Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

TERTEMİZ EHL-İ BEYT VE HAZRET-İ ALİ (K.V.) İLE İLGİLİ HADİS-İ ŞERİFLER

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: TERTEMİZ EHL-İ BEYT VE HAZRET-İ ALİ (K.V.) İLE İLGİLİ HADİS-İ ŞERİFLER

204 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ya Ali! üç şeyi geciktirme:

1- Vakti geldiğinde namazı
    2- Hazırlandığı zaman cenazeyi
    3- Emsalini bulduğun zaman dul kadını (evlendirmeyi)”. (206)

kaynak;

Hz. Ali (K.V.)’ den:
    206- Suyuti Camiü’l-Kebir.

205 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ey Ali! namazını tamamlamayanın hali çocuğa kalan bir hamilenin hali gibidir ki doğumu yaklaştığı zaman çocuk düşürür. O kadın hamile değil çocuk sahibi de değil.
    Ey Ali! namaz kılanın hali sermayesini almadıkça karı olamayan tüccara benzer öyle ki namaz kılan bir kimse farzı ödemedikçe kıldığı nafile namaz kabul edilmez”. (207)

kaynak;

Hz. Ali (K.V.)’den;
    207- Suyuti Camiü’l-Kebir.

206 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“- Kim Abdûlmuttalib oğullarından birine yardım elini uzatır da karşılığını veremezse onun mükafatını yarın Âhirette bana kavuştuğunda ben vereceğim”. (208)

kaynak;

3. halife Osman ’ dan:
    208- Taberani Mecma’uz-Zevait. C.9 S.173

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
    Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

207 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Bir kimse Hacer-i Esved’le Makam-ı İbrahim arasında durup namaz kılsa ve oruç tutsa eğer Muhammed’in Ehl-i Beyt’ine buğz ediyorsa ölünce cehenneme girer”. (209)

kaynak;

Hz. İbni Abbas (R.A.)’dan:
      209-Taberani Mecma’uz-Zevaid. C. 9 S. 171.

208 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“- İnsanlara ne oluyor ki kendi aralarında konuşurlarken Ehl-i Beyt’imden bir adamı görünce konuşmalarını kesiyorlar. Allah’a yemin olsun! Onları Allah için ve bana olan akrabalıkları için sevmeyenlerin kalplerine iman girmez”. (210)

kaynak;

Hz. Abbas İbni Mûttalib (R.A.)’ den:
      210- Kütüb-i Sitte Muhtasarı İ. Canan C. 15 S 517

209 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Sen (Ey Ali k.v.) hem dünyada seyyidsin hem Âhiret’de seyyidsin. Seni seven beni sevmiştir ve senin dostun da Allah’ın dostudur. Senin düşmanın benim de düşmanımdır benim düşmanım ise Allah’ın düşmanıdır. Sana buğz edene azab olsun!”. (211)

kaynak;

Hz. İbni Abbas (R.A.)’ den:
      211- Ahmed Bin Hanbel Müsned

Yorum

210 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Mi’raca çıkarıldığım gece nurdan bir taht üzerine oturan bir melek gördüm. Ayaklarının biri doğuda diğeri de batıdaydı. Önünde ise bakmakta olduğu bir levha vardı. Bütün dünya gözleri önündeydi. Hep halk dizleri arasındaydı eli de doğu ve batıya ulaşıyordu. Dedim ki Ey Cibril! Bu kimdir? O şöyle dedi: Bu Azrail’dir. Öne geç ve ona selam ver. Ben de öne geçtim ve selam verdim. O şöyle dedi: Ve Aleyke Selamı Ya Ahmed! Amcanın oğlu ne yapıyor?

Dedim ki amcamın oğlu Ali’yi tanıyor musun?
        Şöyle cevap verdi: onu nasıl tanımayayım ki ancak senin Ruhunla amcanın oğlu Ali İbni Ebû Talib’in Ruhu müstesna olmak üzere bütün mahlukatın Ruhlarını almaya Allah beni vekil etti. Zira Allah her ikinizi dileği ile kabz edecek (Ruhlarınızı alacaktır)”. (212)

kaynak;

Hz. Ebû Zer (R.A.)’ den:
        212- Hz. Peygamberin Dilinden Dört Halifesi S. 308.

211 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ey Ali! Allah ve İslam seni hayırla mükafatlandırsın. Müslüman kardeşinin borcu karşılığındaki rehinlerini kurtardığın gibi Allah da kıyamet gününde senin rehinlerini kurtarsın. Kardeşinin bir borcunu ödeyen bir kulun kıyamet gününde Allah rehinlerini çözer kurtarır (yani; borçlarını bağışlar). Soruldu: Ya Resûlallah! Bu Hz. Ali’ye mi aittir? Buyurdularki; hayır! Müslümanların hepsine aittir”. (213)

kaynak;

Hz. Ebu Said’ den:
        213- Suyuti Camiü’l-Kebir.

Yorum

212 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Üç kişi vardır ki huriler onları arzular: bunlar Ali Ammar ve Selman’dır”. (214)

kaynak;

Hz. Enes’ den:
          214- Taberani Mu’cemü’l-Kebir

213 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Cennet dört kişiye müştaktır; bunlar Ali (k.v.) Ammar Selman ve Mikdad (r.a.)’dır”. (215)

kaynak;

Şeddad İbni Evs’ den:
          215- Suyuti Camiü’l-Kebir.

214 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Cennete ilk girecek dörtler ben sen Hasan ve Hüseyin’dir. Zürriyetlerimiz de arkalarımızda olacaktır. Zevcelerimiz ise zürriyetlerimizin arkasında bulunacak ve bize tabi olanlar da sağ ve sollarımızda olacaktır”. (216)

kaynak;

Hz. Ali (K.V.)’ den:
          216- İbni Asâkir Tarih.

Yorum

215 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ey Ali cömert ol! Çünkü Allah cömerdi sever. Cesur ol çünkü Allah cesuru sever. Gayretli ol çünki Allah gayretliyi sever. Eğer bir kimse senden bir ihtiyacını karşılanmasını isterse onu yerine getir. Eğer o adam bu işe ehil değilse sen o işe ehil olmuş olursun (Sevap kazanırsın)”. (217)

kaynak;

Hz. Ali (K.V.)’ den:
            217- Suyuti Camiü’l Kebir

216 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ey Ali! Mazlumun (haksızlığa uğramışın) duasından sakın ve kork! Çünkü o Allah Tealâ’dan hakkını ister şüphe yok ki Allah da hak sahibinin hakkını zai etmez”. (218)

kaynak;

Hz. Ali (K.V.)’ den:
            218- Aynı eser.

217 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Hayatım gibi yaşamak ölümüm gibi ölmek isteyen ve (ağaçlarını) Rabbim diktiği Adn Cennetlerinde oturmayı seven kimse benden sonra Ali’yi Veli edinsin. Onun dostunu da dost edinsin ve benden sonra Ehl-i Beyt’ime bağlansın çünkü onlar benim soyumdur. Tinetimden yaratıldılar anlayışımla ve ilmimle rızıklandılar. Ümmetimden onların faziletini inkar edenlere ve onlar hakkında selamı kesenlere azab olsun… Allah şefeatımı onlara ulaştırmasın…”. (219)

kaynak;

Hz. İbni Abbas (R.A.)’ den:
            219- Taberani Mü’cemül Kebir

Yorum

218 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ey Ali! Benden sonra bir çocuğun doğacaktır. Ona ismimi ve künyemi hediye ettim”. (220)

kaynak;

Hz. Ali (K.V.)’ den:
              220- İbni Asâkir Tarih.

219 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“(Ey Fatıma Hasan ve Hüseyin) Ben size muharebe edene harb halindeyim ve sizinle anlaşıp selamet üzere bulunana karşı da selamet üzereyim”. (221)

kaynak;

Ebû Hureyde’ den:
              221- Suyuti Camiü’l Kebir

220 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Doğrusu Fatıma Ali Hasan ve Hüseyin kıyamet gününde çatısı Rahman’ın Arş’ı olan Kudüs çevresindeki beyaz bir kubbenin altındayız”. (222)

kaynak;

2. halife Ömer’ den:
              222- Hakim el müstedrek.

Yorum

elinize sağlık bunlar çok güzel hadisler, her biri bir derstir. Allah kabul eylesin, ecrukum alellah.
                "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

[quote author=f_altan link=topic=9789.msg68593#msg68593 date=1263588890]

elinize sağlık bunlar çok güzel hadisler, her biri bir derstir. Allah kabul eylesin, ecrukum alellah.
                  [/quote]

Allah sizden razı olsun, Hocam...
                  Sizin izinizden, Hak ve hakikat yoluna erişmektir muradımız...
                  ecrukum alellah...

Yorum

221 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ben Ali Hasan ve Hüseyin kıyamet gününde Arş’ın altında bir kubbe içindeyiz”. (223)

kaynak;

Hz. Ebû Musa’ dan:
                    223- Taberani Mu’cemü’l Kebir

222 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Yegane Şehidin (Hz. Hasan’ın) babasına feda olayım yegane şehidin babasına feda olayım!”. (224)

kaynak;

Hz. Âişe’ den:
                    224- Suyuti Camiü’l Kebir

223 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“(Ey Hasan) kardeşin (Hüseyin) senden önce su istedi o içecek; sonra sen içersin. Bu ikisinden biri diğerinden bana daha sevgili değil bence ikisi de bir mevkidedir.
                    Ben sen (Ey Fatıma) O ikisi ve bu uyuyan (Ali) kıyamet gününde bir yerdeyiz”. (225)

kaynak;

Hz. Ali (a.s)’ den:
                    225- Suyuti Camiü’l Kebir

Yorum

224 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“(Ey Hasan) kardeşin (Hüseyin) senden önce su istedi. Bence o (Hüseyin) bundan (Hasan’dan) daha seçkin değildir. Bana göre ikisi de bir mevkidedir.
                      Ben sen (Ey Fatıma) O ikisi ve bu uyuyan (Ali) kıyamet gününde bir yerdeyiz”. (226)

kaynak;

Hz. Ebû Said ’ den:
                      226- Suyuti Camiü’l Kebir

225 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Şu (mescide açılan) kapıların hepsini kapayın yalnız Ali’nin kapısı kalsın”. (227)

kaynak;

Hz. Zeyd İbni Erkam’ den:
                      227- Suyuti Camiü’l Kebir

226 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ali ve taraftarları (ona bağlı bulunanlar – şiası) kıyamet gününde kurtulanlardır”.(228)

kaynak;

Künûz’dan:
                      228- Deylemi Müsnedü’l Firdevs

Yorum

227 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ya Ali! Çık da benden değil Allah’dan (bir vahy olarak) söyle ki: Sidr ağacını kesene Allah lanet eder”. (229)

kaynak;

Ebû Cafer (R.A.)’ den:
                        229- Suyuti Camiü’l Kebir

228 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ya Ali! Kendim için sevdiğim şeyi senin için de seviyorum ve kendim için hoş görmediğim şeyi senin için de hoş görmüyorum. İki secde arasında kıç üstü oturma”. (230)

kaynak;

Hz. Ali (K.V.)’ den:
                        230- Trimizi Sahih “Sünen”.

229 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Başına belalı bir iş geldiği zaman şöyle de (Ey Ali k.v.): Allah’ım! Uyumayan gözlerinle beni koru! Kimsenin yapamayacağı himayenle beni himayene al. Üzerime olan kudretinle beni bağışla. Sen beni dilediğin halde ben helak olmam ne kadar üzerime in’am ettiğin nimetler vardır ki onlar yanımda şükrüm az olmuştur ve ne kadar belalar vardır ki onlarla beni müptela kıldın da onlar yanında sana sabrım az olmuştur.

Ey nimetinin yanında şükrüm az olup ta beni mahrum etmeyen!
                        Ey belası yanında sabrım az olup ta beni rüsvay etmeyen!
                        Ey ebediyen son bulmayan maruf!
                        Ey sayı ile sayılamayacak nimet sahibi (Allah’ım)!

Hz. Muhammed (a.s.) ve onun Âline rahmet etmeni senden isterim. Senin kudretin ile düşmanların ve zalimlerin göğüslerini kırarım”. (231)

kaynak;

Hz. Ali (K.V.)’ den:
                        231- Deylemi Müsnedü’l Firdevs

Yorum

230 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ey Ali (k.v.)! ben kendim için sevdiğim şeyi senin için de seviyorum ve kendim için hoş görmediğim şeyi senin için de hoş görmem. Sarı boyalı elbise giyinme ve altın yüzük takınma; İbrişimli elbise giyme. Asla kırmızı eğer yastığı üzerine binme çünkü o İblis’in (oturduğu) yastıklardandır”. (232)

kaynak;

imam Ali (K.V.)’ den:
                          232- Suyuti Camiü’l Kebir

231 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ya Ali! Dikkat et! Sana bir takım kelimeler öğreteyim ki onları söylediğin zaman bağışlanmış olduğun halde bağışlanırsın:

Lâ ilâhe illâllahü’l-Aliyyü’l-Azîm. Lâ ilâhe illallahu’l-Halimu’l-Kerîm. Sübhanellahi Rabbi’s-Semevati’s-Seb’i ve Rabbi’l-Arşi’l-Azîmi ve’l-Hamdü lillâhi Rabbi’l-Âlemîn = Noksanlıklardan münezzeh olan yüce Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur. Halim Kerim olan Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur. Büyük Arş’ın ve yedi göğün Rabbi olan Allah’ı bütün noksanlıklardan tenzih ederim hamd âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur”. (233)

kaynak;

Hz. Ali (a.s)’ den:
                          233- Ahmed Bin Hanbel Müsned

232 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ey Ebû Talib’in oğlu seni kederli görüyorum. Ev halkından birine emret de kulağına ezan okusun. Çünkü bu kedere devadır”.(234)

kaynak;

Hz. Ali (K.V.)’ den:
                          234- Deylemi Müsnedü’l Firdevs

Yorum

233 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ey Ali! İstihare eden mahrum olmaz ve istişare eden de pişman olmaz. Ya Ali (k.v.)! Gece ibadetine devam et. Çünkü arz gündüz toparlanamadığı bir şekilde gece toparlanır. Ya Ali Allah’ın ismi ile sabahla çünkü Allah ümmetimin sabah erken vakitlerinde bereket yaratmıştır”. (235)

kaynak;

Hz. Ali (K.V.)’den:
                            235- Suyuti Camiü’l Kebir

234 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ya Ali! Arefe gününün sabah namazının arkasından itibaren teşrik günlerinin ikindi namazının sonuna kadar tekbir getir”. (236)

kaynak;

Hz. Ali (K.V.)’ den:
                            236- Deylemi Müsnedü’l Firdevs

235 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Ey Ali! İnsanlar iki türlü adamdır: Bir kısmı akıl sahibi olur affedilmeye Salih durumları vardır.
                            Bir kısmı da cahil olup cezalandırılmaya layıktır”. (237)

kaynak;

Hz. Ali (K.V.)’ den:
                            237- İbni Asâkir Tarih.

Yorum

236 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Gerçekten Allah Azze ve Celle, Sizinle mübahat eder. Ve sizi umumi olarak bağışlayacaktır. Hz. Ali’yi ise hususi olarak mağfiret edecektir. Büsbütün hayatında ve ölümden sonra buğz edendir”. (238)

kaynak;

Hz. Fatıma (R.A.)’ den:
                              238- Taberani Müsnedü’l Kebir.

237 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Doğrusu Hz. Ali’nin (Hendek Savaşı’ndaki) Amr ibni Abdud ile çarpışması Ümmetimin kıyamet gününe kadarki amellerinden daha üstündür”.(239)

kaynak;

Behz İbni Hakîm’ den:
                              239- Hakim El Müstedrek

238 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Hz. Ali’ye sövmeyin. Çünkü O Allah’ın Rahmetine çok yakındır”. (240)

kaynak;

Kâb’den:
                              240- Taberani Müsnedü’l Kebir.

Yorum

239 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

“Kızdığı zaman Hz. Ali’den başkası Onu (Hz. Peygambere bir şey söylemeye) cesaret edemez”. (241)

kaynak;

Ümmü Seleme (R.A.)’ den:
                                241- Hakim el müstedrek.

240 /// Sevgili Peygamberimiz (s.a.a.) buyururlar:

Bizler Allah Resulü (s.a.v.)’nün yanında iken (Temim kabilesinden) Zû’l-Huveysira geldi; Allah Resulü (ganimet)’i taksim ediyordu. Adam şöyle dedi:
                                “Ey Allah’ın Resûlü âdil ol!” cevap verdi:

“Ben âdil olmazsam kim âdil olacaktır. Âdil olmazsam hüsrana uğrar perişan olurum” Ömer dayanamadı şöyle dedi:
                                “Müsaade buyur da onun boynunu vurayım!” Şöyle buyurdu:
                                “Bırak onu Ey Ömer! Onun öyle arkadaşları vardır ki biriniz onlarla namaz kılmak oruç tutmaktan hoşlanmayacak. Kur’an okuyacaklar fakat gırtlaklarından aşağıya geçmiyecek; İslâm’dan okun yaydan çıkması gibi çıkacaklar. Ok yeleklerine bakılacak bir şey bulunmayacak; içine bakılacak içinde de bir şey bulunmayacak; sapına bakılacak onda da bir şey bulunmayacak. aaaek ve kan onları geçecek. Âlametleri: kollarının birisi kadın memesi yahut et parçası gibi olacak insanların en güzel fırkalarına karşı çıkacaklar…”
                                Ebû Said dedi ki:
                                “Şehadet ederim ki: Allah Resûlünden (s.a.v.) bunu duydum…”
                                Yine tanıklık ederim ki: Ali Bin Ebû Talib (k.v.) onlarla savaştı; ben onunla beraberdim. O adamı çağırttı. Aranıp bulundu; getirildi baktım ki Allah Resûlünün söylediği nitelikleri onda bulunmaktaydı”. (242)

kaynak;

Ebû Seleme ve Dahhak’dan O da Ebû Said El Hudri’ dan:
                                242- Buhari Sahih C. 6 S. 617-618; Müslim C. 7 S. 165.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X