Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İMAM (AS)'DAN GÜZEL BİR HADİS

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İMAM (AS)'DAN GÜZEL BİR HADİS

Ali bin Asim Kufi şöyle rivayet eder: Mevlam İmam Hasan Askeri Aleyhisselam’ın huzuruna müşerref olup selam arz ettim, O hazret selamımın cevabını verdikten sonra buyurdular: Ey Asim’in oğlu! Hoş geldin, otur ve istirahat et, Allah’ın sana merhamet ettiği makam canına sinsin, Ey Asim oğlu! Acaba ayaklarının altında ne olduğunu biliyor musun? Arz ettim: Benim Mevlam ayaklarımın altında bir halı hissediyorum, Allah onun sahibini değerli kılsın. İmam Aleyhisselam buyurdular: Ey Asim oğlu! Bil ki sen şu anda Allah’ın birçok nebi ve resulünün oturduğu halıya ayak basmaktasın. Arz ettim: Ey benim Mevlam! Keşke Dünya’dan gidinceye dek sizin hizmetinizde olabilsem ve sizi asla terk etmesem. Sonra kendi kendime dedim: Keşke gözlerim görseydi de bunları müşahede etseydim. Herkesin batininde olanları bilen İmam Aleyhisselam bana buyurdular: Yakına gel. Yakına gittiğimde mübarek ellerini gözlerime çekti ve Allah’ın izniyle gözlerim hemen görmeye başladı. Daha sonra buyurdular: Babamız Âdem’in ayak izi burası, Habil’in ayak izi, Şeys’in, Hud’un, Salih’in, İbrahim’in, Musa’nın, Davud’un, Süleyman’ın, Hızır’ın, Danyal’ın, Zul karneyn’in Adnan’ın, Abdul Müttalib’in, Abdullah’ın, Ebdu Menaf’ın ayak izlerini birer birer bana gösterdi. Sonra: Bu ceddim Resulullah Sallallahu Aleyhi ve alihi ve sellem’in ve İmam Ali Aleyhisselam’ın mübarek ayak izleridir diye buyurdular. Ali bin Asim diyor ki: Kendimi o ayak izlerinin üzerine atarak onları, sonra da İmam Aleyhisselam’ın mübarek ellerini öptüm ve arz ettim: Ben sizlere ellerimle yardım edebilmekten acizim yapabildiğim tek şey sizlere olan sevgimi izhar edip, düşmanlarınıza düşman olmak ve bulduğum fırsatlarda onlara lanet okumaktır. Ey benin mevlam! Halim nasıl olacaktır? İmam Aleyhisselam buyurdular: Babam ceddimden O’da Hz.Resulullah Sallallahu Aleyhi ve alihi ve sellem’in şöyle buyurduğunu nakleder. Herkim biz Ehli Beyt Aleyhimusselam’a yardım etmekten aciz kalır ama bizim düşmanlarımıza lanet okur ise Allah onun sesini bütün meleklere duyurur. Herkim bizim düşmanlarımıza lanet okursa melekler onun bu amelini yukarı çıkarır ve düşmanalrımıza lanet etmeyene onlar lanet ederler. Onun sesi her ne zaman meleklere varsa onun için istiğfar eder ve ona selam göndererek derler: Rabb’imiz! Senin dostlarına yardım etmek için uğraşan bu kuluna selam et, şüphesiz ki eğer bunun daha fazlasını yapmaya gücü olsaydı yapmaktan çekinmezdi. Bu sırada Allah-u Teala tarafından şöyle nida gelir: Ey benim meleklerim! Kulum hakkındaki duanızı duydum ve diğer salihlerin ruhlarıyla birlikte bununda ruhuna selam gönderdim, onu beğenilmiş ve seçilmişlerden karar kıldım.
    Kaynak: Bihar-ul Envar c. 50 s. 316 c. 11 s. 33, Meşarik-ul Envar s. 100, Medinet-ul Meaciz c. 7 s. 594
    vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
    [center]

Ynt: İMAM (AS)'DAN GÜZEL BİR HADİS

Allah razı olsun emeğine sağlık..

Yorum

Ynt: İMAM (AS)'DAN GÜZEL BİR HADİS

İmam Hasan Askeri(a.s)dan şöyle rivayet edilir.

''Allah Teala Hz. İbrahimi Muhammed ve Al-i Muhammede çok selavat getirdiğinden dolayı kendine dost kıldı.''
      İlel-uş-Şerai,s34

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...