Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Fatıma'nın Hayatı, Fazileti, Siresi Ve Sözleri

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Fatıma'nın Hayatı, Fazileti, Siresi Ve Sözleri

Zehra Nuru

Cümâdel-Uhra'nın yirmisinde
    Sardı âlemleri, Zehrâ nuru
    Cemâlin, kemâlin zirvesinde
    Fahr-i insan, kadınlar onuru

Sen bize Rahman'ın Kevser'isin
    Ehl-i Beyt-i Resul mihverisin
    Cennetin ıtrını bizler senden aldık
    Hakikatın sırrını biz sende bulduk

Dünyalar nuruna kaldı hayran
    Leylet-ül Kadrine indi Kur'ân
    Medhini Rabbimiz eylemiştir
    Baban "Ümm-ü Ebihâ" demiştir

Cennetin ıtrını bizler senden aldık
    Hakikatın sırrını biz sende bulduk

Ahmed'in canısın, ruhusun sen
    Belâ tufânının Nuh'usun sen
    Âlem u Âdem'in tâcısın sen
    Faziletteki miracısın sen

Cennetin ıtrını bizler, senden aldık
    Hakikatın sırrını biz, sende bulduk

Rızan ey Fâtıma, Hak rızâsı
    Sevginiz dinimizin esâsı
    Yolun tıpkı Resul'ün yoludur
    Bu yol aydınlık ile doludur

Cennetin ıtrını bizler, senden aldık
    Hakikatın sırrını biz, sende bulduk

Musa Aydın
    Cumâdel-Uhrâ-1421, Eylül-2000
    "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

CAN PARÇASI HZ. FATIMA

O gün ; gökyüzünün ufukları bozardı...
      Gün ortasında,güneşin ziyası köreldi...
      Evvel zamanların ve sonraki vakitlerin, kainatı karardı...
      Peygamberin vefatından sonra dünya,
      Hüzün ve kederden bir kum yığınına döndü...
      Artık şimdi;Doğuların ve Batıların bütün şehirleri Ona ağlasın!
      Mudar ve Yemen'in bütün kabileleri matem tutsun...

Üzerime öyle musibetler döküldü ki;
      Bu elemler, gündüzlerin üstüne dökülseydi,
      Nurlu gündüzler,simsiyah gece kesilirdi...

Ey, Rabbinin davetine icabet eden Babam!
      Ey,Makamı Firdevs Cennet'lerinde olan Babam!
      Ey, Cebraile ölüm haberine verdiğimiz Babam!
      Ey, benim aziz Babam! Sana Rabbinin daveti!
      Ey,benim aziz Babam! Yerin Firdevs Cenneti
      Ey,benim aziz Babam! Derdimizi ancak Cebrail'e yanacağız!"

kaynak:CAN PARÇASI HZ. FATIMA
      sibel eraslan
      [img]http://img240.imageshack.us/img240/6638/salam83fb18fb1sqqm1ec6.gif

Yorum

Ağlama Ali’m!!!

Ah, ağlıyor musun Ali’m?! N’olur ağlama... Bakma benim ağladığıma; ben senin için gözyaşı döküyorum, sen ne diye ağlıyorsun? Senin gözlerini ağlar görmeye dayanamam Ali’m, ne olur ağlama... Hem, hâline ağlanacak biri varsa o da sensin; senden daha mazlum, senden daha garip ve senden daha yalnız kim var?... Bütün kâinat ağlasa senin başına getirilenlere, yeridir. Ben, senin gasp edilen hakkın için çırpındım, seni savundum ve bunu canı gönülden yaptım. Yüz canım olsa, hepsini sana feda ederdim Ali’m, ağlama, ne olur ağlama!... Ben gidiyorum artık... Babam kendisine ilk benim kavuşacağımı söylemişti zaten; benden sonra senin başına neler geleceğini de... Ve oğlumuz Hasan’ın ve Hüseyin’imizle şu minik Zeyneb’imizin... Babam hepsini anlattı Ali’m... O hâlde sen ağlama, bırak da ben ağlayayım, benden sonra sizlere reva görülecek olan onca acı, zulüm ve felâketlere...
        Bu benim kurtuluşum, dertler ve acılarımın noktalanışıdır biliyorum... Sen ve yavrularımız içinse dertler ve acıların başlangıcı... Bunun için ağlama diyorum ya... Ey en yiğit er, ey en mazlum eş, ey en dertli baba, ey en yalnız İmam...
        Ağlama Ali’m, ağlama amcamın oğlu, ağlama Haydar’ım, ağlama Ebu Turab’ım, Murtaza’m, küfür ordularının korkulu rüyası Safter’im, Ebu’l-Hasan’ım... Babamın vasisi, onun ilminin ve hilminin varisi, Zülfikar’ın emsalsiz yiğidi, ilim şehrinin kapısı, Hendek günü bir tek kılıç vuruşuyla bütün insanlar ve cinlere imam olmaya hak kazanan Allah aşığı, yetimlerin sevgilisi, kimsesizlerle fakirlerin dostu, dayanağı; mazlumun sevecen yari, zalimin şiddetli düşmanı... Ağlama ne olur! Bunca acıdan sonra bir de gözyaşlarını görmeye tahammül edemem senin...
        Seni ve yavrularımı Allah’a emanet ediyorum Ali’m. Kıyamete dek bütün evlâtlarımıza selâmımı söyle. Allah yariniz, yardımcınız olsun.
        Ah! Ali, bak!... Sen de görüyor musun benim gördüğümü? Bak, işte Cebrail bu! Bana hoş geldin diyor, tebrik ediyor, bak!
        - Aleykesselâm ya Cebrail!
        Bu da Mikail, bu da İsrafil işte! Evet, selâm veriyorlar, bak!
        - Aleykümesselâm ya Mikail, ya İsrafil!
        Bunlar da diğer melekler... Beni karşılamaya gelmişler.
        Ne görkem bu ya Rabbi! Bu ne haşmet, bu ne azamet!
        Ve bu da Azrail işte Ali’m! Selâm vermekte bana.
        - Aleykesselâm ey ölüm meleği! Al canımı da, babama kavuştur beni... Baba!... Ne kadar da özledim seni, bir bilsen!
        Allah’ım! Rabb’im! Ey yüceler yücesi! Ben sana gelmekteyim şimdi, al beni Allah’ım!
        Evet, sana gelmekteyim şimdi, ateşe değil!
        Selâm babacığım! Vaatlerin hep hak çıktı, selâm olsun sana! Selâm o şipşirin tebessümüne! Fatıma’n geldi, Zehra-yı Merziyye’n geldi işte! Gözün aydın olsun baba! Merhaba

tebyan.net
        "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

İMAM ALİ’DEN (A.S) HZ. ZEHRA'YA(A.S) AĞIT

Benim ayaklarım titremezdi hiç ne oldu böyle, ellerim, ayaklarım birbirine dolaşmada Allahım ! Ya Rabbim ! sabır ver kalbim de sızlamaya başladı. Ağlamamalıyım diyorum, ama elde mi ? Hıçkırıklarımı kursağıma gömdüm, ama gözyaşlarım.. ?

Yüreğime teselli vermeliyim, Fatıma ölmedi diri o Rabbinin katında rızıklanmada şimdi.
          Sen ey Rahmanın cilvesi ! Ey Resulullah’ın biricik yâdigârı ! Sensiz yaşamak ne de zor şimdi, sensiz şu yeryüzü üzerinde kalmak ne kadar zormuş meğer.
          senin ölümün değil, âlemin ölümüdür bu..
          Kâinatın kitabı dürüldü ölümünle…

Ah! şu toprak seni nasıl alacak bağrına ? Bağrına basar da nasıl paramparça olmaz şu yerküre ?
          Gökyüzü gidişini seyreder de nasıl darmadağın olmaz bir anda ?
          Rabbim yardımcı olmasaydı nasıl katlanırdım bu büyük felâkete ben ?

İnna lillah ve inna ileyhi râciun. Hepimiz Allahtanız ve hepimiz O’na döneceğiz sonunda.

Fatımam Ey Allahın sevdiği kul ! Ey Resulullahın inci tanesi, ciğerparesi ! Ne de büyük şu dünyanın fitneleri ! Ne de büyük ve ağır, hakiki iyilik ve ihsan sahibi Hak Teâlanın imtihan mihnetleri !

Rabbim bilir ya, canımdan çok sevdiğim Resulullahın gidişinden sonra, bir tek senin varlığınla teselli bulmaktaydım ben.
          İslam gemisinin, cahiliyet fırtınasının korkunç dalgalarına müptela olduğu o dehşetli fırtınalarda sağlam ve güçlü tek liman, senin imanlara iman katıcı rızandı.

Heyhat Yazıklar olsun, eğer İslam ırmağı ana yatağından, yani senin rıza çizginden ayrılmamış ve ilâhi gazab yatağına akıtılmamış olsaydı, baban Resulullahtan sonra bu dünyadan bu kadar erken gitmezdin, ayrılışın bunca tez olmazdı..

Seni ölüm döşeğine düşüren darbe, nura inen darbe oldu aslında. Resulullah (s.a.a.)in vefatıyla birlikte nurun hançerlenmesi çökertti seni, yavrularımın annesini genç yaşta ölüm döşeğine götüren şey, yürek yarası oldu, kimseye diyemeyip içine attığı dertleri, elemleri oldu.

Yer ve gök ehli şahittir ki baban Resulullah (s.a.a.)den sonra elem ve dertten başka azığın olmadı senin.
          Başını senin göğsüne dayamış ağlayışıyla "anne"! "anne"! Figanlarıyla yürekleri parçalamakta olan şu minik Hasan, gün gelecek, ihanet zehiriyle dağlanan ciğerlerini lime lime kan kusurak verecek gurbette.

Gidişinle perişan olan, gözyaşı döküp Allahın meleklerini bile ağlatmaya başlayan şu minik Hüseyin, gün gelecek kılıç şakırtıları duyacak şu ümmetten, biat ve itaat yerine oklar, mızraklar ve kılıçlar inecek ümmetin elinden.

Ayaklarına kapanmış,"anneciğim"! Figanlarıyla arşı ağlatan ve yaralı ceylanlar gibi seni şimdi son bir kez, ama defalarca öpüp koklamakta olan şu Zeyneb, tıpkı bir mum gibi lahza lahza eriyip küçülmekte olan şu bağrı yanık, mazlum minik Zeyneb, daha nice mumların etrafında pervaneler misali yana yakıla dövünüp duracağını ve ağır felaketler karşısında yapayalnız kalacağını bilmiyor mu ?

Fatımam ! Allah aşkına ne olur, son bir kez için olsun kalk da şu Ümmü Gülsüme, eğer babasını seviyorsa, artık ağlamaktan vazgeçmesini söyle, hangi derdime yanayım bilmem ki, senin ayrılığına mı, Ümmü Gülsümün ciğerimi parçalayan şu ağlayışına mı ?

Bugün senin yokluğuna bunca gözyaşı döküp kendisini neredeyse bitiren şu masum kızcağız; yarın Kerbelâda göreceği o sahneler karşısında nasıl dayanacak sahi ?

Ama nasıl ağlamasınlar ki ?
          Şu minik yavrucuklar senin ömrünün sonbaharında birkaç günden fazla birlikte olamadılar ki seninle,
          Bir ömür ki, sonbahardan başka mevsimi olmadı..

Fatımam,
          Benim evime gelin gelmeden önce, babanın annesiydin sen, ondan sonra da benim dertlerimi paylaştın zerre itiraz etmeden..

Henüz emekleme çağındaki İslamın, küfür şirk ve cehalet oklarına hedef olduğu bir dönemde anne olmanın, kalkan demek olduğunu; küfür, şirk ve cehalet kılıçlarına göğüs germek demek olduğunu iyi bilirim ben...

Yorum

ALLAH razı olsun mekanınız 14 masumun yanı olsun
            bilmediklerimi ögrendim, bildiklerimi hatırladım...

ALLAH'ın laneti Zehraya zulm edene olsun :'(

Yorum

[quote author=Şehadet link=topic=1834.msg30601#msg30601 date=1243336445]
              ALLAH razı olsun mekanınız 14 masumun yanı olsun
              bilmediklerimi ögrendim, bildiklerimi hatırladım...

ALLAH'ın laneti Zehraya zulm edene olsun :'(
              [/quote]

Güzel duanız için teşekkürler
              Allah sizden de razı olsun inş
              Allah Teala Hz. Fatıma (s.a) hatırına sizleri de Ehlibeyte (a.s) komşu eylesin inş.

Yorum

[quote author=f_altan link=topic=1834.msg29880#msg29880 date=1243104587]
                ZEHRA GÜLÜ

MASUMLAR BAHCESINDE
                YETİŞEN BIR GÜL,

BAKANLAR HAYRAN,
                GÖRENLER HAYRAN,
                ESI BENZERI GELMEMIS,
                GELMEYECEK OLAN.

ÖGLE BIR GÜL KI;
                IFFET ONULA KENDINI BULDU.
                MARHAMET ONULA ANLAM KAZANDI
                ONUN GÜZEL KOKUSU ARS-I ALAYI SARDI.

GÜLÜN ,YANLIZCA BIR ADI OLUR
                AMA BU GÜL; BIR BASKAYDI
                FATIMA’YDI ATESIN UZAK OLDUGU
                ZEHRA’YDI ALEMIN NURLA DOLDUGU
                BETÜL’DÜ ESSIZ BENZERSIZ
                TAHİRE İDİ TERTEMIZ

DALLARI VARDI GÜLÜN
                SAPA SAGLAM
                KIRILMAZ, KOPMAZ
                KÖKTEN, AYRILMAZ

GÜLÜ;
                KISKANANLAR
                VARDI ETRAFINDA
                SALDIRIP DURULARDI
                ÖNCE GÜLE,
                SONRA DALLARINA

BIR SABAH,
                BOYNU BÜKÜLMÜS,
                RENGİ SOLMUŞ
                BULDU DÜSMANLARI GÜLÜ
                GÜL SARAMIS SOLMUSTU
                DALLARINA SALDIRANLARA
                KARSI CIKAMAZ OLMUSTU.

GÜLÜ AYAKTA TUTAN
                GÜNEŞ İDİ,SU İDİ
                SU YANINDAYDI AMA
                GÜNES ERKEN BATMIŞTI,
                O;GÜNEŞE AŞIK GÜL
                GÜNEŞSİZ YAPAMAZDI,

BUNU FIRSAT BILENLER
                ANINDA SALDIRDILAR
                KOPARIP;YAPRAKLARINI
                DALLARINI KIRDILAR
                BÖYLECE O ŞAH GÜLÜ
                SOLACAKTIR,SANDILAR

OYSA.; ZEHRA GÜLÜNÜN
                ÇOK SAÐLAMDI KÖKLERİ
                DALARINDAN HEP AÇTI,
                TOMURCUK ÇİÇEKLERİ

BU ALLAH’IN VAADİYDİ,
                GÜLSÜZ KALMAZDI ALEM,
                GÜL NESLİNE DEVAMI
                ZEHRA’YA YAZDI KALEM

GELİNCE GÜL ZEHRA’NIN
                GÜL KOKULU YAVRUSU
                BAŞLIYACATIR ELBET
                “GÜL’E” ZAHMET SORGUSU.

RABBİM İZİN VER GELSİN.
                GÜL ZEHRA’NIN SON DALI.
                KIRSIN NE KADAR VARSA
                ONA UZANAN KOLLARI

Arzu Çetinkaya / ALMANYA

[/quote]

Allah razi olsun hocam

Yorum

Güzel şiirlerinizden dolayı Allah sizden de razı olsun inş
                  Yenilerini bekliyoruz, Allah kömeğiniz olsun inş
                  fi emanillah

Yorum

Harika bir çalışma olmuş.
                    Şiirler ( mersiyeler ) hariç okudum faydalandım Elhamdülillah...
                    Allah razı olsun tüm emekler için.
                    "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[quote author=Yas Gülü. link=topic=1834.msg60823#msg60823 date=1257711496]
                      Harika bir çalışma olmuş.
                      Şiirler ( mersiyeler ) hariç okudum faydalandım Elhamdülillah...
                      Allah razı olsun tüm emekler için.
                      [/quote]

Allah sizden de razı olsun kardeş, beğenmenize sevindim, her iki dünyada faydalanırsınız inşaAllah, Hz. Fatıma'ya (a.s) komşu olasınız.

Yorum

Allah'in laneti Ehli-beyt'e zulm edenlere olsun :'( :'( :'( :'(
                        f_altan Hocam Allah razi olsun cok sey ogrendim

Yorum

[quote author=Ali Kemal link=topic=1834.msg60999#msg60999 date=1257837756]
                          [/quote]

Amin. Allah sizden de razı olsun kardeş. Evet, Ehlibeyt'ten öğreneceğimiz daha çok şeyler vardır. Allah dünya ve ahirette bizleri onlardan ayırmasın, onları bize tanıtanlara, davalarını omuzlananlara gani gani rahmet eylesin. Eğer Allah'ın tertemiz kıldığı bu Ehlibeyti bizlere tanıtan olmasaydı bizler de birçokları gibi Ehlibeyt düşmanlarını kendimize dost edinebilirdik. el-hamdulillahi ala ma hedana veleh'uş-şokru ala ma evlana.

Yorum

[/quote]

Hocam bu bilgiler için Allah razı olsun. İnanın başlıklarınızdan bende istifade edenler arasındayım. Benden, Hanım başlıklarınızın sıkı takipçisi hocam. Allah razı olsun.

Yorum

[quote author=Hucr bin Adiy link=topic=1834.msg61060#msg61060 date=1257865418]
                              [/quote]

Hocam bu bilgiler için Allah razı olsun. İnanın başlıklarınızdan bende istifade edenler arasındayım. Benden, Hanım başlıklarınızın sıkı takipçisi hocam. Allah razı olsun.
                              [/quote]

Allah siz zahmetkeş kardeşlerimden de razı olsun inşaAllah. Sizlerin böyle yazıları takip etmeniz Ehlibeyt aşkından kaynaklanıyor, Ehlibeyte komşu olasınız inşaAllah. İnsan yazısından istifade edildiğini görünce, daha çok sorumluluk hissediyor ve hizmet yapmaya teşvik oluyor. Allah Teala son nefesimize kadar bu yolda hizmet etmeyi bizlere nasip buyursun. Yaradan yar ve yardımcınız olsun.

Yorum

[quote author=f_altan link=topic=1834.msg61062#msg61062 date=1257865990]
                                [quote author=Hucr bin Adiy link=topic=1834.msg61060#msg61060 date=1257865418]
                                [/quote]

[/quote]

Allah siz zahmetkeş kardeşlerimden de razı olsun inşaAllah. Sizlerin böyle yazıları takip etmeniz Ehlibeyt aşkından kaynaklanıyor, Ehlibeyte komşu olasınız inşaAllah. İnsan yazısından istifade edildiğini görünce, daha çok sorumluluk hissediyor ve hizmet yapmaya teşvik oluyor. Allah Teala son nefesimize kadar bu yolda hizmet etmeyi bizlere nasip buyursun. Yaradan yar ve yardımcınız olsun.[/quote]

Hocam özellikle Ehl-i Beytin Faziletleri bölümünde açtığınız başlıklar bir harika. Gerçekten okuyunca mest oluyoruz. Yeri geliyor Ehl-i Beytin büyüklüğüne bir kez daha şahit oluyor şükrediyoruz yeri geliyor, Ehl-i Beytin acısını okuyoruz gözlerimiz doluyor. Yazılarınızı renklendirip büyültmeniz ise çok güzel oluyor.

İki gün evvel Şanlı urfadan bir kardeşimiz beni aramıştı. Kardeş benim acilen Hz. Fatıma ile ilgili bilgilere sahip olmam gerek demişti. Bende özelimden kendisine buranın linkini, özeline attığımı bildirdim. Burayı incelemiş. Telefonda dua üstüne dua ediyordu. Tüm dualar üzerinize olsun hocam. Aşık olanların, açlık hissedenlerin bu bölümde olduğuna emin olun hocam.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X