Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehl-i Beyt(as)'in Allah katındaki Makamı Hakkında Sorum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ehl-i Beyt(as)'in Allah katındaki Makamı Hakkında Sorum

Selamun Aleykum,
    Daha önce okuduğum yazılarda.
    Birinde: 12 İmamlarımızdan birinden nakledilen hadisde.. Hazreti Muhammed(s.a.a), Hz. Ali(as), Hz. Hasan(as), Hazreti Hüseyin(as), Hazreti Hamza, Hazreti Cafer-i Tayyar Ve Hazreti Mehdi(as) Ehl-i Beyt'in üstünlüğüne sebeb kişiler olarak zikredilmişti.(Al-Shia sitesi)
    İkincisinde: Hazreti Muhammed(s.a.a), Hazreti Ali'ye(as) hitaben: "Ya Ali, benden sonra üstünlük sana ve senden sonra gelecek imamlara aittir."(AL- Shia Sitesi)
    Üçüncüsünde: Hazreti Muhammed(s.a.a)'in, çobanından, nakledilen bir hadisinde: Allah herşeyden önce 14(Hazreti Muhammed, Hazreti Fatma ve 12 İmamlar) kişinin nurunu yarattığı söyleniyor.(Al-Shia Sitesi)
    Bu hadisleri muhtemelen aranızda okuyan kişiler olduğu için tekrardan arayıp kaynaklarını yazmadım. Ama isterseniz arayıp getirebilirim kaynakları muhtemelen duruyordur.
    Benim merak ettiğim Ehl-i Beyt'in büyükleri olan bu zatların makam sıralaması.

Ynt: Ehl-i Beyt(as)'in Allah katındaki Makamı Hakkında Sorum

kusura bakmayın, kaç gündür cevap gelmemiş, ne yazıkki bendede ilmî olarak verecek cevap yok. ben daha farklı bi cevap yazmak istedim : "ne farkederki? neden böyle bir sıralama ihtiyacı hissettinizki? mesela imam Musa Kazım, imam Muhammed Baqır'dan (Allah'ın selamı onların üzerine olsun) üstün olsa ne olur olmasa ne olur?Onlar bu ümmetin İmamları ve "en"leri. kendi içlerinde sıralamaya tabi tutulmasını lüzumsuz görüyorum. tabiki aklınıza bir soru işareti düşmüş, cevabınızı arıyorsunuz, buna karşı koymaya niyetim ve hakkım yok. sadece yazmak istedim. Vesselam..

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Selamun Aleykum,
      Sıralamasını sormamın sebebi kimi ne kadar seveceğimi öğrenmek istediğimdendir. Şimdilik kesin emin olduğum Hz. Ali(as)'nin en değerli 2. yaratılan oluşu ve 12 İmamımızın Araf dağının adamları oluşudur.

Yorum

"bu risalet karşılığında sizden bir ücret istemiyorum, yakınlarıma sevgiden başka" ayetinde de buyurulduğu gibi yeterki sev, sıralamayı boşver, bu bir matematik sorusu değilki sıralamaya sokasın.

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Kardeşim senden akıl isteyen olmadı. Verdiğin ayet te alakasız zaten.

Yorum

14 masum aleyhisselam gurban olduklarım bir ve eşittir. diğerleri ve tüm insanlık onların nökeridir sadece.
            "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

İmam Bagır (as) buyurdu: Ey grup Allahın işlerine taacup etmeyin, ben Aliyim ve Alide ben. Bizim hepimiz biriz ve bir nurdan yaratıldık. Bizim ruhumuz Allahın emrinden ve emir alemindendir. Bizim evvelimiz Muhammed, ortancamız Muhammed, sonuncumuzda Muhammed ve bizim hepimiz Muhammediz.
              "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

Yorum

Hz.Ali'den (as) Hz.Selmana (ra): Bizim evvelimiz de Muhammed ortancamızda Muhammed sonuncumuz da Muhammed. Hepimiz Muhammediz hepimiz aynı nurdanız ...
                Kaynak:
                Bihar ul envar c, 26 .1.nci hadis
                ( 14 Muhammedin nuruna salavat diyelim..) -
                ALLAHUMME SALLİ ALE MUHAMMED VE ALİ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VEL EN EDAHUM

Yorum

Öncelikle Şehid kardeşin cevabına niye kızdığımı açıklayayım. Misal Ehl-i Sünnet Hz. Ali(as) için veliyullah, Evliyaların Reisi, İmam, İlmin Kapısı, Allah'ın Aslan'ı der. O'nu severler. Hazreti Hüseyin(as) için de göz yaşı dökenleri vardır. Ama Ebu Bekir, Ömer ve Osman(Osman'da hepsi değilse de çoğu) Hz. Ali'den üstündür derler. Yani Hz. Ali(as)'yi hak makamını bilmeden O'nu sevmiş olurlar bir manada. Bir yanda överler, bir yandan da hak makamını göremediklerinden O'na iftira atmış olurlar.
                  (Bir örnekle açıklayayım durumu kendi adıma. İçinde girdiğim dini konuşmalarda misal 12 İmam'ı Hazreti Hamza'dan daha çok zikrederim. Ve de kalbimde 12 İmam'ı daha çok severim. Ama vicdanım der ki ya Hazreti Hamza daha üstünse...o zaman ben kalbimde ve zikrimde adaletsizlik yapmış olurum. Kalbimde adaleti bulamadan amelimde adaleti nasıl bulabilirim derim kendi kendime daha sonra da.)

Yorum

[quote author=kerrar14 date=1383469220 link=topic=25274.msg171236#msg171236] 14 masum aleyhisselam gurban olduklarım bir ve eşittir. diğerleri ve tüm insanlık onların nökeridir sadece. [/quote]

Bu dediğiniz, verdiğiniz hadisin manası değil. Aynı nurdan yaratılmaları eşit makamda olmalarını gerektirmez.
                    Zaten 14 Masum'dan nakledilen bir sürü hadisle çelişir, 14 Masum'un eşit makamda olduğunu iddia etmeniz.
                    İlk aklıma gelen Nehcul Belaga'da Hz. Ali(as)'nin, Hazreti Muhammed(s.a.a) hakkında: "..Dünya ve dünyadakiler O'nun yüzü suyu hürmetine yaratılmasına rağmen.." demesidir.
                    İkincisi..
                    Seyyidet'ün Nisâ Fâtımat'üz-Zehrâ selâmullah aley-hâ'nın defninde Rasûlullah'a (s.a.a) hitapları.
                    Selâm olsun sana beden ve civarına inen, sana pek çabuk kavuşan kızından yâ Resûlullah. Senin seçilmiş kızından ayrıldığımdan dolayı sabrım azaldı, kudretim kalmadı yâ Rasûlullah. Ancak senden ayrılmam, senin vefâtını görmem, çok daha büyük bir acıydı; ona sabrettikten sonra buna da sabretmem gerek.

Burdaki hadis herşeyi açıklıyor.

Yorum

Zeyd-i Şahhâm'den:
                      İmam cafer-i sadık aleyhisselam'a şöyle arzettim: Hasan mı daha üstündür, Hüseyn mi?
                      Şöyle buyurdu:
                      "Bizim birincimizin fazileti sonuncumuzun faziletine katılır, sonuncumuzun fazileti de birincimizin faziletine katılır. her birinin fazileti vardır." ona arzettim ki: "sana feda olayım, konuyu biraz açar mısın? Vallahi ben sadece hakka ulaşmak için sana soruyorum." Bizler bir ağaçtanız, allah bizleri aynı çamurdan yarattı. faziletlerimiz allah'tandır, ilmimiz allah katındandır, biz allah'ın halka eminleriyiz ve onun dinine dâvet edenleriz. ve onunla kulları arasındaki perdedârlarız.daha fazla söyleyeyim mi ey zeyd?
                      dedim ki: evet. Şöyle buyurdular: Yaratılışımız aynıdır, ilmimiz aynıdır, faziletimiz aynıdır, yüce allah'ın yanında hepimiz aynıyız. sayınızı bana söyler misiniz? diye sorduğunda şöyle buyurdular:
                      Biz Oniki İmamız -işte böyle- yüce rabbimizin arşının etrafında yaratılışımızın başlangıcında karar kılındık. Birincimiz Muhammed'dir, ortancamız Muhammed'dir, sonuncumuz da Muhammed'dir."

Yorum

Selamun Aleykum tekrardan,

Kardeşim öncelikle zaman ayırıp yazdığın için teşekkür ederim.
                        Aklıma takılan şey: Şia'nın makam konusundaki düşünceleri sizin dediğiniz gibi mi peki? Öğrenmek için soruyorum sadece.

Yorum

Cevap gelene kadar..
                          Kardeşim sizin bu söyledikleriniz.. Yani ben Şiiliği sizin kadar bilemiyeceğimden saygımdan sustum ancak. İstesem şu Şii kaynaklı 1000 tane hadis bulurum sizin bu yazdıklarınızla çelişen. Sebebi bende kalsın harfine kadar Hazreti Ali'den çıkma bir kitap olduğunu düşündüğüm Nehcul Belaga'nın Ruhuna terstir bu yazdıklarınız. Şimdi delilleri paylaşmaya başlıyalım.

Yorum

İmam Zeynelabidin'in (a.s) Kufe'de okuduğu hutbeden: "Ey İnsanlar! Beni tanıyan tanıyor, tanımayana ise tanıtıyorum kendimi. Ben Ali b. Ebu Talip oğlu Ali b. Hüseyin'im! Ben hürmeti ayaklar altına alınan, nimeti zorla gasp edilen ve Ehlibeyt'i esir edilenin oğluyum. Ben Fırat kenarında hiçbir suçu olmadan başı kesilenin oğluyum. Ben eziyet ve işkence ile şehit edilen kimsenin oğluyum. Ve bu iftihar olarak bize yeter..."

İmam Zeynelâbidin'in (a.s) Şam'da Melun Yezid'in Önünde Okuduğu Hutbe:

"Ey insanlar, bize altı şey ihsan edilmiş ve yedi şey sebebiyle de üstün kılınmışız. Bize ilim, hilim, cömertlik, fesahat, cesaret ve müminlerin kalbinde (bize karşı) bir sevgi verilmiştir.

Üstünlük sebebimiz ise şunlardır: Allah'ın seçkin Peygamberi Muhammed (s.a.a) bizdendir. Doğru sözlü kimse (Ali -a.s-) de bizdendir, Cafer-i Tayyar bizdendir. Allah ve Resulünün arslanı (Hamza) bizdendir. Cennet gençlerinin efendisi olan bu ümmetin (Peygamberinin) iki torunu (Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin -a.s-) da bizdendir. Hakeza Deccal'ı öldürecek olan Mehdi de bizdendir

M

Yorum

Hz. Ali (a.s) dedi ki: "Hz. Resulullah (s.a.a): "Allah Azze veCellebenden daha üstün ve O'na daha mükrem bir yaratık yaratmamıştır" buyurdu. Bu arada ben: "Ey Resulullah! Sen mi daha üstünsün yoksa Cebrail mi?" dedim. Bunun üzerine, Hazret: "Ey Ali! Allah Tebareke ve Teala mürsel peygamberleri mukarrep meleklerden, beni de tüm resul ve peygamberlerden üstün kılmıştır. Ey Ali! Benden sonra üstünlüksanave senden sonra gelecek imamlara aittir. Melekler bizim ve bizim dostların hizmetkarlarıdır. Ey Ali! Arş'ı taşıyanlar ve Arş'ın kenarlarında bulunan melekler Rablerini tespih ve tahmit edip, bizim velayetimize inanlar için istiğfar diliyorlar...." buyurdu."(116)

(116)- Bihar-ül Envar c. 26 s. 335, İkmal-ud Din c. 1 s. 254

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X