Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Çökmüş Medeniyetten, Mehdi'nin (a.f.) Ülkesine: "Qom" (İran Gezi İzlenimlerim)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

bende inşaallah yakında kuma medrese eğitimi için gideceğim.yalnız oraya kotu diyenler de var.oradaki yaşamın çok zor oldugunu soyleyenler de...ve ogrenci yurtlarınında kotu oldugunu söylediler.ogrenci yurtlarına baktınız mı abi ?

Yorum

AliDemir kardeşim;

anlaşılmak çok güzel bir duygu Allah razı olsun AliDemir kadeşim.. Rabbim dualarınızı kabul buyursun..

evet hesaplaştım.. Aslında bu benim biraz da içinde bulunduğum durumla ilgili idi.. belki eğer sürekli eksikliğini hissettiğim mana ve aşk alemini yaşayabilecek zaman ve ortamı yeterince bulabilseydim susuzluğum bu derece çoğalmaz ve bu derece yoğunlaşamazdım.. belki de..

İlahiyatçı olmamız nedeniyle sürekli akli delillerle haşir neşir olup zamanımı hep bunlara harcadım. düşünmek delilleri öğrenmek kimini çürütüp kimini savunmak.. Sünniyken de böyleydi şii olduktan sonra da böyle oldu. Hep akla yatırım yaptım hiç kalbimin derinliklerine inemedim. inme fırsatım olmadı. hiç bakmadım kalbim mutmain olmadı demiyorum tersine evliya ve büyük rehberlerimizdekine oranlar diyorum. Mesela İmam Humeyniyi okuduğumda ondaki nefis tezkiyesiyle ilgili mana ve irdan alemine baktığımızda, nafile ibadet taat ve zikirlere baktığımızda kendi yaşamım çok kuru sığ.. bu anlamda..

bu eksikliği tamamlamak için itikafa gireyim dedim. çünkü yeni şii olduğum zamanlarda iç alemimde kendimi gözlemek ve hem geçmişle hesaplaşmak hem de geleceğe bakıp tefekkür etmek için bir itikaf deneyimim olmuştu. ama ramazanın dışında.. şii olduğumda hiç şii çevre tanımadığım için eski sünni çevreme gittim itikaf için. bu işi yapabileceğim yer olarak da seferlerine bile çıktığım tebliğ cemaati diye bilinen pakistan menşeeli selefi vahhabi inancındaki cemaatin istanbul Arnavutköy habiblerdeki Mescid-i Selam'ına gittim. orası geniş bol imkanları olan bir yer. yabancılar gelir, orda kalacak yerleri var, sefere çıkarlar kimi de orada ibadet eder..

ben ne bileyim onların şia düşmanı olduklarını.. daha yeni şii olmuşum bulduğum hakikati sevdiğim herkesle paylaşmak istiyorum.. gittim mescide mühürümü koydum onların imamına uyarak ellerim açık namaz kıldım..

tabi gece vakti gittiğim için o gece kapı dışarı etmediler sağolsunlar. ama kararlarını diğer gün açıklayacaklarını söylediler. diğer gün öğledn önce burada itikaf için kalamayacağımı ama istersem sefere çıkabileceğimi söylediler.

Emekli Müftü vardı orda bi tane. kendisine anlayışı ve saygısı için müteşekkirim. ilahiyatçı olduğumu öğrenince beni çağırdı nasihat etti önce sordu mühür kullanmak zorunda mısın diye.. kullanma sonra kaza et dedi bana.. demek şii olduğum içn bana zarar gelmesinden korkmuş..

yani diyeceğim itikaf için gittiğim böyle bir yerde bile itikaf nasip olmadı yine akli delilleri tartışma ve tebliğ etmek için zaman ayırmak zorunda kaldım..

irana gittiğimde artık kimseye tebliğ etme zorunluluğumun olmadığını böylece akli değil ruhi gelişimim için fırsat doğduğunu düşünüyordum ki.. yanılmışm. yol arkadaşlarımız ilahiyatçı biri sünni diğeri şii olunca onlar başladılar tartışmaya.. bense oranın ulviyatından feyz billularlarından nasiplenmek bunu doyasıya içime çekmek İmam Zaman a.f.'in izini sürmek onun kokusunu almak istiyordum.. ama çoğu zaman kendimi dalmış ve tartışma içinde buluyordum.. yanınızdakiler tartışınca...

Rabbim kendinden razı olsun bu durum Hz. Masume ziyaretine sadece beni götüren ve götürürken de nasihat eden Kumda öğrenci Mustafa Kemal kardeşimizin ders ve ibret dolu nasihat ve uyarılarına kadar devam etti. o bana buraya her zman gelemeyeceğimi tartışma ve akli delillerler her yerde ilgilenebileceğimi oysa Kum'da bencil olup kendi manavi ve ahlaki eğitimimi tamamlamak ve bu kısa süreyi çok iyi değerlendirmem gerektiğini söyledi.. Rabbim onu Ehlibeytin şefaatine erdirsin..

bundan sonra kendime geldim ve tartışmalara katılmadım.. İranı gözlemledim. Manevi öğeleri tanımaya çalıştım.. bundan sonraki gezilerim ve izlenimlerim çok faydalı oldu..

işte bu aşktır ki nickimi değiştirmeme neden oldu.

Qom iranda Tehrandan Kum'a giderken kaç km olduğunu gösteren yol tabelalarında latin harflerle yazılmış şekli. Ve arapça Qum yani kalk emir fiiline en yakın telaffuz olarak böyle yazılabiliyor. Hem de iranın bu mana şehrinin ve tüm İslam dünyasının ilim havuzunun şehrinin adı.. Rahmetli İmam orada yetişti. Devrim oradan yapıldı.. biz oranın alimleri sayesinde şiayı ve Ehlibeyt mektebini tanıdık. yine oradan Mehdi a.f.in ordusuna büyük bir katılım olacak..

böylesine kıyam tabi ki aşksız olmaz.. kuru akılla başarılacak işler değildir bunlar. Çünkü akıl insanın yarısını oluşturur. diğer yarısını da aşk tamamlar.. hatta akıl bir starta onay verdikten sonra artık işlevi tamamlandı dense de yeridir. bundan sonra Ehlibeyt kıyam ve özgürlük aşkı sizin yolunuzu caizliği haramlığı farzlığı belirleyecektir. tıpkı savaş alanında bir insanın hak bildiği davasında ölmek için savaşırken aklını cephe gerisine fırlattığı gibi...

işte ben de nickimi bu iki kelime ile ifadeyi seçtim.. eski nickim de Ehlibeytin_izinde idi. bu da çok güzeldi.. Ama yazdıklarım böylece Ehlibeyte mal edilebiliyordu ki bunun da sorumluluğu çok ağırdı benim için.. Çünkü ben bu mektebin bir öğrencisiyim ve hatalarım da çok...

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=15936.msg112610#msg112610 date=1292540758]
        bende inşaallah yakında kuma medrese eğitimi için gideceğim.yalnız oraya kotu diyenler de var.oradaki yaşamın çok zor oldugunu soyleyenler de...ve ogrenci yurtlarınında kotu oldugunu söylediler.ogrenci yurtlarına baktınız mı abi ?
        [/quote]

bizim gittiğimiz zamanda yaz tatilinde oldukları için öğrencileri gözlemleme imkanımız olmadı.. açıkçası öğrenci olma imkanımız olmadığı için de bu konuyu inceleyip soruşturma imkanımız da gereğimiz de olmadı. Ancak duyduklarımıza göre seviyesine göre insan karşılık görmekte.. İlim zordur. insanlar ise gevşektir. nefis çok daha gevşekliği ister. İlimse sabır ister.

böyle olduğundan herkes ilim sahibi olamaz ve çürükler dökülür. İlim hakiki anlamda iranda Kum'dadır. bu yüzden şeytan burdaki öğrencilere daha çok vesvese vermektedir. Tabiri caizse, Kum'da kişi başına düşen şeytan sayısı örneğin İstanbulda kişi başına düşen şeytan sayısının belki yüz katıdır. Bu yüzden orada ilim için gidenler çok zorlanacak en ufak bir sınavda başarısız olacaklardır. kimi ilmi eğitimini tamamlamadan dönmek zorunda kalmaktadır. Bundan sonra da kendi nefsini hiç kimse kusurlu görür mü oraya verip veriştirecektir.. Çünkü dökülen çürüktür..

Git kardeşim. Sabret. Öğren. Ehlibeyt mektebi için çile çekeceğini zor sınav vereceğini unutma.. Şeytanın her yerde bulunduğunu özellikle hakkın yoğun olduğu yerde daha çok bulunduğunu unutma.. Ayette dendiği gibi bir işe karar verdin mi cayma azmet devam et.. her zorluktan sonra bir kolaylık olduğunu bil..

orada da karşına yanlış, mektebin ruhunu ve dünya istibarının hedeflerini hiç kavramayanların bulunduğunu göreceksin. bunlar seni Ehlibeyt mektebi ve kutsal Kum şehrini yıpratmasın senin kafanda.. herkesin sınavda olduğunu unutma..

Yorum

Zaten gideceğim abi inşaallah gitme konusunda tereddutum yok.

Yorum

Aşk...

Cihanı hiçe satmaktır adı aşk.
            Döküp varlığı gitmektir adı aşk.

Elinde şükkeri ayruğa sunup,
            Ağuyu kendi yutmaktır adı aşk.

Belâ yağmur gibi gökten yağarsa,
            Başını ona tutmaktır adı aşk.

Bu âlem sanki oddan bir denizdir,
            Ona kendini atmaktır adı aşk.

Var Eşrefoğlu Rûmî bil hakikât,
            Vucudu fâni kılmaktır adı aşk.
            HER GÜN AŞURA
            HER YER KERBELA

Yorum

güzel bir şiir Allah razı olsun...

Yorum

[img width=700 height=525]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1359.snc4/163116_1784511415350_1316443849_2041322_3927821_n. jpg[/img]

Yorum

burası Hz. Masumenin haremine benziyor yanılıyor muyum musavi?

Yorum

yanılmıyorsun abi

Yorum

Degerli kardesim KUM: Bende Irani cok merak ediyorum.Yazdiklarini okurken cok heyecanlandim.Insallah gidip görmek nasip olur. Bende senin gibi,Imam Riza davte yollarsa mutlak giderim,nasibimi alirim,diyorum.Fakat ne yalan söyliyeyim terettütlerim var.Bir bayan olarak yani.Cekinmelimiyim?
                      ‎'Kırk kapıdan geçirip,
                      '' işte sevdan '' diye, seni oturttular içime…
                      ŞAHADET parmağım şahit olsun ŞEHADETİME…

Yorum

Beyza kardeşimiz gittiler.. bunun için kafileler düzenleniyor. Fetvayı bilmiyorum sorar öğrenebilirsiniz ya da bilen kardeşlerimiz buraya yazabilirler..

Yorum

KUM. Fetva yi bilmiyorum,derken ne demek istedin anliyamadim.Aciklarmisin? Bir bayan olarak yalniz gidip gidilemeyecegi hususu mu?
                          Bizim burdan (Nürnberg den) kafile gidecek. Henüz ne zaman bilemiyoruz, tarih kesin degil.Yani gidersem pek tabikide tek basima degil,gurubla gidecegim, oda gidebilirsem.Simdilik önümde bir kac engel var.Ama kim bilir? =))))
                          ‎'Kırk kapıdan geçirip,

Yorum

[quote author=Beniz link=topic=15936.msg118478#msg118478 date=1297721898]
                            Degerli kardesim KUM: Bende Irani cok merak ediyorum.Yazdiklarini okurken cok heyecanlandim.Insallah gidip görmek nasip olur. Bende senin gibi,Imam Riza davte yollarsa mutlak giderim,nasibimi alirim,diyorum.Fakat ne yalan söyliyeyim terettütlerim var.Bir bayan olarak yani.Cekinmelimiyim?[/quote]

Tereddütlerinizi yenerek bence bir an önce ruh bedenden ayrılmadan gitmenizi o güzelim yerleri görmenizi tavsiye ederim. Bayan olarak gitmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Sonuçda kafile ile gideceksiniz.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=15936.msg112610#msg112610 date=1292540758]
                              [/quote]

Erkek öğrencilerinin yurt ortamı temizlik bakımından kötü. Ama bunun suçlusu sadece dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerin temizlik kurallarına riayet etmemesi. Onun dışında Kumi Aşk'ın ifade ettiği gibi ilmin merkezi Kum'dur. ilim öğrenmek isteyen Kum'a koşmalı. Belli bir dereceye gelenlere kira, ev eşyası,erzak yardımı yapılıyor. Yada lojman tahsis ediliyor. öğrenciler evlerinden ücretsiz servislerle evlerinden alınıyor. Evlerine bırakılıyor.

Yani Rehberlik makamı diyorki yeterki ilim isteyin. Biz her imkanı sunalım size.

[quote author=Beniz link=topic=15936.msg118478#msg118478 date=1297721898]
                              Degerli kardesim KUM: Bende Irani cok merak ediyorum.Yazdiklarini okurken cok heyecanlandim.Insallah gidip görmek nasip olur. Bende senin gibi,Imam Riza davte yollarsa mutlak giderim,nasibimi alirim,diyorum.Fakat ne yalan söyliyeyim terettütlerim var.Bir bayan olarak yani.Cekinmelimiyim?
                              [/quote]

Bir bayanın çekincesizce gece yarılarında dahi korkusuzca dolaşabileceği dünyada tek yer İran diye düşünüyorum. Orada bayanlar hiç bir yerde olmadıkları kadar rahatlar. Elan İran'da değilim ama Haziran ayından itibaren Allah c.c nasip ederse Kum'da olacağım. O vakitte gelirseniz size rehberlik edebilirim bir bayan olarak. Hatta dilerseniz misafirimiz olmanız bizi mesrur eder.

Fiemanillah

Yorum

Seccad kardesim.Yorumunuz beni rahatlatti,Allah razi olsun.Tanimadigim bir ülke,haliyle soru isaretleri olusuyor kafamda.Gidecegim ülkenin kültürünü tanimambilmem lazim.Bunuda en iyi sizlerden ögrenebilirim.Dilinide bilmiyorum ama farsca dil kursuna yazildim.Bu ayin sonunda basliyacagim insallah.Bana misafir olma teklifiniz cok büyük bir incelik.Tesekkür ediyorum.Cok mutlu oldum inanin. Fakat bizim ne zaman gidecegimiz henüz belli olmadi.Biz burdan gurub olarak gidecegiz Irana.(burdaki mescitle).Sizin anliyacaginiz sadece gidilecegini biliyorum.Ve sanirim turu Irandaki arkadaslar düzenliyeceklermis. Ama yinede Allah nasip ederse sizinle tanismak isterim,cok memnun olurum.

Siz Iran dami yasiyorsunuz?
                                ‎'Kırk kapıdan geçirip,

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X