Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Ali ve Fatımayı daha çok sevdiğini biliyorum"

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
    HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
    VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE

bundan sonra... hadis kitaplarını karıştırırken güzel bir hadisle karşılaştım. sizlerle paylaşmayı karara aldım ve seveceğinizi düşünüyorum. hadislerin sihhat durumunu da araştırdım. şimdi hadisleri paylaşıyorum:

استأذن أبو بكر على رسول الله صلى الله عليه وسلم فسمع صوت عائشة عاليا وهي تقول والله لقد عرفت أن عليا وفاطمة أحب إليك مني ومن أبي مرتين أو ثلاثا فاستأذن أبو بكر فأهوى إليها فقال يا بنت فلانة لا أسمعك ترفعين صوتك على رسول الله صلى الله عليه وسلم

خلاصة حكم المحدث: رجاله رجال الصحيح

Ebu Bekir Rasulullahdan s.a.a (içeri girmek için) izin istedi. girmeden önce Aişenin 2-3 defa yüksek sesle Rasulullaha s.a.a "Allaha yemin ederim ki, ben anladım ki, sen Ali ve Fatımayı benden ve babamdan daha fazla seviyorsun" dediğini duydu. Rasulullah s.a.a içeri girmesi için Ebu Bekire izin verdiğinde Ebu Bekir Aişeye yaklaşarak "ey falanın kızı! Rasulullaha s.a.a karşı sesini yükselttiğini duymayayım!" dedi

Heysemi: hadisin tüm ricali sahihdir

Heysemi, "Mecmeuz Zevaid", 9/204

استأذن أبو بكر على النبي صلى الله عليه وسلم ، فسمع صوت عائشة عاليا وهي تقول : والله لقد علمت أن عليا أحب إليك من أبي . الحديث

خلاصة حكم المحدث: إسناده صحيح

Ebu Bekir Rasulullahdan s.a.a (içeri girmek için) izin istedi. girmeden önce Aişenin 2-3 defa yüksek sesle Rasulullaha s.a.a "Allaha yemin ederim ki, ben anladım ki, sen Ali ve Fatımayı benden ve babamdan daha fazla seviyorsun" dediğini duydu.

ibni Hacer: hadisin isnadı sahihdir

ibni Hacer Askalani, "Fetul Bari", 7/32

استأذن أبو بكر على رسول الله صلى الله عليه وسلم فسمع صوت عائشة وهي تقول والله لقد عرفت أن عليا وفاطمة أحب إليك مني ومن أبي - مرتين أو ثلاثا – فاستأذن أبو بكر فدخل فأهوى إليها أبو بكر فقال يا بنت فلانة ألا أسمعك ترفعين صوتك على رسول الله صلى الله عليه وسلم

خلاصة حكم المحدث: إسناده رجاله رجال الصحيح

Ebu Bekir Rasulullahdan s.a.a (içeri girmek için) izin istedi. girmeden önce Aişenin 2-3 defa yüksek sesle Rasulullaha s.a.a "Allaha yemin ederim ki, ben anladım ki, sen Ali ve Fatımayı benden ve babamdan daha fazla seviyorsun" dediğini duydu. Rasulullah s.a.a içeri girmesi için Ebu Bekire izin verdiğinde Ebu Bekir Aişeye yaklaşarak "ey falanın kızı! Rasulullaha s.a.a karşı sesini yükselttiğini duymayayım!" dedi

Şevkani: isnadı sahih ve ravileri güvenilirdir

Şevkani, "Durrus Sahabe", sayfa 216

Alah razı olsun kardeş...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=18963.msg114567#msg114567 date=1294819102]
      Alah razı olsun kardeş...[/quote]
      amin ecmain abi

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=18963.msg114567#msg114567 date=1294819102]
        Alah razı olsun kardeş...
        [/quote]
        QUR WAY IS THE WAY OF İMAM MOOSA AL KADHEM
        WHO TEACHED US TO LİVE IN THE PRISON......

Yorum

[quote author=kevseri_resul_76 link=topic=18963.msg116037#msg116037 date=1295892826]
          Alah razı olsun kardeş...[/quote]
          amin ecmain kardeşim

Yorum

Ynt: "Ali ve Fatımayı daha çok sevdiğini biliyorum"

أخبرنا عمرو بن علي قال حدثنا عبد العزيز بن الخطاب ثقة قال حدثنا محمد بن إسماعيل بن رجاء الزبيدي عن أبي إسحاق الشيباني عن جميع بن عمير قال دخلت مع أمي على عائشة فسمعتها تسألها من وراء الحجاب عن علي فقالت تسأليني عن رجل ما أعلم أحدا كان أحب إلى رسول الله منه ولا أحب إليه من امرأته

… Cümey b. Umeyr şöyle rivayet etmiştir: babam ile Aişenin yanına gitmiştik. Babam perde arkasından Aişeye Ali hakkında sordu. Aişe dedi ki: "benden öyle bir şahıs hakkında soruyorsun ki, ben Rasulullah s.a.a için ne ondan ve nede zevcesinden daha sevimli birisini tanımıyorum"

أخبرنا زكريا بن يحيى قال حدثنا إبراهيم بن سعيد قال حدثنا شاذان عن جعفر الأحمر عن عبد الله بن عطاء عن ابن بريدة قال جاء رجل إلى أبي فسأله أي الناس كان أحب إلى رسول الله من النساء فقال كان احب الناس إلى رسول الله من النساء فاطمة ومن الرجال علي

… ibni Bureyde şöyle rivayet etmiştir: adamın birisi babamın (sahabe Bureyde b. Huseynin) yanına geldi ve "Rasulullah s.a.a yanında kim daha sevimliydi?" diye sordu. Babam dedi ki: "kadınlardan Fatıma, erkeklerden Ali"

imam Nesai, "Hasais", hadis 111, 112 ve 113
            Tirmizi, "Sünen", Menkıbeler kitabı, hadis 3868 ve 3874
            Ahmed b. Hanbel, "Müsned", 4271-275

kaynak: Velayet

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X