Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ONDÖRT MASUM ALEYHİSSELAM YARATILIŞI

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

ONDÖRT MASUM ALEYHİSSELAM YARATILIŞI

İmam Caferi Sâdık aleyhisselam buyurdu ki : “Allah varlıkları yaratmadan ikibin yıl önce Muhammed ve Ali Allah’ın katında bir nur idiler.Melekler o nuru gördüklerinde o nurun kaynağı ve parlayan uzantılarını gördüler. Dediler ki: İlahımız ve seyyidimiz!Bu nur nedir?Allah onlara şöyle vahyetti: Bu nur benim nurumdandır,aslı nübüvvet,uzantısı ise imamettir.Nübüvvet benim kulum ve resulüm olan Muhammed ‘e mahsus,imamet ise velim ve hüccetim olan Ali’ye aittir.Eğer o ikisi olmasaydı bu alemi yaratmazdım.”

Bihar ul Envar c 15 sf 11ve 12. Maanil Ahbar’dan.

İmam Caferi Sâdık aleyhisselam buyurdu ki : “Allah azze ve celle buyurdu ki: Ey Muhammed!Gökleri,yeri,arşı ve denizi yaratmadan önce seni ve Ali’yi nur olarak yani bedensiz ruh olarak yarattım.O ruh beni över ve Lailahe illallah derdi. Sonra ikinizin ruhunu birleştirerek tek nur olarak karar kıldım.O beni över ve takdis eder ve Lailahe illallah derdi.Sonra onu ikiye böldüm ve onu oa ikiye böldüm.Böylece dört parça oldu.Bir Muhammed,bir Ali ,iki de Hasan ve Hüseyn.Sonra Allah,bedensiz bir ruh olarak Hz.Fatıma’nın nurunu yarattı.Sonra Allahın katında sağ tarafa yükseldik de onun nuru bize de ulaştı.”

Usul ü Kâfi c1 sf 440. 3.hadisi şerif.

: ONDÖRT MASUM ALEYHİSSELAM YARATILIŞI

İmam Muhammed Taki aleyhisselama şiiler arasındaki ihtilafı anlattığımda şöyle buyurdu: “Ey Muhammed!Allah ezelden beri hep tek idi.Sonra Muhammed,Ali ve Fatıma’yı yarattı.Onlar bin yıl beklediler.Sonra bütün herşeyi yarattı.Onları halkın yaratılışlarında şahit olarak karar kıldı.Herşeyin onlara itaatını farz kıldı.İşleri onlara teslim etti.Onlar istediklerini helal istediklerini haram kıldılar.Onlar Allah’ın istediklerinden başka birşey istemezler.Sonra İmam aleyhisselam buyurdu ki; Ey Muhammed!Bu öyle bir inançtır ki herkim bundan öne geçse dinden çıkar.Her kim geri kalsa helak olur.Her kim buna uyarsa kurtulur.Bu inancı koru Ey Muhammed!

Usul ü Kâfi c1 sf 441, 5.hadis.

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X