Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

MEHDÎ DÜŞÜNCESİNİN İTİKADÎLEŞMESİ ÜZERİNE

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: m mülkiyenin kilitlenen konulardaki iddialarına cevap: (El kafi Mükemmel)

"Mufaddal bin Ömer dedi ki: Ebu Abdullah (a.s)’a “Onlara apaçık ayetlerimiz okunduğunda bize döneceklerini ummayanlar bundan başka bir Kur’an getir ya da değiştir derler.(yunus-15)" ayetini sordum ve O’da dedi ki: “yani: “ya da Onu Ali ile değiştir derler.” (el kafi 419-1)

"bu ayette de müşriklerin resule olan ve çok açık olan hitabını, yani Kuranı beğenmemelerinden dolayı başka bir kitap istemelerinin eleştirilmesini, Kuran yerine Ali koyarak aleni şekilde tahrif etmişlerdir. Ali ile değiştirmek ne ayetin içeriğine ne siyak ve sibaka hiçbişeye uymamaktadır zaten. Burada bu tahrifi yapmakla neyi kastederler ne amaçlarlar burası meçhuldür.

Yapılan şey hemen hemen aynıdır, nerede, hangi ayette kuran ve resulullah ibaresi var ise hemen onu kaldırıp oraya ali ekleyerek anlamsız bir ehlibeyt yücelticiliği söz konusudur.
    "

Ehlibeyt a.s.'ın iki ağır emanetten biri olduğu bu iki ağır emanetin kıyamete kadar birbirnden zerrece ayrılmayacağı, Ehlibeyt a.s.'ın yürüyen Kur'an olduğu, rivayetlerde kesin olarak mevcuttur. Kur'an'ı beğenmeyip onun değiştirilmesini isteyen müşriklerle münafıklar sanki Ali a.s.'ı seviyorlar mıydı. Resul s.a.a.'kendinden sonra ilahi emirle bu iki emaneti bıraktı, makamına Ali a.s.'ın Allah tarafından atandığını ilan etti. Müşrikler bunu kabullenecekler miydi sanki, Muhammad s.a.a.'e tahammül edememişler ancak onun fehthiyle ülkelerinde ona teslim olmak zorunda kalmışlar, tek umutlarını O hazretin vefatına bağlamışlardı. onun vefatıyla bu işin biteceğin İslamın Adalet kılıcının boyunlarından kalkıp insanlar üstünde rableşeceklerini hesaplayanlar Ali a.s.'ın imametiyle sonsuza dek yıkıldılar. dediler ki bunu değiştir. başka bir vasi ata, kim olursa olsun ama Ali a.s. olmasın...

Oysa onu atayan Resul değildi ki onu kendiliğinden değiştirsin hem değiştirir miydi onların hevalarına uyarak... Asla. İşte mevzu budur. Ha Kur'an olmuş ha İmam Ali ha onun diğer vasileri... Sonuç itirazcılar açısından aynıdır. Mü'minler açısından da.. Allah ve Resulu asla Yürüyen Kur'an'ı değiştirmez...

birilerinin hoşuna gitmese de bu böyle olmuştur... zaman farkı yok geçmişte olduğ gibi bu gün de...gelecekte de...

Ehlibeyti zaten yücelten yüceltmiş 33/33. te tertemiz yapmış.. bizim yükseltmemize ne hacet...

Yorum

Ynt: m mülkiyenin kilitlenen konulardaki iddialarına cevaplar (El kafi Mükemmel)

[quote author=CEPNİ61 link=topic=8978.msg57524#msg57524 date=1255890825]
      [quote author=bedir link=topic=8978.msg57518#msg57518 date=1255889573]
      [quote author=CEPNİ61 link=topic=8978.msg57514#msg57514 date=1255888829]
      Yani,benim şu kısa aklımla anladığım şey şu;hadis,imam,şeyh şıh falan fişman kaldırılıp atılmadıkça,ne normal bir insan olabiliriz,ne de müslüman............
      En iyisi yine de kendi aklımıza müracaat edip,doğruları aklımızı kullanarak bulmaya çalışmak........En azından yaptığımız yanlış sadece kendimizi ilgilendirir.........Allah peygamber ve kutsal değerler adına bir sürü yalan yanlış,uydurma birşeyler söyleyip de milyonlarca insanın da günahını almamış oluruz........Kendi yanlışımızın cezasını çekeriz,hepsi okadar..........
      [/quote]

İnsan birsey hakkında akıl yürütebilmesi için o kunu hakkında bilgi sahibi olamalı. Dogrusuyla yanlışıyla tam anlamıya bilmelidir. Yoksa benim aklım var ben bunda mantıgımla bir yola giderim demek sadece kendini kandırmaktan başka birsey değildir.
      [/quote]
      Aynı konu hakkında,aynı dinin mensupları yüzlerce hadis uydurup,binlerce yorum yapabiliyorsa;bu işin akıl ile izah edilebilir bir yanı olmasa gerek........Üstelik taraflar zaman zaman da birbirleri tekfirlikle suçlayıp,birbirleri ile savaşabiliyorsa...........En iyisi dediğim gibi,benim aklım........Yanlışımın cezasını kendim çekerim en azından......Milyonlarca insanın vebalini sırtımda taşımam..........Varsın o şeyh,şıh,imam,ayetullah taifesi,ne söylerse söylesin
      [/quote]

sn cepni geç oldu bir cümlelik cevap vermek istiyorum:

siz doktorlar farklı teşhis koyuyorlar diye tıptan, muayeneden ümidinizi kesip başınızın çaresine mi bakarsınız, basit ameliyattansa intiharı mı tercih edersiniz?

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X