Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kerbela'nın Kahramanları

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kerbela'nın Kahramanları

Selam olsun Huseyne ve Huseynin yarenlerine

Bu başlıkta Kerbelada şehit olan Kerbelada cinayetlere şahit olan ve Kerbeladan sonra esir olarak diyar diyar dolaştırılan Peygamber kızlarının hayatlarından kesitler yazmaya çalışalım. .

Ben önce Hz Zeyneb (sa) dan başlamak istiyorum.

Kısaca hayatı.

Hicretin altıncı yılı Cemadiyelevvel’in beşinci günü Medine’de dünyaya gelmiştir. Adını Hz Peygamber tarafından verilmiştir. Zeyneb cennette bir ırmak adıdır. Hz Zeyneb Hz Peygamberin vefatından sonra gelişen olaylara şahit olur ve gelişen olaylar Hz Zeynebi yetiştirmekte ilerde nasıl hareket edeceğini anlatır Hz Zeyneb amca oğlu Abdullah bin Cafer bin Ebi talib ile evlenir bu ve iki erkek çocuğu dünyaya gelir iki oğluda Kerbelada şehit olurlar. Eşi Abdullah hasta olduğundan dolayı Kerbelaya gelemez.

Hz Zeynebin hayatında her yolculukta bir canını kayb eder. İlkin Medinede aziz annesini kayb eder küfeye giderler Kufede aziz babasını kayb eder. Bir sonraki yolculukları Medine orda da abisi Hz Hasan'nı kayb eder Medineden sonra yolculuğu Kerbelada orada diğer aziz kardeşi İmam Huseyni kayb eder. Sonraki yolculuk esir olarak Şama getirilir Şamda abisinin emaneti olan Hz Rugayyeyi kayb eder ve ordan da Medineye yolculuk ederler.

Hz Zeynep hicri 65 te şamda vefat eder ve mübarek mezarı Şamdadır.

Hz Zeyneb'in Kufede okuduğu hütbe

Bismillahirrahmanirrahim
    “Ey kufeliler dinleyin!“ Bu ses ile beraber nefesler sineye çekildi develer, atlar hareket etmekten kendilerini alıkoydular. Rüzgar Zeynep’in sesine mikrofonluk yapmak için yavaş yavaş harakete geçti. Bütün insanlar Ali kızı Zeynep’i dinlemek için sabırsızlanmaya başladılar, acaba bu esir hanım ne konuşacak diye pür dikkat olmuşlardı.

„ALLAH’a Hamd-u

Sena olsun. Selat ve selam benim babam Hz.MUHAMMED (s.a.a)’e ve temiz soyuna olsun”

deyince herkes şaşkınlık içerisinde birbirlerinin yüzlerine bakmaya başladılar ve sesini duyup ama onu göremeyenler ise Ali mi gelmiş, bu ses Hz.Ali’nin sesine benziyor zira bu fesahet ve belağat ile konuşuyor.Hani bunlar yabancılardı oysa bu hanım benim babam Hz.MUHAMMED (s.a.a) diyor, diyerek şaşkınlıklarını dile getiriyorlardı. Hz. Zeynep daha ilk cümlesiyle halkda şok etkisi yapan hitabesine şöyle devam etti.

“Ey Kufe halkı! Ey aldatılmış zavallı halk, bize mi ağlıyorsunuz?
    Oysaki bizim gözlerimiz hala yaşlı ıztıraplarımız dinmemiş, feryadlarımız yatışmamıştır. Sizler, gerdanlığın kayıp edip sonrada toprak içerisinde arayan kadın gibisiniz. Sizler, ALLAH ve Resulüne iman getirdiniz ama daha sonra işlediğiniz bu büyük günahla onun kökünü kazıyıp attınız. Sizden fesat, şer ve şarlatanlıktan başka bir şey de beklenemez, sizler o güle benziyorsunuz ki ne yiyilen nede koklanandır. Sizin nefisleriniz ne kadar da kötü bir nefistir, sizler ALLAH’ın gazabına uğramış ve cehennemlik olmuş bir toplumsunuz.

Bizleri öldürdünüz şimdi bize ağlıyorsunuz. Evet! ALLAH’a yemin olsun ki çok ağlayın az gülün, bu işlediğiniz cinayetin kanı sizin yakanıza yapışmış, bu yaptığınız pis ve kötü amellerinizden kurtulamazsınız ve bu ar ve rezillik sizi kahr edecek hiç bir suyla bu çirkef lekelerinizden yıkanamazsınız.

Peygamberin oğlu ve cennet gençlerinin efendisinin kanı nasıl yıkansın, siz iyiliklerin mabedini ve yardıma muhtaç olanların derman kapısını yıkıp öldürdünüz. Siz, ALLAH’ın ve Resulünün size olan Hüccetini öldürdünüz.

Ey Kufe halkı! Öyle büyük ve kötü bir günaha saplandınız ki, ALLAH’ın azap ve felaketi sizin üzerinizdedir. Uğraşlarınız, eliniz, yaptığınız her iş ALLAH’tan bela olarak size dönsün ve maalesef o belayı sizler istediniz ve zillete düçar oldunuz.

Ey Kufe halkı! Vay olsun size, kimin cigerini söktüğünüzü biliyormusunuz? Siz, MUHAMMED Mustafa (s.a.a)’ın göğsünü açıp cigerini aldınız, ismet perdesini yırttınız. Siz Peygamberin kanını akıttınızın farkındamısınız ve ona nasıl bir saygısızlık ettiğinizi biliyormusunuz? Siz öyle büyük bir günah işlediniz ki günahınız yer ve gökyüzünü doldurdu, sizin bu yaptığınız günah ve işlediğiniz cinayetten dolayı gökyüzünden kan yağmasına şaşırmayın.

Ahiret günü ALLAH’ın kahır ve zelil edici azabı haktır ve gerçekleşecektir. Ve o gün sizin için ne bir yardımcı nede kurtarıcı olacaktır. ALLAH’ın verdiği şu sürede mutluluk yaşamayın ve ALLAH azap etmede acele etmez sabrı çoktur ve bilin ki ALLAH size bu cezayı vermek için sizi beklemektedir

Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Ynt: Kerbela'nın Kahramanları

Kerbelada iki oğlunu şehid verir Hz Zeyneb kardeşi Hz Abbas kolları kesilerek şehid olduktan sonra yezidin askerleri İmam Huseyni çağırırlar İmam savaşmak için meydana gittiğinde Hz Zeyneb arkasından seslenir kardeşin dur acele etme der ve Hz Zehra (sa)'nın Hz Zeynebe İmam Huseyne vermesi için verdiği gömleği İmam Huseyne giydirir ve savaş meydanına gönderir tam o sırada İmamın kızı Hz Rugayye arkadan seslenir

BABA DUR GİTME

İmam kızını kucağına alır sever koklar öper gitmesi gerektiği anlatır.

Hz Rugayye

EY BABA NE OLUR BENİDE AL SANA KALKAN OLAYIM DER.

İmam kızını teselli ederken kızı uykuya dalar ve bir müddet sonra uyanır ve babasına dönüp

GİY BABA DER BEN CEDDİM RASULÜ RÜYAMDA GÖRDÜM SENİ BEKLİYOR Der.

İmam Huseyn meydana gider ve şehid edilir.

Hz Zeyneb koşarak İmamın mübarek bedeninin yanına gelir ağlamaya başlar yezidin askerleri Hz Zeynebi görünce gelip Hz Zeynebe vurmaya başlarlar bunun üzerine İmam Huseyn DURUN BEN DAHA ÖLMEDİM DER ve Şİmr lanetliği gelip İmam Huseynin mübarek başını bedeninden keser. Hz Zeyneb İmamın mübarek bedenine yönelir ve ağlamaya başlar o sırada İmamın kızı Hz Rugayye gelip

HALA BU KİM der.

Hz Zeyneb te

BU HAKKIYLA BİLİNEMEYEN BİRİDİR BU SENİN BABANDIR. Der

Düşman ordusu gelip Hz Zeynebe vurmaya başlar ve başındaki örtüyü alır Hz Rugayye feryad eder.

EY BABA KALK HALAMIN ÖRTÜSÜNÜ ALIYORLAR.

Hz Zeyneb ve ehli-beytin kızları esir olarak diyar diyar dolaştırılır. İffet abidesi Hz Zeyneb başı açık bir şekilde dolaştırılmaktadırlar. En son şama varırlar.

Şamda İmamın kızı Hz Rugayye babasını ister feryad edip ağlıyarak.

yezidin askerleri bir tepsi üzerinde babasının mübarek başını koyup üstünü örterek Hz Rugayye ye götürürler.

Hz Rugayye

BEN YEMEK İSTEMEDİM BABAMI İSTEDİM der

yezidin askerleri bu senin babandır derler.

Hz Rugayye örtüyü kaldırır feryad ediğ ağlıyarak çığlık atar bu Hz Rugayyenin son çığlığı olur orada can verir dayanamaz bu manzara karşısında Hz Zeyneb Hz Rugayyeyi Şamın harabelerine gömer.

Medineye geri döndüklerinde kerbeladan geçerken Hz Zeyneb kardeşlerinin oğullarının mezarlarını arar İmam Huseynin mezarının başına gelir ve derki!

EY KARDEŞİM SANA EMANETLERİNİ GETİRDİM YALNIZ RUGAYYEYİ BANA SORMA ONU ŞAMDA BIRAKTIM der.

Ey Zeyneb! Sana ne desem ki! Ey Zeyneb demem yeter besbelli.
    ALLAH seni annene, anneni, annesine mirasçı kılmış belli.
    Bu ailenin bütün sırrı sizde saklı Zeyneb, haykırdığın mesaj ne ki! Gözlerinde ki mananın yanında,
    Gözlerine bakmak isterdim ama öfkeni taşıyacak yürek yok sinemde.
    Ne değişmişti Zeyneb, Kerbela’da ERBAİN gününde
    Derdin ikiye katlanmıştı, boynun büküktü kayıp mezarları dolanırken.
    Bir eksik dönmüştün, bir yetim yoktu, minik bir kız ekmiştin, Şam Topraklarına,
    Ey Zeyneb! Hangi mezara kapandı isen yabancı değildi sana
    Kimi kardeşindi, kimi kardeş çocukların, kimi evladın Onatlısın da,
    Ey Zeyneb! Abbas’ının kabrine kapandığında, ne dedin? Duymak isterdim dudaklarından.
    Ey Zeyneb! Ne dedin? Hasan’ın emaneti Kasım’a, mezarına yapışınca Erbain gününde
    Ey Şam yolunda bıraktığı kıza ağlayan, ey Kerbela’da canlarına ağlayan,
    Sen peygamber kızısın, dik durdun zeyneb,
    Sana can feda; ya zeyneb! Sana can feda ey acıların Anası,
    Sana can feda; ey Erbaini ve Hüseyin’i bize miras bırakan
    Sana can feda; ey Resulün yetimlerine Analık yapan

İmam Ali (a.s)

Yorum

Hz Cevn b. Havi

Hz Cevn b. Havi Hz Ebuzer-i Gaffarinin kölesi idi İmam Huseyn (as) ile kerbelaya gelir. Aşura günü Hz Cevn İmamın yanına gelipsavaşmak istediğini söyler.

İmam Hz Cevn'e şöyle buyurur.

"Sen benden yana izinlisin. Afiyette olmak için bize uymuştun; artık bizi izleme ayrıl ve git."

Hz Cevn savaşırsa şehid olacağını biliyordu gidişin dönüşü olmayacağınıda biliyordu isteseydi geri dönebilirdi ama Hz Cevn dönmedi İmam Huseyn'e (as) şöyle buyurdu.

"Ey Resulullah'ın evladı, rahatlıkta evinizin nimetlerinden yedim. Ama zorlukta sizi nasıl yardımsız bırakabilirim. ALLAH'a andolsun ki ben, pis kokulu ve düşük soylu biriyim. Rengim de siyahtır. Bana Cennetle minnet bırak ki kokum güzelleşsin, soyum yücelsin, yüzüm ağarsın. ALLAH'a andolsun ki bu siyah kanım kanınızla karışmadıkça asla sizden ayrılmayacağım."

İmam izin verir savaş meydanına koşar ve kahramanca savaşıp 25 zillet ehli olan askeri öldürdükten sonra şehid olur.

İmam (as) mübarek bedenin başına gelip şöyle dua eder.

Alah'ım onun yüzünü ağart, kokusunu güzelleştir, onu iyilerle haşret. MUHAMMED ve Al-i MUHAMMEDle daha fazla tanıştır."

İmam Ali (a.s)

Yorum

HZ VAZİH ( GULAM-I TORKİ)

Hz Vazih Gulam-ı Torki ( Türk köle) olarakta bilinir. İmam Hz Vazihi satın alır eğitir ve azad eder. İmam azad ettiğinde Hz Vazihe

"Ben seni azad ettim artık serbestsin özgürsün" der.

Hz Vazih "Ey İmam bana izin ver senle kalayım sana hizmet edeyim" der.

Kerbelaya gelir İmamdan izin istiyerek savaş meydanına koşar ve kahramanca savaştıktan sonra yere yıkılır ve İmamı çağırır İmam gelip Hz Vazihin boynuna sarılır Hz Vazih buna o kadar çok sevinirki şöyle buyurur.

Kim benim gibi olabilir. Resulullah'ın (s.a.a) evladı yanaklarını yanaklarıma dayamış."

Sonra o da temiz ruhunu ALLAH'a teslim etti.

Kerbela da İmam mübarek yüzünü iki kişiye sürer Oğlu Hz Ali Ekber ve Gulam-ı Torki
        İmam Ali (a.s)

Yorum

Hz Amr b. Cünadet-il Ensari

Kerbelada Hz Amr İmam Husey'nin (as) yanına gelir ve derki!

Ey İmam ben sizin uğrunuzda savaşıp şehid olmak istiyorum.

Amr daha 11 yaşında idi ve gözleri önünde Kerbelada babası şehid edilmişti.

İmam sen daha küçüksün annenin yanına git baban ilk şehid olanlardandır annen hoş görmeyebilir diye buyurdu. İmam.

Bunun üzerine Hz Amr

Ey İmam beni annem gönderdi beni kendi savaş elbiselerimi giydirip var git Huseynin yolunda canını ver diye buyurdu der.

Bunun üzerine İmam izin verir.

Ve Hz Amr küçük yaşına rağmen kahramanca savaşır ve şehid edilir düşman ordusu Hz Amrın başını kesip annesinin bulunduğu çadıra atarlar.

Hz Amrın annesi oğlunun kesik başını alır temizler koklar sonra dua eder oğluna

EY OĞLUM BEN SENDEN RAZIYIM ALLAHTA SENDEN RAZI OLSUN AHİRETTE YÜZÜMÜ HZ ZEHRANIN YANINDA KARAYA ÇIKARMADIN.

Ve oğlunun kesik başını düşman askerlere geri atar öyle bir söz söylerki bu söz tarihlere altın harflerle yazılır. Ve bu sözü yıllar asırlar sonra hep canlı kalır.

BİZ ALLAH YOLUNDA VERDİĞİMİZ ŞEHİDİ GERİ ALMAYIZ
          İmam Ali (a.s)

Yorum

s.a ehlibeyt yarenleri yorum yazmadan edemiyecegim boyle bır konuya :'(acaba goz yaslarına hakım olmadan okuyabılen var mı bu satırları????? :'(
            KUCUCUK KIZI SAKINE
            KOSARAK GELDİ HUSEYNE
            ACTI MINIK KOLLARINI
            SARILDI AYAKALRINA
            BABA NE OLURSUN GITME
            BIZLERI KIMSESIZ ETME
            GOTUR BIZI MEDİNEYE
            DUSMANLARA ESİR ETME :'(
            gercekten Peygamber(saa)'ın bıle huseyn(as)kucagına alarak agladıgı bır ınsana aglamayan gozlere sasarım yaptıgımız etkınlıklerı kucumseyenlerın obur dunyada yuzlerını gormek ınsaallah nasip olur...
            kerbelakı kanın kılıca galıp geldıgı bır sahra coluydu....
            ZEYNEBİ CANANA HALIS SELAM OLSUN YEZİDE VE ŞİMRE (kı onlar rusvay ettıler orada kendılerını)ALLAH'IN LANETI OLSUN...

YEZİD KI HUSEYNIN O KANLI ESKI GOMLEGINI BILE TAMAH ETTI CIKARDI :'(ALLAH'IN LANETİ O VE CEDDİNE OLSUN INSAALLAH...
            WESSELAM...
            Ey ateş!
            Seninle ululuk tasladı şeytan.
            Ve ey insan!
            Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM..ALLAH LANET ETSİN ONLARA ZULMEDENLERE EVVELLERİNDEN SONLARINA KADAR AMİN İNŞ..
              vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
              [center]

Yorum

AMİNNN :'(
                Ey ateş!
                Seninle ululuk tasladı şeytan.
                Ve ey insan!
                Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

[quote author=kanlı yetim link=topic=652.msg2412#msg2412 date=1233079197]
                  AMİNNN :'(
                  [/quote]
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X