Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ali Bendendir ve Ben Alidenim. O Benden sonra her mü'minin velisidir.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Peygamber Efendimizin "Sen Benim kardeşim" sin dediği Hz Ali Efendimiz hakkında
    Tirmizide ve Hakim,
    Umran bin Hasin den Efendimiz: Siz Aliden ne istiyorsunuz? Ali Bendendir ve Ben Alidenim. O Benden sonra her mü'minin velisidir.

Tirmizi ve Müslimde Hz Ali nin şöyle söylediğini rivayet eder.
    "Resulallah Bana Seni ancak mümin sever ve Sana ancak münafık kin duyar, buğuz eder." diye ahdetmiştir.

Ahmed, Ebu Abdullah Cedeli (r'a.) dan şöyle rivayet etmiştir.
    "Ümmü Seleme nin yanına gittim bana: Sizde Resulallah a küfürmü ediliyor? Diye sordu
    Ben Böyle bir şeyden Allaha sığınırım. Yahut buna benzer bir şey dedim.
    O da Ben Resulallah ın şöyle söylediğini duydum. "Kim Ali ye küfür etse Bana küfür etmiş olur.

" Muellif i Kulüb dan olan Muaviye Ömer bin Abdülaziz in hilafet devrine kadar cuma ve bayram hutbelerinde lanet etmiş ve de ettirmiştir.
    Hadda müslim i şerif de Sad bin vakkas dan rivayet etmiştir.

"Muaviye Sad a : Seni Ebu Turab a sövmek'den alı koyan nedir? (Hz. Ali nin lakabıdır) Dedi. O da Resulallah ın söylediği şu üç şeyi hatırladıkça ben ona sövmem. Bu üçünden birinin bende olması benim için kırmızı develere sahib olmak dan daha hayırlıdır. Diye cevab verdi ve şöyle devam etti;

Resulallah savaşlardan birine çıkarken onu yerine vekil tayin etmişti bunun üzerine Hz Ali: Ey Allahın Resulü Beni kadınlarla ve çocuklarla birlikte mi bırakıyorsun? Demişti Efendimiz de
    "Benim yanımda Harun un Musa nın yanında sahib olduğu konuma sahib olmak istemez misin? Ancak Benden sonra peygamberlik olmayacaktır." Dedi
    Yine Resulallahın Hayber gününde "Bugün sancak ı Allahı ve Resulünü seven, Allahın ve Resulünün de kendisini sevdiği bir kişiye vereceğim diye söylediğini işittim. Biz hepimiz sancak'ı almak için uzandık ama Resulallah Bana Aliyi çağırın dedi. O zaman Hz Ali nin gözleri ağrıyordu. Ve bu şekilde geldi. Resulallah gözlerinden öpdü sonrada sancak'ı ona verdi. Allahu Teala da bu savaşta bize fethi nasib etti. Ayrıca "Ey Resulüm

Sana ilim geldikten sonra, bu husus da seninle kim tartışacak olursa deki: Gelin oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı, kendi nefislerimizi ve sizin nefislerinizi çağıralım. (Nesai 3/12) ayeti geldiğinde Resulallah: Hz Ali yi Hz Fatıma yı Hz Hasan ı ve Hz Hüseyin i çağırdı ve "Ey Allahım Bunlar Benim Ehlimdir dedi.
    Müslim (4/1871) 44-Kitabu Fedaili's-Sahabe, 4-Hz Ali bin Ebu Talib (a.s.) faziletlerinden bazıları babı.

Efendimiz birisi sevdiğinizin aleyhinde bulunduğunda azab duymayan kamil mümin değildir" diye buyurmuşlardır.
    Allah ve Resulune azab verende şu ayete nail olur.

(innellezine yü'zünallahe ve resulehu leanehümüllahü fiddünya velahireti)

Meall alisi: "Allaha ve Resulüne eza eden kimselere Dünyada ve Ahiretde Allahın laneti olsun

" Şamil islam ansiklopedisi: saltanat babı, 121 saife. ilk hükümdarın başlattığı biat gereği her cuma hutbesinde hz Aliye küfür etmesi ve Muaviyenin yaptığı zulumler. Kısas ı Enbiya da Hakem bahsinde,
    Ömer bin Abdülaziz (r.a.) in hilafeti bahsinde ve Emevilerin yaptıkları zulumler babında yazmaktadır.

Yüce İslam Peygamberi Hz. Muhammed (saa) efendimizin ilay-i destek dolu zülf-i yar kabul ettiği buyrukları, Gadir-i Hum Hutbesi ve Sekaleyn Hadisi hakikati karşısında, ilmi konsept de mağlup olan mülhit kesim, aynı zaman da Şii - Sünni kardeşliğine ve Ehl-i Beyt (as) Mektebi'ne husemet besleyen; Büyük Şeytan Amerika'nın uşaklarıdır.

Şehit Ayetullah Murtaza Mutahhari'nin (ra) çok meşhur, ''Bilinmeyen Simasıyla Hz. Ali (as)'' kitabının, ”İkili Güç Sahibi Hz. Ali (as)'' bölümü; Mü'minlerin Emiri I. İmam Hz. Ali (as) efendimiz hakkında muvazene politikası yürüten iki yüzlü sahtekarlar için müteşekkil bir kontra niteliği taşır:

''Ali’nin (as) çekiciliği kadar, iticiliği de pek güçlüdür. Ali'nin (as) adını bile duymaya tahammül edemeyen yeminli düşmanları vardır. Ali (as) bir fert değil; bir ekol'dür aslında. Bu nedenledir ki kimi insanları kendisine doğru çekmekte, kimi insanları da kendisinden uzaklaştırmaktadır. Evet; hem cazibesi, hem iticiliği güçlü olan nadir bir kişiliktir Ali (as).”

EsSelamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu
    Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

ve aleykum selam ve rahmetullahi değerli dost.teşekkürler.

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X