Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mevlana'nın Zeynelabidin hakkındaki sözü

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Mevlana'nın Zeynelabidin hakkındaki sözü

Mevlana'nın Zeynelabidin hakkındaki sözünü anlamadım. Olumlu duruyor ama olumsuz bir şey mi söylemiş?

"Hayvanlar da yüz binlerce hile varken artık hayvanlardan daha üstün olanda ne hileler bulunur? Zeynel-abidin gibi elinde bir Kuran, fakat yeninde kahredici bir hançer! Sana gelerek efendim der. Fakat gönlümde büyülerle hilelerle dolu bir Babil var. öldürücü zehrin görünüşü baldır süttür. Kendine gel de haberdar bir pirin sohbeti olmadıkça yürüme. Heva ve heves lezzetlerinin hepsi hiledir, riyadır."

Ynt: Mevlana'nın Zeynelabidin hakkındaki sözü

Umarım bir cevaplayan olur.

Yorum

BİSMİHİ TEALA
      HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHLİ BEYT (A.S) OLSUN LANETİ İSE ONLARIN EBEDİ DÜŞMANLARINA OLSUN
      RABB'İMDEN SÖZÜN EN DOĞRUSUNU DİNLEYİP, HAKKI BATIL'DAN AYIRMAYI MUAVVAK KILSIN

Selamun Aleykum Aziz Can;

Bu cümle nerede geçiyor bilmiyorum hiç okumadığım bir şey anladığım şu ama Zeynel-abidin demek "abitlerin ziyneti" gibi oku belki kast edilen budur. Çünkü Sünni Ya da Şia' tarihi içerisinde örneğin İslam alimleri ansiklopedisine bakarsanız İLMİNDEN TAKVASINDAN İBADETİNDEN V.B ÇOK ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ İLE ÜN KAZANMIŞTIR. ALEHİNDE HİÇ BİR SÜNNİ ALİMDEN BİR ŞEY DUYMADIM, OKUMADIM DA ZATEN ..... Hele ki Mevlana bunu söylemiş olsun?

Allah'a emanet olun...

Yorum

SA

Okurken hata yaptığınızdan kaynaklanıyor.Bahsedilen kişi Zeynelabidin (as) değil.

yani şöyle...

Zeynel-abidin gibi , elinde bir Kuran, fakat yeninde kahredici bir hançer!

bir diğer örnekle...

Ahmet gibi , zeki ,fakat dilinde bir ton küfür.

Nasıl ki son cümlede bahsedilen Ahmet değilse

Saygılar

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X