu tahmin etmezdim.

Benim inancım bozuksa, bende sana bozuk olan işler mi yakıştırim?

Kardeş bizi kötü söz sarfetmeye mi çekmeye çalışmaktasın?

Amacın nedir küfürleşmeye çekip de susturulmamız mı?

Sizin imamet anlayışınız da bozuktur.
                        Ben de senin veya ceddinden nelerin bozuk olduğunu mu sorgulamaya durayım?

Ahlakı olmayan benden uzak dursun, işin temelidir ahlak edep erkan, konuşma adabından bile nasiplenmemiş olanlar karşımıza çıkmasın, sadece edep erkan ve knouşma adabındna nasiplenmişleri konuşmacı oolarak kabul ederiz, sen kısmetini başka yerlerde ara

Senin seviyene düşüp de kişiliğimizden zarar edecek değiliz, bize yasaklanmıştır edep erkan ve konuşma adabına uymayanları adam yerine koyup da karşımıza almak,

sana bol şans ...EDİT... ,Allah işlerini denk getirsin veselam

İnsanlardır konuşa konuşa anlaşan , edep erkan ve konuşma adabı olmayan ne olabilir ki , düşün bunu bi

Tüm işlerini ilim ve bilimle götürmenin tersine işi haakret ve küfürlerle yürütenlere karşı sevgi saygı,değer , türü işler beslemem

Allah rızkını bol versin bizedne uzak ol ALlha yakın, bu tür tarzlardan hoşlansaydık, bu tür işlerde yol katketmiş, Kuran'ın ahlakla ilgili işlerini hiçe sayan çok platform var , isim vermiyorum, kimseyi o tür mekanalra sayemizde vesile olmamk için sen benim ne demek istediğimi iyi anlıyorsundur, polemiklere duracak başka birisini bul, biz o tür işlere durup da o tür işlerden hoşlananlar değiliz hamd olsun,

...EDİT...

Ali Şeriati

Yorum

Peki ben sorayım aliekberbabacan Ebel fezl'in annesi kimdi?
                          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                          İmam Ali (a.s)

Yorum

Evet cevap bekliyorum bende :

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=2088.msg58775#msg58775 date=1256715413]
                              [/quote]

Bizim literatürümüzde yer alan bir isim değil can,ki senden kaynak istesem , hicretten sonra 300-500 yıl sonra gelmişlerin rivayetlerini bana sunacaksın

Googleden baktım, bir veya iki yerde geçer, bir şiirde ve youtube'de,yani yaygın, sayısız şahitlik gören biri olmadığı sonucu doğuyor

Bizim kendi kaynak deyiş,duaz imam, tevhid türü işlerimizden bu isim geçmez, Şiiliğin şiir işlerine has biri olmalı

Konuyu irdeleyebileceğim bir kaynak sunarsan bakarım, benim bulabildiğim kadar ki iş Şiilerin bir kaç şiirinden geçer, veya tek şiirinde

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=2088.msg58775#msg58775 date=1256715413]
                                [/quote]

sn Mikdat bin Esved
                                Merakımı bağışlayın gerçekten cevabını merak ediyorum
                                Sn F. Altana bir sürü hakaretler etmiş, ...babacan. F. altanın hakaret içeren sözü yok. kişiliğine sataşma yok. Ama demiş sizin itikadınız bozuk. bunu da hangi noktalarda bozuk olduğunu işaretle sormuş.

ama karşılığında ...babacandan ne cevap gelmiş.. senin soyunun bozuk olduğunu... ve gakko ve daha bir sürü hakaretler

bu durumda siz hakaretlere hiç aldırmıyor, f Altan'ın sorduu soruyu o soramamış gibi tekrar ediyorsunuz. gerçekten f.altan soramadı mı? okuduğunuza göre gerçekten ...babacanda F. Altana yönelik hç sövgü yok mu?

hiç edit yok, ceza yok.. ama s. F. Altan karşılığında aynı zararı verme hakkına sahip iken cevap verse aynısıyla ona da ceza vermesini bilirsiniz.. duruma geç olmadan müdahale edersiniz umarım...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X