Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmam Hz. Ali'nin (a.s) Hayatı, Fazileti, Siresi Ve Sözleri

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İmam Hz. Ali'nin (a.s) Hayatı, Fazileti, Siresi Ve Sözleri

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=2088.msg58805#msg58805 date=1256734297]
    [quote author=mikdat bin esved link=topic=2088.msg58775#msg58775 date=1256715413]
    Peki ben sorayım aliekberbabacan Ebel fezl'in annesi kimdi?
    [/quote]

sn Mikdat bin Esved
    Merakımı bağışlayın gerçekten cevabını merak ediyorum
    Sn F. Altana bir sürü hakaretler etmiş, ...babacan. F. altanın hakaret içeren sözü yok. kişiliğine sataşma yok. Ama demiş sizin itikadınız bozuk. bunu da hangi noktalarda bozuk olduğunu işaretle sormuş.

ama karşılığında ...babacandan ne cevap gelmiş.. senin soyunun bozuk olduğunu... ve gakko ve daha bir sürü hakaretler

bu durumda siz hakaretlere hiç aldırmıyor, f Altan'ın sorduu soruyu o soramamış gibi tekrar ediyorsunuz. gerçekten f.altan soramadı mı? okuduğunuza göre gerçekten ...babacanda F. Altana yönelik hç sövgü yok mu?

hiç edit yok, ceza yok.. ama s. F. Altan karşılığında aynı zararı verme hakkına sahip iken cevap verse aynısıyla ona da ceza vermesini bilirsiniz.. duruma geç olmadan müdahale edersiniz umarım...[/quote]

Sayın Ehl-i Beytin İzinden kardeşim! Sizi de en az Fahrettin Altan Hocamız kadar seviyoruz. Yönetim olarak hiç bir üyeye kastı garezimiz yoktur. Forum kurallarını en ufak derece de ihlal edenleri gördüğümüz de gerekeni anında yerine getiriyoruz. Malumunuz ki bazı kelimeler gözümüzden kaçabilir. Dolayısı ile sizden bize yardımcı olmanızı rica ediyorum. Ve hakaret içeren cümlelerin yerini, link olarak özelden bize bildiriniz. Yapılması gereken bir EDİT'i yaptım. EDİT hak eden veya ceza hakeden bir başka kelime var ise bildiriniz lütfen.

Ali Ekber babacan kardeşim, ne size sorulan sorulara cevap veriyorsunuz, ne emek harcanarak yazılanları dikkate alıyorsunuz ne de inandığınızdan zerrece taviz veriyorsunuz. Bu durumda bu forumda yapacağınız her türlü yazışmada başarısız olacaksınız. Ne size ne de bir başkasına asla faydası dokunmaz. Ve sizden son kez ricada bulunuyorum. Üslubunuza dikkat ediniz.

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde

ve gakko

Gakko hakaret değil, kardeş demek

Şüphe halinde arama yaptım ve haraket olmadığı aşikar gibi , insanları olmayan işlerle suçlamak ne kadar dürüst bir iş , konuyu Allaha havale ediyorum,

http://nedir.antoloji.com/gakkos/

gakkoşun anlamıda gardaş kardeş demektir

gakkoş demek Delikanlılığın Elazığca ifadesi

hatta anlaşıldığı kadar güzel bir işi ifade ettiği anlaşılıyor

gakko'nun manası ince ve derin
      herkese gakkomsun denilmez gakkoş
      gakko sembolüdür bizim illerin
      herkese gakkomsun denilmez gakkoş...

gakkomun mekanı harput yöresi
      sağlamdır adeti, örfü, töresi
      hiç olur mu gakko, elin töresi

gakkom babacandır, gözü'de pektir
      mazluma yumuşak, zalime serttir
      kalleşliği bilmez haza, erkektir

İnsanları anlayıp anlamadan suçlamak nasıl bir ahlak birşey demiyeceğim

O ki manasını bilmiyorsun, yaz googldan gakko, karşına gelen manaları oku ve anla, eline taş alıp da recm etmeye durmadan önce?

Birileri birilerine itikadın bozuk derse sokakta mesela, katlinin vacipliğine kadar giden bir iş olur, kimsenin haddine değil birilerinin inancına bozuktur demek, ben şu veya bu sebeplerden dolayı benimsemiyorum diyebilir, birileri birilerinin itikadını bozuk bildirirse, birileri daha beter işler ele almaya hak kazansa bile, biz bizden uzak olmasını dile getirdik

hatta konuyla ilgili sayısız kez Allah'ın ayetini bildirmişim ama birileri Allahtan korkadığı sürece, aslına çeker

enam 108

Allah'tan başka çağırıp dua ettikleri şeylere sövmeyin ki sonra bilgisizlikle onlar da Allah'a söverler. İşte biz, böylece her topluluğa, yaptıklarını süsleyip güzel gösterdik, sonra da dönüp varacakları yer, Rablerinin tapısıdır ve o da, ne yaptıklarını bildirir onlara.
      Biz insanları Kuran ile ahlaklanmaya davet ediyoruz sürekli, birileri Allah'ın apaçık ayetine asi olduktan keri, bizim bu tür kişilerle işimiz olmaz,

Dediğim gibi sokakta bu tür söz yüz yüze söylense ağır tahrikten dolayı iş insanın katline kadar götürür

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Gakko kelimesinin bazı forumlarda hakaret olarak kullanıldığına tanık olmuştum. Siz haklı, doğru olabilirsiniz. Ama Kardeş demek zor değil.

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=2088.msg58805#msg58805 date=1256734297]
          [quote author=mikdat bin esved link=topic=2088.msg58775#msg58775 date=1256715413]
          Peki ben sorayım aliekberbabacan Ebel fezl'in annesi kimdi?
          [/quote]

sn Mikdat bin Esved
          Merakımı bağışlayın gerçekten cevabını merak ediyorum
          Sn F. Altana bir sürü hakaretler etmiş, ...babacan. F. altanın hakaret içeren sözü yok. kişiliğine sataşma yok. Ama demiş sizin itikadınız bozuk. bunu da hangi noktalarda bozuk olduğunu işaretle sormuş.

ama karşılığında ...babacandan ne cevap gelmiş.. senin soyunun bozuk olduğunu... ve gakko ve daha bir sürü hakaretler

bu durumda siz hakaretlere hiç aldırmıyor, f Altan'ın sorduu soruyu o soramamış gibi tekrar ediyorsunuz. gerçekten f.altan soramadı mı? okuduğunuza göre gerçekten ...babacanda F. Altana yönelik hç sövgü yok mu?

hiç edit yok, ceza yok.. ama s. F. Altan karşılığında aynı zararı verme hakkına sahip iken cevap verse aynısıyla ona da ceza vermesini bilirsiniz.. duruma geç olmadan müdahale edersiniz umarım...
          [/quote]
          Duyarlılığınızdan dolayı teşekkürler hocam, Allah sizin gibilerin sayısını çok etsin. Maalesef adamlar açıkça hakaret ediyorlar, bir şey diyen yok, sözlerine uygun cevap verdiğimizde hemen devreye giriyor bir taşla iki kuş vuruyorlar. Bakın aktardığı bu şiirde bana Yezit demek istememiş mi? :

[quote author=AliekberBabacan link=topic=2088.msg58773#msg58773 date=1256714359]
          ..............
          Sana en güzel cevabı atalarımızdan Pir Sultan verir, bizi beğenip de beğenmeyenler babında

...EDİT...

Şimdi ben buna uygun bir şiir yazıp onun ağzının payını verirsem, yönetim sessiz kalır mı, hiç sanmıyorum. Sizin hatırınız için ona cevap vermiyeceğim. Şikayetimiz Allah'adır.
          "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

Sayın F. Altan hocam, kusurumuza bakmayasınız. Şiiri tekrar okudum ve gerekli editlemeyi yaptım.

Yorum

çok güzel bunlar tşklr...
              Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
              Hz.Peygamber (saa)

Yorum

Yorum

Emir'el müminin İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur:

"Ameli, ilmi, sevgisi, gazabı, alışı, terk edişi, konuşması, susması, davranışları ve sözleri Allah'a halis/özgü olanlara ne mutlu!"

(Bihar'ul-Envar, c. 77, s. 289)

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
                  Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

İmam Ali(a.s) şöyle buyuruyor:
                    Üç şeye riayet eden mesut olur:Nimet ulaştığında şükretmek,rızık kesildiğinde mağfiret dilemek, sıkıntıya düştüğünde çok"La havle vela kuvvete illa billah" demek.
                    Tuhef-ul ukûl

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Bütün hamt ve övgüler alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Salat ve selam peygamberlerin en seçkin ve güzidesi olan Hz. Muhammed Mustafa’ya ve O’nun tertemiz Ehl-i Beyt’ine olsun.

Tarih boyunca hakla batıl hep birbiriyle karıştırılmış böylece çeşitli fırkalara bölünmüşlerdir. Yahudiler 71 fırkaya, Hıristiyanlar 72 fırkaya, İslam ümmeti ise 73 fırkaya bölünmüştür. Bu 73 fırkanın her biri kendisini hak bilmektedir. Acaba gerçekten bunların hepsi hak mıdır? Yoksa bunlardan sadece bir tanesi mi haktır?

Resulullah (s.a.a)’in buyurduğuna göre bunlardan sadece bir tanesi haktır; geri kalanı ise doğru değildir. Bunca fırkalar arasında o hak olan fırkayı nasıl bulmak mümkündür? Bu hak olan fırkayı Resulullah (s.a.a)’in sözlerinde aramak gerekir.

Hz. Peygamber’in, Ehl-i Beyt’ini Nuh’un kurtuluş gemisine benzetmesi, Ehl-i Beyt’le Kur’ân’ı ümmete emanet olarak bırakması, “Ehl-i Beyt’ten öne geçmeyin helak olursunuz; onlardan geri kalmayın yine helak olursunuz” buyurması, O’nları Hıtta kapısına benzetmesi, veya “Ali hak iledir, hak da Ali ile”; “ben ilmin şehriyim, Ali de onun kapısıdır; ilim isteyen o kapıdan gelsin”; “Ali cennetle cehennemi bölendir”; “Ali benden sonra benim vasim ve halifemdir”; “Ali bana nispetle, Harun’un Musa’ya nispeti gibidir”; “Ali başımdaki iki göz gibidir”; “Ali’nin hizbi Allah’ın hizbidir, düşmanlarının hizbi ise Şeytanın hizbidir”; “ben kimin mevlası isem Ali de onun mevlasıdır” diye buyurmuş olduğu sözler, hakkın kimle beraber olduğunu gün ışığı gibi aydınlığa çıkarmaktadır. Ama hakla batıl karıştırılmış olduğundan dolayı bu parlak güneşin önünü bulutlar sarmıştır. Bundan dolayı çoğu insanlar hakkı bulmakta oldukça zorlanıyorlar.

Yorum

Sıffin savaşında bir adam Hz. Ali (a.s)’ın yanına gelerek şöyle dedi: “Ya Ali! Bu iki gruptan hangisi haktır; her iki tarafta da Resulullah’ın ashabı vardır; Muaviye vahiy katibidir! Resulullah’ın sahabesindendir! Sen de Resulullah’ın damadı, amcasının oğlu ve O’nun kardeşisin?”

Hz. Ali (a.s) onun cevabında şöyle buyurdular: “Hak, şahsiyetlerle tanınmaz; önce hakkı tanı sonra hak ehlini tanırsın; batılı tanı sonra batıl ehlini tanırsın.”

Evet hakkı tanımadan batılı tanımak mümkün değildir; hakeza batılı tanımadan hakkı tanımak da mümkün değildir.

Şimdi gelelim Hz. Ali (a.s)’ın hilafet meselesine. Bazıları ellerindeki delillerle hilafetin Hz. Ali’nin hakkı olduğunu söylerler; bazıları akıl ve fikirleriyle Ebu Bekir’in hakkı olduğunu söylerler; bazıları da hilafetin Hz. Ali’nin hakkı olduğunu fakat maslahatın bu olmadığını söylerler.

Ben bu üç grubun görüşlerinin delillerine değinmeksizin şöyle bir soru sormak istiyorum? Acaba üstünlük ne iledir? Üstünlük özet olarak şunlardan ibarettir diyebiliriz:

Yorum

İman, Cihat, İlim, Masumiyet, Cömertlik, Zahitlik, İbadet, Hilim, Sabır, Keramet, Adalet, Ailevi üstünlük, Peygamber’e yakınlık, Yiğitlik, Takva, Şecaat, Fesahat, belagat vs.

Biz bu özelliklere baktığımızda, Hz. Ali (a.s)’ın herkesten önde geldiğini görmekteyiz. Örneğin; Hiçbir sahabe ilimde onun seviyesi makamında değildir. Ebu Bekir ve Ömer defalarca; “Ali olmasaydı, biz helak olurduk” demişlerdir. Cihat, kahramanlık ve yiğitliğinde yine kimse onun seviyesine çıkamamıştır. Peygambere yakınlığı, Allah’a ve resulüne ilk iman getirmesinde de kimse ondan öne geçememiştir. Üstünlük sayılan diğer özelliklerde de onun ayarında hiçbir kimse yoktur. Bunlar aklen, mantıken onun hilafete herkesten daha layık olduğunu gösterir. Üstelik O’nun hilafetinin Allah ve resulü tarafından belirlendiği ve halka bildirildiğine ait de kitap ve sünnette yüzlerce delil vardır.

Diğerlerini Hz. Ali’den öne geçiren gruplara gelince; onlar araştırmaksızın, karşı tarafın delillerini görmeksizin, babalarından duydukları şeylerle yetinmiş, kendilerini araştırma zahmetine düşürmek istememişlerdir. Eğer hak ve batılın ne olduğunu tanımış olsalardı, artık hayranlıktan kurtulup doğru yolu bulmuş olurlardı.

Ehl-i Sünnet alimleriyle konuştuğumuzda -ki genellikle halifeler hakkında konuşmak istemiyorlar- bizler de Ehl-i Beyti seviyoruz, hatta sizlerden daha çok seviyoruz! diye iddia ediyorlar.

Yorum

Hz. Ali (a.s) gibi büyük bir şahsiyeti tanıtmak benim gibi kulların haddini aşmaktadır. O’nun şahsiyetini olduğu gibi anlatabilmek pek kolay olmadığı gibi bizlere mümkün de değildir. Zira Hz. Peygamber (s.a.a)’in kendisi şöyle buyurmuştur: “Ya Ali! Seni benden ve beni de senden başkası tanıyamaz.”

Bununla birlikte yine de mümkün olduğu kadar O’nların sözlerinden yararlanalım, onları halka anlatalım, Allah Teala’nın bizlere vermiş olduğu böyle büyük bir nimetten istifade edelim. Allah Teala cümlemizi, onların gerçek takipçilerinden kılsın, kıyamet günü bizi onlardan ayırmasın, onların şefaatini bizlere nasip etsin, bu çalışmalarımızı en güzel bir şekilde bizlerden kabul buyursun ve daha nice hizmetler yapmaya bizleri muvaffak eylesin inşaallah. Amin.

Yorum

Allah razı olsun, ellerinize sağlık.
                              "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

Paylaşım için teşekkürler. Allah razı olsun.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X