Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

yardım edermisiniz:bu hadisler şia kaynaklarında nasıl geçmekte?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

yardım edermisiniz:bu hadisler şia kaynaklarında nasıl geçmekte?

esselamualeykum değerli kardeşlerim
    ehli sünnet gruptan bir mail aldım mail hadislerin sahih olduğuna karar verilmesi ve sünnet konusunu içermekteydi.
    dört halifeninde peygamber efendimiz s.a.a. ile yaşamasına rağmen bazı konularda yanlışlığa düştüklerini aktarıyor.
    emirel müminin hz.ali a.s. hakkındada aşağıya alıntılayacağım hadisler mevcut.
    bu hadisler hakkında bilgi istirham ediyorum.şia kaynaklarımızda yada başka ehli sünnet kaynaklarında bu hadis nasıl geçiyor?sahihmidir,ravisi emin birimidir?

hadisler:
    4- Ali b. Ebi Talib:

Hz. Ali'nin şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Peygamber (s.a.v.)'den bir söz işittiğimde Allah (c.c.)'ın dilediği şekilde ondan faydalanırım. Birileri bana Resulullah'ın bir sözünü naklettiğinde, ondan yemin etmesini isterim. Yemin ettiğinde ona inanırım."

Hz. Ali'ye de çok hadîslerin ulaşmadığı tesbit edilmiştir.

a- Hamile iken kocası ölen Sabiate el-Eslemiyye hakkında Peygamber (s.a.v.)'in "İddeti doğum yapana kadardır" hadîsi kendilerine ulaşmayan Ali, İbn Abbas ve başkaları, kocası ölen hamile kadın hakkında eceleynin (kocası ölen kadının iddeti ve hamilelik iddeti) en uzunu beklemesine fetva vermişlerdir. Yalnız hadîs kendilerine ulaştığında artık ona göre fetva verdikleri nakledilmiştir.

b- Hz. Ali, Zeyd ve İbn Ömer, nikah akdinde mehir istemeyen kadın, kocasının ölümünden sonra mirasından mehir hak etmez demişlerdir. Fakat bu hususta Biru binti Vasık hakkında Resulullah'ın sünneti kendilerine ulaştığında bu görüşlerinden vazgeçtiler.

Bu konu çok geniş bir konudur. Sahabilerden örnekler çoktur. Diğer âlimlerden örnekler ise sayılmayacak kadar boldur. Ümmetin bilgini, muttaki, fakih ve hayırlısı olan sahabenin durumu böyledir. Resulullah'ın dört halifesi için durum bu iken, sahabeden asırlar sonra gelen âlimlere sünnetin ulaşmaması, pekâlâ mümkündür; açıklamasına ve örnekler verilmesine hiç de ihtiyaç yoktur.
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"
YUKARI ÇIK
Çalışıyor...
X