Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHL-İ BEYT KİMLERDİR ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: EHL-İ BEYT KİMLERDİR ?

[quote author=MehmetMehmet link=topic=5860.msg139987#msg139987 date=1326461056]
    Hanımlarının Ehli beytten olduğu ayetle sabittir. Resulullah da Ehlibeyt dairesi içerisine Hz.Ali,Hz.Fatıma,Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin'i de dahil ettiler. Bu durumda hanımları ve Hz.Ali ailesi de Ehlibeytten sayıldı.

Ayrıca sizin kastettiğiniz hadisde sadece Hz.Ali, Hz.Fatıma ve 2 oğlu Ehlibeyt olarak gösteriliyorsa o esnada hayatta olmayan Hz.Hüseyin'in 11 evladı nasıl Ehlibeytten oluyor? Eğer onlar Ehlibeyttense hanımlar nasıl olamıyor?

Benim aktardığım görüş Kuran-Sünnete daha uygundur. Hanımları dışlayan bir Ehlibeyt anlayışı Kuran ayetine ters gözüküyor. Hatta Hz.Ali ve ailesini Ehlibeytin dışında görmek bile daha az çelişir Kuranla. Ama benim öyle bir iddiam yok. Bütün hadisleri reddeden bir anlayışım yok elhamdülillah.
    [/quote]

Mehmet kardeşim gramer bilginiz nasıl? Arapça dil bilginiz? ayetin Arapçasında peygamber eşlerinden bahsederken neden müennes anlamını veren "nuni nisve" gelmişte Ehlibeyten bahsetmeye geldiğinde "nuni nisve" yok oldu? ayeti birde Gramer olarak bir inceleyin: ayrıca madem ehli beytten neden eşlerinden hiç birini abasının altına alıp buda benim ehlibeytimdendir demedi?

ayrıca: peygamberimiz hz. Muhammed (s.a.a) neden Hıristiyan cemaatiyle mubahale etmeye gittiğinde eşleride beraberinde götürmedi?

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
    أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
    Ebu Nevves

Yorum

Ayrıca arkadaşlar çok güzel hadisler paylaşmış, acaba hepsini okunuz mu? Verdikleri kaynakları incelediniz mi? Yukarıdaki yazıları biraz daha dikkatli okursanız eminim anlayacaksınız.

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
      Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=5860.msg139989#msg139989 date=1326461826]
        Mehmet kardeşim gramer bilginiz nasıl? Arapça dil bilginiz? ayetin Arapçasında peygamber eşlerinden bahsederken neden müennes anlamını veren "nuni nisve" gelmişte Ehlibeyten bahsetmeye geldiğinde "nuni nisve" yok oldu? ayeti birde Gramer olarak bir inceleyin: ayrıca madem ehli beytten neden eşlerinden hiç birini abasının altına alıp buda benim ehlibeytimdendir demedi?

ayrıca: peygamberimiz hz. Muhammed (s.a.a) neden Hıristiyan cemaatiyle mubahale etmeye gittiğinde eşleride beraberinde götürmedi?
        [/quote]

Arapça da 1 tane bile erkek bir gurubun içindeyse müenneslik kalkar. Ayetin ilk bölümünde sadece hanımlardan bahsettiği için müennes anlamı olur. Ancak devamında Ehlibeyte genel bir hitap vardır. Çünkü bir evin reisi Ehli beytin dışında demek değildir. Ayrıca Hz.Muhammed'in küçük yaşlarda vefat etselerde erkek çocuklarının da olduğunu biliyoruz. Erkek çocuklarını kabul etmedik diyelim, Hz.Muhammed o ailenin reisi olduğu için genel hitapta tabiki de müenneslik kalkacaktır.

Asıl garip olan ve zayıf olan görüş hangisi biliyor musunuz? Ayette hiç işaret edilmeyen, hatta yıllar sonra doğacak olan Hz.Hüseyin'in torunlarını (sadece 11 tanesini o da) Ehlibeytten sayıp da, müminlerin annesi Hz.Aişe'yi Ehlibeytin dışına çıkartmaya çalışmak.

Yorum

[quote author=MehmetMehmet link=topic=5860.msg139994#msg139994 date=1326463023]

Arapça da 1 tane bile erkek bir gurubun içindeyse müenneslik kalkar. Ayetin ilk bölümünde sadece hanımlardan bahsettiği için müennes anlamı olur. Ancak devamında Ehlibeyte genel bir hitap vardır. Çünkü bir evin reisi Ehli beytin dışında demek değildir. Ayrıca Hz.Muhammed'in küçük yaşlarda vefat etselerde erkek çocuklarının da olduğunu biliyoruz. Erkek çocuklarını kabul etmedik diyelim, Hz.Muhammed o ailenin reisi olduğu için genel hitapta tabiki de müenneslik kalkacaktır.

Asıl garip olan ve zayıf olan görüş hangisi biliyor musunuz? Ayette hiç işaret edilmeyen, hatta yıllar sonra doğacak olan Hz.Hüseyin'in torunlarını (sadece 11 tanesini o da) Ehlibeytten sayıp da, müminlerin annesi Hz.Aişe'yi Ehlibeytin dışına çıkartmaya çalışmak.
          [/quote]
          zaten ehli sünnet bu ayeti Peygamber eşlerine yorumlarken hz. Hatice yada hz. ümmü Seleme hatırına değilde aişe iin bu ayetin peygamber eşlerini kapsadığını iddia ederler. kardeş orad aiki ayet var birinci bölümde peygamber eşlerinden bahseder ikinci bölümde ise Ehlibeytten bahseder. o ayet ehlibeyt dışında peygamber eşlerinden bahsediyor olsaydı o zaman bu hadislerle desteklenirdi. Ehli Sünnet hadisçileri bile seni görüşünü çürütmekte ve bizi teyid etmektedir.

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=5860.msg139995#msg139995 date=1326464049]
            zaten ehli sünnet bu ayeti Peygamber eşlerine yorumlarken hz. Hatice yada hz. ümmü Seleme hatırına değilde aişe iin bu ayetin peygamber eşlerini kapsadığını iddia ederler. kardeş orad aiki ayet var birinci bölümde peygamber eşlerinden bahseder ikinci bölümde ise Ehlibeytten bahseder. o ayet ehlibeyt dışında peygamber eşlerinden bahsediyor olsaydı o zaman bu hadislerle desteklenirdi. Ehli Sünnet hadisçileri bile seni görüşünü çürütmekte ve bizi teyid etmektedir.
            [/quote]

Hz.Hatice ve Hz.Ümmü Seleme annelerimizin başına Hz. ifadesini eklerken, Hz.Aişe ye bir hz. demek çok mu zor? O zaman bende size şöyle deme hakkına sahibim: "Sizde Hz.Aişe Ehlibeyt dairesine girmesin diye Hz.Hatice ve Hz.Ümmü Seleme'yi de Ehlibeytin dışına çıkartıyorsunuz" deme hakkına sahibim. Bu da benim düşüncem.

Ortada ayet var, hanımlar Ehlibeytin kapsamına giriyorlar. Halen hadislerle desteklemek gerekir diyorsunuz.

Yorum

ortada bir ayet yok o senin kısıtlı arapçandan ve sünni taasubundan kaynaklı. Ayet gayet açık hadisler gayet açık. anlamak istemeyen biri için inat etmek tabi güzel bir yöntem

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

Bende taassup yok. Aşağıdaki sorulara cevap gelmedi halen?

"Hz.Hatice ve Hz.Ümmü Seleme annelerimizin başına Hz. ifadesini eklerken, Hz.Aişe ye bir hz. demek çok mu zor? O zaman bende size şöyle deme hakkına sahibim: "Sizde Hz.Aişe Ehlibeyt dairesine girmesin diye Hz.Hatice ve Hz.Ümmü Seleme'yi de Ehlibeytin dışına çıkartıyorsunuz" deme hakkına sahibim. Bu da benim düşüncem."

Ayet yok mu? Ayet açıkça varken, hanımları dışarı çıkartıp sadece Hz.Ali ve ailesini katamayız. Hadisleri ben inkar etmedim. Hz.Ali ve Hz.Fatıma ile Hz.Hasan-Hz.Hüseyin de Ehlibeyte girer. Ama hanımları kesin girer. Hatta ihtilaf bile olamaz çünkü ayette bahsediliyor.

Yorum

Aişe konusunu tartışmaya açarsan konu dağılır. ama kısaca sana şunu söyleyeyim:

Peygamberin emirlerini çiğnedi bu yüzden ona hz. demiyorum. Kuranın emirlerini çiğnedi (iyi oku allahın emrini Ahzab suresi 33 ayet bu ayette Allah ne emir veriyor Aişe ne yapıyor.) bu yüzden ona hz. demiyorum. İslamda fitne çıkardı bu yüzden ona hz. demiyorum. Müslümanların kanını akıttı bu yüzden ona hz. demiyorum. Aişe konusunu tartışmak istersen bir konu başlığı açarsın ve yazarsın orada gerekli cevapları alırsın.

ayette geldiğimizde Ayet gayet açık görmek isteyene. Bende taassup yok diyorsun ama hala inat etmektesin. Sana yukarıda arkadaşların yazılarını oku diyorum sen okumamakta ısrarcısın. yok okumuşsan da buyur neden çürütmüyor sun???... aynı şeyleri bende mi sana yazayım?

Sünni tarihçileri hadisçileri bile ehli beytin içine peygamber eşlerini dahil etmiyorken sen çıkıp evet onları da kapsar dersen biraz zorlarsın... yani o kadar zorlama... sen seni destekleyecek bir şeyler bul istersen.

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

Peygamber'in (S.a.a) zevcelerinin Ehl-i Beyt'ten (a.s) olmadıklarının kanıtı

Resulallah'ın (S.a.a) eşlerinin Ehl-i Beyt'ten (a.s) olmadıklarının diğer kanıtı
                    Elhamdülillâhillezi hedanâ li hâzâ vemâ künnâ linehtedî levlâ en hedanallah.. (7 / A'RÂF - 43)

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X