BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE
HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE
değerli kardeşlerimiz, inşaAllah bu çalışmamızda imam Mehdi a.s’ın viladeti (doğumu) hakkında sahih hadisleri sizlerle paylaşacağız. çalışmaya geçmeden önce şunu bildirmek isterim ki, aktaracağım belgelerin tamamı bana ait değildir. çalışma 2 kısımdan oluşacaktır. ilk bölümde genel olarak imamların 12 olup 12-cisinin Mehdi olacağı hakkındaki hadisler, ikinci bölümde ise sırf imam Mehdi a.s’ın veladeti (doğumu) hakkındaki hadisler yer alacaktır. ikinci bölüm -Mehdi a.s’ın veladeti (doğumu) hakkındaki hadisler bölümü- kendisi de 2 alt bölüme ayrılacaktır. ilk alt bölüm imam Hasan el-Askeri a.s’dan rivayet edilen sahih hadisler, ikinci alt bölümde ise imam Hasan el-Askeri a.s’ın ashabından rivayet edilen haberler yer alakcaktır. çalışmanın ikinci bölümünde aktaracağım hadisleri ilk defa İslamic Salvation (İslami kurtuluş) nicki ile yazan kardeşimizin bir çalışmasında gördüm, daha sonra ise biraz araştırdım ve onun da bu bilgileri Şeyh Ahmed el-Mahuzi h.a'ın "sahih ve sarih hadislerle imam Mehdi a.s’ın viladeti (doğumu)" kitabından aldığını öğrendim. Şeyh Ahmed el-Mahuzi h.a’ın kitabını şu linktedir: Şeyh Ahmed el-Mahuzi, "sahih ve sarih hadislerle imam Mehdi a.s’ın viladeti (doğumu)"
Yorum