Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehl-i Beyt(as)'in Allah katındaki Makamı Hakkında Sorum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ehl-i Beyt(as)'in Allah katındaki Makamı Hakkında Sorum

* (Rasûlullah Sallallahu aleyhi ve âlihi ve sellem'in defni ânında buyurdular ki

Sabır güzeldir, fakat sana karşı değil. Ağlayıp sızlanmak kötüdür, fakat sana değil. Senin musibetine uğramak pek büyük bir şey. Bundan önce uğradığımız musibetler de bir şey değil, bundan sonra uğrayacaklarımız da.

Yorum

Harezmî, Şafii âlimi Muhammed b. İbrahim Hamveyni'den oda Ebi Selma’dan dedi ki; Hz. Resulullah'ın şöyle buyurduğunu duydum: "Miraca çıktığımda yüce Allah bana dedi ki: ‘'Peygamber, (Rabbi tarafından) kendisine indirilene iman etti.'’ Bende dedim ki: ‘'MüminIerde'’ Yüce Allah bunun üzerine şöyle buyurdu; 'Ey Muhammed! Sana selam olsun, sen doğruyu söyledin. Senden sonra ümmetine senin yerine geçmek üzere kimi seçtin?'Ben dedim ki: 'Ehlimin en hayırlı olanını seçtim. Bana buyurdu ki: 'Ali bin Ebu Talib'i mi seçtin' Ben dedim ki: 'Evet, ey Rabbim!'Cenab-ı Hak bunun üzerine bana hitaben şöyle buyurdu: 'Ey Muhammed! Yeryüzüne baktım: Seni seçtim. Sana isimlerimden bir isim verdim. Ben her zikredildiğimde sende zikredilesin. Ben Mahmud olanım, sen ise Muhammedsin, sonra bir daha yeryüzüne baktım ve Ali'yi seçtim, ona isimlerimden bir isim verdim. En yüce olan (Aliyyul Ala) benim, Oda yüce olan Ali'dir.

Ey Muhammed seni, Ali, Fatıma, Hasan ve Hüseyin’i nurumdan yarattım. Sonra da sizlerin velayetini göklere ve yeryüzüne sundum. Kim sizin velayetinizi kabul ettiyse zafere ulaştı ve müminlerden oldu. Kimde sizin velayetinizi inkâr eder ve kabul etmezse küfre ve dalalete saptı. "YaMuhammed!"Bir kul, soyu kesilene kadar veya beli bükülene kadar bana ibadet etse dahi, bu haliyle sizin velayetinizi inkâr ederse onu kesinlikle affetmeyeceğim."

Yorum

Diğer konuda Şöyle demiştiniz..:

usuli kafiyi öneririm sana.
        İmam Caferi Sâdık aleyhisselam buyurdu ki : “Allah varlıkları yaratmadan ikibin yıl önce Muhammed ve Ali Allah’ın katında bir nur idiler.Melekler o nuru gördüklerinde o nurun kaynağı ve parlayan uzantılarını gördüler. Dediler ki: İlahımız ve seyyidimiz!Bu nur nedir?Allah onlara şöyle vahyetti: Bu nur benim nurumdandır,aslı nübüvvet,uzantısı ise imamettir.Nübüvvet benim kulum ve resulüm olan Muhammed ‘e mahsus,imamet ise velim ve hüccetim olan Ali’ye aittir.Eğer o ikisi olmasaydı bu alemi yaratmazdım.”

Bihar ul Envar c 15 sf 11ve 12. Maanil Ahbar’dan.

İmam Caferi Sâdık aleyhisselam buyurdu ki : “Allah azze ve celle buyurdu ki: Ey Muhammed!Gökleri,yeri,arşı ve denizi yaratmadan önce seni ve Ali’yi nur olarak yani bedensiz ruh olarak yarattım.O ruh beni över ve Lailahe illallah derdi. Sonra ikinizin ruhunu birleştirerek tek nur olarak karar kıldım.O beni över ve takdis eder ve Lailahe illallah derdi.Sonra onu ikiye böldüm ve onu oa ikiye böldüm.Böylece dört parça oldu.Bir Muhammed,bir Ali ,iki de Hasan ve Hüseyn.Sonra Allah,bedensiz bir ruh olarak Hz.Fatıma’nın nurunu yarattı.Sonra Allahın katında sağ tarafa yükseldik de onun nuru bize de ulaştı.”

Usul ü Kâfi c1 sf 440. 3.hadisi şerif.

Yorum

İmam Muhammed Taki aleyhisselama şiiler arasındaki ihtilafı anlattığımda şöyle buyurdu: “Ey Muhammed!Allah ezelden beri hep tek idi.Sonra Muhammed,Ali ve Fatıma’yı yarattı.Onlar bin yıl beklediler.Sonra bütün herşeyi yarattı.Onları halkın yaratılışlarında şahit olarak karar kıldı.Herşeyin onlara itaatını farz kıldı.İşleri onlara teslim etti.Onlar istediklerini helal istediklerini haram kıldılar.Onlar Allah’ın istediklerinden başka birşey istemezler.Sonra İmam aleyhisselam buyurdu ki; Ey Muhammed!Bu öyle bir inançtır ki herkim bundan öne geçse dinden çıkar.Her kim geri kalsa helak olur.Her kim buna uyarsa kurtulur.Bu inancı koru Ey Muhammed!

Usul ü Kâfi c1 sf 441, 5.hadis.

Bu kadar yeterli sanırım.

İşin için de birbirleriyle çelişen hadis varken yapmak gereken tek şey Hz. Ali'nin söylediği gibi orta yolu tutmaktır bence.

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X