Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kuranda Ehli Beyt a.s

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kuranda Ehli Beyt a.s

BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
    HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
    VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE

bundan sonra... bu başlıkta inşaALLAH Ehli Beyt a.s hakkında nazil olduğunu bildiğim, tefsirlerine ulaşa bildiğim ayetleri paylaşacağım. ayetlerin tefsirleri ile ilgili aktaracağım hadisleri mümkün kadar en muteber ve en tanıdık tefsir ve hadis kitaplarından seçeceğim. her hadis için bir tane Şii ve bir kaç tanede Sünni kaynağı belirteceğim. ayetlerin tefsirleri ile ilgili hadisleri de ya bizzat Rasulullahın s.a.a bize emaneti olan Ehli Beyt imamlarından a.s yahutta Onların a.s Şiası olmuş sahabelerden r.a aktaracağım. işimde ALLAHa tevekkül ediyor ve Ondan yardım diliyorum.

Ehli Beyt a.s hakkında ayetler

"De ki: Sizden, tebliğime karşılık bir ücret istemiyorum, istediğim, ancak yakınlarıma sevgidir ve kim güzel ve iyi bir iş yaparsa onun güzelim mükafatını arttırırız" Şuara suresi 23-cü ayet

الحسين بن محمد الاشعري، عن معلى بن محمد، عن الوشاء، عن مثنى، عن زرارة، عن عبدالله بن عجلان، عن أبي جعفر عليه السلام في قوله تعالى: " قل لا أسألكم عليه أجرا إلا المودة في القربى(7) " قال: هم الائمة عليهم السلام

...Abdullah b. Aclan şöyle rivayet etmiştir: Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm)’dan "De ki: Ben buna karşılık sizden yakınlarımı sevmekten başka bir ücret istemiyorum." (Şûra, 23) âyetinin anlamını sordum. Buyurdu ki: «Yakınlardan maksat, imamlardır (aleyhimusselâm).»

Allame Kuleyni r.a, "El Kafi", cild 1, Hüccet kitabı, hadis 1087

Bir diğer görüşe göre akrabalardan kasıt, Rasûlullahın s.a.a yakın akrabalarıdır. Yani ben sizden yakın akrabalarımı ve Ehl-i Beyt'imi sevmenizden başka herhangi bir ücret istemiyorum. Tıpkı yakın akrabalarını tazim etmelerini emrettiği gibi. Bu da Ali b. Huseyin1, Amr b. Şuayb ve es-Süddî'nin görüşüdür.

Said b. Cübeyr'in, İbn Abbas'tan rivayetine göre yüce ALLAH: "De ki: Ben sizden buna karşılık -akrabalıkta sevgiden başka- ücret istemem" buyruğunu indirince, ey ALLAH'ın Rasûlü dediler. Bizim kendilerini seveceğimiz bu kişiler kimlerdir? diye sordular. Peygamberde s.a.a: "Ali, Fatıma ve çocuklarıdır" diye buyurdu.

Kurtubi, "Camiul Ahkam", Şura suresi 23-cü ayetin tefsiri

Yorum

"Ancak ve ancak ALLAH, ey Ehli Beyt, sizden her çeşit pisliği, suçu gidermek ve sizi tam bir temizlikle tertemiz bir hale getirmek diler" Ahzab suresi 33-cü ayet

علي بن إبراهيم، عن محمد بن عيسى، عن يونس وعلي بن محمد، عن سهل ابن زياد أبي سعيد، عن محمد بن عيسى، عن يونس، عن ابن مسكان، عن أبي بصير قال سألت أبا عبدالله عليه السلام
      لكن الله عزوجل أنزله في كتابة تصديقا لنبيه صلى الله عليه وآله " إنما يريد الله ليذهب عنكم الرجس أهل البيت ويطهركم تطهيرا(1) " فكان علي والحسن والحسين وفاطمة عليهم السلام، فأدخلهم رسول الله صلى الله عليه وآله تحت الكساء في بيت أم سلمة، ثم قال: اللهم إن لكل نبي أهلا وثقلا وهؤلاء أهل بيتي وثقلي، فقالت ام سلمة: ألست من أهلك؟ فقال: إنك إلى خير ولكن هؤلاء أهلي وثقلي

l-(752) ...Ebu Basir Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’dan şöyle rivayet etmiştir: Allah Azze ve Celle, Peygamberi (sallallahu aleyhi ve âlihi)’yi tasdik etmek maksadıyla kitabında şöyle buyurmuştur: "Ancak ve ancak Allah, Ey! Ehl-i Beyt, sizden her çeşit pisliği, suçu gidermek ve sizi tam bir temizlikle tertemiz bir hale getirmek diler." (Ahzâb, 33) Ali, Hasan, Hüseyin ve Fâtıma'yı, Resûlullah, Ümmü Seleme'nin evinde bir örtünün altına koydu. Sonra şöyle buyurdu: «Allah'ım! Her peygamberin bir ailesi ve yakınları vardır. Benim yakınlarım ve ailem de bunlardır.» Ümmü Seleme: "Ben senin ehlin değil miyim?" dedi. Buyurdu ki: «Sen mutlaka hayırlı bir makama sahipsin; fakat benim ehlim ve yakınlarım bunlardır.»

Allame Kuleyni r.a, "El Kafi", Hüccet kitabı, hadis 752

259. Ebû Said el-Hudrî r.a rivayet ediyor: "Ey Ehl-i Beyt, ALLAH sizden kiri gidermek ve sizi tertemiz kılmak istiyor" âyeti, beş kişi hakkında nazil oldu. Bunlar: Resûlullah s.a.a, Ali, Fâtıma, Hasan ve Hüseyin'dir.

Tirmizi, "Sünen", Menkıbeler, hadis 3787 ("El Kafi"den aktardığım hadis)
      Taberâni, "Mu’cemu’s-Sağir" 1/108

Yorum

"Küfre sapanlar, O’na Rabbinden bir ayet (mucize) indirilseydi ya! Derler. Sen yalnızca bir uyarıcısın ve her kavim için bir hidayetçi vardır." Rad suresi 7-ci ayet

محمد بن يحيى، عن أحمد بن محمد، عن الحسين بن سعيد، عن صفوان، عن منصور، عن عبدالرحيم القصير، عن أبي جعفر (عليه السلام) في قول الله تبارك وتعالى: " إنما أنت منذر ولكل قوم هاد " فقال: رسول الله (صلى الله عليه وآله) المنذر وعلي الهادي، أما والله ما ذهبت منا وما زالت فينا إلى الساعة

...Abdurrahim el-Kasir, Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm)'dan "Sen ancak bir münzirsin (uyarıcısın), her kavim için yalnız bir hâdî (hidayet edici) var." (Ra'd, 7) âyetiyle ilgili olarak şöyle rivayet etmiştir: «Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi) uyarıcıdır. Yol gösterici de Ali (aleyhisselâm)’dır. Allah'a yemin ederim ki, yol göstericilik görevi, kıyamete kadar bizden ayrılmayacaktır ve şu anda bile bu görev bizdedir.»

Allame Kuleyni r.a, "El Kafi", Hüccet kitabı, hadis 500

İbn Ebu Hatim der ki: Bize Ali İbn Hüseyn'in1... Ali'den rivayetinde, «Ve her kavmin bir yol göstericisi vardır.» âyeti hakkında o, şöyle demiştir: Yol gösterici, Hâşim Oğullarından birisidir. Cüneyd : "O, Ali İbn Ebu Tâlibdir r.a", der. İbn Ebu Hatim der ki: Kendisinden gelen rivayetlerden birinde İbn Abbâs'tan ve Ebu Ca'fer Muhammed İbn Ali2'den de bu görüşün bir benzeri rivayet edilmiştir

İbn Kesir, "Tefsiri Kuranil Azim", Rad suresi 7-ci ayetin tefsiri
        Fahri er Râzi, "Tefsir-i Kebir", Rad suresi 7-ci ayetin tefsiri

Yorum

O küfre sapanlar şöyle derler: «Sen gönderilmiş (ALLAH'ın bir elçisi) değilsin.» De ki: «Benimle sizin aranızda şahit olarak ALLAH ve yanında kitabın ilmi bulunan kimse yeter!» Rad suresi 43-cü ayet

علي بن إبراهيم، عن أبيه، ومحمد بن يحيى، عن محمد بن الحسن، عمن ذكره جمعيا عن ابن أبي عمير، عن أبن اذينة، عن بريد بن معاوية قال: قلت لابي جعفر (عليه السلام): " قل كفى بالله شهيدا بيني وبينكم ومن عنده علم الكتاب (6) "؟ قال: إيانا عنى، وعلي أولنا وأفضلنا وخيرنا بعد النبي (صلى الله عليه وآله)

...Bureyd b. Muaviye şöyle rivayet etmiştir: Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm)’a1 dedim ki: "De ki: Benimle sizin aranızda şahit olarak ALLAH ve yanında kitabın ilmi olun yeter." (Ra'd, 43) âyetinin anlamını sordum. Buyurdu ki: «Burada biz Ehl-i Beyt imamları kastedilmişiz. Peygamberimiz (sallALLAHu aleyhi ve âlihi)'den sonra Ali, bizim en üstünümüz ve en hayırlımızdır.»

Allame Kuleyni r.a, "El Kafi", cild 1, Hüccet kitabı

Abdullah b. Atâ der ki: Ben Ebu Cafer1 b. Ali b. el-Hüseyn b. Ali b. Ebi Talib (r. anhum)a şöyle dedim: Yanında kitabın bilgisi bulunan kişinin Abdullah b. Selâm olduğunu iddia etmişlerdir. O şöyle dedi: "Hayır, bu kişi Ali b. Ebi Talibdir r.a". Muhammed b. el-Hanefiye2 de böyle demiştir.

İmam Kurtubi, "Camiul Ahkam", Rad suresi 43-cü ayetin tefsiri

Yorum

Sana ilim geldikten sonra, bu hususta seninle kim tartışacak olursa, de ki: «Gelin oğullarımızı, oğullarınızı; kadınlarımızı, kadınlarınızı; nefislerimizi ve nefislerinizi çağıralım, sonra lânetleşelim de ALLAH'ın lanetinin yalancılara olmasını dileyelim.» Ali imran suresi 61-ci ayet

«De ki : Gelin, bizim ve sizin çocuklarınızı çağıralım...» inince Resûlüllah s.a.a Ali'yi, Fatıma'yı ve Hasan'la Hüseyin'i çağırarak: «ALLAHım! Benim ailem bunlardır.» buyurdu.

Müslim, "es Sahih", Sahabenin fazileti kitabı, hadis
            Tirmizi, "Sünen", Menakıb kitabı, hadis 3724

Bu esnada, Hz. Peygamber s.a.s de, üzerinde siyah kıldan bir örtü, futa olduğu halde evinden dışarı çıkmıştı.. Hz. Hüseyn'i kucağına almış, Hz. Hasan'ı elinden tutmuş, Hz. Fatma Hz. Peygamberin, Hz. Ali de Hz. Fatıma'nın peşindeydi... Hz. Peygamber şöyle diyordu: "Ben duâ ettiğim zaman, siz amin! deyiniz."

.... Bil ki bu rivayet, gerek tefsir gerekse hadis âlimleri arasında, sıhhati konusunda âdeta üzerinde ittifak edilmiş gibidir.

Fahri er Razi, "Tefsiri Kebir", Ali imran suresinin tefsiri

... Câbir diyor ki: Âyetteki «Kendimizi ve kendinizi» kavli ile Rasûlullah s.a.a ve Ali İbn Ebu Tâlib, «oğullarınızı» kavli ile Hasan ile Hüseyin, «kadınlarınızı» kavli ile de Hz. Fâtıma kasdeilmiştir.

ibni Kesir, "Tefsirul Kuranil Azim", Ali imran suresinin tefsiri

Yorum

Sizin veliniz ancak Allah, O'nun peygamberi ve namaz kılıp rükû halinde zekât veren müminlerdir. Maide suresi 55-ci ayet

الحسين بن محمد، عن معلى بن محمد، عن أحمد بن محمد، عن الحسن بن محمد الهاشمي، عن أبيه، عن أحمد بن عيسى، عن أبي عبدالله عليه السلام في قول الله عزوجل: " إنما وليكم الله ورسوله والذين آمنوا(2) " قال: إنما يعني أولى بكم أي أحق بكم وباموركم وأنفسكم وأموالكم، الله ورسوله والذين آمنوا يعني عليا وأولاده الائمة عليهم السلام إلى يوم القيامة

3-(754) ...Ahmed b. İsa, Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)'dan, "Sizin velîniz, ancak Allah, Resulü ve iman edenlerdir..." (Mâide, 55) âyetiyle ilgili olarak şöyle rivayet etmiştir: «Size en layık olan ve sizin işlerinizi, kendinizi ve mallarınızı yönetmeye en fazla hak sahibi olanlar Allah, Resulü ve iman edenlerdir. Burada geçen "iman edenler"den maksat, Ali ve onun soyundan kıyamet gününe kadar gelecek olan imamlardır.»

Allame Kuleyni r.a, "El Kafi", Hüccet kitabı, hadis 754

Süddi, Ebu Cafer1, Utbe b. Ebi Hakim ve Mücahid'e göre ise âyetin bu bölümü Hz. Ali hakkında nazil olmuştur. Çünkü Hz. Ali namazda rüku ederken yanından geçen dilenci ondan bir şey istemiş Hz. Ali de onu yüzüğünü vermiştir. Bu sebeple "Rüku ederken zekatlarını verirler" şeklinde vasıflandırılmıştır.

Taberi, "Tefsiri Taberi", Maide suresinin tefsiri
              Vahidi, "Esbabı Nüzul", Maide suresinin tefsiri (benzer hadis Hz. Ebu Zerrden r.a)

Yorum

Ey Peygamber! Rabbinden sana indirileni tebliğ et, eğer bunu yapmazsan O'nun elçiliğini yapmamış olursun. Allah seni insanlardan korur. Doğrusu Allah küfre sapanlar topluluğunu hidayete erdirmez. Maide suresi 67-ci ayet

علي بن إبراهيم، عن ابيه، عن ابن أبي عمير، عن عمر بن اذينة، عن زرارة والفضيل بن يسار، وبكير بن أعين ومحمد بن مسلم وبريد بن معاوية وأبي الجارود جميعا عن أبي جعفر عليه السلام قال
                ضاق بذلك صدر رسول الله صلى الله عليه وآله وتخوف أن يرتدوا عن دينهم وأن يكذبوه فضاق صدره وراجع ربه عزوجل فأوحى الله عزوجل إليه " يا أيها الرسول بلغ ما أنزل إليك من ربك وإن لم تفعل فما بلغت رسالته والله يعصمك من الناس(3) " فصدع بأمر الله تعالى ذكره فقام بولاية علي عليه السلام يوم غدير خم، فنادى الصلاة جامعة(4) وأمر الناس أن يبلغ الشاهد الغائب

...Zurare, Fudayl b. Yesar, Bukeyr b. A'yen, Muhammed b. Muslini Bureyd b. Muaviye ve Ebu'l-Carud, Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm)’dan şöyle rivayet etmişlerdir: .... Allah Azze ve Celle Rasule (sallallahu aleyhi ve âlihi) şu âyeti variyetti: "Ey Resul! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan, O'nun elçiliğini yerine getirmemiş olursun. Allah insanlardan seni koruyacaktır." (Mâide, 67) Bunun üzerine peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve âlihi), Allah'u Teâlâ’nın emrini apaçık bir şekilde duyurdu. "Gadir-i Hum" gününde Ali'nin velayetini ilan etti. Bu amaçla insanları cemaat namazına çağırdı ve hazır bulunanların orada bulunmayanlara bunu duyurmasını emretti.

Allame Kuleyni r.a, "El Kafi", Hüccet kitabı, hadis 755

Ebu Saîd el-Hudrî'den rivayete göre ise "Ey o Peygamber, Rabbinden sana indirileni tebliğ et." âyet-i kerimesi Gadîr Hum günü Hz. Ali hakkında nazil olmuştur.

Vahidi, "Esbbai Nuzul", Maide suresinin tefsiri

Âyet, Hz. Alînin k.v fazileti hakkında nazil olmuştur. Bu nazil olduğu zaman, Hz. Peygamber s.a.s, Hz. Alinin elini tuttu ve "Ben, kimin mevlası isem, Ali de onun mevlasıdır. Allah'ım ona dost olana sen de dost ol ona düşman olana, sen de düşman ol" buyurdu. Derken Hz. Ömer r.a Hz. Ali r.a ile karşılaştı ve "Ey İbni Ebi Tâlib, ne mutlu sana! Gözün aydın! Benim mevlam ve bütün mü'minlerin ve mü'minelerin mevlası oldun" dedi. Bu İbn Abbas, Berâ İbn Âzib ve Muhammed İbn Ali'nin r.a1 görüşüdür.

Fahri er Razi, "Tefsiri Kebir", Maide suresinin tefsiri

Yorum

: Ehli Beyt a.s hakkında ayetler

"Birisi gerçekleşecek olan azabı istedi. inkâr edenler içindir bu azap ve bu azabı hiç kimse savamaz" Meâric suresi 1 ve 2-ci ayetler

علي بن إبراهيم، عن أحمد بن محمد، عن محمد بن خالد، عن محمد بن سليمان عن أبيه، عن أبي بصير، عن أبي عبدالله (عليه السلام) في قول الله تعالى: " سأل سائل بعذاب واقع * للكافرين (بولاية علي) ليس له دافع (1) " ثم قال: هكذا والله نزل بها جبرئيل (عليه السلام) على محمد (صلى الله عليه وآله)

...Ebu Basir, Ebu Abdullah (aleyhisselâm)’dan şöyle rivayet etmiştir: «Birisi gerçekleşecek olan azabı istedi. (Ali'nin velayetini) inkâr edenler içindir bu azap ve bu azabı hiç kimse savamaz» (Meâric, 1-2) Bu âyeti, Allah'a yemin ederim ki Cebrail, Muhammed (sallallahu aleyhi ve âlihi)’ye bu şekilde1 indirmiştir.»

Kuleyni r.a, "El Kafi", Hüccet kitabi, hadis 47

Burada azabın gelmesini isteyenin el-Hâris b. Kuman el-Fihrî olduğu da söylenmiştir. Şöyle ki; o Peygamber'in Ali r.a hakkında: "Ben her kimin mevlâsı isem Ali de onun mevlâsıdır" dediğini haber alınca, devesine binerek geldi ve el-Ebtah denilen yerde devesini çöktürdükten sonra; "ey Muhammed" dedi, "sen bize Allah'tan başka hiçbir ilâh olmadığına, senin Allah'ın Rasûlü okluğuna şahitlik etmemizi emrettin, senin bu emrini kabul ettik. Beş vakil namaz kılmamızı emrettin, senin bu emrini de kabul ettik. Mallarımızın zekâtını vermemizi emrettin, bu emrini de kabul etlik. Her sene ramazan ayında oruç tutmamızı emrettin, bunu da kabul ettik. Hac etmemizi emrettin, bunu da kabul ellik. Sonra bununla da yetinmeyerek bu sefer amcanın oğlunu bizden üstün kıldın. Bu senin bizzat kendinin yaptığı bir iş mi, yoksa Allah'tan gelen bir şey mi?" Peygamber s.a.a şöyle buyurdu: "Kendisinden başka ilah olmayan Allah'a yemin olsun ki; bu ancak Allah'tan gelen bir iştir." el-Hârîs: "Allah'ım, eğer Muhammed'in dediği gerçek ise Sen üzerimize ya semadan bir taş yağdır yahut bize çok acıklı bir azabı getir" diyerek geri dönüp gitti. Allah'a, yemin ederim, henüz daha devesine varmadan Allah onun üzerine bir taş attı, bu taş beyninin üzerine düştü, dubüründen çıktı ve unu öldürdü. Bunun üzerine de: "İsteyen biri inecek azabı istedi" âyeti nazil oldu.

Kurtubi, "el Camiul Ahkam", Meric suresinin tefsiri

Yorum

"biliniz ki faydalandığınız herhangi bir şeyin humusu (beşte biri) Allah'ın, peygamberin, yakınlarının, yetimlerin, düşkünlerin ve yolda kalmışlarındır. Allah her şeye kadirdir." http://islamkutuphanesi.com/turkcekitap/online/kuran%20meali%20html/8.%20Enfal%20Suresi.htm"]Enfal suresi 41-ci ayet[/URL]

الحسين بن محمد، عن معلى بن محمد، عن محمد بن اورمة ومحمد بن عبدالله، عن علي بن حسان، عن عبدالرحمن بن كثير، عن أبي عبدالله (عليه السلام) في قول الله تعالى: " واعلموا أنما غنمتم من شئ فان لله خمسه وللرسول ولذي القربى (7) " قال: أمير المؤمنين والائمة (عليهم السلام)

...Abdurrahman b. Kesir, Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’dan "Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri Allah 'a, Resulüne, onun yakınlarına aittir." (Enfal, 41) âyetiyle ilgili olarak şu açıklamayı rivayet etmiştir: «Burada kastedilen Emir'ül-Mü'minin ve imamlardır (aleyhimusselâm).»

http://alhikmeh.com/arabic/mktba/hadith/alkafi01/13.htm#07"]Kuleyni r.a, "El Kafi", Huccet kitabi, hadis 1092[/URL]

Akrabalar özel olarak Haşimoğullarıdır. Bu görüş de Mücahid ile Ali b. el-Hüseyn'in görüşüdür. Aynı zamanda Malik, es-Sevrî, el-Evzaî ve başkaları da bu görüştedirler.

http://velayet.files.wordpress.com/2011/03/kurtubi.jpg"]Kurtubi, "el Camiul Ahkam", 8/48, Enfal 41-in tefsirinde[/URL]

Mücahid, Ali b. el-Hüseyin ve İbn-i Cüreyce göre burada zikredilen "Yakınlar"dan maksat Haşimoğullarından, Resulullah'ın akrabalarıdır. Bu hususta Mücahid demiştir ki: "Resulullah ve Ehli beyti, sadaka yemiyorlardı. Bu sebeple Allah onlara, ganimetin beşte birinin beşte birini tahsis etti"

http://velayet.files.wordpress.com/2011/03/taberi.jpg"]Taberi, "Tefsiri Taberi", 4/219-223[/URL]

Yorum

Allah razı olsun gardaş...Mükemmel gerçekten. Ehlibeyt aleyhisselam kömeğin olsun.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=18461.msg120358#msg120358 date=1300201607]
                        Allah razı olsun gardaş...Mükemmel gerçekten. Ehlibeyt aleyhisselam kömeğin olsun.
                        [/quote]

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18461.msg120392#msg120392 date=1300228375]
                          [quote author=Musavi link=topic=18461.msg120358#msg120358 date=1300201607]
                          [/quote]
                          [/quote]
                          Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Allah hepinizden razı olsun

Yorum

: Kuranda Ehli Beyt a.s

"Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber'e salâvat gönderirler. Ey iman edenler, siz de ona salâvat gönderin ve tam bir teslimiyetle teslim olun." Ahzab suresi 56-cı ayet

66- (406) ....İbni Ebî Leylâ'dan dinledim. Dedi ki: Bana Kâ'b b. Ucrâ tesadüf etti de şunları söyledi: Sana bir bediyye takdim edeyim mi? Bir defa Resulüllah s.a.a yanımıza çıktı da biz (kendisine Yâ Resûlâllah!) "Sana nasıl selâm okuyacağımızı öğrendik. Ama sana nasıl salât okuyacağız?" dedik. Resûlüllah s.a.a: «Allah'ım! Muhammed'e ve Al-i Muhammed'e, Al-i ibrahim'e Salât buyurduğun gibi salât eyle. Şüphesiz ki sen Hamîd ve Mecîdsin. Yâ Rab Muhammed'e ve Al-i Muhammed'e, Âl-i İbrahim'e ihsan eylediğin bereket gibi bereket ihsan eyle. Çünkü sen Hamîd ve Mecîd'sin; deyin» buyurdular.

Buhari, "es Sahih", Tefsir kitabı, bab 247, hadis 318-319
                              Müslim, "es Sahih", Namaz kitabı, bab 18, hadis 66
                              Taberi, "Tefsir", 6/512-514
                              Fahri er Râzi, "Tefsir-i Kebir", 18/291
                              Kurtubi, "el-Camiu li-Ahkam", 14/173-176

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X