Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

'Hz. Mehdi'nin zuhuru çok ama çok yakındır'

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

'Hz. Mehdi'nin zuhuru çok ama çok yakındır'

BİSMİHİ TEALA
    HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
    RABB'İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum kardeşlerim;

Ayetullah Behçeti: 'Hz. Mehdi'nin zuhuru çok ama çok yakındır'

Ahvaz Cuma imamı şöyle nakletmektedir: Bir gün Ayetullah Behçeti’nin hizmetine gitmiştim. Ayetullah Behçet’e dedim ki sizin hakkınızda bir konuyu nakletmektedirler. Buyurdular ki hangi konuyu? Dedim ki zuhur hakkında. Buyurdular ki ne diyorlar? Dedim ki: Zuhurun yakın olduğu hakkında sizden bir şeyler naklediyorlar. Buyurdu ki “zuhur çok yakındır” tekrardan tekit ederek buyurdular ki “çok ama çok yakındır.” Dedim ki bir çok alamet ve olay henüz gerçekleşmedi. Buyurdular ki Münezzeh Allah için bunlar bir şey değildir ki tüm alametleri ve olayları bir gecede bir araya getirebilir ve Hüccet’inin zuhuru için yolu açarak hak Hüccetine gerekli imkanı sağlayabilir...
    Ehl-i Beyt Haber Ajansı ABNA- “Zuhur müjdecileri” grubunun Ahvaz Cuma imamı Hüccetü’l islam Ve’l Müslim’in Haceti ile telefonla yapmış oldukları röportajda merhum Ayetullah Şeyh Muhammed Taki Behçet’in Hz. Hüccet İbni’l Hasan İmam Mehdi’nin (Allah zuhurunu yakınlaştırsın) zuhuru hakkındaki görüşlerini aktardı. Bu çekici röportajın tamamı şu şekildedir.

Acaba size göre zuhur yakın mıdır?

Bismillahirrahmanirrahim, evet zuhur yakındır, bu tür sorulara cevap olarak tüm Şialar doğal olarak evet zuhur yakındır demelidir. Bu Şia öğretilerindendir, Şia mezhebinin dop dolu öğretilerinden “ennehum yerevnehu beiden ve nerahu gariba” aslında bize, eğer gerçek intizar çekenlerden ve bekleyenlerden olmak istiyorsanız zuhurun yakın olduğuna ümit duymamız gerektiği öğretilmiştir.

Evet, bu hakirin görüşü ki elbette benim görüş bildirecek liyakatim yoktur, ama şunu diyebilirim ki zuhur yakındır.

Bu konuda bu kadar müjdelerin verilmesine rağmen zuhur hakkındaki rivayetler hakkında konuşmak size göre zorunlu mudur?

Bu hakire göre sulta düzenlere karşı adaleti isteyenler ve zorba düzenlere karşı duranların adalet bayraktarlığı, özgürlük, hak talep edenler dünyada artış kaydetmiştir, bu tür konular zuhura ümit duyanlar ve bir kurtarıcının geleceği ümidine bağlıdır. Gerçekte bu düşünce ve ümit İran İslam İnkılâbının kurulmasıyla sonuçlanmıştır. Eğer bugün İslam inkılâbı bu kadar görkemli bir şekilde hayat bulduysa bu düşünce tarzına bağlıdır... İran İslam İnkılâbı rehberi Ayetullah Hamaney bir gün çok açık bir şekilde şöyle demişti: “Bugün artık bu şekilde diyebiliriz ki biz zuhur zamanına yakınlaşmışız, çünkü bilgi ve marifetler ilerlemiştir.”

Bundan dolayı bu tür konular zaruri konulardandır...

Acaba bölgenin siyasi konularını da nazarda alarak zuhur konusunu hak ve batılın tanınması için tatbik edebilir miyiz?

Bakınız rivayetlerde akıllı insanı ve her insanın aklını ve ayrıca akıllı insanı ve onun aklını değişik açılarla tanıyabileceğimiz söylenmiştir. Akıllı insan, değişik olay , hadise ve konularda farklı ihtimalleri nazarda alan ve inceyen kişidir. Eğer bu cümleyi tashih edersek bana göre konuya daha da yaklaşmış oluruz ve o budur ki bölgede gerşekleşen olayları değişik ve farklı açılardan tüm ihtimalleriyle ele alıp incelemeliyiz.

Bu ihtimallerden biri bu olayları Hz. Veliyi Asr İmam Mehdi’nin (aleyhi selam) zuhurundan önceki hadiselerle tatbik etmektir. Çok muteber bir çok kaynakta bu konu hakkında binlerce hadis vardır. İşin erbabı uzman kişiler bu olayları bu hadislerle tatbik etmişlerdir.

Eğer birisi zuhurun zamanını tayin ederse onu tekzip ediniz demişlerdir, zuhuru temenni edip bu alanda analiz yapıp tahliller yapanları değil bu tür kişileri teşvik etmek gerekmektedir.

Acaba Ayetullah Behçet tarafından zuhurun çok yakın olduğu müjdesinin verilmesi bir çeşit vakit tayin etmek değil midir?

Hayır, bu hakirin kendisi Hz. Ayetullah Behçet’in hizmetine gitmiştim, yaz günlerinden öğleden sonra idi. Ayetullah Behçet’e dedim ki sizin hakkınızda bir konuyu nakletmektedirler. Buyurdular ki hangi konuyu? Dedim ki zuhur hakkında. Buyurdular ki ne diyorlar? (Bu konuyu ilk defa resmi olarak burada açıklıyorum elbette bazı konuşmalarımda söylemiş olabilirim)

Zuhurun yakın olduğu hakkında sizden bir şeyler naklediyorlar. Buyurdu ki zuhur çok yakındır, tekrardan tekit ederek buyurdular çok ama çok yakındır. Dedim ki bir çok alamet ve olay henüz gerçekleşmedi. Buyurdular ki Münezzeh Allah için bunlar bir şey değildir ki tüm alametleri ve olayları bir gecede bir araya getirebilir ve Hüccet’inin zuhuru için yolu açarak hak Hüccetine gerekli imkanı sağlayabilir.

Bu zuhur zamanını tayin etmek değildir, zuhura işarettir burada vakit tayin edilmemiştir “ennehum yerevnehu beiden ve nerahu gariba”

Rehberin (Ayetullah Hamaney) Filistin fitnesi konusundaki işaretlerini nasıl yorumlamak gerekir?

Ben genel olarak şöyle diyorum: Rehberin çok hekimane buyuruklarından ayrı olarak bunlar tahlil ve analiz edilmelidir. Ve bu konuda Rehberin çok önemli müjdeleri vardır ve ben “İmam Humeyni Çağı” kitabında onları getirdim ve ayrı bir konu altında da İslam İnkılabı ile İmam Mehdi’nin (aleyhi selam) evrensel inkılabı arasındaki irtibatını ele aldım. Kitabın sonunda ise şöyle bir netice almıştım: İmam Humeyni Çağı İmam Mehdi’nin (aleyhi selam) zuhurunun çağıdır. İnşallah bu kitaba müracaat ediniz.

Gerçekte hz. Hüccet’in zuhuru zamanında bölgede gerçekleşecek olayların yaşandığı bölgemize günümüzde orta doğu demektedirler. Elbette haksız olarak böyle demektedirler. Bu bölgeye batıyla nispetinden dolayı böyle demişlerdir doğu, uzak doğu değil ve yakın doğu da değil bilakis orta doğu. Her ne olursa olsun bugün buraya orta doğu demektedirler. Yani İran’ı, fars körfezinin bir kısmını ve körfeze kıyısı olan diğer ülkeleri içine almaktadır. Buraların büyük bir bölümünü veya tamamını Yemen’den Arabistan’a kadar, Irak bölgesi, Şam bölgeleri, Ürdün, Filistin işgal bölgesi, Suriye ve Lübnan’ı da içine almaktadır. Bu bölgelerde yaşanan olaylar kendisine has olaylardır. Yahudi fitnesi bugün çok ciddi boyutlara ulaşmıştır, Beytü’l Mukaddesi yıkma peşindeler. Onlar Müslümanların ilk kıblesini yıkma peşindeler.

Bu konuda oluşan olayları çok ciddi olarak değerlendirmek zorundayız, çünkü kendine has ve çok etkileyici meselelerdir. Bu konuları inceleyenler ahir zaman alametleriyle aynı paralelde olduğunu göreceklerdir.

Bundan dolayı şu şekilde diyebiliriz ki bölgede oluşan bu büyük hadiseler ki İmam Humeyni bu asrı doğu ve batılı büyük güçlerin yıkılma asrı olarak değerlendirerek şöyle buyurmuştu: Bu Yüz yıl batı ve doğunun süper güçlerinin yıkılma yüzyılı olacaktır. İmam Humeyni ve Ayetullah Hamaney’in sık sık dile getirdiği konular buna işaret etmektedir.

Bu hakire göre de bölgede yaşanan bu olaylar rivayetlerimizde gelen hadislerle aynıdır. Bu olay ve hadiseler zuhur öncesi alametlerdir inşallah.

Neden Sufyani ve onun karekteri hakkında bunca rivayet İmamların (aleyhimu’s selam) hadislerinde olmasına rağmen, neden Horasani ve Yemani hakkındaki rivayetler daha az ve açıklamalar yetersizdir?

Size şunu diyebilirim ki Seyyid Horasani hakkındaki açıklamalar az değildir.

Seyyid Horasani hakkındaki açıklamalar çok net ve açıktır. Şu kadarını söyleyebilirim ki Seyyid Horasani kendi zamanında tanınacaktır. Sufyani hakkındaki açıklamalar sadece Sufyani’nin şahsı hakkında değildir. Sufyani’nin liderliğini yaptığı grup hakkında da açıklamalar vardır. Ben Ayetullah Behçeti’ye şöyle bir soru sorduğumda o şöyle buyurmuştu: Sufyani bir kişidir kişilik değildir bilakis bilinen bir kişidir, ancak Ebu Sufyan ve Cahiliyet inancıyla, sapık, hakka engel olan, itiraz eden ve mehdiyet düşüncesine ve Mehdi tefekkürüne karşı bir kişi.

Bundan dolayı Seyyid Horasani hakkındaki alametleri az ve Sufyani hakkındakileri çok sanmamız doğru değildir. Tüm açıklamalar tamdır ve hak ve batıl cephesini belirleyendir. Bu yeterlidir. Allah sizleri hıfzetsin...

ABNA.İR

Allah'a emanet olun...

Ynt: 'Hz. Mehdi'nin zuhuru çok ama çok yakındır'

Ey merhamet edenlerin en merhametlisi.
    Hz. Muhammed’in ve onun pak evlatlarının yüzü suyu hürmetine onun gelişini çabuklaştır.

[color=rgb(128, 0, 128)]Allahumme Salli Âla Muhammed[/color][color=rgb(128, 0, 128)][/color][color=rgb(128, 0, 128)]in ve Al-i Muhammed ve Accil Ferecehum ve Ferecena Bihim.
    [/color]

[color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

BİSMİHİ TEALA
      HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
      RABB'İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum kardeşlerim;

Amin

[color=rgb(0, 128, 0)]Ey merhamet edenlerin en merhametlisi.
      Hz. Muhammed’in ve onun pak evlatlarının yüzü suyu hürmetine onun gelişini çabuklaştır.

[/color]
      [color=rgb(128, 0, 128)]Allahumme Salli Âla Muhammed'[/color][color=rgb(128, 0, 128)]in ve Al-i Muhammed ve Accil Ferecehum ve Ferecena Bihim.
      [/color]
      Allah'a emanet olun...

Yorum

Benim aklıma gelen bir hadiste Hz. Mehdi(as) zulümle dolan dünyayı adaletle dolduracaktır. Zulümle dolan dünya denilince şu anki durum değil daha fazlası olacak anlamında anlıyorum ben şahsen. Tabi bu birden bire hızla da olabilir. Müslüman ülkelerde çok karışıklıklar çıktı bu ara. Demem o ki gülü seven dikenine katlanır misal Hz. Mehdi gelmeden önce herkes için şu ankinden çok daha beter bir dünyayla karşılaşacağız. Allah o dönemin insanlarına yardım etsin.
        Yine bu forumda bir yerde anlatılıyordu. Birisi İmam Hüseyin kabrinde her nasılsa 12. İmam ile karşılaşmış ve anlamış o olduğunu. Zuhuru sormuş O'na. Hz. Mehdi(as) da o kişiye "Görmüyor musun halk İmam'dan ev, çocuk, para pul için dua vesilesi istiyor. Ne zaman İnsanlar benim zuhurumu talep ederler ben zuhur ederim" demiş. Mehdi'nin çıkışına en yakın alamet insanların çölde su arar gibi O'nun zuhurunu aramalarıdır. Allah O'nun ortaya çıkışını çabuklaştırıp,kolaylaştırsın, amin.

Yorum

Kardeşler zuhuru çok ama çok yakın değildir, o kadarını söyleyeyim. Bir yerden biliyorum daha var. Biz göremeyiz muhtemelen.

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X