Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Salavat ve sefaat

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Salavat ve sefaat

Allahin ve meleklerin salavatina mazhar olan bu yüce sahsiyetin degerini ancak gercekten inanmis ve iman etmis olanlar anlayabilir. gercek imanin tadini alamamis olan corak insanlar peygamberi ekremi bir postaci veya bir haberci görür ve o gözle ona bakar ve misyonerlerin islam dünyasina soktugu su yanlis cümleyi kullanir ve peygamberi kendi hayatindan uzaklastirir. kuran bize yeter der ve kuranin bir cok ayetini inkar eder.

SALAVATIN ÖNEMI
    1- amellerin en hayirlisi:
    "Resulü ekrem bir gün sabah namazindan sonra yüzünü cemaate döndü ve söyle buyurdu: "ben bu gece amcam hamza ile amcamoglu caferi rüyamda gördüm ve onlardan sordum, hangi amel daha hayirlidir. söyle buyurdular: amellerin en hayirlisi sizin üzerinize salavat getirmektir, sonra susayanlara su vermektri ve Ali bin Ebu talibe muhabbettir (ihkakul hak)

2- amellerin en sevimlisi:
    "Resulü ekrem buyurdu: ben cebrailden sordum, ya cebrail en sevimli amel nedir? cebrail buyurdu: senin üzerine salavat getirmektir

3- peygamberin yol göstericiligi

"ebu said el hudri söyle rivayet ediyor, Ammar, Resulü ekreme söyle dedi: "ya Resulullah istiyorum ki bizim aramizda Nuh (a.s) kadar yasayasin. resulü ekrem buyurdu: benim hayatta kalmam sizin icin hayirlidir, ölümümde sizin icin ser olmayacaktir. hayatta iken yanima geliyorsunuz ve müskilatlarinizi hallediyor ve sohbetlerimi de dinliyorsunuz ve bende sizler icin Allahtan istigfar diliyorum. ölümümden sonra Allahtan korkun günah islemeyin. benim ve ehlibeytimin üzerine salavat getirin (müstedrek vesail)

4- kiyamet günü en agir amel
    terazinin kefesinde en agir olan amel muhammed (s.a.a) ve ali muhammede salavat getirmektir (biharul envar)

5- salavatin karsiligi
    resulü ekrem söyle buyuruyor: kim benim üzerime salavat getirir ise Allan ona on sevap yazar

6- siratin nuru
    Resulü ekrem buyuruyor: kim benim üzerime salavat getirirse salavat o kimse icin salavat siratta nur olur (kenzul ummul)

7- kiyamet gününde resulü ekreme en yakin olan

resulü ekrem buyuruyor: kiyamet güünde bana en yakin olan bana en cok salavat getirendir

8- meleklerle birlikte olma
    resulü ekrem söyle buyurdu: bir kisim melekler daima sefer halindedirler. yolculuk esnasinda dua, zikir ve salavat getiren meclisleri gördükleri zaman hemen o meclislere katilirlar. dua edenlerin dualarina amin derler, salavat getirenlere eslik ederler ve onlarla birlikte salavat getirirler ve o salavat getirenlere Allahtan af dilerler

9- salavat getirmeyi unutma veya ilgi duymama
    resulü ekrem söyle buyuruyor: kim benim üzerime salvat getirmeyi unutur veya ilgi duymaz ise cennete gitme ihtimali cok az olur

10- faydasi olmayan konusma
    resulü ekrem söyle buyuruyor: bir konusmaci konusmasina Allaha hamd ve bana salavat getirme ile baslamiyorswa o konusmanin hic bir faydasi yoktur

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

SALAVATIN GETIRILMESI ZARURI OLAN YERLER:

1- peygamberin ismi anildigi zaman
      resulü ekrem buyuruyor: cimri o kimsedir ki,benim ismim anildigi zaman bana ve ehlibeytime salavat getirmeyendir.

2- diger peygamberlerin ismi anildigi zaman
      resulü ekrem söyle buyuruyor: siz gecmis peygamberlere salavat getirdiginiz zaman bana da onlarla birlikte salavat getirin

3-duanin baslangicinda salavat getirmek

imam caferi sadik (a.s), resulü ekremden rivayeten söyle buyuruyor: dua etmek icin elinizi kaldirdiginiz zaman önce Allaha hamd edin sonra resulü ekremin üzerine salatu selam getirin sonra günahlarinizi itiraf edin sonra hacetinizi isteyin ve affinizi dileyin

4- cuma geceleri salavat getirmek
      resulu ekrem söyle buyuruyor: kim cuma gecesi ve gündüzü sadaka verirse, Allah ona bin sevap yazar. kim cuma gecesi ve gündüzü benim ve ehlibeytimin üzerine alavat getirirse, Allah o kimseler icin bin sevap yazar

5- unutkanlik aninda salavat getirme
      imam caferi sadik söyle buyuruyor: konusma esnasinda seytanin yardimcisi olan hannasin vazifesi bir insan hayir konusurken veya konusmasi esnasinda, konusmasi veya söylemesi gereken seyi ona unutturur. bu arada o insan hemen Allahtan yardim dilesin ve Muhammed (s.a.a) ve ali muhammede salavat getirsin ve Hannasa lanet etsin. Allahin izni ile unuttutu seyi hatirlamis olur ve hemde sevap kazanmis olur

6- nikah akti yapilirken salavat getirilmesi

ibn-i abbas ahzab suresinin tefsirinde söyle rivayet etmistir. namazda, mescitte ve nikah aktinda resulü ekreme ve onun temiz ehli beytine salavat getirmeyi unutmayin

7- gülü koklarken

malik söyle rivayet ediyor: birgün bir deste gül imam caferi sadika verildi, önce kokladi sonra gözüne sürdü ve söyle dedi: kim Allahumme salli ala Muhammedin ve ali muhammed derse o gül elinden düsmeden Allah onun günahlarini bagislar

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

SALAVATIN TESIRLERI VE BEREKETI

1. SIKINTI VE IHTIYAC DUYDUGU ZAMAN
        imam caferi sadik (a.s) söyle buyuruyor: her kim yüz defa Rabbi salli ala Muhammedin ve ali Muhammed derse Allah o kimsenin yüz müskülatini halleder. otuz müskülatini dünyada digerini ahirette (Revdetü muttekin)

2. GÜNAHLARIN BAGISLANMASI

imam caferi sadik söyle rivayet ediyor: cuma gecesi ve cuma günü sadaka verir ve Muhammed ve ali Muhammede salavat getirir ise bin sevap kazanmis olur ve bin tane günahi da bagislanmis olur. Allah indinde derecesi yükselir (camiul ahbar)

imam caferi sadik söyle rivayet eder: bir kimse günahinin kefaretini ödeyecek gücü olmaz ise; muhammed ve ali muhammede salavat getirsin, cünkü salavat günahlarin affina sebep olur

3. DUALARI ENGELLEYEN PERDELERI KALDIRMASI
        Resulu ekremden söyle rivayet olunur: hic bir dua yoktur ki onu engelleyen perde olmasin. ancak Allaha hamd resulüne salavat getirerek baslanan dua haric, o perdesiz kabul görür

4. SALAVAT GETIREN BIR KIMSE TESBIHATIN SEVABINI KAZANIR

imam riza (a.s) söyle rivayet eder: cok salavat getiren bir kimse tesbih, tehlil ve tekbir getirmenin sevabini kazanir

5- SALAVATIN KALBI AYDINLATMASI

sahabeden biri imam hasandan sorar: ya imam, insan nasil bildigini unutur? imam hasan söyle cevap verir: insan kalbi hak üzeredir, ancak kalbin üzerinde bir perde vardir. eger insan Muhammed ve al-i muhammede salavatii tam bir teslimiyet icerisinde getirirse kalbi nurlanir ve perde kalkar, insan unuttugunu hatirlar. eger salavat getirmez ise veya noksan salavat getirirse sadece Allahumme salli ala Muhammed der al-i muhammed demezse o perdenin üzerine bir perde daha gelir kalbi kararir, o insan bildiklerini de unutur.

6. SALAVATIN MANEVI HASTALIKLARIN TEDAVISINDEKI FAYDASI

Resulu ekremin söyle buyurdugu rivayet edilir: kim benim ve ehlibeytimin üzerine cokca salavat getirirse nifak hastaligindan kurtulur

7. SALAVATIN INSANIN RUHI VE BEDENI SIHHATINE FAYDASI

Resulu ekremden söyle rivayet olunur: kim benim üzerime bir defa salavat getirir ise Allah ona on rahmet indirir, kim benim üzerime on salavat getirir ise Allah ona yüz rahmet indirir.kim benim üzerime yüz salavat getirir ise Allah ona bin rahmet indirir ve ona azap etmez
        kim benim üzerime salavat getirir ise Allah ona sihhat ve rahmet kapisini acar

8. SALAVATIN COKCA GETIRILMESININ FAYDALARI
        - ruhi müskülat ve stresi giderir
        - insanin müskülatlarinin halledilmesinde faydalidir
        - insanlarin ve seytanlarin serrinden korur
        - cok salavat insana huzur verir kalbi ferahlandirir
        - insandan kin, hased, bencillik ve diger manevi hastaliklari giderir
        - giybet, yalan, dedikodu ve iftira etmekten insani korur
        - kalbi nurlandirir ve dili Allahi zikir etmeye alistirir
        - insani günah islemekten korur
        - insana ask muhabbet ve sevgi kazandirir
        - insanin Allaha daha cok yaklasmasini saglar
        - insana olgunluk ve sahsiyet kazandirir
        - insana, tüm islerini ilahi riza icin yapma düsüncesini kazandirir
        - insanin günahlarinin bagislanmasina sebep olur
        - Resulu ekremin ve temiz ehli beytinin sefaatine mazhar olur
        - sinirlilik ve gazaplanma aninda salavatin getirilmesi cok faydalidir insain sinirlerini teskin eder.
        - korku ve siddet esnasinda salavatin tesiri oldukca coktur
        - yola cikmadan önce, ise baslamadan salavat getirmek cok faydalidir
        - dua ederken önce hamd sonra salavatla baslanirsa dua kabul olur
        - vesvese ve ümitsizlik gibi anlarda salavat getirmek vesveseyi ve ümitsizligi giderir
        - seytan ve nefsin galebe caldigi zaman yüksek sesle salavat getirmek insani seytanin ve nefsin serrinden korur
        - yüksek sesle salavat getirildigi zaman seytan firar eder
        - insana güven ve islerinde kolaylik saglar
        - bela ve musibetlerin ögrenildigi zaman salavatin cok getirilmesi insana sabir ve direnmeyi kazandirir
        -fitne ve fesadin cogaldigi zaman salavatin cokca getirilmesi insani fitne ve fesattan korur
        - fakirlikte sabri, zenginlikte insana sükrü ögretir
        - Allaha itaati Resule bagliligi ögretir
        - insanin hak ve batili tanimasinda basiret gözünü acar
        - Allahin esya üzerindeki azametinin tecelliyatini görmesini saglar
        - herhangi bir müskülatta hulusi kalble yüz veya bin salavat nezir ederse Allahin izniyle müskülü hallolur
        - Ruh hastasi olanlar cok salavat getirirler ise hastaligin tedavisinde cok faydalidir
        - kötü aliskanliklara müptela olanlarin salavat getirmek suretiyle onu terk etmesine vesile olur
        - cok salavat getirmek insani hikmet sahibi yapar
        - müminlerin sevgi ve saygisini kazanir, münafiklarin bugzunu artirir
        - toplumda güvenilir insan kabul edilir
        - cok salavat getiren her isini Allah icin yapmasini ögrenir
        - insani riyadan uzaklastirir
        - Allah korkusunu insanda gelistirir
        - cok salavat getiren sadece ondan korkar ve ondan yardim diler
        - cok salavat insana Allahin rahmetini ve Resulün sefaatini kazandirir.

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X