Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Tirmizi'de Gadiri Hum ve Ehlibeyt'in Fazileti Videosu
Daraltma
X
-
Ynt: Tirmizi'de Gadiri Hum ve Ehlibeyt'in Fazileti Videosu
neden şiiler olarak sünni hadis kitaplarından delil gösteriyoruz?
el Cevap:
1- bu ülkede yaşayanların çoğu sünni, bu site sünnilere hakikatleri anlatma çabasında. o yüzden sünnilere şii kitaptan delil sunulmaz. zaten bu kitaplara inanmıyorlar. şia haklılığını herkese kendi inandığı kitaptan gösterdiği delillerle ispatlıyor.
2- şiilerin inancının şii kitaplarda yer alması ile sünni kitapta yer alması aynı inandırıcılığa sahip değildir. birisi zaten şiiler buna inanıyor tabi ki kendi kitaplarını da ona göre yazmıştır diyebilecektir. Oysa şii inancın, karşıt olan sünnilerin kitabında yer alması tabiri caizse deplasmanda atılan bir golün iki gol sayılması gibidir. Bu durumda şianın hakkaniyeti iki katına çıkmış olur. Çünkü sünniler kendi kitaplarına hak olduğu inkar edilemeyecek derecede önemli olmasa, şianın inancını ispatlayan bir hadisi almazlar.
-
video hakkında eleştiri ve cevabı:
bu rivayetleriyazmışsın ama bunlar yine tek kalmıyormu? her tabakadan en az iki ravi olması lazım. mesela sahabeden 2 tabiinden 2 tebei tabinden 2 hadis herhangi bir tabakada tek ravili kalırsa zaten garib oluyo bunlar delil olamz. kaldıki bu anlatılan olayda bir sürü kalablık olduğu söyleniyor. bunun bize bir çok kişi tarafından anlatılması gerekmez mi ? o zaman sahabe haksızlık karsısnda susan allahın emrini dinlemeyen insanlarmı ? ve hz ali niye gelip hz ebubekire biat ediyor? bu mantıksız ben inanmıyorum gadiruhuma
birkaç saniye önce
Gadiri hum hadisi mütevatirdir. Sahabeden 110 kişi tarafından aktarılıyor. tek tek isimleri mevcut. hangi kitaplarda aktarılmış o da mevcut. Zaten Gadiri hum'u inkar edemeyenler olayı kıvırmaya çalışıyorlar. Sense daha mütevatir ne kesin bilgi ne tam bilmediğin, bu konuda sloganik davrandığın için bunun mütevatir olmadığını iddia ediyorsun. Tüm ashabın rivayet etmesi gerek diyorsun. Bi kere ashabın hepsi hadis rivayet etmiyor onla ilgilenmiyor bile. bu bir. ikincisi rivayet edenlerin hepsinin de rivayeti kitaplara alınmıyor. bu iki. Üçüncüsü, dinleyip şahit olup da susanlar var. 4. zaten rivayet edenlerin sayısı da az değil. Sahabe tabakasından 110 ravi az mı? bunların rivayetlerinin hangi kitaplarda olduğu o linkini attığımı makalede yazılı. bu konuda adam 10 cilt kitap yazmış. enine boyuna olayı ortaya koymuş ispatlamış. El Gadir kitabı sadece gadiri hum hakkında 10 cilt bilgi veriyor. sen inkar etsen ne olur. sadece kendine güneşi kapamış olursun. Sen sahabenin haksızlık karşısında sustuğunu hatta Peygambere haksız yere karşı çıktığını hiç okumadın mı? bak bunlardan bir kaçı: Uhud savaşında en zor zamanda Peygamberi terk edip onun adeta ölüme bıraktılar. Huneynde de öyle. 23 yıl eğitilen ashab son yıllarda Peygamber cuma hutbesindeyken kervan geldi diye onu ayakta terk edip namazı mamazı bıraktılar. Cuma suresinde bu olay anlatılıyor. okumadın mı? Ashabın çoğunluğunun kafir mürted ve cehennemlik olduğu ayetlerde yazmıyor mu? Ashabı Kur'an'a zıt olarak siz kutsallaştırıyor onu masum görüyorsunuz. Yok öyle bir şey. Bir de Fatıma biat etmeyip de diğer biat edenlere baskı olunca onlardan 50si Fatıma s.a.'nın evine sığınıyorlar. Ve Ömer odun toplayarak biat etmeyenleri Peygamberin kızıyla birlikte evin içinde yakmakla tehdit ediyor. Bu sünni kitaplarda var. Şii kitaplarda ise tehditle kalmayıp bunu icra ettiği Fatıma kapısının yandığı ve Fatıma'nın 6 aylık hamile çocuğunu düşürdüğü yazılı. Fatıma ne hastalığı vardı da daha 18 yaşında vefat etti? Ebubekir ridde ehli diyerek savaştığı kimseler işte gadiri hum nedeniyle Ali'ye biat etmeye karar vermiş ve Ebubekire biatı reddetmiş kimseler. Ebubekir bu çevre kabilelere medine merkezdeki kadar baskı yapamıyor. tek tek biat almak yerine zekat memurlarını gönderiyor. bunlar diyorlar biz biat etmediğimiz kimseye zekat vermekle yükümlü değiliz, zekatımızı kendimiz gerekli yere veririz. Ebubekir siz dinden çıktınız diyerek onlarla savaşıyor. daha nasıl olmalıydı gadiri hum etkisi? Ali a.s hilafeti döneminde kufe mescidinde gadiri humu hatırlatıp orada bulunanlar ayağa kalksın diyor. ashaptan 30 kadar kişi ayağa kalkıp şahitlik ediyor. biri kalkmayınca Ali a.s ona neden kalkmadığını soruyor. o da yaşlandığını mı öyle bir cevap veriyor. Yani ashabı kutsamak yerine şu soruyu sor: Peygamberden önce vahyin doğru yorumu ve ilahi hükümler tek elden (peygamberler vasıtasıyla) topluma ulaştırılırken, Peygamber s.a.a'ten sonra bu işlev nasıl yerine getirilecek? ikinci soru Peygamber s.a.a'ten önce 124 bin peygamber dini yaşayıp insanlara derleyici toparlayıcı liderlik yapıyorlardı. Peygamberden sonra bu tek canlı liderliği kim yerine getirecek? dikkat et tek liderdi önceden canlı idi masumdu. Peygamberden sonra ümmet dağıldı. Allah bu tehlikeyi göremedi ve buna bir çare bulamadı mı? Allah kullarına çok şefkatli değil mi? Peygambere mü'minlerin sıkıntıya uğraması çok ağrı gelir diyor ayette. şu dağınıklık ona ağır gelmiyor mu? o neden bu hale bir çare bulmadı. Tirmizide ali imran 103'teki toptan sarılmamız emredilen ipin Ehlibeyt olduğu yazılı. kıyamete kadar Kur'an ve EHlibeytin hayatta olacağı ve dini koruyacağı yazılı. Buna inanmayıp da neye inanacaksın. Peygamberden önceki halle sonraki hal aynı olmalı değil mi? aksi halde Allah'ın adaleti nerede?
Yorum
-
Gadiri Hum hadisi kaynaklarda geçer ancak Şianın anladığı gibi geçmez. Yani imamet olarak anlamazlar Şii olmayan mezhepler.
Yorum
-
kimin ne anladiginin degil, olayin nasil vuku buldugu önemlidir: http://velayet.wordpress.com/tag/gadiri-hum-hadisi
burda kalkip "mevla'dan maksat dostluktur" ve s. gibi sözler söylemek samimiyetsizlik ve kendi anlayisini kurtarma adina abesce cirpinmaktir. ayni resul oldugunu idda edenlerin ayete karsi "burada son nebi deniliyor, ben nebi degil resulüm" demesi gibi. ve bu yaklasim samimiyetsizlikten öteye gecmeyecegi gibi delile dayali cevaplarin karsisinda da tutunamazdir. islamoglu ve talha hakan alp'e bu konuda verdigimiz cevaplar sözümün sahididir.
Yorum
-
vallahi anlamalarını beklemiyorum. anlayan zaten çoktan şii olmuştur.
Garidi Hum hadisini kabul etsinler bu bana yeter. ama adamlar kabullenemiyor. inkar ediyorlar.
http://www.youtube.com/watch?v=KdW0dz1Lt0I[center]..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین[center]
Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)
Yorum
-
evet adam önce diyor böyle bir söz yok. öyle değil. o şii kaynaklarda geçiyor ben islam tarihi profesörüyüm. şii kaynaklarda var dersen anlarım. hangi kitapta geçiyor isim ver diyor. isim verilince de o anlamda değil diyor... yuh yani...
Kütübü sittede gadiri hum yok diyenler s. Müslimdeki "hum denilen suyun başında resul bir hutbe vermek için ayağa kalktı... diye başlayan hadisi okumalılar.
Yorum
-
[quote author=EhliKuranveSünnet date=1385291525 link=topic=25298.msg171473#msg171473]
Gadiri Hum hadisi kaynaklarda geçer ancak Şianın anladığı gibi geçmez. Yani imamet olarak anlamazlar Şii olmayan mezhepler.
[/quote]
Demek ki şiilik dışındaki bütün mezhepler alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberin abes işler yaptığına inanıyorlar. Bu tespitiniz için Allah razı olsun denir ancak. Sen alemlere rahmet olarak gönderilmiş ol, yüksek ahlakı tamamlamak üzere yaratılmış ol, Hekim Allah'ın hekim kulu ol, hiç bir işi boşuna yapmamış ol, her konuştuğun ancak ve ancak "vahiy" olsun; sonra da kalk 63 yıllık hayatının sonunda hem de tam dünyadan ayrılacakken insanlara nasihat olsun diye yaptığın son konuşmada binlerce müslümanı çöl sıcağında güneşte bekleterek onlara "Ali benim dostumdur ha haberiniz olsun" gibi saçma bir cümle söyle, sonra da tamam hadi gidin deyiver.. (Ayrıca ben Ömer olsam gidip Ali'yi tebrik edeceğime "ben de peygamberin dostuyum beni niye es geçti" diye zoruma gider. Hatta Ebu Bekir olsam, ya kendisinden sonra beni halife bıraktı, ama gitti herkesin önünde bana değil Ali'ye dostum dedi diye düşünürüm.)
Yok hayır. Allah'a yemin olsun ki biz peygamberimizin bu kadar abes iş yaptığına, bu kadar hikmetsiz, bu kadar anlamsız davrandığına inanmıyoruz. Bu bizim için hüccettir, her kim böyle inanıyorsa, o yanlış bir yol üzeredir, hangi mezhepten olursa olsun bir insan peygamberin abesle iştigal ettiğine inanıyorsa, inandığı şey yanlıştır.
Yorum
Yorum