BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE
bundan sonra... hadis kitaplarını karıştırırken güzel bir hadisle karşılaştım. sizlerle paylaşmayı karara aldım ve seveceğinizi düşünüyorum. hadislerin sihhat durumunu da araştırdım. şimdi hadisleri paylaşıyorum:
استأذن أبو بكر على رسول الله صلى الله عليه وسلم فسمع صوت عائشة عاليا وهي تقول والله لقد عرفت أن عليا وفاطمة أحب إليك مني ومن أبي مرتين أو ثلاثا فاستأذن أبو بكر فأهوى إليها فقال يا بنت فلانة لا أسمعك ترفعين صوتك على رسول الله صلى الله عليه وسلم
خلاصة حكم المحدث: رجاله رجال الصحيح
Ebu Bekir Rasulullahdan s.a.a (içeri girmek için) izin istedi. girmeden önce Aişenin 2-3 defa yüksek sesle Rasulullaha s.a.a "Allaha yemin ederim ki, ben anladım ki, sen Ali ve Fatımayı benden ve babamdan daha fazla seviyorsun" dediğini duydu. Rasulullah s.a.a içeri girmesi için Ebu Bekire izin verdiğinde Ebu Bekir Aişeye yaklaşarak "ey falanın kızı! Rasulullaha s.a.a karşı sesini yükselttiğini duymayayım!" dedi
Heysemi: hadisin tüm ricali sahihdir
Heysemi, "Mecmeuz Zevaid", 9/204
استأذن أبو بكر على النبي صلى الله عليه وسلم ، فسمع صوت عائشة عاليا وهي تقول : والله لقد علمت أن عليا أحب إليك من أبي . الحديث
خلاصة حكم المحدث: إسناده صحيح
Ebu Bekir Rasulullahdan s.a.a (içeri girmek için) izin istedi. girmeden önce Aişenin 2-3 defa yüksek sesle Rasulullaha s.a.a "Allaha yemin ederim ki, ben anladım ki, sen Ali ve Fatımayı benden ve babamdan daha fazla seviyorsun" dediğini duydu.
ibni Hacer: hadisin isnadı sahihdir
ibni Hacer Askalani, "Fetul Bari", 7/32
استأذن أبو بكر على رسول الله صلى الله عليه وسلم فسمع صوت عائشة وهي تقول والله لقد عرفت أن عليا وفاطمة أحب إليك مني ومن أبي - مرتين أو ثلاثا – فاستأذن أبو بكر فدخل فأهوى إليها أبو بكر فقال يا بنت فلانة ألا أسمعك ترفعين صوتك على رسول الله صلى الله عليه وسلم
خلاصة حكم المحدث: إسناده رجاله رجال الصحيح
Ebu Bekir Rasulullahdan s.a.a (içeri girmek için) izin istedi. girmeden önce Aişenin 2-3 defa yüksek sesle Rasulullaha s.a.a "Allaha yemin ederim ki, ben anladım ki, sen Ali ve Fatımayı benden ve babamdan daha fazla seviyorsun" dediğini duydu. Rasulullah s.a.a içeri girmesi için Ebu Bekire izin verdiğinde Ebu Bekir Aişeye yaklaşarak "ey falanın kızı! Rasulullaha s.a.a karşı sesini yükselttiğini duymayayım!" dedi
Şevkani: isnadı sahih ve ravileri güvenilirdir
Şevkani, "Durrus Sahabe", sayfa 216
Yorum