Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Allah'ın Mehdi'yi Görünmez Ordularla Desteklemesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Allah'ın Mehdi'yi Görünmez Ordularla Desteklemesi

Allah, içinizden iman edenlere ve salih amellerde bulunanlara va'detmistir: Hiç süphesiz onlardan öncekileri nasil 'güç ve iktidar sahibi' kildiysa, onlari da yeryüzünde 'güç ve iktidar sahibi' kilacak, kendileri için seçip begendigi dinlerini kendilerine yerlesik kilip saglamlastiracak ve onlari korkularindan sonra güvenlige çevirecektir. Onlar, yalnizca bana ibadet ederler ve bana hiç bir seyi ortak kosmazlar. Kim bundan sonra inkar ederse, iste onlar fasiktir. (Nur Suresi, 55)

• Ebu Mensur Tabersi: Mürsel olarak müminlerin emiri Ali’nin söyle buyurdugunu kaydediyor:

“… Ve Hakk’in va’di yaklasir, o va’d ki; Allah kitabinda: “Allah inanip iyi isler yapanlara va‘detti…” buyrugu ile açiklamistir. Bu; Islam’in sadece ismi ve Kuran’in sadece resmi kaldigi zaman gerçeklesir… Bu gerçeklestiginde Allah görünmez ordulari ile ona yardim eder ve Peygamber’in dinini onun elleriyle (onun vesilesi ile) tüm dinlere üstün kilar, müsrikler hoslanmasa bile…”

• Hz. Mehdi (a.s) uzun bir gaybetten sonra Mekke’de Kabe’nin kenarinda zuhur edecektir. Peygamber’in bayragi, kilici, sarigi ve gömlegi ondadir. Melekler vasitasiyla ona yardim edilecek, Islam düsmanlarini öldürecek ve zalimlerden intikam alacaktir. (Bihar’ul-Envar, c.52, s.279 ve c.53, s.12, Ikmal’ud-Din, c.2, s.367)

• Ayyasi: Züreys b. Abdülmelik rivayeti, Imam Muhammed Bakir buyuruyor:

“Bedir günü yeryüzünde Muhammed (S)’e yardim eden, bir daha da bulunmayan melekler, bu isi sahibi (Mehdi) ne yardim edinceye kadar baska yardimda bulunmayacaklar, bunlar bes bin tanedir.”

YUKARI ÇIK
Çalışıyor...
X