Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

14 MASUMDAN MUCİZELER

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: 14 MASUMDAN MUCİZELER

İmam Ali (a.s) kendi ashabı ile Sıffına giderlerken çölde susuz kaldılar. Onlar su bulmak için çok çaba ettiler. Fakat bulamadılar. Nihayet, Ali (a.s) bir yeri belli edip, su bulmak için orayı kazılması talimatını verdi. Onlar yeri kazmaya başladılar. Kazı sırasında büyük bir taşa ulaşıp durdular. Ali'nin (a.s) yanına gelip dediler ki: burada büyük bir taş var .
    İmam Ali (as) buyurdu: Bu büyük taş suyun üzerindedir. Eğer o alındığında, suyu çıkarabiliriz. Bütün ashab o taşı kaldırmaya çalıştılar. Fakat faydası olmadı. Ali (a.s) gördü ki, bu taşı kaldırmak onların işi değildir. Bu yüzden de ileri gidip, elini taşın altına soktu ve taşı yerinden oynatıp kaldırdı. Sonra onu birkaç metre öteye attı.Ashab zülal suyu olduğunu müşahade edip ondan içtiler. Bu onların seferde içtikleri en serin ve tatlı su idi.
    Ali (a.s) buyurdu: Sudan için ve yedek olarak alın. Sonra taşı alıp, yerine koydu. Kuyudan çıkanları ortadan kaldırıp gömdü.
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

İmam Ali (a.s) ve onun ashabından bir kaçı Kufe mescidinde oturuyorlardı. Bir kişi Hz.Ali'ye (a.s) hitap ederek, şöyle dedi: Babam,annem sana feda olsun. Siz bu dünyadan niye faydalanmıyorsunuz ?.
      Hazret buyurdu: Sen zannediyorsun ki biz dünyayı istiyoruz ve bize verilmiyor? Bir avuç küçük taş alıp, kendi mucizesi ile Cevhere çevirip, sordu: Bunlar nedir?
      Dedim: En iyi tür cevherdir. Hazret (a.s) buyurdu: Eğer dünyayı istesek bizim için hep var, fakat istemiyoruz. Sonra elindeki cevherleri yere attı.Küçük taşlar kendi eski haline döndü.
      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Fatima-ı Zehra (s.a) şöyle buyuruyor: Ebu Bekir ve Ömer zamanında büyük bir deprem meydana geldi. Cemaat korkuya kapılıp, Ebu Bekir ve Ömer'den yardım istediler. Fakat gördüler ki, o iki kişi korkudan Ali'den (a.s) yardım istemeye gidiyor. Cemaat da arkalarından, Ali'nin (a.s) evine gittiler.
        Ali (a.s) onların korku ve vahşetine aldırış etmeden evden dışarıya çıktı. Cemaat da onun peşinden hareket ediyordu. Nihayet, yüce bir noktaya ulaştılar. İmam Ali (a.s) orada oturdu. Herkes onun etrafında oturmuş, şehrin depremden titreyen evlerini konuşuyorlardı.Ve Ali (as) buyurdu: Sanki siz bu depremden korkuya düşmüssünüz.
        Cevap verdiler: Nasıl korkmayalım? Oysa şimdiye kadar böyle bir şey görmedik. İmam Ali (a.s) dudaklarını kıpırdakdıktan sonra, ellerini yere vurup ona buyurdu: Sana ne oldu? Sakin ol!
        Yer sakin oldu. Cemaat depremden çok, Ali'nin (a.s) bu işine şaştılar.
        İmam (a.s) buyurdu: siz benim bu yaptığıma mı şaşırdınız?
        Dediler: Evet.
        Buyurdu: Ben o kişiyim ki, Allah Teala buyurmuştur:
        Deprem olduğu zaman,yer(toprak) içindeki haberleri aşikar eder.
        İnsan der ki: Yer, ne olmuştur?
        Ben bu kişiyim ki, kıyamet gününde yere soracağım: Sana ne oldu?
        "O günde yer kendi haberlerini açıklayacak.
        Yer benim için kendi haberlerini beyan edecek

Yorum

Hz.Ali'nin (a.s) ashabından bir kaçı, Hazreti Musa (a.s) ve İsa (a.s) cemaat için delil ve mucizeler gösterdiler. Siz de eğer bize mucize gösterirseniz kalplerimiz güven bulur.
          İmam (a.s) buyurdu: Sizin nişane, delil ve mucizeyi görmeye tahammülünüz yoktur. Ama cemaat ısrar ettiler.
          Nihayet, Ali (a.s) cemaati yeşil tepenin ardındaki kabristana doğru götürdü. Onlar kuru ve çorak bir yere ulaştılar. Sonra yavaş sesle dua etti: Kendi perdelerini kenara çek.
          Ansızın çölün bir yanında bağlar, ırmaklar, başka bir tarafında ise cehennemin ateşi görüldü. Bazıları hazretin mucizesini kabul ettiler: Peygamber (s.a.a) buyururdu: Kabir, cennet bağlarından biri, ya cehennem azaplarından biridir

Yorum

Salman diyor ki: Birkaç kişi, Peygamber'in (s.a.a) huzurunda oturuyorduk. Ali (a.s) da geldi. Peygamber (s.a.a) bir avuç çakıl taş alıp ona verdi. Taşlar henüz Ali'nin (a.s) elinde karar tutmamışdı ki, dil açıp dediler: "Allah'tan başka, Allah yoktur. Muhammed (s.a.a) onun elçisidir. Razı oldum ki, Allah benim Tanrım, Muhammed (s.a.a) benim peygamberim ve Ali (a.s) ise benim ağamdır.
            Peygamber (s.a.a) buyurdu: Sizden herkes, Allah'ı ve Ali ibni Ebu talibin (a.s) vilayetini kabul edip razı olursa, Allah'ın azabından güvende olacak.

Yorum

Fırat'ın suyu çoğalmıştı. Cemaat bu olaydan korkuya düşmüştü. Ali'nin (a.s) huzuruna gidip suyun fazlalığından şikayet ettiler.
              İmam Ali (a.s) iki oğlu Hasan (a.s) ve Hüseyin (a.s) ile birlikte, Fırat'ın kıyısına geldi. İmam Ali (a.s) nehrin kenarında durdu. Su iki taraftan coşuyordu. Ali'nin (a.s) elinde Peygamber'in (s.a.a) kırbaçı vardı.
              Hazret (a.s) kırbaç ile suya vurdu. Su yarım metre kadar seviyesi düştü. Sonra daha bir darbe vurdu. Bu kez su yarım metre daha düştü.
              Cemaat Ali'nin (a.s) bu açık mucizesini müşahede ettiler: Ey Emir'ul-müminin (a..s)! Suyu biraz da azalt!
              Hazret (a.s) buyurdu: Ben Allah'tan istedim ve o da gördüğünüzü (bağışladı). Israr eden kul olmaktan hoşlanmam.

Yorum

Takip için bırakıyorum.Mod silmesin lütfen
                Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

AŞK YANİ ALİYYEN VELİYULLAH.....
                  AŞKIN TANIMINI YAPMAK İSTEYENLER GERÇEKTE HİÇ AŞIK OLMAMIŞLAR SADECE DİLLERİNE DOLANMIŞ........
                  ÇÜNKÜ ALİYYEN VELİYULLAHI BİLMEDEN KALP YANMAZ...
                  BU EMRİ ANLAMADAN KALPTE HİS OLUŞMAZ....
                  ÇÜNKÜ AŞK ACI ÇEKMEKTİR...
                  ÇÜNKÜ AŞK HASRET OLMAKTIR...
                  ÇÜNKÜ AŞK İMAM'INI BEKLEMEKTİR.....

Yorum

Huge kardeşim Mümkünce aktardıklarının altına nerden aktardığına dair kaynaklarıda yazalım...

Yorum

katılacağım inşaallah
                      [center]
                      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                      [center]
                      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X