İmam Caferi Sâdık aleyhisselam buyurdu ki : “Allah varlıkları yaratmadan ikibin yıl önce Muhammed ve Ali Allah’ın katında bir nur idiler.Melekler o nuru gördüklerinde o nurun kaynağı ve parlayan uzantılarını gördüler. Dediler ki: İlahımız ve seyyidimiz!Bu nur nedir?Allah onlara şöyle vahyetti: Bu nur benim nurumdandır,aslı nübüvvet,uzantısı ise imamettir.Nübüvvet benim kulum ve resulüm olan Muhammed ‘e mahsus,imamet ise velim ve hüccetim olan Ali’ye aittir.Eğer o ikisi olmasaydı bu alemi yaratmazdım.”
Bihar ul Envar c 15 sf 11ve 12. Maanil Ahbar’dan.
İmam Caferi Sâdık aleyhisselam buyurdu ki : “Allah azze ve celle buyurdu ki: Ey Muhammed!Gökleri,yeri,arşı ve denizi yaratmadan önce seni ve Ali’yi nur olarak yani bedensiz ruh olarak yarattım.O ruh beni över ve Lailahe illallah derdi. Sonra ikinizin ruhunu birleştirerek tek nur olarak karar kıldım.O beni över ve takdis eder ve Lailahe illallah derdi.Sonra onu ikiye böldüm ve onu oa ikiye böldüm.Böylece dört parça oldu.Bir Muhammed,bir Ali ,iki de Hasan ve Hüseyn.Sonra Allah,bedensiz bir ruh olarak Hz.Fatıma’nın nurunu yarattı.Sonra Allahın katında sağ tarafa yükseldik de onun nuru bize de ulaştı.”
Usul ü Kâfi c1 sf 440. 3.hadisi şerif.
Bihar ul Envar c 15 sf 11ve 12. Maanil Ahbar’dan.
İmam Caferi Sâdık aleyhisselam buyurdu ki : “Allah azze ve celle buyurdu ki: Ey Muhammed!Gökleri,yeri,arşı ve denizi yaratmadan önce seni ve Ali’yi nur olarak yani bedensiz ruh olarak yarattım.O ruh beni över ve Lailahe illallah derdi. Sonra ikinizin ruhunu birleştirerek tek nur olarak karar kıldım.O beni över ve takdis eder ve Lailahe illallah derdi.Sonra onu ikiye böldüm ve onu oa ikiye böldüm.Böylece dört parça oldu.Bir Muhammed,bir Ali ,iki de Hasan ve Hüseyn.Sonra Allah,bedensiz bir ruh olarak Hz.Fatıma’nın nurunu yarattı.Sonra Allahın katında sağ tarafa yükseldik de onun nuru bize de ulaştı.”
Usul ü Kâfi c1 sf 440. 3.hadisi şerif.
Yorum