Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kureyş Şeceresi ve Ehlibeyt'in Mahremleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kureyş Şeceresi ve Ehlibeyt'in Mahremleri

bir süredir Ehlibeyt a.s.'ın, 12 imamın evlilikleri, çocukları mahrem düzeyinde akrabaları kimlerdir nasıldır konusunda merak sahibiydim. bunun için düzenli bilgilere ulaşmak istiyordum. okuduğum şii kaynaklarda bu konularla ilgili yeterli bilgilere rastlayamadım. daha doğrusu var ancak toplu olarak özet şeklinde ben bulamadım. hala da tam bir sistematik şemaya rastlamış değilim. Şöyle ki:

Örneğin Ali a.s. kaç kardeştir, kaç çocuğu vardır bunların adları nelerdir. kaç eşi vardır hangi çocuklar hangi eşlerindendir. gelinleri ve damatları kimlerdir. v.s... sonra Hasan a.s. kaç çocuğu vardır, kaç torunu vardır bunlar kimlerdir. gelinleri damatları kimlerdir. hangi çocukları hangi eşindendir? Hüseyn a.s. ... bu şekilde 12 imam için bilgilerin toplu yer aldığı bir şema bilen varsa buraya eklerse çok faydalı olacağı kanaatindeyim. şahsen benim çok ihtiyacım var.. yorum değil sadece ansiklopedik bilgi.

bu konuda değerli alimimiz sn F. Altan ağamıza yazdım bana şu çok değerli şemayı gönderdi. Allah kendinden razı olsun.. burda ekte paylaşıyorum: Kureyşin şeceresi...

bu arada 289kb büyüklüğündek bir dosyayı eklemem başarısız oldu
YUKARI ÇIK
Çalışıyor...
X