Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

MEHDÎ DÜŞÜNCESİNİN İTİKADÎLEŞMESİ ÜZERİNE

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: MEHDÎ DÜŞÜNCESİNİN İTİKADÎLEŞMESİ ÜZERİNE

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=8564.msg56940#msg56940 date=1255446402]
    [quote author=mikdat bin esved link=topic=8564.msg56916#msg56916 date=1255435144]
    [quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=8564.msg56907#msg56907 date=1255417107]
    bektaşiliğin her ne kadar kökenleri hacı bektaşa dayanıyo gibi görünsede savundukları argümanların çoğunun kaynağı el kafideki hadislerdir birebir örtüşen öğretilerdir
    [/quote]

bektaşiliğin savunduğu argümanların çoğu el kafiye dayanıyormuş,İftiranın bu kadarından Allaha sığınırım.
    [/quote]

bektaşilerin savunduğu ama sizin reddettiğiniz şeyleri ortaya dökün, ben de bunlarla ilgili el kafiden ya da diğer hadis kaynaklarınızdan, ilmihal kitaplarınızdan rivayetler, örnekler sunayım

siz mi müfterisiniz yoksa ben mi o zaman ortaya çıkar

[/quote]

iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir.
    İddia eden ben değilim sizsiniz.
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir, aynen katılıyorum

ben imamiyye şiasının hadis anlayışı başlığında bektaşilikle imamiyye şiası arasındaki ilişkiye dair biçok hadis naklettim orada ispatı var

benim iftira attığımı iddia eden de sizsiniz, şimdi siz bunu ispat edin

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=8564.msg56958#msg56958 date=1255458337]
        iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir, aynen katılıyorum

ben imamiyye şiasının hadis anlayışı başlığında bektaşilikle imamiyye şiası arasındaki ilişkiye dair biçok hadis naklettim orada ispatı var

benim iftira attığımı iddia eden de sizsiniz, şimdi siz bunu ispat edin

[/quote]

lütfen madde madde buraya yazarmısınız.
        Bektaşilikteki inanç esasını ve usuli kafideki benzerliğini madde madde yazmanızı istiyorum.
        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
        İmam Ali (a.s)

Yorum

söyledikleriniz iddia gerçeği yansıtmıyor.

1- şayet biz şiiler bektaşileri (ya da Ali a.s.'ı Muhammedden üstün tutan İslam'ın bir çok hükmünü kabul etmeyen sözde Ehlibeyt sevenlerini) kendimizden biliyor olsaydık ve bu site onlara, sünnilerden daha çok yakın olsaydı bu gün burda siz değil kızılbaş aliekberbabacan ya da ... olurdu

2- kendinzice hadisleri çıkardınız ayetlerle kendinizce karşılaştırdınız Kur'an'a zıt diye ilan ettiniz ve yine kendinizi muzaffer ilan edip zeydi olduğunuzu açıkladınız... sizin görüşünüz ama bu da gerçeği yansıtmıyor...

3- sizin mantığınızı ve metodunuzu tatbik ederek Kur'an'ın kendi içinde bir çok çelişkiler bulurum... oysa siz subjektif değerlendirme ve yanlış metodla hadisleri ayetlere zıt ilan ettiniz..

4- size cevap veremediğimize dair iddianız da gerçek dışıdır. çünkü şahsen benim verdiğim reddiyelere siz hiç bir ikinci cevabı veremediniz.. baktım beni ciddiye aldığınız yok yapıştırmaya devam ediyorsunuz ben de sizi ciddiye almadan iddialarınızı yanıtlamaya gerçekleri dökmeye devam ettim ortaya.. ne zaman ki bana cevap veremediniz uslubunuz saldırganlaştı ve konuyu provaka ettiniz. ben de son iddialarınızı cevaplamadım..

5- siz bu zihin yapısıyla artık çelişki yaşaya yaşaya bıkmışsınız, zeydilikten de korkuyorsunuz aslında... doğru eğer yönteminizi değiştirmez yüzeysel akılla bakar hadisleri anlamaya yanaşmazsanız aynı durumu burda da yaşayacaksınız...
          çünkü dediğim gibi siz aynı mantığı Kur'an'a uygulayın orda da çelişki ve akla (sizin yüzeysel aklınız) zıt ayetler bulacaksınız...

Allah akıl fikir versin...

hudeyfe kardeşime bir diyeceğim yok. özel başlık açıldı orda ne yaptınız onu da bilmiyorum.. girmedim.. ama bu dediğinize göre sonuç değişmemiş. ben diyorum kendim sizin iddialarınızın tamamını cevaplamak üzere bir başlık açsam mı diye az önce aklıma geldi? sizin benimle bir tartışmaya girebileceğinizi sanmıyorum. çünkü o kadar yargılısınız ki, bir şiir dinletisi için neler oldu...

belki de biraz süre gerekiyor kafanızın durulması için sonra faydalı olur belki...

"sadece Kur'an ve akıl" yöntemini ben de uyguladım hem de uzun yıllar... ama Allah Kur'an'ı değil Kur'an'ın doğru anlaşılmasını sağlayacak malzemeyi de koruyacağını vadetmiş ve Kur'an'ı değil Zikri biz koruyacağız diyerek zikir kelimesini seçmiştir.

eğer öyle olmasaydı sadece sizin zannınız gibi Kur'an lafızları korunmuş olsaydı bu gün Kur'an'ın anlaşılması mümkün olmazdı. çünkü kelimeler de canlıdırlar bir süre sonra ölür ya da anlam kaybına uğrarlar. bu da Kur'anın lafzının korunmuş olmasına rağmen muhtevasının korunmaması anlamına gelirdi...

oysa lafızların doğru anlamını sağlayan tüm rivayetler de korunmuştur...

o da Ehlibeyt a.s. dan rivayet edilen hadislerdir. çoğunluğu.. tabi ki..

12 imam ve ehlibeyt hadisleri tüm ekollerde bulunmakla korunmuştur.. tüm ekollerin temel kitaplarında bu hadisler vardır....

Ali a.s. sevgisi ve imameti tüm ekollerin kitaplarında korunan mütevatir bir bilgidir. Kur'ani bir bilgidir. Tıpkı namaz rekatları gibi...

bu örnekler çoğaltılabilir...

yani siz yanlış anlamadıysam Ehlibeyt a.s.'a inanıyor ama 12 imama inanmıyorsunuz... bu konuda sağlam delil görmediniz... Mehdi a.f. e de inanmıyorsunuz şii anlamda...

ameli olarak sünni mezhepleri taklit ediyor olmalısınız zeydiler gibi. ordan alıp anlattıkça daha da ortaya çıkacaktır. ama şimdiden sorayım sünni ameli mezhepler fıkhi görüşlerini (mesela abdestte ayakları yıkamayı) Ehlibeyt a.s.'ın rivayetlerine mi dayandırıyor?

peki ya diğer görüşleri. itikadi olarak sünni olmanız mümkün değil çünkü sünni bir çok itikad Kur'anla uyuşmuyor.. bu konuda mutezile ya da şiaya daha çok yakınsınız...

Zeydiliğin hadis külliyatı, neler ve hadis rivayet metodu ne.. onlar da mı sadece Kur'an ve akıl diyorlar?...

bizi bilgilendir belki biz de aklımıza yatarsa zeydi oluruz... çok da uzak değil şiaya...

Ama içimden gerçek Ehlibeyt a.s. sevgisinin 12 imam şiasında olduğuna dair çok kök salmış bir inanç yükseldi ve bu inancı sahihliği ve sağlamlığı, dayandığı delillerin sağlamlığı bana tercihimden dolayı güven verdi...

"Rabbim içinde zerrece iman bulunan kimselere karşı içimizde en ufak bir kin bırakmasın..." (ayetten anlam olarak)

Yorum

söyledikleriniz iddia gerçeği yansıtmıyor.
            taassub olduğu sürece kimse hatasını kabul etmez, kendinizi yargılamayı sorgulamayı öğrenmediğiniz sürece hep keninizi sütten çıkma ak kaşık olarak görmeye devam edeceksiniz bu çok doğal bi süreç

1- şayet biz şiiler alevileri kendimizden biliyor olsaydık ve bu site alevilere sünnilerden daha çok yakın olsaydı bu gün burda siz değil kızılbaş aliekberbabacan ya da ... olurdu
            bugün eğer kızılbaş kardeşiniz forumdan atıldı ise bunun nedeni kızılbaşın şeriata ve islami hükümlere olan düşmanlığı (küfrü ) değil yönetimin şahsına küfretmesinden dolayıdır. yönetim şahsına olan saldırıyı allahın dinine olan saldırıdan üstün tutmuş ve ona göre tavır takınmıştır. bunu hepimiz açık şekilde gözlemledik. aliekberbabacan kardeşinize gelince kabeye taş duvar demesine rağmen, namaza eğilip doğrulmak demesine rağmen hiçbir ceza almamış, ne zamanki hicaba bez parçası dedi, sünni cami hocalarının eşlerine zina iftirası attı o zaman yönetim arasındaki bu konuda ender hassas olan kişi mütefekkir tarafından ceza aldı. beni bu şeriat düşmanları ve ahlak zafiyeti olan kişilerle kıyaslamanız bile müminlere olan kininizi, bektaşilere olan sevginizi gösterir.

2- kendinzice hadisleri çıkardınız ayetlerle kendinizce karşılaştırdınız Kur'an'a zıt diye ilan ettiniz ve yine kendinizi muzaffer ilan edip zeydi olduğunuzu açıkladınız... sizin görüşünüz ama bu da gerçeği yansıtmıyor...
            bu rivayetlerin kurana zıt olduğunu ben değil, kuran kendisi ilan ediyor, buharideki çelişkileri araştırmaktan, şia ilmihal ve reddiye kitaplarından fırsat bulup kuranı kerim okumaya başladığınızda bunu sizde göreceksiniz.

3- sizin mantığınızı ve metodunuzu tatbik ederek Kur'an'ın kendi içinde bir çok çelişkiler bulurum... oysa siz subjektif değerlendirme ve yanlış metodla hadisleri ayetlere zıt ilan ettiniz..
            kuran ve akıl işbirliği asla yanılmaz. yanıldığını sananlar ya aklını kullanmayanlar ya da kurana gereken değeri vermeyenlerdir.

4- size cevap veremediğimize dair iddianız da gerçek dışıdır. çünkü şahsen benim verdiğim reddiyelere siz hiç bir ikinci cevabı veremediniz.. baktım beni ciddiye aldığınız yok yapıştırmaya devam ediyorsunuz ben de sizi ciddiye almadan iddialarınızı yanıtlamaya gerçekleri dökmeye devam ettim ortaya.. ne zaman ki bana cevap veremediniz uslubunuz saldırganlaştı ve konuyu provaka ettiniz. ben de son iddialarınızı cevaplamadım..
            bana cevap veremediniz diye bi iddiam olmadı, cevapta beklemiyodum zaten.sizi muhatap almamaın tek sebebide bana yöneltmiş olduğunuz ama aslında sizin hasletleriniz olan saldırgan üslup, konuyu proveke, olayı kişileştirme çabalarıdır. bu ifadeleride benden çalmışsınız. eğer sandığınız gibi bi tavrım olsa idi hudeyfeye karşıda aynısını takınırdım ama o sizden ve diğerlerinden çok farklı olduğu için onunla elhamdulillah sağlıklı bi yazışma olacağına inanıyorum.

5- siz bu zihin yapısıyla artık çelişki yaşaya yaşaya bıkmışsınız, zeydilikten de korkuyorsunuz aslında... doğru eğer yönteminizi değiştirmez yüzeysel akılla bakar hadisleri anlamaya yanaşmazsanız aynı durumu burda da yaşayacaksınız...
            çünkü dediğim gibi siz aynı mantığı Kur'an'a uygulayın orda da çelişki ve akla (sizin yüzeysel aklınız) zıt ayetler bulacaksınız...
            imamların dışkısının misk gibi koktuğu hadisini anlamaya ne ihtiyacım ne o kadar boş ve gereksiz vaktim yok. siz anlamaya çalışın.

amin amin cümlemize.

sizin benimle bir tartışmaya girebileceğinizi sanmıyorum. çünkü o kadar yargılısınız ki, bir şiir dinletisi için neler oldu...
            sizinle tartışmamı hakaretleşme demek istediniz sanırım, tartışma adabını öğrenmeniz lazım.ama tespitinizin ikinci kısmında haklısınız değil sizle sohbet etmek beraber türkü bile söylemem.

12 imam ve ehlibeyt hadisleri tüm ekollerde bulunmakla korunmuştur.. tüm ekollerin temel kitaplarında bu hadisler vardır....
            hoooppp bu kadar basit işte.. ne yaptık? kuran yerine ehlibeyt hadislerini koyduk ve onlarında korunacağını iddia ettik. alın size canlı canlı tahrif..

ameli olarak sünni mezhepleri taklit ediyor olmalısınız zeydiler gibi. ordan alıp anlattıkça daha da ortaya çıkacaktır. ama şimdiden sorayım sünni ameli mezhepler fıkhi görüşlerini (mesela abdestte ayakları yıkamayı) Ehlibeyt a.s.'ın rivayetlerine mi dayandırıyor?
            kişi bilmediğinin düşmanıdır. "olmalısınız" gibi yuvarlak laflarla bi mektebe ithafta bulunulmaz. biliyosanız varsa deliliniz ortaya koyarsınız yoksa sorar öğrenirsiniz. ama sizinki sorudan çok kendi fikrinizi teyit ettirme. işte bu yüzden sizinle sohbet imkansız.

peki ya diğer görüşleri. itikadi olarak sünni olmanız mümkün değil çünkü sünni bir çok itikad Kur'anla uyuşmuyor.. bu konuda mutezile ya da şiaya daha çok yakınsınız...
            şiaya yakınlık diye bişi sözkonusu değil, çünkü zaten ben şiayım. şiayı niye tekelinizi alıp sahipleniyosunuzki? ha dersenki itikadi anlamda imamiyye şiasına yakınsınız, bundan allaha sığınırım.mutezile ise olsa olsa şiaya yakın olabilir, şia mutezileye yakın olamaz. şia mutezileden çok daha köklü ve dayanakları sağlam olan bi mektebtir.

Zeydiliğin hadis külliyatı, neler ve hadis rivayet metodu ne.. onlar da mı sadece Kur'an ve akıl diyorlar?...
            sabredin yakında hepsini öğreneceksiniz

bizi bilgilendir belki biz de aklımıza yatarsa zeydi oluruz... çok da uzak değil şiaya...

Ama içimden gerçek Ehlibeyt a.s. sevgisinin 12 imam şiasında olduğuna dair çok kök salmış bir inanç yükseldi ve bu inancı sahihliği ve sağlamlığı, dayandığı delillerin sağlamlığı bana tercihimden dolayı güven verdi...
            şu tavır bile takiyye ve riya kokuyo. "belki oluruz", "kök salmış inanç" ... yahu kimi kandırdığınızı sanıyosunuz karşınızda çocukmu var? bu şekilde laflarla gaz vermeyemi çalışıyosunuz, farklı görünme çabası içindemisiniz nedir yani derdiniz. hem 12 imama inanacınız tam? hem de belki zeydi olurum? e az önce bana diyodunuz kararsız diye belki ben zeydi olurum demek ne demek? o zaman imamiyye şiasına olan itikadınız inancınız sağlam değil, çatırtılar var temellerde.

Yorum

bugün eğer kızılbaş kardeşiniz forumdan atıldı ise bunun nedeni kızılbaşın şeriata ve islami hükümlere olan düşmanlığı (küfrü ) değil yönetimin şahsına küfretmesinden dolayıdır. yönetim şahsına olan saldırıyı allahın dinine olan saldırıdan üstün tutmuş ve ona göre tavır takınmıştır. bunu hepimiz açık şekilde gözlemledik. aliekberbabacan kardeşinize gelince kabeye taş duvar demesine rağmen, namaza eğilip doğrulmak demesine rağmen hiçbir ceza almamış, ne zamanki hicaba bez parçası dedi, sünni cami hocalarının eşlerine zina iftirası attı o zaman yönetim arasındaki bu konuda ender hassas olan kişi mütefekkir tarafından ceza aldı. beni bu şeriat düşmanları ve ahlak zafiyeti olan kişilerle kıyaslamanız bile müminlere olan kininizi, bektaşilere olan sevginizi gösterir.
              Öncelikle her tartışmayı yönetime dayandırıyorsunuz ya helal olsun Sözünüzü ettiğiniz gibi o kişiler Allah(cc) dinine saldırı yaptıkları zaman siz o dini hakikaten savundunuzmu? Tabi benim kastım bribirinzi kafirlikle suçlamak değil, Hakikaten islamı anlatarak savunma. Yoksa o diger türlü yanlış yapan birini siz dogruyu ögretmeden eleştin, sonra buna ben bu yanlışı düzelttim diye dile getirin. Sizde birisinizki Resulullah(s.a.a) böyle yapmıyordu. Kuranda böyle emretmiyordu. Resulullah(s.a.a) efendimiz İslam dinini insanlara ulaştırmak için 22 sene çaba sarf etti ve vefaatına kadarda bunun yüzünden türlü acılar, hakaretler ve cileler çekti. Ama sizin maşallahınız varki 2 ayda islam dininin tüm esaslarını insanlara ulaştırma gayretindesiniz, tabi insanları tekfit ederek. Allah(cc)ın dinini savunmak istiyorsunuz ama o dinin özünü unutarak.

bu rivayetlerin kurana zıt olduğunu ben değil, kuran kendisi ilan ediyor, buharideki çelişkileri araştırmaktan, şia ilmihal ve reddiye kitaplarından fırsat bulup kuranı kerim okumaya başladığınızda bunu sizde göreceksiniz
              HAmd olsun biz okuyup araştırıyoruz, bundanda bir eksiklik hissetmiyoruz. Nede olsa ana karnından alim olarak gelmedik, sizin gibide kuranı tam anlamıyla bilen onu tesfir edecek kadar bilgiye de sahip değiliz

Alıntı

amin amin cümlemize.
              Amin

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

Öncelikle her tartışmayı yönetime dayandırıyorsunuz ya helal olsun Sözünüzü ettiğiniz gibi o kişiler Allah(cc) dinine saldırı yaptıkları zaman siz o dini hakikaten savundunuzmu? Tabi benim kastım bribirinzi kafirlikle suçlamak değil, Hakikaten islamı anlatarak savunma. Yoksa o diger türlü yanlış yapan birini siz dogruyu ögretmeden eleştin, sonra buna ben bu yanlışı düzelttim diye dile getirin. Sizde birisinizki Resulullah(s.a.a) böyle yapmıyordu. Kuranda böyle emretmiyordu. Resulullah(s.a.a) efendimiz İslam dinini insanlara ulaştırmak için 22 sene çaba sarf etti ve vefaatına kadarda bunun yüzünden türlü acılar, hakaretler ve cileler çekti. Ama sizin maşallahınız varki 2 ayda islam dininin tüm esaslarını insanlara ulaştırma gayretindesiniz, tabi insanları tekfit ederek. Allah(cc)ın dinini savunmak istiyorsunuz ama o dinin özünü unutarak.
                resulullah allahın dinine karşı savaş açanlara canım cicim kardeşim demiyodu onlarla savaşıyodu.hele hele takiyye hayatı boyunca hiç yapmadı.doğal olan kafiri tekfir etmektir, sizin yaptığınız ise kafirlerin küfrünü hoş görüp kardeş ilan edinmek, ne zamanki şahsınıza küfretti o zaman uzaklaştırmaktır.

HAmd olsun biz okuyup araştırıyoruz, bundanda bir eksiklik hissetmiyoruz. Nede olsa ana karnından alim olarak gelmedik, sizin gibide kuranı tam anlamıyla bilen onu tesfir edecek kadar bilgiye de sahip değiliz
                inşaallah öyledir okuyosunuzdur sevinirim, benim gözlemlerim aksi yönde.

Yorum

resulullah allahın dinine karşı savaş açanlara canım cicim kardeşim demiyodu onlarla savaşıyodu.hele hele takiyye hayatı boyunca hiç yapmadı.doğal olan kafiri tekfir etmektir, sizin yaptığınız ise kafirlerin küfrünü hoş görüp kardeş ilan edinmek, ne zamanki şahsınıza küfretti o zaman uzaklaştırmaktır.
                  Resulullah(s.a.a) o insanları dışlamıyordu onlara islamı anlatıyordu. Aksi olsa Resulullah(s.a.a)ın yanındakilerin sayısı bir elin parmakalrını geçmezdi. Önce islamiyeti anlatılacakki sonra karsıdakinin buna uyması beklensin. İnsan bilmediği bilgi sahibi olmadıgı şeye nasıl uysun, nasıl uyması beklensin...

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

[quote author=bedir link=topic=8564.msg56974#msg56974 date=1255463865]
                    Resulullah(s.a.a) o insanları dışlamıyordu onlara islamı anlatıyordu. Aksi olsa Resulullah(s.a.a)ın yanındakilerin sayısı bir elin parmakalrını geçmezdi. Önce islamiyeti anlatılacakki sonra karsıdakinin buna uyması beklensin. İnsan bilmediği bilgi sahibi olmadıgı şeye nasıl uysun, nasıl uyması beklensin...
                    [/quote]

kuranı kerim allahın dinine düşman olanları dışlamayı emrediyo. resulullahta bunun aynısını uyguladı zaten. mervan ve hakemin medineden sürülmesi bunun en bariz örneğidir.

Yorum

...EDİT...

Adam açıkça alimlere ve İmamlara karşı terbiyesizlik yapmış. Başka biri bu sözleri söyleseydi şimdi çoktan uyarı almıştı. kızılbaşa takındığınız tavrı neden bu ...EDİT... şahısa karşı takınmıyorsunuz, halen bu adama kardeş deyip duruyorsunuz. Oysa Kuran'ın buyurduğu gibi müminler kardeştir ancak. Bu adamın neresi mümindir?!! Daha düne kadar, Allah'ı, Peygamber'i, Kuran'ı inkar eden ve şimdi de İmamlara, müçtehitlera, alimlere saygısızlık yapan ve hadisleri inkar eden bir insan nasıl mümin olabilir. Alim ve fazıl birine saygısızlık yapmak çıkardığınız kanuna göre suç değil miydi? Neden o kanunlarınız bu adam hakkında işlemiyor?!! Adamın yapısı ve tıyneti bozuk bir defa. Bir ara Alevi kılığına girip bir taraftan Alevileri kötü göstermesi ve diğer taraftan da İslam'a saldırması, şimdi de Şia kılığına girip İmamiyye Şiasına saldırması, zeydiyyeye yakın olduğunu bildirmesi onun ne adam olduğunu ortaya koymuyor mu? Bu açıkça nifak alameti değil mi? İki yüzlüler ne zamandan beri mümin oldular?! Adam Alevilerin arasına girdiği gibi şimdi de Şiaların arasına girip ben Şiayım diyor ama Şia'nın bozuk itikadından Allah'a sığınıyorum diyor. "el-fitnetu eşeddu minel katl"
                      "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

...EDİT...

aranızda Allah'tan hakkıyla ancak Alimler korkar...

görüşlere tamamen katılıyorum...

umarım Alimlere ve imamlara atılan bu korkunç iftira ve sataşma sebebilyle Rabbimiz başımıza bela yağdırmaz...

inanmayabilirsiniz ama asla kutsallarımızla dalga geçemezsiniz...

m mülkiyenin bu sitede tüm görüşlerine cevap verilecektir, yazacağını da yazmış hakaretini fazlasıyla yapmıştır

onun artık aramızda yeri kalmamıştır...

sitenin kurallarını uygulayın deriz...

Yorum

şunu katiyyetle söylüyorum ki yıllar yılı biz sünni dünyada alim yokluğundan serseri mayın gibi dolaştık durduk ne amel edeceğimizi neyin doğru olduğunu bilemez olduk...

şimdi Rabbime ne kadar şükretsem azdır Alimler dolusu bir mektebe girdim... ama burda da alimlerin değeri bilinmez...

madem izlemeyecektiniz neden alimlere alim diyorsunuz...

bizim ve sizlerin hidayeti alimlerin ilmi çalışma ve manevi yol göstericiliğiyle şefkatiyle olmuş değil midir.. böyleyse şu Ehlibeyt a.s.'ın yolunu savunmaya çalışan sitede olanlar bir nankörlük belgesi değil midir?

bir alim gelmiş burda yazı yazmış bize ilmiyle ışık tutmuş... şimdi biz buna sırt dönüp imamlarımıza sövgüleri mi izleyeceğiz...

bu gün hanginiz sahibuz zaman a.f. den direkt ilim, görüş alıyor da alimlerden müstağni kalabiliyor....

Alimlerin onuru şianın onuru, alimlerin saygınlığı bu mektebin yaşantısının garantisidir... tersi de hezimet ve Sahibuz zaman a.f.'in sıkıntısı üzüntüsüdür...

Yönetimi bu kez daha dikkatli basirete davet ediyorum...

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=8564.msg56980#msg56980 date=1255465554]
                            [quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=8564.msg56978#msg56978 date=1255465199]
                            küfr saz ekibi toplanmaya başladı, şimdi arkasından destekçiler de gelir [/quote]

beni yanıltmayan Allah'ın şanı yücedir
                            [/quote]

evt şiayı iyi tanımalısınız biz alimlerimizn peşinde halka olur onları zalimlere tercih etmez siz gidin Rabbinizle savaşın biz sonra geleceğiz zalimlerin mirasına konacağız demeyiz...

alimlerimiz bizim için şeytani kıyaslarla kibrinden başka yol göstericisi olmayan ön yargılılardan daha tercihe şayandır...

yolumuz fedadır onların ilmine...

çünkü biz Ehlibeyt a.s.'ı onların tercümeleriyle öğrendik Türkiye'de yoksa ne ilim olurdu Ehlibeyte dair ne diğer mezheplerin yanlışlıkları görülürdü...

hatta tuttuğunuz yolun bile yanlışlığı bize hidayetmiş gibi görünürdü.. aklımız sizden az değil çünkü...

ama kalbimiz Alimlere bağlı elhamdülillah. kıskananları da davet ederiz yolumuza...

Yorum

Ben Ehl-i Sünnetim fakat, Fahrettin altan her nekadar farklı bir mezhebe mensup bir alim olsada kendisinin çevirdiği kitapları okudum. Yakın arkadaşlarım var Şia dan ve kendisini tanıyorlar. Bende sonradan algıladım f_altan nikinden .

saygılar ve sevgiler fahrettin hocam

Yorum

...EDİT...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X