Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Peygamber ve Ali bir ağaçtandır

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Peygamber ve Ali bir ağaçtandır

Cabir bin Abdullah, Peygamber s.a.a'in, Ali a.s'a hitaben şöyle buyurduğunu rivayet eder:

Ey Ali, insanlar farklı ağaçlardan yaratılmışlardır. Benimle sen bir ağaçtan yaratılmışız. buyurarark, sözüne teyid olarak şu ayeti okudu: "Ve yeryüzünde birbirine komşu bölgeler, üzüm bağları, ekinler, bir kökten yatişmiş hurma ağaçlarıyla ayrı ayrı köklerden yetişmiş hurmalıklar var...." (Ra'd 4)

(Hadisi Şerifde ki ağaçtan maksat Soydur.)

Müstedrek'üs Sahiheyn c.2 s.241
    Suyuti, Ed Dürrül Mensur isimli eserinde bu ayetin tefsirinde bu hadisi nakletmiştir.

Ynt: Peygamber ve Ali bir ağaçtandır

Abdurrahman bin Avf'ın yanında bulunanlara hitaben şöyle seslendiğini rivayet ederler:

Ey Cemaat! Hadisleri karıştırılıp hak ile Batıl ayırt edilemez duruma gelmeden önce size Resulullahdan duyduğum şu hadisi aktarmak istiyorum: Efendimiz buyurdu ki: "Ben Ağacım, Fatıma o ağacın dalı, Ali onun sülbüdür, Hasan ve Hüseyn ise meyveleridir. Şialarımız (izleyicilerimizde) onun yapraklarıdır. Bu ağacın kökü "ADN" cennetindedir diğer ağaçların kökleri ise başka cennetlerdedir.

Müstedrekü's Sahiheyn c.3 s.160
    Kenzül Hakaik s.155
    Kenzul Ummal c.6 s.154
    Deylemi ise bu hadisi Cabirden nakletmiştir.

Yorum

Allah'ın Resulü buyurdu ki: Ben ve ailem cenette ki bir ağaçtanız ki: onun dalları dünyaya sarkıtılmıştır. Bu dünyada her kim bizim eteğimize tutunursa Allah'a doğru yol bulur.

Zehairul Ukba s.16
      Ebu Sad, Şerefun Nübüvvet kitabı...

Yorum

Allah sizden razı olsun mübarek insan Mufazzal dostum...
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 14:02.

Yorum

[quote author=yozgatli yigit link=topic=8256.msg54761#msg54761 date=1254003864]
          [/quote]

Yorum

[quote author=yozgatli yigit link=topic=8256.msg54761#msg54761 date=1254003864]
            [/quote]
            Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
            İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X