Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmam Cafer Sadık’ın (as) Hayatı, Fazileti, Siresi ve Sözleri

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İmam Cafer Sadık’ın (as) Hayatı, Fazileti, Siresi ve Sözleri

İmam Cafer-i Sadık (as):

tevbe etmek için pişman olmak yeterlidir.

Yorum

İmam Cafer-i Sadık (as):

Allah'a yemin ederim,kul,ısrar etmekle günahtan çıkmaz,Ancak itiraf etmekle çıkar.

Yorum

[font=]Memun el Reqqi şöyle rivayet eder:[/font]

[font=]Seyyidim İmam Caferi Sadık Aleyhisselamın [/font][font=]yanındaydım[/font][font=] o esnada Sehil bin Hasan el Horasani geldi selam verdi ve oturdu sonra İmam Aleyhisselama arz etti: Ya Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellemin evladı! Siz İmamet evinin ehlisiniz şefkatli ve rahmetlisiniz hakkınızı almaktan sizi engelleyen ve uzak tutan şey nedir? Senin önünde kılıçla savaşabilecek Şialarından yüz bin tanesini bulabilirsin. [/font]

[font=]İmam Aleyhisselam buyurdu: Otur ya Horasani, Allah hakkını gözetsin. Sonra hizmetçisi Hanefiye’ye tandırı yakmasını emretti. Oda tandırı yakt[/font][font=]ı.[/font][font=] Tandır korlaşıp alevide beyazlaştı. Sonra İmam Aleyhisselam, Ya Horasani, Kalk ve tandırın içine otur diye buyurdu. Horasani arz etti: Ya Seyyidim! Ya Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellemin evladı! Beni ateşle azaplandırma. Beni mazur gör Allahta seni mazur görsün. İmam Aleyhisselam, Biz merhametliyiz o[/font][font=] halde seni bağışladım diye buyurdu. [/font][font=]O esnada terliklerini parmaklarına takmış bir şekilde Harun el Mekki geldi ve sana selam olsun ya Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellemin evladı! Diye arz etti. İmam Sadık Aleyhisselam ona, terlikleri elinden at ve tandırın içine otur diye buyurdu. Oda terlikleri parmaklarından attı ve tandırın içine oturdu. Sonra İmam Aleyhisselam Horasaniye yöneldi, sanki Horasanı görüyormuş gibi Horasaniyle Horasan hakkında konuşmaya başladı. Sonra İmam Aleyhisselam, Kalk ya Horasani! Bak bakalım tandırın içinde ne var. Horasani: Tandıra doğru gittim ve onu bağdaş kurmuş oturuyorken gördüm. Oradan çıktı, bize doğru geldi ve selam verdi. İmam Aleyhisselam ona şöyle buyurdu: Horasan’da bunun gibi kaç tane bulabilirsin? Horasani arz etti: Vallah! Birtane bile yok. İmam Aleyhisselam şöyle buyurdu: Vallahi yok! Bir tane bile yok. Amma biz vaktini daha iyi biliriz. Beş tane imanı güçlü yardımcı bulmazsak hareket etmeyiz.[/font]

Yorum

[font=]İmam Ebi Ebdillah Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu:[/font]
          [font=]Kerrubinler önceden yaratılmış Şialarımızdan olan bir kavimdir. Allah Azze ve Celle onları arşın arkasına yerleştirdi. Eğer onlardan birinin nurundan bir parça bölünse yeryüzü ehline yeterdi. Sonra İmam Aleyhisselam şöyle buyurdu: Musa Aleyhisselam isteğini Rabbinden istediğinde Rabbi Kerrubinler’den birine dağa tecelli etmesini emretti oda dağa tecelli edince onu dümdüz etti.[/font]

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X