Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Gelin Ehl-i Beyte olan Sevgimizi anlatalım

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Gelin Ehl-i Beyte olan Sevgimizi anlatalım

Gelin ehl-i Beyte olan sevgimizi anlatalım. Ehlibeyti ne kadar seviyoruz, niçin seviyoruz, ne kadar sevmeliyiz, niçin sevmeliyiz. önce ben başlayayım.

ben ehli beyti Allah ve peygamberi sevdiği için seviyorum. onlar benim canım, yaşama sevincimdir. ehlibeytsiz dinin, hayatın, islamın, yaşamanın bir anlamının olmadığına inanıyorum.

ehl-i beytsiz namzın batıl olduğuna, ehlibeyte imansız gidenin sonunun perişanlık olacağına inanıyorum.

ben ehl-i beyti seviyorum. canımdan çok. annemdan, babamdan, eşimden, çocuğumdan her şeyden çok seviyorum. ama sevginin sadece dil ve kalp ile olmadığınada inanıyorum. bu sevginin onlar gibi amel ederek ahlakından nasiplenerek kemale ereceğine inanıyorum. Rabbim nasip etsin onların ahlakı ile ahlaklanmayı. Onlar gibi amel etmeyi...

Gelin sizde anlatın ehlibeyte olan sevginizi.

Ynt: Gelin Ehl-i Beyte olan Sevgimizi anlatalım

Muhammed'i candan sev ki,
    Ali'ye Selman olasın.
    Ehlibeyt'e gönül ver ki
    Ali'ye Selman olasın.

Muhammed'i hazır bil ki
    Canı HAK'KA nazır bil ki
    Her gördüğün Hızır bil ki
    Ali'ye Selman olasın.

Muhammed'e gönül kat ki
    Ceht edip rehbere yet ki
    Bir gerçekten etek tut ki
    Ali'ye Selman olasın.

Hasan ile girdim ceme
    Hüseyin sırrını deme
    Musahipsiz lokma yeme
    Ali'ye Selman olasın.

Zeynel Bakır, Cafer, Kâzım
    Rıza'ya bağlıdır özüm
    Hatırın kırma şahbazın
    Ali'ye Selman olasın.

Taki'ye, Naki'ye eriş
    Askeri'de biter her iş
    Mehdi'nin sırrına karış
    Ali'ye Selman olasın.

Şah Hatayi'm özün ırma
    Gerçekler gönlünü kırma
    Her Ademe sırrın verme
    Ali'ye Selman olasın.
    HAK yarattı alemi, Aşkına Muhammed'in
    Ay ü günü yarattı, Şevkine Muhammed'in

Yorum

Allahin selami ve rahmeti Ehli-Beyite ve masum pak imamlarimiza olsun Bende cok seviyorum dusmanlarina dusmanim, dostlarinada dostum her ictigim suda yezite soyuna lanet ediyorum Imam Huseyin'e kiydigi icin.Allahin bizler icin secip gonderdigi
      dunyamizi aydinlatan nur olarak dusunuyorum.Allah,tan dilegim kabirlerine yuz surmek ve ziyaret edebilmek bu dunyada olmaz ise insallah gercek dunyada kendileri ile hasr olabilmek tek umudim.Kendimi cok sansli buluyorum Ehli-beyiti ve imamlarimizi kalp gozu ile gorebilmeyi ruhumla baglanmayi Allah bana ve aileme nasip ettigi icin cok mutluyum.O masum pak ve mazlum Imamlarimizi sevmeyi tum insanlara nasip eder insallah.Tabiki benim ifade edebilme ozurlulugum var ancak bukadarini anlatabildim ama hic yeterli bulmuyorum ifadeler yetersiz kaliyor ...

Yorum

bir insanı güzel hasletlerinden dolayı severiz genelde
        bazen birilerini çok sevdiğimde yada öyle hissetmek istediğimde o kişi benim için benden önce gelir candan öte cananı yaşayanlardanım ben işte böyle bir haleti ruhuyeye büründüğümde imamlarımız başta Peygamber efendimiz aklıma gelir hep

O ki güzel ahlakı tamamlamak için gönderildi bize o ki düşmanına bile dost davranmayı seçti önce aklım almıyor ne kadar iyi ne kadar şefkatli ne kadar sevecen olabileceğini çünkü benim o iyi hasletlerinden dolayı çok sevdiğim çokçok değer verdiğim kişilerle kıyaslanamayacak ölçüde iyi iyiynin ötesinde bir iyi

İşte bu yüzden diyorum ki
        Ey Allahın tertmiz kıldığı mübarek insanlar işte sizin bu iyi hasletleriniz hasabiyle size gönülden aşığım

canım cananımsınız

Aşığım dediller gibi size aşığım

Biliyorum kirlenmiş benim aşkım belki size dupduru tertemiz bir halle gelemeyeceğim ama

Sizler biliyorsunuzki bu kirlenmiş toplumda elimden geldiğince en saf en ulvi duygular büyüttüm yüreimde size

Canım size feda ey Yaratılmışların en yüceleri Ey En Sevgilinin sevgilileri

isteğim kapınızda hizmetkar olabilmek

Size hizmetkar olabilmek edineceğim en büyük mertebedir

Rabbim nasip buyurur inşAllah

Gönülden selamlar

Selamların en yücesi en güzeli sizlere olsun

"İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
        "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Bu güzel sözlere katılmamak mümkünmü? Allah hepinizin dileklerini ve bu güzel duygularınızı kabul etsin, mübarek İmam sevgı ve aşkı dünyaya hakim olsun onların mübarek zatları aklımızdan, yuvamızdan hiç çıkmasın onların izinden çizgisinden yolundan bizi delalet yollara saptırmasın diyoruz. Allah bizi hak Oniki İmam'lar dan ayırmasın onlarla aynı yerde hoşrolmayı bize nasip etsin diyoruz inşaallah böylede olacaktır bunda hiç bir şüphem yoktur...

Yorum

[quote author=yozgatli yigit link=topic=9349.msg60727#msg60727 date=1257644364]
            Bu güzel sözlere katılmamak mümkünmü? Allah hepinizin dileklerini ve bu güzel duygularınızı kabul etsin, mübarek İmam sevgı ve aşkı dünyaya hakim olsun onların mübarek zatları aklımızdan, yuvamızdan hiç çıkmasın onların izinden çizgisinden yolundan bizi delalet yollara saptırmasın diyoruz. Allah bizi hak Oniki İmam'lar dan ayırmasın onlarla aynı yerde hoşrolmayı bize nasip etsin diyoruz inşaallah böylede olacaktır bunda hiç bir şüphem yoktur...
            [/quote]

AMİN İNŞAALLAH
            "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
            "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[quote author=yozgatli yigit link=topic=9349.msg60727#msg60727 date=1257644364]
              [/quote]

Yorum

Hak yol Ehlibeytin yolu

Kuran+Ehlibeyt ayrılmaz ikili

Ehlibeyt sevgisi kuranı kerimde farz

Namazlarda Ehlibeyte selat selam yollamaz isen namazın geçersiz.

İslamın ayakta kalması için Ehlibeyt ehlinin çektiği sıkıntılar,zulümler,katliamalar,hor hakir görülmeler..ne için islam için

Ehlibeyt Peygamber emanetin Kurandan sonra en önemli unsuru

Ehlibeytin fazileti anlatmakla bitmez paha biçilmez bir değer.

Onları sevmek dini sevmek

Onları takip etmek dinin özünü takip etmek

Onların düşmanına düşman dostuna dost olmak imanın şartı

Kısacası Ehlibeyti sevmek ve takip etmek kurtuluşun anahtarı.

Anam babam ve canım size feda olsun Ey Ehlibeyt hanedanı,Ey cennetin efendileri,Ey bu alemlerin yaratılış sebepleri..

Selam Olsun Size..

ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X