Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHL-İ BEYTİ SEVMEK NE BÜYÜK NİMETTİR!!!!!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

EHL-İ BEYTİ SEVMEK NE BÜYÜK NİMETTİR!!!!!

EHLİ BEYTİ SEVMEK,NE BÜYÜK NİMETTİR!!!

Resulullah (S.A.V.) Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Muhammed'in Ehl-i Beytine muhabbet üzerine ölen,şehittir."

*Uyanık olun,Al-i Muhammed'e sevgi üzerine öleni,önce ölüm meleği,sonra Münker ve Nekir Cennetle müjdeler.

*Dikkat edin,Ehl-i Beyt'e Mahabbet üzerine ölen,gelin kocasının evine teslim edildiği gibi Cennete teslim edilir.

*Dikkat edin,Al-i Muhammed'e mahabbette sebat üzerine ölen kimse,imanı garantili bir mü'min olarak ölür.Al-i Muhammed'e mahabbet üzerine ölen kimsenin kabrinden Cennete iki pencere açılır.

*Muhakkak Al-i Muhammed'e mahabbet üzerine ölen kimsenin,Allah kabrini rahmet meleklerinin ziyaretgahı yapar.

*Kim Al-i Muhammed'e buğz üzerine ölürse,kıyamet gününde iki gözü arasına "Allah'ın rahmetinden umutsuzdur" ibaresi yazılı olarak haşr olunur.

*Al-i Muhammed'e buğz üzerine ölen,kafir olarak ölür.Dikkat edin,Al-i Muhammed'e buğz üzerine ölen,Cennetin kokusunu koklayamaz."

*Ve Peygamber Efendimiz (S.A.V.) şöyle buyurmuştur: "Bizim kapımıza gelenin hakkı,üzerimize vacibolur" Bu hadisin söylenişine sebep şudur:

"Tarikus-Salat(beynamaz) bir adam,Hz.Peygamber zamanında ölmüştü.Ashab,Resul-i Ekrem'in: "Namazı kasden terk eden kafir olur." Hadisinin dış manasına dayanarak bu adam üzerine namaz kılmamak ve onu Yahudi kabristanına gömmek istediler.
    İmam Ali (AS) geldi, "Ya Resulallah bu adam: "Ya Ali Allah'ın Resulünü ve Ehli Beytini çok seviyorum." diyerek beni bu sözüne şahid tuttu." dedi.
    O zaman Hz.Resul yukarıdaki Hadisini söyledi.Hz.Ali de o adamın namazını kıldırdı." ve müslüman kabristanına defnetti.
    İşte EhliBeyt sevgisinin ne büyük nimet olduğunun delili..

--------------------------------------------------------------------------------
    NE OLUR GEL ARTIK...

vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
    [center]

Ynt: EHL-İ BEYTİ SEVMEK NE BÜYÜK NİMETTİR!!!!!

Allah razı olsun cok hos hepsini buyuk bır zevkle okudum masaallah...
    ALLAH EHL-I BEYT YOLUNDA MESALEYI ELIMIZDEN BIRAKMAYI NASIP ETMESIN BU YOLDA DAİM OLANLARDA KARAR KILSIN
    AMİNNNN YA RABBEL ALEMIN...
    Ey ateş!
    Seninle ululuk tasladı şeytan.
    Ve ey insan!
    Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

saol kardeşim ecmain inş..
      [center]

Yorum

[quote author=kanlı yetim link=topic=536.msg2480#msg2480 date=1233129990]
        Allah razı olsun cok hos hepsini buyuk bır zevkle okudum masaallah...
        ALLAH EHL-I BEYT YOLUNDA MESALEYI ELIMIZDEN BIRAKMAYI NASIP ETMESIN BU YOLDA DAİM OLANLARDA KARAR KILSIN
        [/quote]

Yorum

Allah razı olsun

Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

ilahi aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn inş..
            [center]

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X