Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kuranda Ehli Beyt a.s

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kuranda Ehli Beyt a.s

[quote author=kafkas kartalı link=topic=18461.msg146095#msg146095 date=1333392270]
    Şia; Abdullah bin Sebe adında Yahudi asıllı bir kimsenin eliyle siyasallaştı tarihe geçti. Abdullah bin Sebe; Ali bin Ebi Talib’i ilah konumuna çıkardı. Bu kimse ashaba ilk defa buğz eden, hakaret eden, ilk fitne ateşleni yakan, peygamberden sonra ille bir imam olması gerektiğini ortaya atan bir kimsedir. El-Bağdadi ve eş-Şehristanî[54] bunu nakleder. Bu sözlerimizi, Şia kaynakları da doğrular.[55]
    [/quote]

yav arkadaş sürekli böyle söylemler var. yok kufeliler de şiiymiş bunları şia kaynaklarıda doğrularmış(!) yok efendim ömer b. hattab - hz.ümmü gülsüm evliliğini bizim kaynaklar doğrularmış(!) yok ibni sebe masalını bizim kaynaklar doğrularmış(!) gerçekten bi şey yazıyosa buraya kaynağıyla beraber yazacaksın kuru lafla olmuyo bu işler. bide bu yazıyı görünce çok üzüldüm ibni sebe'ye inananlar hala var mı bi bitmediniz.
    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=kafkas kartalı link=topic=18461.msg146097#msg146097 date=1333392331]
      devamları çok ama degmez.. yazmakla bitmez bunlar..herkesin dini inancı kendine
      [/quote]

yazın yazın çekinmeyin... demek isterdim ama eminim daha önce tartışılmış şeyleri yazarsınız buraya belki ctrl+v yaparsınız. girin önceki konulardan okuyun (tabi öğrenmek konusunda samimiyseniz) tartışılmamış bi şey varsa yazarsınız buraya. size bi şey söyliim siz siz olun şia'ya muhalif olmak için yazılar yazmayın onların cevapları çok basit. Bazı samimi araştırmacılar bi şey sorunca bizde biraz ciddiye alıp düşünerek-araştırarak cevap veriyoruz. yoksa şu yazdıklarınıza vereceğim cevapları ezbere biliyorum zaten.
      O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Kafkas Kartalı kardeşimiz önce Şii oldu galiba sonra ne olduysa oldu gitti. İlginiz için teşekkürler Muhammed Taki kardeş.

Yorum

[quote author=Sebzivar link=topic=18461.msg146502#msg146502 date=1333701667]
          Kafkas Kartalı kardeşimiz önce Şii oldu galiba sonra ne olduysa oldu gitti. İlginiz için teşekkürler Muhammed Taki kardeş.
          [/quote]

daha önceden şia olduğunu sanmıyorum çünkü eğer öyle olsa ömer ve ebubekir'e kafir dediğimizi iddia etmezdi.

Yorum

[quote author=Sebzivar link=topic=18461.msg146502#msg146502 date=1333701667]
            Kafkas Kartalı kardeşimiz önce Şii oldu galiba sonra ne olduysa oldu gitti.
            [/quote]

ben de öyle hatırlıyorum sanki.. ya da isim benzerliği..

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X