BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE
HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE
bundan sonra… değerli kardeşlerimiz Ehli Beytin a.s velayeti hakkında deliller ve belgeler paylaşamaya, Ehli Beyt a.s düşmanlarına da gücümüzün yettiği kadar cevaplar vermeğe devam ediyoruz. bu yazımızda inşaAllah Hz. Fatımanın s.a fazileti hakkında deliller aktaracağız. bunun sebebi bazı sünni ve nasibilerin boş-boş konuşmaları, "Hz. Aişe daha üstündür", "Ebu Bekir ve Aişe Resulullah’ın En Çok Sevdiği İnsanlardı" gibi asılsız uydurmalarıdır. zira bizim nezdimizde şu kesindir ki, alemler içerisinde Rasulullah s.a.a ve Ehli Beytinden a.s üstün kimse yoktur. bu o kadar açık bir konudur ki, delil getirmeğe bile gerek yoktur ama nasibi, emevi ve hariciler Efendimizden s.a.a sonra İslam dünyasına yayıldılar ve adeta Ehli Beyt a.s hakkındaki her hadisin bir kopyasını Ebu Bekir, Ömer, Aişe, Osman ve b. hakkında uydurmayı kendilerine meslek edindiler. uydurdukları yalanlardan birisi de müminlerin annesi Aişenin Hz. Fatıma ve Hz. haticeden s.a üstün olduğu yalanıdır. "Ebu Bekir ve Aişe Resulullah’ın En Çok Sevdiği İnsanlardı" sözünün asılsız ve yalan olduğunu bizzat sünni kaynaklarına dayanarak, sahabe ve müminlerin annesi Aişenin sözleri ile ortaya koyduktan sonra sıra geldi bu yalana. delillere geçmeden önce nasibilerin konu hakkındaki yalanlarını inceleyelim. nasibi Şeyhi ibni Teymiyye el-Harrani diyor ki:
Soru: Hatice ve Aişe’den (r.a.) hangisi daha üstündür?
Cevap: Müslüman olmada öncelik, İslam’ın başlangıç döneminde etkinlik ve yardım ile dine bağlılıkta Hatice (r.a.) öncedir. Aişe (r.a.) veya müminlerin annelerinden (Rasulullah’ın eşlerinden) bir başkası onunla aynı değerde olmamıştır. Daha sonra Aişe’nin (r.a.) etkisi, dini yüklenmesi, ümmete tebliğ etmesi ve ilim sahibi olmasında da, ne Hatice (r.a.), ne bir başkası ona ortak değildir.
Bu ümmetin kadınlarının en faziletlisi Hatice (r.a.), Aişe (r.a.) ve Fatıma’dır (r.a.). Birinin diğerine üstünlüğü ihtilaflıdır. Bunun ayrıntılarının yeri burası değildir. Hatice (r.a,) ve Aişe (r.a.), Rasulullah’ın (s.a.v.) eşlerindendir. Bu itibarla "eşlerinin bütünü, kızlarının bütününden daha üstündür" denirse, daha doğu olur. Çünkü eşlerinin sayısı daha çoktur ve aralarında faziletli olan, kızlarından faziletli olandan daha çoktur.
İbn-i Teymiyye, "Ashab,ı Kiram", sayfa 3
acaba bu lanetli yalancının sözlerinden daha çirkin bir söz ola bilirmi? meğerse varmış, onu "umutfmforum.com" sitesinde "mucahitfiliz" nicki ile yazan üye alıp paylaşıma sunmuş. bu masala göre Kufede yaşayan bir Rafizi imam Cafer es-Sadık a.s ile munazara (!) ediyormuş ve munazarada şöyle sormuş imama a.s:
Abdülmecîd bin Abdülgaffâr -Yâ Ca’fer! Âişe mi üstündür. Fâtıma mı üstündür?
Ca’fer-i Sâdık (k.s) – Âişe "r.a." Resûlullah hazretlerinin zevcesi idi. Onunla berâber olur. Fâtıma "r.a." hazret-i Alînin zevcesi idi. Onunla berâber olur. ALLAHü teâlâ hazretlerinin gadabı ve la’neti o râfizî ve mübtedi’ üzerine olsun ki, Resûlullah "s.a.v." hazretlerinin, mü’minlerin annesi olan ezvâc-ı tâhirâtına "rıdvânullahi teâlâ aleyhinnâ ecma’în" ta’n eyler.
umutfmforum.com
bende diyorum ki, "Allahım bunu imam Cafer es-Sadıkın a.s adına uyduran kimseye lanet et! Onu imam Alinin a.s düşmanları ile birlikte haşr eyle"
bu ne biçim bir mantık? hemende ehli sünnetin "kıyas" ilkesi kendisini göstermiş, kıyas yapmaya çalışmışlar ama kıyaslarının her zamanki gibi yanlış olduğunu da ortaya koymuşlar. şu kıyasa göre o zaman kafir Firavunun zevcesi Hz. Asiye s.a -haşa- Firavun ile birlikte cehennemde, Hz. Nuh ve Hz. Lutun a.s kafir zevceleride kendileri ile birlikte -haşa- cennette olacaktır. bu ne biçim bir saçmalık? SubhanAllahil Azim.
gerçi bu uydurmalar cevap verilmeğe bile değmezler ama biz yinede kör gözlerin görmesi için delilleri ortaya koyalım:
حدثنا عبد الله حدثني أبي ثنا عبد الرزاق قال انا معمر عن قتادة عن أنس ان النبي صلى الله عليه و سلم قال : حسبك من نساء العالمين مريم ابنة عمران وخديجة بنت خويلد وفاطمة ابنة محمد وآسية امرأة فرعون
تعليق شعيب الأرنؤوط : إسناده صحيح على شرط الشيخين
… Enes b. Malik rivayet ediyor ki, Rasulullah s.a.a şöyle buyurdu: "Alemlerdeki kadınların en iyisi dört tanedir: İmran kızı Meryem, Mezahim kızı Asiye, Hüveylid kızı Hatice ve Muhammed kızı Fatıma"
Şeyh Şüeyb el-Arnaut (kitabın muhakkiki): hadis Buhari ve Müslim şartlarınca sahihtir
Ahmed b. Hanbel, "Müsned", 3/135
görüldüğü gibi Rasulullah s.a.a tüm dünyanın sadece 4 tane Seyyidesi olduğunu söylüyor ki, bu da Onların a.s en üstün olduklarını açıkca gösteriyor. yine Rasulullah s.a.a bu genel bilgiden sonra özel olarak Hz. Fatımanın s.a bu ümmetin hanımlarının en üstünü ve cennetteki tüm hanımefendilerin Seyyidesi, en üstünü olduğunu da söylemiştir:
حدثنا أبو كامل الجحدري فضيل بن حسين حدثنا أبو عوانة عن فراس عن عامر عن مسروق عن عائشة قالت كن أزواج النبي صلى الله عليه وسلم عنده لم يغادر منهن واحدة فأقبلت فاطمة تمشي ما تخطئ مشيتها من مشية رسول الله صلى الله عليه وسلم شيئا فلما رآها رحب بها فقال مرحبا بابنتي ثم أجلسها عن يمينه أو عن شماله ثم سارها فبكت بكاء شديدا فلما رأى جزعها سارها الثانية فضحكت فقلت لها خصك رسول الله صلى الله عليه وسلم من بين نسائه بالسرار ثم أنت تبكين ” – ص 1905 -” فلما قام رسول الله صلى الله عليه وسلم سألتها ما قال لك رسول الله صلى الله عليه وسلم قالت ما كنت أفشي على رسول الله صلى الله عليه وسلم سره قالت فلما توفي رسول الله صلى الله عليه وسلم قلت عزمت عليك بما لي عليك من الحق لما حدثتني ما قال لك رسول الله صلى الله عليه وسلم فقالت أما الآن فنعم أما حين سارني في المرة الأولى فأخبرني أن جبريل كان يعارضه القرآن في كل سنة مرة أو مرتين وإنه عارضه الآن مرتين وإني لا أرى الأجل إلا قد اقترب فاتقي الله واصبري فإنه نعم السلف أنا لك قالت فبكيت بكائي الذي رأيت فلما رأى جزعي سارني الثانية فقال يا فاطمة أما ترضي أن تكوني سيدة نساء المؤمنين أو سيدة نساء هذه الأمة قالت فضحكت ضحكي الذي رأيت
… Âişe şöyle rivayet etmiştir: Rasulullahın s.a.a zevceleri yanındaydılar. Onlardan hiç birini terk etmemişti. Derken yürüyerek Fatıma geldi. Yürüyüşü Rasulullahın s.a.a yürüyüşünden hiç ayrılmıyordu (veya seçilmiyordu). Onu görünce kendisine hoş beşde bulundu. Ve: «Merhaba kızım!» dedi. Sonra onu sağına yahut soluna oturttu. Sonra kendisine bir şeyler fısıldadı. Bunun üzerine Fatıma şiddetle ağladı. Onun feryadını görünce, ikinci defa kendisine bir şeyler fısıldadı. (Bu sefer) Fatıma güldü. Ben kendisine: "Rasulullah s.a.a kadınlarının arasından sır söylemek için seni seçti. Sonra sen ağlıyorsun ha?" dedim. Rasulullah s.a.a yanımızdan kalktığı vakit Fatıma’ya: "Rasulullah s.a.a sana ne söyledi?" diye sordum. Fatıma: "Ben Rasulullahın s.a.a sırrını ifşa edemem!" dedi. Rasulullah s.a.a vefat edince (Fatıma’ya): "Senin Üzerinde olan hakkım nâmına yemin ediyorum. Bana Rasulullahın s.a.a sana ne dediğim söyle" dedim. Fatıma: "Şimdi (olur). Evet! Birinci defa bana fısıldadığında Cibril’in her sene kendisine bir veya iki defa Kur’an-ı arzederdiğini; bu sefer iki defa arzettiğini haber verdi. Ve: «Ben ecelimin yaklaştığını görüyorum. Allah’dan kork! Sabret! Zîra ben senin İçin ne iyi selefim.» buyurdu. Ben de gördüğün şekilde ağladım. Benim feryadımı görünce bana tekrar fısıldayarak: «Yâ Fatıma! Mü’minlerin kadınlarının hanımefendisi olmak istemez misin? Yahut bu ümmetin kadınlarının hanımefendisi olmak istemez misin?» buyurdu. Ben de gördüğün şekilde güldüm," dedi.
Buhari, "es-Sahih", İzin kitabı, hadis 57
Müslim, "es-Sahih", Sahabenin fazileti kitabı, hadis 2450
bu Hz. Fatımanın s.a ümmetin tüm kadınlarından üstün olduğunun açık beyanı idi. şimdi de diğer beyanı, Hz. Fatımanın s.a cennetlik tüm kadınların en üstünü, Seyyidesi olduğunun beyanı:
وَقَالَ النَّبِيُّ صلى الله عليه وسلم ” فَاطِمَةُ سَيِّدَةُ نِسَاءِ أَهْلِ الْجَنَّةِ ”
Ve Peygamber (S): "Fâtıma, cennet ehli kadınlarının seyyidesidir" buyurmuştur.
Buhari, "es-Sahih", Sahabenin fazileti kitabı, Hz. Fatımanın s.a fazileti babı
bu ne biçim iş böyle? Rasulullah s.a.a açıkca beyan ediyor, müminlerin annesi Aişe kendi ağzı ile söylüyor, "en güvenilir kaynak" dedikleri Buhari ve Müslim aktarıyor ama yinede ya inkar ediyorlar yada ihtilaf var diyorlar. acaba bu yalanı imam Cafer es-Sadık a.s-a insat eden kimsenin hiçmi vicdanı yoktu? yani haşa imam a.s bu kadarmı Kuran ve hadisten bihaberdi? Allahım bu iftiralardan, yalanlardan sana sığınıyorum, Allahım yalancıları Alinin a.s düşmanları ile birlikte haşr eyle.
kaynak: Velayet