Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmam Muhammed Bakır'ın (a.s) Hayatı, Fazileti, Siresi ve Sözleri

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İmam Muhammed Bakır'ın (a.s) Hayatı, Fazileti, Siresi ve Sözleri

itikad konusu halledilmediği sürece bi süre daha merak etmeye devam edeceksiniz sanırım.

Yorum

eğer sayın f_altan ın bu başlıkta imam Muhammed Bakır(a.s) hakkındaki yazacakları devam edecekti ise iMünazara için yeni bir başlık açıp ordan tartışmaları sürdürmenizi öneriyorum arkadaşlar. Araya tartışma girince konu bütünlüğü elden gidiyor bildiğiniz üzere.
      Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

welayet kardeş,
        Öneriniz güzeldir, böyle bir şeyin işlenmesi gerekir ama bildiğiniz gibi şimdi bazı sorunlarım vardır, onlar hallolduktan sonra başlayabiliriz inş.

Zeydiyye kardeş, bir yerden başlamamız gerekir. Sorulara cevap verseydiniz biz de ona göre bir şeyler yazardık. Siz bir yazınızda ben Caferiydim, Caferilikten dönüp Zeydiyye mezhebine tabi oldum demişsiniz. Caferilikte ne eksiklik gördünüz de ondan çıkıp zeydiyye mezhebini seçtiniz? Zeyd'in (a.s) İmam olduğuna dair kitap ve sünnetten delilleriniz nelerdir?
        Bir de sizin Kur'an dışında kaynak kitaplarınız nelerdir?
        Allah'ın royeti hakkında görüşünüz nedir, siz de Sünniler gibi kıyamet günü Allah'ın görüleceğini mi düşünüyorsunuz?
        Mübarek, kendi itikadınızı beyan etmekten niye kaçınıyorsunuz ki?

Mirzehan kardeş, münazara buradan da devam edebilir ama bence zeydiyye kardeş yeni bir başlık açıp Zeydiyye mezhebinin usulu din ve füruu dindeki görüşlerini yazarlarsa daha düzenli bir şekilde konuşulabilir.

Bugün akrabalardan biri vefat ettiği için birkaç gün aktif olarak katılmayabilirim.
        Allah'ın selamı Ehlibeyt dostlarının üzerine olsun inş
        "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

Başınız sağolsun Allah sabır versin . Allah(c.c.) ın rahmeti ,Hz Peygamber(s.a.a) ve ehli beytin şefatine mahzar olsun .
          Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=3543.msg36103#msg36103 date=1244830866]
            Başınız sağolsun Allah sabır versin . Allah(c.c.) ın rahmeti ,Hz Peygamber(s.a.a) ve ehli beytin şefatine mahzar olsun .
            [/quote]
            Allah razı olsun
            Allah sizin de geçmişlerinize rahmet etsin. Allah hepimizi Ehlibeyt velayeti ve dostluğu üzere bu dünyadan götürsün inş.
            "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

Başınız sağolsun Allah sabır versin . Allah(c.c.) ın rahmeti ,Hz Peygamber(s.a.a) ve ehli beytin şefatine mahzar olsun
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

sayın f_altan kendi itikadımı beyan etmekten kaçış değil bu. sadece yaklaşım tarzınız münazara etmekten öte sorgulamaya kaçıyo..

o yüzden diyorum teker teker konular üzerinden gidelim böyle liste halinde sorular sorup hadi bunları yanıtla, ne olduğun ortaya çıksın gibi bi tarz hoş değil.

ama şu noktayı yanlış anlamışsınız, "önce caferi idim sonradan zeydi idim" diye bi açıklamam olmadı.

ama illa sorulara cvb istiyosanız bayaa da birikti vermeye çalışayım kısa kısa.

- imam zeydin imam olduğuna dair delil konusunda cevabımı daha önce vermiştim (okumamışsınız anladığım kadarıyla)
                - imam mehdi gaybi bir konudur, gayb hakkında konuşmayı sevmeyiz.kıyamet günü bizim için ne ise imam mehdi konusu da odur.gelecekse de gelmicekse de bu bizim şu an için yaşantımızı inancımızı hal ve hareketlerimizi deiştirecek bir bilgi değil. o gelse de gelmesede yapmamız ve yapmamamız gereken şeyler var sadece onlardan sorumluyuz.
                - ilk 3 halife hakkında da görüşlerimi daha önce belirttim (yine okumamışsınız)
                -namazda ellerimi bağlamıyorum sahşh sünnetin elleri salmak olduğuna iman ediyorum fakar bağlayanların namazlarınında olmadığına dair inancımız yok he rikiside kabuldür sadece bağlayanlar sünnet sevabı alamaz hepsi bu.
                -abdesti maide 6 da ne diyosa ona göre alıyoruz. (kastınız ayakları yıkamak konusu ise ayette yıkayın değil meshedin der) farz niyeti ile meshederiz abdest sonunda da temizlik sünnet olduğu için yıkarız. (yıkama fiili abdestin dışındadır)
                - 4 mezhebin batıl yanlarıda hak yanlarıda var. ne düşünüyosunuz derken kastınız ne anlamadım.
                -tevelli ve teberri bzde sizde onda bunda değil tüm müminlerde olmak zorundadır bu Allahın emridir. Allah için sever, Allah için buğzederiz.
                -ne dünyada ne de kıyamette Allahın görülmesi mümkün deildir. len terani ayeti ile olumsuzluğa dair ebedilik vardır
                -kuran dışındaki kaynaklarımız şunlar : "kurana muhalefet etmeyen her kaynak"... ötesi yok.

Yorum

[quote author=mikdat link=topic=3543.msg36106#msg36106 date=1244831582]
                  Başınız sağolsun Allah sabır versin . Allah(c.c.) ın rahmeti ,Hz Peygamber(s.a.a) ve ehli beytin şefatine mahzar olsun
                  [/quote]

Allah razı olsun kardeş, Allah sizin de ölülerinize rahmet etsin inş

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=3543.msg36124#msg36124 date=1244834568]
                    ama şu noktayı yanlış anlamışsınız, "önce caferi idim sonradan zeydi idim" diye bi açıklamam olmadı.
                    [/quote]

[quote author=zeydiyye link=topic=5577.msg34329#msg34329 date=1244324216]
                    teşekkürler hoşbuldum.

mirzehan kardeşim sayı konusunda bilgim yok. bikaç ay öncesine kadar ankarada vakfımız ve cemaatimiz var idi ama hocamız yemene döndüğü için kapanmak zorunda kaldı.sadece ankaradaki cemaatimizin üyesi yaklaşık 70-80 kişi. istanbulda var tanıdıklarım, güneydoğuda var vs.. ben aslen eskişehirliyim. baba tarafım isnaaşeriye mektebinden.(caferi yani) zeydiyye mektebini kendi araştırmalarım sonucu seçtim, aileden gelen miras değil.
                    [/quote]
                    Üsteki yazınızdan öyle anlamıştım. Peki önce hangi mezheptendiniz sakıncası yoksa açıklarsanız memnun olurum.
                    Muhterem kardeşim, biz sizin itikatınızı öğrenmeye çalışıyoruz, sormasak nasıl öğreneceğiz. Verdiğiniz cevaplar kendi fikriniz ve düşünceniz olmasın lütfen, Zeydiyye mezhebinin görüşleri olsun inş. Cevaplarınıza bir göz attım, dediğiniz gibiyse fazla bir farkımız yoktur ama kendi düşüncelerinizse o da başka.
                    İstersen bir başlık aç, orada Zeydiyye mezhebinin görüşlerini yaz, biz de muhalif olduğumuz yerlerde görüşlerimizi açıklarız inş.
                    fi emanillah

Yorum

İstersen bir başlık aç, orada Zeydiyye mezhebinin görüşlerini yaz, biz de muhalif olduğumuz yerlerde görüşlerimizi açıklarız inş.
                      Iyi olur,münazaraniz ilgimi cekdi...
                      Bu vesile ile zeydiyye mezhebini detaylari ile de ögrenmis oluruz.Türkiyede bu mezhebe uyan birilerinin oldugunu hic bilmiyordum...
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Gerek bu başlığı gerek bu konuda yeni başlık açılırsa onu ilgi
                        ile takip edeceğim..Zeydiyenin İmamiyeden farklı duruşu hep
                        dikkatimi çekmiştir..ama bunun tarihi ve itikati sebeplerini ayrıntılı bilmem..
                        bu vesile ile inş.öğrenme imkanı bulacağım..

f_altan kardeşim,
                        yakınıznızın vefat ettiğini yeni okudum..
                        Allah ona rahmet , siz yakınlarına da sabır ihsan etsin.
                        mekanı cennet olsun
                        .
                        Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

http://www.welayet.com/index.php?topic=5785.new#new

burdan devam edelim inşallah
                          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                          İmam Ali (a.s)

Yorum

[/quote]

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=adem_toprak link=topic=3543.msg36156#msg36156 date=1244845474]

f_altan kardeşim,
                              yakınıznızın vefat ettiğini yeni okudum..
                              Allah ona rahmet , siz yakınlarına da sabır ihsan etsin.
                              mekanı cennet olsun
                              .[/i]
                              [/quote]

Allah razı olsun değerli kardeşim, Allah Teala sizin de geçmişlerinize rahmet etsin, mekanları cennet olsun inş

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3543.msg36262#msg36262 date=1244897961]
                                [/quote]
                                [/quote]
                                Allah Teala hepinizden razı olsun, teşekkür ederim.
                                Allah sizin de geçmişlerinize rahmet etsin inş.
                                [quote author=welayet link=topic=3543.msg36266#msg36266 date=1244898414]
                                Başınız saolsun hocam... Mekanı Ehli Beytin yanı olsun inş...
                                [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X